500 рецептів
Рецепти з морепродуктів

Смажений судак – Покроковий рецепт з фото

by admin 20 Червня, 2017 No Comments

Кажуть, що судак – ідеальна для смаження риба. У судаку мало кісток, він швидко смажиться, має чудовий «пісний» смак. Хочемо запропонувати вам рецепт смаженого судака, який до того ж попередньо замаринований в дуже пікантному соусі. Таке блюдо освоїть навіть початківець пізнавати кухонні премудрості кулінар, і оцінять ті, хто віддає перевагу смажену рибку навіть самому аппетитному шматочку м’яса. Організуйте собі справжній рибний день!

Інгредієнти для приготування смаженого судака:

  • судак – 1 кг
  • майонез – 5 ст. л.
  • часник – 1 головка (5-6 середніх часточок)
  • спеції для рибних страв – 1-2 ч. л. або за смаком
  • сіль – 1 ст. л. або за смаком
  • перець чорний – 2 щіпки
  • борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • яйце куряче – 2-3 шт.
  • рослинне масло

смажений судак - інгредієнти

Рецепт приготування смаженого судака на сковороді:

Якщо у вас на руках неочищена тушка судака – підготуйте його належним чином до приготування: видалити голову, хвіст, нутрощі і все непотрібне. Заодно можна перевірити і свіжість придбаної рибки: якщо судак свіжий, у нього будуть красиві, рожеві зябра. Рибу промийте і обсушіть, потім наріжте шматочками шириною 3-3,5 див.

судак

Перед обсмажуванням судак маринується як мінімум 2 години. Для маринаду необхідно змішати майонез, приправу для риби та рибних страв, сіль, щіпку перцю.

соус

Часникові часточки очистити від верхньої шкірки і видавити через прес в майонез з прянощами, перемішати.

маринад з майонезу з часником

Приготований таким способом маринад виливаємо в миску з судаком і руками обволікає кожен шматочок. Тепер можна «забути» про нашу рибку як мінімум на 2 години або буде ще оптимальніше, якщо ви залишите судака на цілу ніч, тобто на 7-8 годин.

судак в маринаді

настав Час обсмажування – необхідно підготувати кляр. В одну ємність вбити яйця, додати до них сіль і щіпку перцю, збовтати. В другу ємність висипати борошно.

борошно і яйця

Обваляти кожен шматочок риби спочатку в борошні, а потім в яєчної маси.

смажений судак в клярі

Відразу викладати судака в клярі на гарячу сковороду з соняшниковою олією.

смажений судак на сковороді

Обсмажувати на невеликому вогні, щоб ні риба, ні кляр не пригорав, перевертаючи через 1-2 хвилинки на протилежну сторону.

фото смажений судак

Апетитний смажений судак готовий!

смажений судак

Смачного!

Інші рецепти:

Червона тріска, запечена в духовці - Покроковий рецепт з фото

Мойва смажена на сковороді - Покроковий рецепт з фото

Риба в пергаменті в духовці з овочами - Покроковий рецепт з фото

Скумбрія, запечена на решітці (на мангалі) - Покроковий рецепт з фото

Риба на пару з овочами - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Чуррос (іспанські заварні палички) – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Печериці у сметані на сковороді – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли