Печиво – це таке ласощі, яке однаково ніжно люблять як діти, так і дорослі. Їм інколи можна перекусити на ходу (деякі скажуть, що це не зовсім корисно, але ж так смачно!), а ще воно незамінне під час чаювання і, крім усього цього, коробочка домашнього печива може послужити дуже смачним і душевним подарунком! Тому, сьогодні ми хочемо запропонувати вам простий рецепт пісочного печива. Незважаючи на всю простоту рецепта печиво виходить ніжне, хрустке, що тане в роті, а ще воно має непередавану вершковим смаком і ароматом.
Щоб приготувати просте пісочне печиво на швидку руку буде потрібно:
- масло (якісне і смачне) – 250 г
- цукрова пудра – 130 г
- картопляний крохмаль – 80 г
- борошно – 250 г
- розпушувач – 0,5 ч. л.
- молоко – 2 ст. л.
Просте пісочне печиво – рецепт з фото покроково:
В глибокій ємності з’єднуємо борошно, картопляний крохмаль і розпушувач. Розмішуємо всі інгредієнти ложкою або віночком і просіваємо разом 1-2 рази.
В іншу ємність відправляємо м’яке вершкове масло (дуже важливо, щоб масло було саме м’яким, а не розтопленим, тому його дістаємо з холодильника заздалегідь, а щоб воно швидше зігрілось, то нарізаємо на невеликі кубики) і всипаємо до нього 1/3 цукрової пудри.
Включаємо міксер і, поступово збільшуючи швидкість і підсипаючи залишилася пудру, збиваємо масло до отримання красивого пишного крему.
В отриманий масляний крем порціями (по 2-3 ст. л. за один раз) вводимо вже підготовлені сухі інгредієнти. Швидкими рухами збиваємо тісто міксером до однорідності.
У нас повинно вийти досить густе масляне тісто.
Додаємо до нього 2 ст. л. молока і знову коротко збиваємо тісто міксером. От і все! Наше тісто для пісочного печива готово.
Заповнюємо отриманим тестом кондитерський мішок з круглою або фігурною насадкою. Але, спершу, щоб мішок було зручніше заповнити, просовуємо його у високий стакан, підвертаючих краю мішка за бортики склянки. Заповнюємо мішок тестом наполовину, так з ним простіше працювати.
Деко застеляємо папером і видавлюємо на нього пісочне печиво будь-якої форми та конфігурації, орієнтуючись на власний смак. Можна робити звичайні палички.
Або невеликі завитки. До речі, якщо раптом мішка або кондитерського шприца у вас немає, тоді просто викладайте тісто звичайної чайної ложкою. І ще, так як пісочне тісто виходить досить щільним, то процес відсадження печива злегка трудомісткий, але саме завдяки густого тесту наше печиво після випічки збереже свою форму. Але, за бажанням, щоб трохи полегшити цей процес, в тісто можна додатково додати ще 1-2 ст. л. молока, але тоді під час випічки печиво може злегка «розтектися».
Лист з отсаженным печивом відправляємо в холодильник, а тим часом включаємо розігріватися до 200 С духовку. Як тільки духовка розігріється, відправляємо в неї наше просте пісочне печиво і випікаємо близько 8-10 хвилин до золотистого кольору.
Даємо печінкою охолонути і, за бажанням, додатково прикрашаємо. Наприклад, можна частину печива покрити глазур’ю і присипати меленими горіхами, кокосовою стружкою або кондитерської посипкою. Або ж можна розбити печиво по парам і склеїти їх згущеним молоком.
Зберігаємо пісочне печиво в коробці з кришкою, що щільно закривається. Так воно не буде вбирати вологу і залишиться таким же хрустким, як і відразу після випічки.
Ось і все! Наше просте пісочне печиво на швидку руку готово! Воно виходить ніжним і хрустким.
Заварюємо чай, кава, какао або просто наливаємо чашку молока і насолоджуємося!
Смачного!