Рано чи пізно, але кожен кухар зіштовхуються з проблемою, що дуже хочеться чогось смачного, ароматного і смачного, але сил або часу на тривалу підготовку просто немає. Звичайно ж, у такому разі можна зайти в найближчий магазин і купити, наприклад, готові вареники або пельмені, але, на жаль, часто якість таких напівфабрикатів завжди залишає бажати кращого. Тому, пропонуємо вам піти іншим, більш корисним і смачним шляхом, і приготувати пасту у вершковому соусі з морським коктейлем.
Завдяки тому, що морепродукти не вимагають тривалого приготування, то час на готування піде саме мінімальне, але при цьому смак такий пасти виходить настільки вершковим, ніжним і ароматним, що таке блюдо можна з легкістю запропонувати навіть несподівано нагрянувши гостям.
Інгредієнти для приготування пасти з морським коктейлем у вершковому соусі (на 4 порції):
- паста – 250 г
- морський коктейль – 250 г (в размороженном вигляді)
- вершки (15-20%) – 250 г
- твердий сир – 2 ст. л. (в тертому вигляді)
- масло – 30 г
- борошно – 1 ст. л. (без гірки)
- цибуля – 1-2 шт. (середнього розміру)
- часник – 3 зубчики
- базилік – свіже листя для подачі
- сіль, перець – за смаком
Паста з морським коктейлем у вершковому соусі – рецепт з фото:
Головна умова приготування пасти з соусом – і пасту і соус потрібно починати готувати одночасно, адже лише так весь процес приготування займе зовсім небагато часу. Тому відразу ж на плиту ставимо каструльку з 3 л води для пасти і сковороду для соусу, але, якщо раптом, ви не зовсім впевнені, що зможете за всім устежити, то просто спершу відваріть пасту, збризніть її трохи оливковою олією, щоб за час очікування вона не злиплася, і вже після цього приготуйте соус, а в самому кінці все просто з’єднаєте.
Отже, почнемо. Поки вода закипає, а сковорода розігрівається, підготуємо залишилися інгредієнти. Цибулю і часник очищаємо і досить дрібно нарізаємо всі ножем.
На гарячу сковороду кладемо шматочок вершкового масла і слідом за ним відправляємо цибулю з часником. Встановлюємо мінімальний нагрів і тушкуємо овочі протягом п’яти хвилин до м’якості.
Сильно не засмажуємо, інакше часник дасть гіркоту. Буде достатньо довести цибулю до зовсім легкого рум’янцю.
Поки цибуля нудиться, морський коктейль викладаємо в сито і промиваємо під проточною водою. За бажанням, великі шматочки морепродуктів додатково злегка подрібнюємо. Також уважно переглядаємо креветки, щоб вони були ретельно очищені і перебираємо мідії, щоб на них не було залишків водоростей. Залишаємо морський коктейль в бік, його час прийде трохи пізніше.
В закипілу воду додаємо 1-2 ст. л. солі (без гірки), розмішуємо, щоб сіль швидше розчинилася, і опускаємо в неї пасту. В даному випадку ми використовували спагетті, але ви можете використовувати той вид пасти, який є у вас. Варимо нашу пасту відповідно до інструкції, її ні в якому разі не можна перетравити, тому час від часу перевіряємо його на смак. Готової пасту вважаємо тоді, коли вона буде ще трохи твердою, в гарячому соусі вона повністю «дійде».
Тепер повернемося до нашого цибулі з часником, додаємо до них борошно і перемішуємо, щоб борошно добре розподілилася. Обсмажуємо все в протягом 1 хвилини.
Вливаємо вершки, розмішуємо і доводимо соус до кипіння. А тим часом натираємо сир на дрібній тертці.
Як тільки вершковий соус закипить, додаємо сир і розмішуємо, щоб він розплавився. До речі, сир найкраще взяти з м’яким молочним смаком. В даному випадку він потрібен лише для того, щоб посилити вершковий смак соусу.
Далі додаємо в соус і морепродукти, після того, як він закипить, проварюємо морський коктейль у вершковому соусі кілька хвилин.
Також не забуваємо приправити соус сіллю і перцем.
До цього часу наша паста вже готова, тому відкидаємо на сито, при цьому 250 г відвару обов’язково залишаємо.
Викладаємо нашу пасту в вершковий соус з морським коктейлем.
Ретельно перемішуємо її щипцями, щоб соус рівномірно розподілився. Якщо раптом соус вийшов густим, і він товстим шаром лягає на пасту, то потроху вливаємо відвар і перемішуємо. Таким чином, доводимо пасту з вершковим соусом до бажаної консистенції. Прогріваємо спагетті в соусі протягом 1-2 хвилин.
Ось і все. Паста з морським коктейлем у вершковому соусі готова! Не втрачаючи ні хвилини, подаємо наше смачне і ароматне блюдо до столу!
Смачного!