Японський молочний хліб Хоккайдо виходить з насиченим вершковим ароматом і дуже повітряним м’якушкою, завдяки цьому він користується особливою популярністю у багатьох господинь. Як і будь-який домашній хлібець, Хоккайдо досить довго зберігає свою свіжість, але якщо раптом у вас залишиться невеликий шматочок такого хліба, то з нього вийдуть ідеальні французькі тости на сніданок.
Інгредієнти для приготування японської хліба хоккайдо (на 1 велику буханець):
- молоко – 200 мл
- вершки – 150 мл
- сухе молоко – 30 г
- цукор – 70 г
- борошно пшеничне – 550-600 г
- яйця курячі – 2 шт. (1 шт. в тісто + 1 для змащування)
- дріжджі свіжі пресовані – 14 г
Рецепт приготування японського хліба хоккайдо:
Приготуйте тісто. Спершу активуйте дріжджі. Для цього 100 мл молока підігрійте в мікрохвильовій печі до температури вашого тіла. Додайте чайну ложку цукру і свіжі дріжджі (якщо у вас сухі дріжджі, то їх потрібно 1 ч. л. з гіркою).
Перемішайте суміш віночком і залиште при кімнатній температурі на 15 хвилин. За цей час дріжджі мають «ожити»: на поверхні утворюється пишна пінна шапка.
В ємність з дріжджовий сумішшю додайте одне ціле яйце, що залишилося молоко, вершки (можете взяти будь-якої жирності, але чим жирніше вершки будуть, тим більше вершковий аромат і смак буде у готового хліба) і цукор. Перемішайте, щоб цукор розчинився.
У велику миску просійте борошно з сухим молоком. Додайте щіпку солі.
У центрі борошняної суміші зробіть лунку.
І влийте рідку основу для тіста.
Спершу перемішуючи суміш ложкою, а потім вручну, замісіть тісто.
На робочій поверхні вимісіть тісто до гладкості. Місіть його близько 5-8 хвилин або довше, тісто має бути дуже м’яким і ніжним на дотик. Зібрати тісто в кулю, поверніть його в миску, накрийте вологим рушником і залиште в теплі на 45 хвилин або більше збільшення в розмірі в 2 рази.
тісто викладіть на робочий стіл і розділіть на 4 рівні частини.
Кожну частину подкатайте в кулю. Накрийте їх зверху плівкою або рушником і залиште на 10 хвилин «відпочити» (за цей час тісто розслабиться і його буде простіше розкачати).
Коли тісто відпочине, візьміть один колобок і розкачайте його в довгий овал (в ідеалі повинен бути прямокутник).
Скатайте овал в щільний рулет, паралельно при цьому підгинають нерівні краї всередину.
Таким чином, як показано на фото, згорнути рулети з решти шматочків тіста.
Скачали рулети викладіть у форму розміром 13х24 див. Форму попередньо застеліть папером або змастіть маслом.
Накрийте форму з хлібом Хоккайдо рушником і дайте йому підійти протягом 30-40 хвилин. Підійшов хліб змастіть взболтанным яйцем (замість яйця можете використовувати молоко або зовсім нічим не змащувати).
Випікайте японський хліб Хоккайдо в розігрітій духовці при 180 С близько 40 хвилин.
Готовий хліб перекладіть на решітку і залиште до повного охолодження.
Тепер подаємо до столу, нарізавши порційними шматками, – японський хліб Хоккайдо готовий!
Смачного!