Нам потрібні всього три базових компоненти, щоб зварити улюблені ласощі ласунів всіх віків. Також рекомендуємо і кулінарам-експериментаторам взяти на замітку цей рецепт згущеного молока в домашніх умовах, яка готується дійсно не більш 15 хвилин. Ніжна солодкість нагоді для поливання всіляких десертів, млинців, бісквітів, сирних запіканок і до місця доповнить чаювання з ламкими крекерами, хрусткими вафлями, інший випічкою. Зауважимо, що домашню згущенку можна збагатити ароматами цикорію, кави, шоколаду, карамелі, ввівши ароматизатор у вже загустілий складу.
Інгредієнти для приготування домашньої згущеного молока:
- сухе молоко – 100 г
- цукор – пісок- 150 г
- молоко – 200 мл
Рецепт приготування згущеного молока в домашніх умовах:
На початку процесу змішуємо сипучі продукти: сухе молоко і звичайний білий цукор.
Одразу ж вливаємо всю порцію молока кімнатної температури. Радимо не замінювати молоко водою, навіть бажаючи знизити калорійність солодкої заготовки.
Інтенсивно збиваємо, видаляючи всі грудки. Зручно працювати віночком.
Розчинивши згустки, ставимо ківш з товстим дном на вогонь, постійно стежимо, помішуючи віночком. Кип’ятимо, знижуємо температуру і продовжуємо варити під наглядом близько 12-15 хвилин.
Домашня згущене молоко за 15 хвилин варіння набуває легкий відтінок. Якщо збільшити час варіння, колір стане більш темним, а молоко — більш щільним, густим. Хвилин за 5 до закінчення всієї нехитрої маніпуляції кидають какао або доповнюють іншим ароматизатором-барвником.
Остуджуємо шовковиста, гладке і однорідне вариво — при охолодженні домашня згущене молоко густіє.
В холодному вигляді переливаємо в чисті банки, креманки.
Зберігаємо в банках на полиці холодильника та/або подаємо негайно до столу.
Як бачите, приготувати улюблену згущене молоко в домашніх умовах зовсім нескладно!
Смачного!