500 рецептів
Випічка

Гоголь-моголь – класичний рецепт з фото

by admin 6 Вересня, 2017 No Comments

Про походження цього чудодійного напою ходить багато легенд. За однією з них рецепт гоголь-моголь придумав хорист Гогель з міста Могильова. Нібито одного разу він ледь не втратив голос, і, щоб не позбутися роботи і засобів до існування, винайшов лікарський напій, змішавши збиті сирі яйця і хліб. Напій допоміг повернути йому голос…

Через якийсь час про напій дізналася графиня Потоцька, що проживає в міських околицях. Графиня була панночкою сучасної і мала пристрасть до музики, але, на жаль, не володіла сильним голосом. Дізнавшись про чудодійне зілля, вона відразу ж наказала роздобути рецепт гоголь-моголя і переробити його на свій аристократичний смак. Саме завдяки їй і з’явився класичний рецепт гоголь-моголь в тому варіанті, в якому він відомий нам зараз. Звичайно, способів приготування цього напою в домашніх умовах існує багато, але його основою завжди є сирі яйця, збиті дочиста. Саме вони володіють чудодійною здатністю відновлювати голосові зв’язки. А якщо ще й додати до них мед і тепле молоко, то отриманий напій стане справжнім порятунком для хворого горла.

Інгредієнти для приготування гоголь-моголь:

  • молоко – 1 стакан
  • куряче яйце (обов’язково від домашньої курки) – 1 шт.
  • мед – 3 ст. л.
  • цукор – 1 ст. л.
  • лимонний сік – 1 ст. л.

інгредієнти

Гоголь-моголь – класичний рецепт в домашніх умовах:

Яйце – головний компонент напою обов’язково має бути від домашньої несучки. Ні в якому разі не використовуйте магазинні яйця. Вони можуть бути заражені сальмонелою, і замість користі ви завдасте шкоди своєму здоров’ю. Адже в класичному рецепті гоголь-моголь яйце не піддається термічній обробці, а значить, ризик зараження паразитами дуже високий. Підготовлене яйце розбийте і акуратно розділіть на жовток і білок. Жовток змішайте з медом, а білок поки що відкладіть.

яєчний жовток

Ретельно розітріть жовток з медом до однорідної маси, додайте до неї лимонний сік.

жовток з медом

Білок збийте міксером, поступово у процесі збивання додайте цукор. Продовжуйте збивати, поки білок не перетвориться на щільну масу.

збитий білок

Підготовлений жовток з медом змішайте з молоком. Якщо ви плануєте використовувати напій для лікування горла, є сенс молоко трохи підігріти – приблизно до 35-40 градусів (але не більше). Зверху на молоко викладіть збитий білок. Тепер можна пити – класичний гоголь-моголь готовий!

гоголь моголь рецепт в домашніх умовах

Приємного апетиту і доброго здоров’я!

Інші рецепти:

Пиріг з варенням в мультиварці: апетитне частування для рідних і друзів

Тертий пісочний пиріг з варенням - Покроковий рецепт з фото

Французький цибуляний пиріг: добірка смачних рецептів

Булочки зі здобного дріжджового тіста - Покроковий рецепт з фото

Попкорн на сковороді

Козунак (болгарська великодній хліб) - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Сирний суп в мультиварці з куркою – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Тріска смажена на сковороді – рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли