Його величність «Торт» по праву вважається королем будь-якого торжества. І не дивно, адже жодне свято не проходить без десерту. Рецептів приготування святкових тортів безліч, і кожна господиня неодмінно має свій улюблений. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами рецептом приголомшливо смачного, але нескладного приготування своїми руками, торта, який відмінно підійде до будь-якого нагоди зустрічі Нового року, Дня народження, 8 березня.
Інгредієнти для приготування торта до свята своїми руками:
- цукор — 700 г
- пшеничне борошно — 300 г
- масло вершкове — 300 г
- маргарин «Вершковий» — 250 г
- сметана — 200 г
- чорний шоколад — 180 г
- цукерки «Конафетто» (або шоколадні батончики будь-якої торгової марки) — 25 шт.
- яйця курячі — 8 шт.
- какао-порошок — 3 ст. л.
- сода — 2 ч. л.
- молоко— 150 мл
- посипка цукрова – для прикраси
Рецепт приготування святкового торта своїми руками:
В походящей ємності з допомогою міксера збиваємо дочиста жовтки 8 яєць з 400 г цукру.
розтоплюємо Маргарин, остуджуємо і виливаємо в ємність до жовтків. Слідом додаємо сметану і продовжуємо збивати.
Після на масу через решето просіваємо пшеничне борошно і соду. Все ретельно перемішуємо ложкою.
Цукерки «Конафетто» або шоколадні батончики протираємо крізь великі отвори терки, з’єднуємо їх з тестом і ще раз добре все перемішуємо.
Окремо круто збиваємо 8 яєчних білків. Збиті білки перекладаємо в ємність до тесту і рухом ложки знизу вгору все акуратно перемішуємо.
При температурі 180 градусів з отриманого тесту окремо випікаємо 4 коржа (приблизно по 15 хвилин кожен). Готовність коржів перевіряємо зубочисткою (при проколюванні тесту вона повинна залишитися сухою). Готові коржі для нашого святкового торта складаємо до купи і даємо їм час повністю охолонути.
Тим часом поки коржі остигають, приготуємо вершково-шоколадний крем. Для цього в невеликому сотейнику з’єднуємо залишилися 300 г цукру 100 мл молока. Ставимо сотейник на мінімальний вогонь, періодично помішуючи, уварюють до повного розчинення цукру. Знімаємо сковороду з вогню і даємо масі повністю охолонути.
Потім остиглу цукрову масу збиваємо на великій швидкості міксера з розм’якшеним вершковим маслом.
Не припиняючи збивати, висипаємо в крем какао і доводимо все до однорідності. Вершково-шоколадний крем для святкового торта готовий!
Готовим кремом перемазываем всі 4 коржа. Верх і боки торта також намазуємо кремом. Для приготування шоколадної глазурі в 50 мл молока на водяній бані розтоплюємо чорний шоколад. Постигла глазур’ю рівномірно покриваємо зверху торт і присипаємо цукрових посипкою.
Звичайно, прикрасити десерт можна і по-іншому, все залежить від вашої власної фантазії!
Для просочення ставимо наш торт на ніч у холодильник.
наступного дня подаємо його до святкового столу.
Смачного!