500 рецептів
Рецепти з морепродуктів

Мойва смажена на сковороді – Покроковий рецепт з фото

by admin 19 Липня, 2017 No Comments

Зовні непоказна, дрібна і майже невагома (вага однієї тушки не більше 70 г) мойва — мешканець морських вод і бюджетний продукт повсякденного раціону. Через скромного розміру і крихких кісток кулінари готують рибку з головою, не обробляючи і не видаляючи нутрощів. Наш рецепт присвячуємо допитливим, скрупульозним і працьовитим господаркам — зберігаємо клопіткий етап оброблення і в підсумку подаємо апетитну смажену мойву всьому сімейству без побоювання.

Інгредієнти для приготування смаженої мойви:

  • мойва свіжа – 400 г
  • борошно – 3 ст. л.
  • рослинна олія – 50 мл
  • сіль, суміш гострих перців – за смаком

мойва смажена - інгредієнти

Рецепт приготування мойви смаженої на сковороді:

Нагадаємо, не використовуємо копчену або засолену рибу — для цього експрес-рецепта необхідна свіжа або заздалегідь розморожена мойва. Тушки сумлінно промиваємо в холодній воді, стряхиваем. Розклавши на дошці або папері, насамперед відрізаємо хвости і плавники. Зручно працювати в рукавичках і ножицями.

мойва свіжа

Гострим ножем відокремлюємо голови, вспарываем черевні порожнини і вичищаємо зсередини. Повторно відправляємо під струмінь води. Після «душа» заготовки злегка просушуємо.

патрана мойва

За смаком посипаємо мойву сіллю і меленим перцем. Перемішуємо, заправляємо спеціями кожну рибку зі всіх сторін.

сіль і перець

Кидаємо рибу в пшеничне борошно, прокручуємо і паніруємо мойву рівним шаром з двох боків. Надлишки борошна видаляємо.

мойва в борошні

Попередньо прогрів сковороду вливаємо рафінована олія улюбленого сорту. У шиплячий фритюр рядами, дотримуючись деяку дистанцію, викладаємо мойву в борошні. При помірній температурі смажимо 3-4 хвилини.

мойва на сковороді

Потім піддягаємо смажену мойву лопаткою, перевертаємо і тримаємо на розпеченій сковороді наступні 2-3 хвилини. Залишки жиру промаківающімі паперовою серветкою.

мойва смажена на сковороді

Готово — подаємо смажену мойву з соковитою зеленню і хрусткими салатними листям.

мойва смажена

Смачного!

Інші рецепти:

Риба на пару з овочами - Покроковий рецепт з фото

Червона тріска, запечена в духовці - Покроковий рецепт з фото

Скумбрія, запечена на решітці (на мангалі) - Покроковий рецепт з фото

Риба в пергаменті в духовці з овочами - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Імбирний чай від застуди – рецепт8 років ago
  • Next Компот з базиліка на зиму – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки