Бісквітний торт – це завжди швидко, просто і дуже смачно. Для випічки бісквіта не потрібно особливих затрат. Продукти прості і доступні, та й часу особливо багато не треба. Тому, якщо до вас у гості збираються зайти друзі, то бісквітний торт гарантовано виручить вас. Для прошарку такого торта підходить практично будь-який крем. У нашому рецепті торт буде зі сметанно-сирним кремом та кокосової обсипанням.
Інгредієнти для приготування торта з сирно-сметанним кремом:
Для бісквіта:
- яйця курячі (великі, свіжі) – 5 шт.
- цукор – 150 г
- борошно пшеничне – 130 г
- порошок пекарський – 5 г
- крохмаль картопляний – 40 г
Для сметанно-сирного крему:
- сир пастоподібний – 350 г
- сметана жирна – 350 г
- цукрова пудра – 150 г
- ванілін
Для прикраси:
- яєчні білки – 2 шт.
- цукор – 90 г
- кокосова стружка – 50 г
Рецепт приготування торта з сирно-сметанним кремом:
Приготуємо бісквіт для торта. У глибоку чашу висипаєте цукор і розбиваєте свіжі яйця.
Потім доводите масу міксером до густої легкості. Збиваєте близько десяти хвилин, маса має не тільки стати повітряною, але і значно збільшитися в розмірі. Перевірити готовність бісквітного тіста дуже легко. Треба просто доторкнутися пальцем до його поверхні, якщо слід залишився, а не затягнувся відразу ж, то бісквітне тісто збиті добре.
Крохмаль і пекарський порошок підмішуєте до борошні і, добре перемішавши, просеиваете. Вводите в тісто борошняну суміш в три прийоми, акуратно перемішуючи після кожного разу. Робите це максимально дбайливо, так як тісто не повинно втратити свою легкість, але і сухих борошняних крупинок в його шарах залишитися не повинно.
Шматком пекарської папери застилаєте дно рознімної форми на 24 див. Перекладаєте лопаткою готове бісквітне тісто, розрівнюєте і ставите в духовку, яка вже нагріта до 160 градусів.
Випікаєте бісквіт для торта 40 хвилин. Дивіться на нього лише через скло духовки, так як дверцята відчиняти суворо заборонено. Через 40 хвилин перевіряєте бісквіт дерев’яною шпажкою, якщо потрібно, тримайте його в духовці ще п’ять хвилин. Бісквіт з форми дістаєте, коли він повністю охолоне. Даєте бисквитному коржу просто полежати деякий час, а потім разрезаете його горизонтально на три коржі.
Щоб приготувати сметанно-сирний крем для торта, перетираєте міксером пастоподібний сир з цукровою пудрою. Потім додати сметану з ваніліном (приблизно половину чайної ложечки) і продовжуєте збивати до однорідності. До складання торта ставите сметанно-сирний крем на полицю холодильника.
За бажанням бісквітні коржі перед прослаиванием можна просочити цукрово-коньячним сиропом. На 100 мл води берете 90 г цукру, доведіть до кипіння, дати охолонути і вливаєте 70 мл коньяку. Цим розчином і пропитываете кожен корж перед прослаиванием.
На просочений сиропом корж нанести шар сметанно-сирного крему.
Якщо крем вийшов не дуже густим, то можна збирати торт прямо в рознімної формі.
Після складання всіх трьох коржів боки бісквітного торта обсыпаете кокосовою стружкою і забираєте на час в холод.
Готуєте білковий крем для прикраси верху торта. Від двох яєць відокремлювати білки і кладете їх в жаростійку чашку.
Збиваєте білки близько хвилини до утворення піни, потім ставите чашку на водяну баню і, підсипаючи частинами цукор, продовжуєте збивання. Збиваєте білки з цукром не менше 8 хвилин, потім знімаєте чашку з лазні і продовжуєте працювати міксером ще хвилини 3-4.
Білкова маса повинна стати дуже щільною. Все, білковий крем готовий! Можна використовувати для прикраси торта білковий крем білого кольору, а можна, додавши харчовий барвник, надати кремовою масою який-небудь відтінок. У даному рецепті білковий крем був підфарбований червоним барвником до рожевуватого кольору.
Перекладаєте білковий крем кондитерський мішок з фігурною насадкою і даєте волю фантазії. Викладаєте по верху завитки або візерункові хвилі. Торт відразу ж набуває святковий вигляд.
Прикрашений торт прибираєте в холод на кілька годин. Він просочиться, закріпить форму і буде готовий до вживання. Такий торт з сирно-сметанним кремом виходить дивовижно ніжним і дуже смачним!
Смачного!