Якщо ви купили червону тріску і не знаєте, як її приготувати смачно, то, сподіваємося, наш новий рецепт допоможе вам впоратися з цим завданням. В принципі, таким способом можна приготувати будь-яку велику морську рибу. Вам знадобиться мінімум інгредієнтів – лимонний сік, спеції для риби, пара головок цибулі і моркву. І, найголовніше, фольга для запікання в духовці, саме вона допоможе зробити блюдо смачним і ароматним.
Інгредієнти для приготування запеченої червоної тріски:
- тріска червона свіжоморожена – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- морква – 1 шт.
- лимон – 0,5 шт.
- сіль, суміш перців, спеції для риби – на смак
А також:
- фольга для запікання
Рецепт приготування червоної тріски в духовці:
Рибу попередньо розморожуємо. Бажано це робити в холодильнику, залишивши її на ніч, більш швидкий варіант – розморозити рибу при кімнатній температурі, також можна помістити її в холодну воду в раковині, але не кращий варіант. Чого не варто робити ні в якому разі, так це розморожувати рибу в гарячій воді.
Отже, розморожену тріску ретельно промиваємо, видаляючи всі чорні плівки. Якщо потрібно, то відрізаємо голову, плавники, потрошимо. Підготовлену тушку просушуємо паперовими серветками і зі всіх сторін, а також всередині, натираємо сіллю, сумішшю перців і приправами для риби, поливаємо соком лимона і залишаємо маринуватися на 15-20 хвилин.
Тим часом очищаємо і промиваємо овочі, потім цибулю ріжемо півкільцями, а моркву – тонкими полукружками.
Відрізаємо відповідний лист фольги, кладемо в центр упереміш цибулю з морквою, на овочі викладаємо тріску, зверху і з боків рибки кладемо овочі, що залишилися.
Таким же за розміром листом фольги накриваємо рибу з овочами, щільно загортаючи. Переносимо тріску в фользі на деко і ставимо в розігріту до цього часу духовку (температура – 180-190 градусів).
Запікаємо червону тріску в духовці 30 хвилин, потім дістаємо і відкриваємо фольгу, щоб рибка трохи зарум’янилася, повертаємо в духовку ще на 10-15 хвилин.
Запечену тріску подаємо гарячою, запропонувавши на гарнір відварну картоплю або рис.
Смачного!