Хочете смачно, швидко і корисно нагодувати сім’ю? Значить ви звернулися за адресою! Пропонуємо вам приготувати рибу, запечену у пергаменті на овочевій подушці. Всього 10 хвилин на підготовку і нарізку овочів, 20 хвилин в духовці і ось через півгодини у вас на столі буде чудовий корисний обід. Таким чином, ви можете приготувати будь-яку рибу. Беріть ту, яку ви любите, ось і весь секрет. Також ви можете використовувати будь-які овочі, які у вас будуть під рукою. Отже, приступимо!
Інгредієнти для приготування риби в пергаменті в духовці (4 порції):
- риба (філе) – 4 шт. (загальною вагою близько 600 г)
- кабачки – 2 шт.
- печериці – 4 шт.
- морква – 1 шт.
- болгарський перець – 1 шт.
- томати – 3 шт.
- зелений горошок – 80 г
- оливкова олія – 4 ст. л.
- свіжа зелень – за бажанням
- сіль, перець – за смаком
Примітка: в даному рецепті для приготування страви був використаний морський окунь.
Рецепт приготування риби в пергаменті в духовці з овочами:
Для приготування страви нам знадобиться рибне філе без шкіри. Тому першим ділом, якщо потрібно, знімаємо шкіру з філе і видаляємо всілякі великі кісточки. Очищене філе приправляємо з двох сторін крупною морською сіллю і свіжомеленим перцем. Також, за бажанням, ви можете додати трохи своїх улюблених спецій до риби. Відставляємо рибу в сторону.
Займемося овочами. Всі овочі потрібно нарізати так, щоб вони приготувалися одночасно. Два невеликих кабачки миємо й нарізаємо косими гуртками. Печериці очистити вологою ганчірочкою від бруду і нарізаємо товстенькими пластинками, а, якщо у вас гриби маленького розміру, тоді їх можна залишити цілком або розрізати на половинки.
Середню моркву очищаємо і з допомогою овочечистки нарізаємо тонкими пластинками. Перець ріжемо соломкою, а томати – великими часточками.
Наші овочі готові, можна збирати блюдо.
Готуємо чотири аркуші пергаменту, по одному на кожну порцію риби. На центр пергаментного паперу в будь-якій послідовності викладаємо порцію підготовлених овочів так, щоб вийшла рівномірна по товщині гірка.
Злегка приправляємо сіллю і перцем.
Зверху на овочі викладаємо приправлене рибне філе.
Збризкуємо рибу з овочами оливковою олією. За бажанням, оливкова олія можна замінити невеликим шматочком вершкового.
Складаємо пергамент у вигляді конверта, як показано на фото. Краю конверта, за бажанням, можна закріпити канцелярським степлером, а можна залишити як є.
Переносимо конвертики на деко і відправляємо в духовку.
Запікаємо рибу в пергаменті в духовці з овочами при 180 С 20 хвилин.
Перед подачею додаємо до рибці листочки свіжої зелені.
Ось і все. Риба, запечена в пергаменті готова!
Смачного!