Справжні ласуни є, як серед дітей, так і серед дорослих. Сьогодні хочемо запропонувати вам рецепт торта «П’яна вишня», яким зрадіє будь-який дорослий ласун. Торт виходить з насиченим смаком алкоголю і шоколаду. Незважаючи на довгий список продуктів і велику опис процесу, готується цей торт дуже просто. Жодних важкодоступних інгредієнтів вам шукати не доведеться, тому цей торт можна приготувати і для святкового столу, і просто на вечерю у вихідний день, щоб порадувати близьких.
Інгредієнти для приготування торта П’яна вишня:
Для начинки:
- вишня (свіжа, заморожена або консервована у власному соку) – 200-300 г
- коньяк – 100 мл
Для бісквіта:
- яйця курячі – 4 шт.
- цукор – 120 г
- борошно пшеничне – 80 г
- крохмаль – 20 г
- какао-порошок – 15 г
Для крему:
- масло – 180 г
- згущене молоко – 180 г
Для глазурі:
- шоколад – 100 г
- вершки (10-15%) – 80 мл
- цукрова пудра – 1 ст. л.
- масло – 15 г
Для прикраси:
- збиті вершки – за смаком
- вишня – 18-20 шт.
Рецепт приготування торта П’яна вишня:
Спочатку підготуємо вишню. Для приготування торта нам потрібно вишня без кісточок у власному соку або заморожена (її потрібно буде попередньо розморозити), а в сезон можна використовувати свіжу. Напередодні ввечері або за 2-3 години до приготування торта вишню заливаємо коньяком (замість нього можна взяти ром або горілку) і залишаємо настоюватися.
Тепер приготуємо бісквіт для торта. Щоб бісквіт вийшов пишний і повітряний, поділяємо яйця на жовтки і білки. Поділяємо дуже акуратно. Тепер потрібно все збити. Спочатку збиваємо жовтки з половиною цукру (60 г). Маса повинна значно зрости в обсязі.
Чистими і сухими вінчиками збиваємо білки. Спочатку збиваємо білки до стану м’якої піни. Далі під лопаті міксера підсипаємо потроху цукор, що залишився (60 г) і збиваємо вже до цупкої густої піни.
В окремій ємності змішуємо всі сухі інгредієнти: крохмаль (підійде і картопляний і кукурудзяний), борошно і какао-порошок. Отриману суміш просіваємо один-два рази.
Коли білки і жовтки, збиті – акуратними рухами змішуємо їх разом.
Повинна вийти дуже повітряна маса.
В один або в два прийоми додаємо суху суміш.
Перемішуємо до повної однорідності маси.
Форму діаметром 22 см наповнюємо готовим тестом. Наповненою формою злегка постукуємо про стіл, щоб випустити великі бульбашки повітря і розрівняти поверхню.
Випікаємо бісквіт для торта П’яна вишня при 180 С близько 30 хвилин до повної готовності. Готовність бісквіта обов’язково перевіряємо шпажкою. Готовий бісквіт дістаємо з форми і охолодити на решітці до теплого.
Коли бісквіт охолоне, з допомогою довгого ножа зрізаємо верхівку товщиною в 1-2 см. до Речі, якщо ваш бісквіт вийшов з невеликим горбиком, то цей горбик обов’язково зрізаємо, щоб верхівка була рівною.
З нижньої частини бісквіта виймаємо м’якоть, таким чином формуємо бісквітну «кошик».
Отриману м’якоть подрібнюємо на комбайні до стану дрібної крихти. Також м’якоть можна просто розім’яти руками.
П’яну вишню відкидаємо на сито, рідина з неї залишаємо, вона нам ще знадобиться.
Підготуємо крем для торта «П’яна вишня». Наповнювати нашу бісквітну кошик ми будемо дуже простим, але смачним масляним кремом зі згущеним молоком. Отже, беремо м’яке масло і збиваємо його в пишний крем.
Невеликими порціями вливаємо згущене молоко і продовжуємо збивати до отримання ніжного масляного крему. Тільки будьте уважні, під час збивання слідкуйте за сумішшю, щоб її не «перевзбить», так як суміш може розшаруватися.
В отриманий крем додаємо п’яну вишню.
І половину бісквітних крихт.
Суміш перемішуємо.
Збираємо торт П’яна вишня! Спочатку дно бісквітної кошики і дно верхівки змочується рідиною з вишні.
Наповнюємо кошик підготовленої кремовою масою.
І накриваємо зрізаною верхівкою. Отриманий торт відправляємо в холодильник.
А поки підготуємо шоколадну глазур. Чорний шоколад розламуємо руками на невеликі шматочки. Додаємо цукрову пудру.
Вершки розігріваємо і вливаємо їх в шоколад з пудрою.
Перемішуємо суміш, поки шоколад повністю не розплавиться. Якщо суміш вже охолола, а шматочки шоколаду все ще плавають – прогріваємо суміш на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Якщо будете нагрівати в мікрохвильовій печі, тоді будьте уважні. Нагрівайте суміш по 10 секунд, кожен раз ретельно промешівая її.
В гладку шоколадну глазур додаємо невеликий шматочок вершкового масла і помішуємо, щоб воно розплавилося.
На робочий стіл кладемо великий аркуш пергаменту або чистий деко, зверху викладаємо решітку. Дістаємо торт з холодильника і перекладаємо його на підготовлену решітку. Заливаємо торт зверху і з боків глазур’ю. Залишаємо його на 5 хвилин, щоб стекла зайва глазур.
Боки торта обсипаємо залишилася бісквітної крихтою. Щоб це зробити, беремо торт в одну руку (просто тримаємо його знизу, як піднос), а в іншу беремо жменю крихт і прикладаємо до крихти боковушкам торта.
Готовий торт «П’яна вишня» перекладаємо на блюдо. Відправляємо його в холодильник на 10-15 хвилин, щоб глазур схопилася.
Верхівку торта за бажанням також засипаємо крихтою або прикрашаємо на свій смак. Наприклад, можна прикрасити завитками з збитих вершків.
А кожен завиток прикрасити вишнею в цукрі. Така вишня готується дуже просто. Для того щоб вишня тримала форму, всередину кладемо по невеликому шматочку горішка і в такому вигляді опускаємо її в цукор. Через 5-10 хвилин процедуру повторюємо, щоб шар цукру був більш рівним.
Неймовірно красивий і смачний торт П’яна вишня готовий! Подавати його можна вже через годину.
Подаємо торт, нарізавши невеликими шматочками.
Смачного!