Смачну моркву по-корейськи можна дуже легко і швидко приготувати в домашніх умовах. Вона виходить дуже соковитою і ароматною. Закуска виходить в міру гострої і має пікантний смак. Для того щоб морква промаринувалася, знадобляться 1 добу, тому її краще готувати заздалегідь, якщо ви збираєтеся подати її до столу в певний день.
Інгредієнти для приготування домашньої морквини по-корейськи:
- солодка соковита морква – 1 кг
- очищена вода – 125 мл
- рафінована соняшникова олія – 125 мл
- натуральний яблучний оцет – 60 мл
- цукор – пісок- 120 г
- сіль крупного помелу – 1 ст. л.
- часник – 6 зубчиків середнього розміру
- лавровий лист – 3 шт.
- чорний перець горошком (запашний) – 8 шт.
- суміш перців (зелений, білий, чорний, червоний) – за смаком
- готова приправа для корейської моркви – 1 ст. л.
Рецепт приготування морквини по-корейськи в домашніх умовах:
Спочатку підготуємо овочі, так як їх необхідно заливати маринадом, доведеним до кипіння. За допомогою металевої щітки ретельно помиємо моркву. Почистимо її овочечисткою, вона дуже тонко шкірку зрізує.
На тертці, призначеної спеціально для овочів по-корейськи, акуратно натремо всю моркву.
Перекладемо натерту морквину в глибоку посуд, щоб овочі було зручно перемішувати з маринадом.
Тепер приготуємо пряний маринад для моркви по-корейськи. Для цього змішаємо очищене соняшникова олія без запаху і фільтровану воду.
Додамо в отриману суміш ложку солі, дві ложки цукрового піску і готову приправу для корейської моркви. До її складу входять такі спеції: червоний і чорний мелений перець, подрібнений паприка, часник сушений, шматочки лаврового листа і мелене насіння коріандру. Замість готової приправи ви можете використовувати ці спеції окремо.
Для аромату додати в маринад кілька лаврових листків і запашний чорний перець.
Поставимо суміш на слабкий вогонь. Будемо помішувати маринад до повного розчинення кухонної солі і цукру. Як тільки маринад для моркви почне закипати, відразу вимкнемо вогонь. Суміш не повинна кипіти.
Зубчики часнику почистимо, пропустимо через прес. Як варіант, для цього рецепта можна натерти часник або порубати ножем як можна дрібніше. Додамо подрібнені зубчики часнику до моркви.
Виллємо в піалу з морквою і часником яблучний оцет. Додавати його в маринад і підігрівати оцет не будемо, щоб він не втратив свої властивості. Слідом за оцтом додамо до моркви по-корейськи гарячий маринад. Ретельно перемішати. Ще трохи приправимо сумішшю перців за смаком.
Повністю остудимо морква при кімнатній температурі. Акуратно перекладемо її в скляний посуд з герметичною кришкою і поставимо в холодильник. Така морква по-корейськи в домашніх умовах буде готова вже через 24 години.
Ця закуска краще всього підходить до м’ясних страв. Готовий продукт можна додавати в салати або використовувати для приготування хот-догів.
Смачного!