500 рецептів
Рецепти з морепродуктів

Червона тріска, запечена в духовці – Покроковий рецепт з фото

by admin 10 Липня, 2017 No Comments

Якщо ви купили червону тріску і не знаєте, як її приготувати смачно, то, сподіваємося, наш новий рецепт допоможе вам впоратися з цим завданням. В принципі, таким способом можна приготувати будь-яку велику морську рибу. Вам знадобиться мінімум інгредієнтів – лимонний сік, спеції для риби, пара головок цибулі і моркву. І, найголовніше, фольга для запікання в духовці, саме вона допоможе зробити блюдо смачним і ароматним.

Інгредієнти для приготування запеченої червоної тріски:

  • тріска червона свіжоморожена – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • лимон – 0,5 шт.
  • сіль, суміш перців, спеції для риби – на смак

А також:

  • фольга для запікання

червона тріска в духовці - інгредієнти

Рецепт приготування червоної тріски в духовці:

Рибу попередньо розморожуємо. Бажано це робити в холодильнику, залишивши її на ніч, більш швидкий варіант – розморозити рибу при кімнатній температурі, також можна помістити її в холодну воду в раковині, але не кращий варіант. Чого не варто робити ні в якому разі, так це розморожувати рибу в гарячій воді.

Отже, розморожену тріску ретельно промиваємо, видаляючи всі чорні плівки. Якщо потрібно, то відрізаємо голову, плавники, потрошимо. Підготовлену тушку просушуємо паперовими серветками і зі всіх сторін, а також всередині, натираємо сіллю, сумішшю перців і приправами для риби, поливаємо соком лимона і залишаємо маринуватися на 15-20 хвилин.

червона тріска

Тим часом очищаємо і промиваємо овочі, потім цибулю ріжемо півкільцями, а моркву – тонкими полукружками.

цибулю і моркву

Відрізаємо відповідний лист фольги, кладемо в центр упереміш цибулю з морквою, на овочі викладаємо тріску, зверху і з боків рибки кладемо овочі, що залишилися.

червона тріска з овочами

Таким же за розміром листом фольги накриваємо рибу з овочами, щільно загортаючи. Переносимо тріску в фользі на деко і ставимо в розігріту до цього часу духовку (температура – 180-190 градусів).

червона тріска в фользі

Запікаємо червону тріску в духовці 30 хвилин, потім дістаємо і відкриваємо фольгу, щоб рибка трохи зарум’янилася, повертаємо в духовку ще на 10-15 хвилин.

червона тріска запечена в духовці

Запечену тріску подаємо гарячою, запропонувавши на гарнір відварну картоплю або рис.

червона тріска в духовці

Смачного!

Інші рецепти:

Смажений судак - Покроковий рецепт з фото

Мойва смажена на сковороді - Покроковий рецепт з фото

Риба в пергаменті в духовці з овочами - Покроковий рецепт з фото

Риба на пару з овочами - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Биті огірки по-китайськи – рецепт8 років ago
  • Next Брецели – рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки