Перепелине м’ясо дуже ніжне, за смаком воно нагадує кролика. На відміну від кролятини у нього відсутній специфічний запах, тому його не потрібно попередньо замочувати на ніч. Все ж перед готуванням перепелині тушки потрібно гарненько обмити, висмикнути з шкірки залишки пір’я і прибрати залишки нутрощів. Особливо потрібно стежити, щоб усередині не залишився жовчний міхур. Він дуже маленький і при обробленні його випадково можуть залишити всередині перепілки. Якщо його не прибрати, то готова перепілка з грибами може мати неприємний гіркий присмак.
Інгредієнти для приготування перепілок з грибами в духовці:
- перепелиці, тушки – 4 шт./1 кг
- лимон – 1 шт.
- гриби (печериці) – 70 г
- цибулина – ½ шт.
- сметана жирна – 100 г
- олія соняшникова – 3 ст. л.
- часник – 3 зубчики
- сіль, спеції – за смаком
Перепілки фаршировані – рецепт:
Перепелині тушки промиваємо під краном. Щоб вийшло смачне, кладемо м’ясо в ємність, наливаємо туди холодну воду, видавлюємо сік половинки лимона і знову промиваємо тушки з усіх боків. Злегка подкисленная вода зробить волокна м’яса більш пухкими, завдяки цьому на кінцевому етапі у нас вийде соковита і м’яка перепілка.
Витягуємо тушки з води і викладаємо їх на рушник, щоб прибрати зайву вологу. Витираємо рушником шкіру перепілки, а паперовою серветкою прибираємо вологу усередині тушки.
Натираємо перепелів сіллю, кладемо їх у тарілку, поливаємо лимонним соком.
Розігріваємо невелику сковорідку, наливаємо олію. Кидаємо подрібнену цибулю. Коли цибуля стане золотистою – додаємо до нього нарізані невеликими скибочками гриби. Солимо, додаємо кілька шматочків червоного перцю і трошки пряних трав. Смажимо суміш до м’якості грибів. Перекладаємо гриби в тарілку і чекаємо, щоб начинка для перепілок трошки охолола.
Перепелині тушки укладають спинкою вгору на дно блюда для запікання. Беремо чайну ложку і фаршируємо перепілку грибами. Всередину кожної перепілки поміщається близько чотирьох чайних ложок грибної начинки.
Беремо ножика з гострим кінцем. Проробляємо їм невеличку дірочку в шкірі трохи нижче ноги перепілки. Ногу, біля якої зроблена дірка, підгинаємо вниз і трішки вбік. Іншу ногу укладаємо поверх, а її кінчик пропихиваем в прорізану дірку (вставляємо перепілку «по-турецьки») – див. фото. Завдяки такому маневру грибна начинка не випаде під час приготування, а перепелині ніжки не згорять.
В тарілку наливаємо сметану, додаємо до неї натертий часник і пряні трави. Перемішуємо соус до однорідного стану. Поливаємо соусом перепелиці, фаршировані грибами, і відправляємо в розігріту духовку на 30-40 хвилин. У процесі приготування соус стане рідким, тому необхідно періодично поливати стікшим соусом м’ясо.
Готові фаршировані перепілки прийнято подавати з рисом або картоплею.
Відмінним доповненням до них стане пляшечка вашого улюбленого вина.
Перепелиці, фаршировані грибами, готові!
Смачного!