Якщо ви любите покупні цукерки «Рафаелло», тоді пропонуємо вам спробувати приготувати їх самостійно. Домашні цукерки «Рафаелло» виходять нітрохи не гірше магазинних, вони дуже смачні і ніжні, а ще в них немає штучних ароматизаторів і підсолоджувачів, тому такий десерт можна сміливо пропонувати дітям. Готуються такі цукерки дуже просто і швидко, а подати їх можна до будь-якого святкового столу.
Інгредієнти для приготування Рафаелло своїми руками (на 24 шт.):
- вершковий сир – 150 г
- цукрова пудра – 70 г
- кокосова стружка (дрібна) – 130 г (100 г для основи, 30 г для обсипання)
- мигдаль – 24 шт.
- ванільний цукор – 1 ч. л. (за бажанням)
Рецепт приготування Рафаелло своїми руками:
Спершу очистити мигдаль від шкірки. Для цього перекладіть горішки в глибоку ємність, залийте їх окропом і залиште хвилин на 5.
Після цього злийте воду і очистити мигдаль від шкірки. Якщо шкірка з горішків зчищається важко, то повторіть процедуру ошпарювання. Очищені горішки перекладіть на паперовий рушник, щоб пішла вся волога.
У мисці змішайте вершковий сир і цукрову пудру. За бажанням додайте ванільний цукор. До речі, кількість пудри беріть по своєму смаку. Розмішайте до однорідності.
Додайте 100 г дрібної кокосової стружки. Якщо дрібної стружки знайти не вийшло, тоді подрібніть її самостійно за допомогою кавомолки або комбайна. Чим дрібніше буде стружка, тим ніжніше будуть цукерки в готовому вигляді.
Перемішайте до отримання однорідної і густої маси.
Чайною ложкою візьміть невелику кількість отриманої маси, злегка її розплющить руками і вкладіть 1 горішок.
Скачайте з кокосової маси акуратний кульку і обваляйте його в залишилася кокосовій стружці.
Таким чином, як показано на фото, сформуйте цукерки, поки не закінчаться інгредієнти.
Готовим цукерок «Рафаелло» дайте постояти в холодильнику 20 хвилин (так вони будуть краще зберігати форму) і можете пригощати рідних та друзів.
Як бачите, приготувати Рафаелло своїми руками зовсім не складно! Зберігати готові цукерки потрібно в холодильнику протягом 2-3 днів.
Смачного!