500 рецептів
Випічка

Святковий торт своїми руками – Покроковий рецепт з фото

by admin 10 Серпня, 2017 No Comments

Його величність «Торт» по праву вважається королем будь-якого торжества. І не дивно, адже жодне свято не проходить без десерту. Рецептів приготування святкових тортів безліч, і кожна господиня неодмінно має свій улюблений. Сьогодні ми хочемо поділитися з вами рецептом приголомшливо смачного, але нескладного приготування своїми руками, торта, який відмінно підійде до будь-якого нагоди зустрічі Нового року, Дня народження, 8 березня.

Інгредієнти для приготування торта до свята своїми руками:

  • цукор — 700 г
  • пшеничне борошно — 300 г
  • масло вершкове — 300 г
  • маргарин «Вершковий» — 250 г
  • сметана — 200 г
  • чорний шоколад — 180 г
  • цукерки «Конафетто» (або шоколадні батончики будь-якої торгової марки) — 25 шт.
  • яйця курячі — 8 шт.
  • какао-порошок — 3 ст. л.
  • сода — 2 ч. л.
  • молоко— 150 мл
  • посипка цукрова – для прикраси

святковий торт своїми руками - інгредієнти

Рецепт приготування святкового торта своїми руками:

В походящей ємності з допомогою міксера збиваємо дочиста жовтки 8 яєць з 400 г цукру.

жовтки з цукром

розтоплюємо Маргарин, остуджуємо і виливаємо в ємність до жовтків. Слідом додаємо сметану і продовжуємо збивати.

сметана

Після на масу через решето просіваємо пшеничне борошно і соду. Все ретельно перемішуємо ложкою.

борошно

Цукерки «Конафетто» або шоколадні батончики протираємо крізь великі отвори терки, з’єднуємо їх з тестом і ще раз добре все перемішуємо.

цукерки

Окремо круто збиваємо 8 яєчних білків. Збиті білки перекладаємо в ємність до тесту і рухом ложки знизу вгору все акуратно перемішуємо.

збиті білки

При температурі 180 градусів з отриманого тесту окремо випікаємо 4 коржа (приблизно по 15 хвилин кожен). Готовність коржів перевіряємо зубочисткою (при проколюванні тесту вона повинна залишитися сухою). Готові коржі для нашого святкового торта складаємо до купи і даємо їм час повністю охолонути.

коржі для торта

Тим часом поки коржі остигають, приготуємо вершково-шоколадний крем. Для цього в невеликому сотейнику з’єднуємо залишилися 300 г цукру 100 мл молока. Ставимо сотейник на мінімальний вогонь, періодично помішуючи, уварюють до повного розчинення цукру. Знімаємо сковороду з вогню і даємо масі повністю охолонути.

цукровий сироп

Потім остиглу цукрову масу збиваємо на великій швидкості міксера з розм’якшеним вершковим маслом.

вершковий крем

Не припиняючи збивати, висипаємо в крем какао і доводимо все до однорідності. Вершково-шоколадний крем для святкового торта готовий!

шоколадно-вершковий крем

Готовим кремом перемазываем всі 4 коржа. Верх і боки торта також намазуємо кремом. Для приготування шоколадної глазурі в 50 мл молока на водяній бані розтоплюємо чорний шоколад. Постигла глазур’ю рівномірно покриваємо зверху торт і присипаємо цукрових посипкою.

святковий торт своїми руками

Звичайно, прикрасити десерт можна і по-іншому, все залежить від вашої власної фантазії!

торт до свята

Для просочення ставимо наш торт на ніч у холодильник.

фото святковий торт своїми руками

наступного дня подаємо його до святкового столу.

святковий торт своїми руками

Смачного!

Інші рецепти:

Готуємо легко і смачно: найпростіший заливний пиріг з капустою

Печиво з арахісом і шоколадом - Покроковий рецепт з фото

Пиріг з яблучним пюре - Покроковий рецепт з фото

Брауні з какао (без шоколаду) - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Паста з морським коктейлем у вершковому соусі – рецепт з фото8 років ago
  • Next Сироп з квіток бузини в домашніх умовах – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки