Яблука дуже корисні для нашого організму, особливо у свіжому вигляді. Але, на жаль, є такі сорти яблук, які не призначені для тривалого зберігання. З таких яблучок пропонуємо приготувати смачний домашній мармелад. Для його приготування підійдуть будь-яблучка, тому цей рецепт – прекрасний спосіб переробки великої кількості різносортних яблук. Такий яблучний мармелад можна подати в якості частування до чаю або кави, а також його можна використовувати в якості начинки в пиріжках і рогаликах.
Інгредієнти для приготування мармеладу з яблук в домашніх умовах:
- яблука – 3 кг
- цукор – 1 кг
- вода – 1 склянка (200 мл)
Рецепт приготування яблучного мармеладу в домашніх умовах:
Яблука вимийте. Якщо є зіпсовані бочка, то обов’язково зріжте їх.
Яблука розрізати на 4 частини або більше і видалити насіннєві коробочки.
Підготовлені яблука наріжте тонкими пластинками ножем або подрібніть за допомогою кухонного комбайна. Нарізані яблука складіть в каструлю об’ємом близько 5 л.
Поставте каструлю на вогонь і при закритій кришці варіть до м’якості і повної готовності.
Готові яблучка протріть через сито або подрібніть блендером до отримання однорідної яблучного пюре.
Додайте до нього цукор і розмішайте.
Повернути каструльку на вогонь і уваривайте яблучну масу на мінімальному вогні до консистенції мармеладу. Під час уварювання масу помішуйте і слідкуйте, щоб вона сильно не кипіла.
Загусло яблучне пюре перелийте в глибоке деко, застелене папером для випічки. Масу, розрівняти лопаткою. Отриманий пласт відправте в розігріту до 100 ° С духовку і сушіть яблучний мармелад протягом 2-х годин. Дверцята духовки залиште злегка прочиненими, щоб виходив пар.
Через 2 години вимкніть нагрів, а деко з мармеладом залиште в духовці до повного охолодження.
Коли мармелад з яблук повністю охолоне, підсушіть його знову при 100 С протягом 2-х годин і так до тих пір, поки маса не придбає потрібну густоту. Найчастіше двох разів сушіння цілком достатньо, але якщо ви погано уварили яблучну масу, то можливо доведеться підсушити ще один раз.
Готовий яблучний мармелад, приготований в домашніх умовах, розрізати на рівні шматочки, складіть стопкою, чергуючи шар мармеладу і аркуш пергаменту. У такому вигляді зберігайте в холодильнику близько півроку або більше.
Смачного!