500 рецептів
Десерти

Мандариновий джем з лимоном і яблуком – Покроковий рецепт з фото

by admin 1 Серпня, 2017 No Comments

Для супроводу сирної тарілки, прошарку урочисто-помпезних тортів і буденних бісквітів, а також ранкових тостів, булочок і порожніх круасанів — наш мандариновий джем — ласощі з чудовим смаком, структурою і забарвленням. З розрахованої рецептом дозування на виході доверху наповнюємо банку об’ємом 300 мл

Інгредієнти для приготування мандаринового джему:

  • мандарини – 2-3 шт.
  • лимон – 0,5-1 шт.
  • яблуко – 1 шт.
  • цукор – 500 г
  • розмарин – 1 гілка
  • кардамон – 5-6 капсул
  • перець запашний – 1 горошина
  • гвоздика – 4-5 бутонів
  • лимонна цедра – 2 ст. л.

мандариновий джем - інгредієнти

Рецепт приготування мандаринового джему в домашніх умовах:

Велике соковите яблуко, знявши шкірку, ділимо кубиками середнього розміру і разом з цукровим піском ставимо на малий вогонь. Використовуємо жароміцний посуд з товстим дном, щоб наш джем не підгорів. Розчиняємо крупинки цукру, утворюючи сироп. Не підливаємо воду, так як рідини тут достатньо. Проварюємо фруктові шматочки хвилин 5-7 самостійно.

яблуко з цукром

Одночасно розбираємо очищені мандарини на часточки, з кожної з них знімаємо тонку оболонку, видаляємо насіння. Це, мабуть, самий трудомісткий етап в приготуванні мандаринового джему.

м'якоть мандаринів

Відправляємо до напівпрозорим яблучним кубиках в цукровому сиропі мандаринову м’якоть.

мандарини з яблуком

Тепер опускаємо натуральні ароматизатори: з м’ятним холодком кардамон, хвойно-камфорний розмарин, горошина запашного перцю і бутони пряної гвоздики. Дозування прянощів регулюйте за своїм смаком і бажанням. Для зручності можна використовувати невеликий марлевий мішок/вузлик, в який поміщають пряні добавки.

прянощі

Слідом кидаємо дрібну стружку лимонної цедри — посилюємо цитрусовий присмак і насичуємо суміш яскравою свіжістю.

лимонна цедра

Продовжуємо варити мандариновий джем, іноді помішуючи, 15-20 хвилин. Потім виловлюємо прянощі.

мандариновий джем

Подрібнюємо мандариново-яблучне асорті до однорідного гладкого і досить густого пюре, використовуючи занурювальний блендер.

мандариновий джем в домашніх умовах

Повертаємо мандариновий джем на вогонь, вливаємо сік половинки або цілого лимона, швидко кип’ятимо і негайно знімаємо з плити. Лимонна кислота виконує роль консерванта.

сік лимона

Розливаємо джем по скляних ємностях, остудивши, зберігаємо на полиці холодильника.

мандариновий джем з лимоном

Ароматний мандариновий джем готовий!

мандариновий джем

Смачного!

Інші рецепти:

Цукерки з фініків - Покроковий рецепт з фото

Цукерки «Рафаелло» своїми руками - Покроковий рецепт з фото

Яблучний мармелад в домашніх умовах - Покроковий рецепт з фото

Гарбузове панкейкі - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Зелений борщ зі щавлем і яйцем – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Кролик з яблуками в духовці – рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки