Всі ми любимо вівсяне печиво ще з дитинства… Сьогодні ми пропонуємо незвичайний рецепт його приготування, за яким печенюшки виходять хрусткими і мають плоску форму. Таке печиво готується дуже швидко і просто, але є кілька нюансів, які потрібно обов’язково врахувати. По-перше, для рецепта потрібно використовувати геркулес, а не пластівці швидкого приготування. По-друге, при випіканні обов’язково використовувати пергаментний папір, т. к. вироби з великим вмістом цукру можуть прилипати. Краще всього використовувати промаслений папір перевіреного виробника. Якщо ви не впевнені в якості свого пергаменту, можете змастити його олією або присипати борошном.
Інгредієнти для приготування хрусткого вівсяного печива:
- вівсяні пластівці (геркулес) – 100 г
- масло вершкове – 100 г
- цукор – 120 г
- борошно пшеничне – 25 г
- жовток яєчний – 1 шт.
- розпушувач для тіста – 1 ч. л.
Рецепт приготування хрусткого вівсяного печива:
Спочатку пересипаємо вівсяні пластівці в чашу кухонного комбайна.
Перемелюємо їх. Не зовсім в «борошно», але досить дрібно.
Додаємо в чашу всі інші інгредієнти: борошно, яєчний жовток, розпушувач, цукор і розм’якшене вершкове масло.
Знову включаємо комбайн. Перемішуємо до тих пір, поки тісто не почне злипатися в грудку.
З отриманого тесту необхідно скачати маленькі кульки. Щоб печиво вийшло однакового розміру, найзручніше скористатися чайною ложкою та кухонними вагами. Отже, ложечкою набираємо тісто, зважуємо і скачуємо долонями невеликий кулька. На одну кульку використовуємо 10-12 грам тіста. У нашому випадку вийшло 32 кульки.
Вистилаємо деко пергаментним папером і викладаємо кульки на великій відстані один від одного (в нашому випадку вийшло 3 таких дека, як на фото).
Ставимо вівсяне печиво в розігріту духовку (200 градусів) на 10-12 хвилин. Зверніть увагу, що кульки не потрібно «притискати», печиво в духовці само стане тонким.
Готову випічку потрібно обов’язково остудити (спочатку печенюшки м’які, коли остигають – стають хрусткими).
Смачного!