500 рецептів
Випічка

Чуррос (іспанські заварні палички) – Покроковий рецепт з фото

by admin 20 Червня, 2017 No Comments

Чуррос – це відомий у всьому світі десерт іспанської кухні, який готується у вигляді довгих паличок з заварного тіста. На своїй батьківщині чуррос можна зустріти практично на кожному кроці, такі палички продають в кав’ярнях і ресторанах, а також просто в лотках на вулиці. Традиційно чуррос смажать у фритюрі, але сьогодні ми пропонуємо вам більш корисний варіант, а саме чуррос, запечений в духовці. Готуються такі заварні палички просто, виходить їх багато, а з’їдаються вони дуже швидко! Отже, приступимо!

Інгредієнти для приготування чуррос (на 34-36 шт.):

Для заварного тіста:

  • вода – 225 г
  • масло – 115 г
  • цукор – 2 ст. л.
  • сіль – 0,25 ч. л.
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • яйця курячі – 3 шт.
  • борошно пшеничне – 145 г

Для обсипання:

  • цукор – 80 г
  • кориця мелена – 1 ч. л.
  • сіль – щіпка (за бажанням)

чуррос - інгредієнти

Рецепт приготування чуррос:

Приготуйте заварне тісто. Для цього в каструльку налити підготовлену воду, додайте до неї цукор, ваніль, сіль і нарізане на шматочки вершкове масло.

масло вода цукор

Поставте каструльку на вогонь і, поступово помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Цукор і масло при цьому повинні повністю розчинитися.

розтопити

Не знімаючи каструлю з вогню, всипте за один прийом всю муку. Борошно попередньо просіяти через сито.

борошно

Активно перемішуючи суміш дерев’яною ложкою або лопаткою, заварюйте тісто протягом декількох хвилин. За цей час тісто має зібратися в грудку і перетворитися в гладкий, блискучий, однорідний шар. Каструльку з тестом зніміть з вогню і залиште на столі на 5-7 хвилин, щоб тісто трохи охололо.

заварне тісто

Тим часом в окрему ємність розбийте три курячих яйця і злегка розколотіть їх виделкою.

збиті яйця

Коли тісто охолоне, невеликими порціями введіть збовтані яйця. Яйця додавайте потроху, щоразу вимішуючи тісто дерев’яною ложкою до повної однорідності.

тісто

У вас повинно вийти гладке, однорідне, м’яке тісто. Але при всій своїй м’якості, тісто не повинна розтікатися.

тісто для чуррос

Готове заварне тісто викладіть в мішок з насадкою у вигляді зірочки. Якщо такої насадки немає, тоді використовуйте круглу, а, якщо немає мішка/шприца, тоді використовуйте щільний пакет з відрізаним куточком.

заварне тісто в мішку

Видавіть тісто у вигляді рівних смужок довжиною близько 10-12 див.

чуррос

Випікайте чуррос в духовці при 200 С близько 15 хвилин. Залежно від особливостей вашої духовки час може відрізнятися, орієнтуйтеся на колір чуррос – з усіх сторін заварні палички повинні покритися красивою рум’яною скоринкою. Свіжоспечені чуррос залиште хвилин на 5-10 вже у вимкненій духовці з відчиненими дверцятами, щоб вони додатково підсохли.

заварні палички

Поки чуррос підсихають в духовці, підготуйте цукор для обсипання. Для цього в щільному пакеті або просто в глибокому блюді з’єднайте і ретельно змішайте разом дрібний цукор (або цукрову пудру) і мелену корицю. Також, щоб трохи врівноважити солодкість можете додати щіпку солі. До речі, кількість кориці підбирайте на свій смак, ви можете додати більше або менше, а якщо ви зовсім її не любите, то можете замінити на ваніль.

кориця з цукровою пудрою

В отриманому коричном цукрі ретельно з усіх боків обваляйте ще гарячі чуррос.

іспанські чуррос

Перекладіть їх на решітку і залиште до повного охолодження.

чуррос іспанський десерт

Іспанські чуррос готові!

чуррос заварні палички

Подавайте десерт самостійно або в парі з яким-небудь соусом: шоколадний, ванільний або карамельним.

чуррос

Смачного!

Інші рецепти:

Шоколадний хліб в хлібопічці - Покроковий рецепт з фото

Класичні сирники з борошном

Пишний бісквіт у духовці для торта класичний

Класичний хворост

Мигдальна борошно в домашніх умовах - рецепт з фото покроково

Швидкий пиріг з абрикосами рецепт з фото

  • Previous Цукати з полуниці в домашніх умовах – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Смажений судак – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли