Для супроводу сирної тарілки, прошарку урочисто-помпезних тортів і буденних бісквітів, а також ранкових тостів, булочок і порожніх круасанів — наш мандариновий джем — ласощі з чудовим смаком, структурою і забарвленням. З розрахованої рецептом дозування на виході доверху наповнюємо банку об’ємом 300 мл
Інгредієнти для приготування мандаринового джему:
- мандарини – 2-3 шт.
- лимон – 0,5-1 шт.
- яблуко – 1 шт.
- цукор – 500 г
- розмарин – 1 гілка
- кардамон – 5-6 капсул
- перець запашний – 1 горошина
- гвоздика – 4-5 бутонів
- лимонна цедра – 2 ст. л.
Рецепт приготування мандаринового джему в домашніх умовах:
Велике соковите яблуко, знявши шкірку, ділимо кубиками середнього розміру і разом з цукровим піском ставимо на малий вогонь. Використовуємо жароміцний посуд з товстим дном, щоб наш джем не підгорів. Розчиняємо крупинки цукру, утворюючи сироп. Не підливаємо воду, так як рідини тут достатньо. Проварюємо фруктові шматочки хвилин 5-7 самостійно.
Одночасно розбираємо очищені мандарини на часточки, з кожної з них знімаємо тонку оболонку, видаляємо насіння. Це, мабуть, самий трудомісткий етап в приготуванні мандаринового джему.
Відправляємо до напівпрозорим яблучним кубиках в цукровому сиропі мандаринову м’якоть.
Тепер опускаємо натуральні ароматизатори: з м’ятним холодком кардамон, хвойно-камфорний розмарин, горошина запашного перцю і бутони пряної гвоздики. Дозування прянощів регулюйте за своїм смаком і бажанням. Для зручності можна використовувати невеликий марлевий мішок/вузлик, в який поміщають пряні добавки.
Слідом кидаємо дрібну стружку лимонної цедри — посилюємо цитрусовий присмак і насичуємо суміш яскравою свіжістю.
Продовжуємо варити мандариновий джем, іноді помішуючи, 15-20 хвилин. Потім виловлюємо прянощі.
Подрібнюємо мандариново-яблучне асорті до однорідного гладкого і досить густого пюре, використовуючи занурювальний блендер.
Повертаємо мандариновий джем на вогонь, вливаємо сік половинки або цілого лимона, швидко кип’ятимо і негайно знімаємо з плити. Лимонна кислота виконує роль консерванта.
Розливаємо джем по скляних ємностях, остудивши, зберігаємо на полиці холодильника.
Ароматний мандариновий джем готовий!
Смачного!