Італійський десерт «Тірамісу» широко відомий у всьому світі. Сьогодні наш сайт хоче поділитися своєрідною варіацією на тему «тірамісу», а саме рецептом чарівних капкейків з ніжним кавовим смаком. Такі капкейки ідеально підійдуть для дружніх посиденьок за чашкою ароматної кави. До речі, вершковий сир, який необхідний для приготування кексів і крему, ви можете приготувати самостійно в домашніх умовах, скориставшись нашим рецептом.
Інгредієнти для приготування капкейків Тірамісу (12 шт.):
Для тіста:
- масло – 165 г
- цукор – 200 г
- ванільний цукор – 1 ч. л.
- яйця курячі – 4 шт.
- кава розчинна – 2 ст. л.
- вода (окріп) – 4 ст. л.
- борошно пшеничне – 260 г
- вершковий сир – 80 г
- розпушувач – 1 ч. л.
Для крему:
- вершковий сир – 200 г
- вершки (від 33%) – 200 г
- цукрова пудра – 4 ст. л. або за смаком
- кавовий лікер – 1 ст. л.
Рецепт приготування капкейків Тірамісу:
Розчинна кава залийте окропом, розмішайте і залишіть остигати.
Вершкове масло збийте з цукром і ваніллю до пишноти.
Міксер переведіть на низьку швидкість і вмішайте два яйця.
Не припиняючи збивати, введіть половину остиглого кави.
Половину борошна (130 г) просійте і всипте в тісто. Міксером розмішайте тісто до однорідності.
Повторіть останні три кроки. Додайте залишилися два яйця і знову ретельно перемішати міксером.
Влийте каву і знову перемішайте.
Решту борошно просіяти з 1 ч. л. розпушувача і введіть в масу. Розмішайте до отримання гладкого і однорідного тіста.
В самому кінці ретельно вмішайте в тісто вершковий сир (можна замінити на риккотту).
Формочки для кексів викладіть паперовими манжетками або змастіть невеликою кількістю масла. Готове тісто викладіть по підготовленим формочках. Кількість тіста розраховане на 12 кексів.
Випікайте капкейки Тірамісу при 180 С близько 30-35 хвилин. Готовність перевіряйте шпажкою. Свіжоспечені капкейки перекладіть на решітку і залиште до повного охолодження.
Приготуйте крем. Добре охолоджені вершки збийте до стійкої піни.
У мисці змішайте вершковий сир, кавовий лікер і цукрову пудру.
Ретельно розмішайте віночком або міксером.
Обережно перемішуючи, введіть в вершковий крем збиті вершки. Перемішайте крем до повної однорідності.
Готовим кремом наповніть кондитерський мішок з насадкою у вигляді зірки.
Прикрасити кекси завитками вершкового крему.
За бажанням, присипте капкейки шаром какао-порошку.
Капкейки «Тірамісу» готові!
Смачного!