Скумбрія має специфічний запах і дуже жирне ніжне м’ясо. Пом’якшити її запах можна, якщо додати в маринад петрушку і часник. Існує величезна кількість рецептів приготування цієї риби, однак, на решітці скумбрія виходить самою смачною і ароматною! Обов’язково візьміть цей рецепт на замітку для майбутніх пікніків на природі.
Інгредієнти для приготування скумбрії на решітці:
- скумбрія свіжоморожена вагою в 400 м – 1 шт.
- лайм (лимон) – 0,5 шт.
- часник – 4 зубчики
- оливкова олія – 4 ст. л.
- сіль, перець, зелень петрушки – за смаком
Рецепт приготування скумбрії на решітці на мангалі:
Тушку скумбрії розморозити в холодильнику, зрізати з неї гострим ножем всі плавці, видалити голову.
Зішкребти чорну плівку всередині, акуратним рухом витягнути хребет і всі кісточки.
Розгорнути тушку «книжкою».
Відкласти рибу в чисту тарілку або лоток.
В невелику, але глибоку миску налити оливкову олію. Додати сіль і перець.
Натерти на тертці часник, а петрушку подрібнити ножем.
Додати їх до інших компонентів маринаду.
В ємність вичавити сік з половинки лайма/лимона. Шкірку лайма відкласти в сторону.
Тушку скумбрії натерти з усіх боків маринадом і покласти її в лоток. Половинку лайма розрізати на кілька частин і кинути в лоток, щоб риба вийшла більш ароматною. Відправити скумбрію маринуватися в прохолодному місці протягом 2 годин.
Розпалити багаття на мангалі, почекати поки дрова перегорять.
Ґрати змастити соняшниковою олією, щоб риба не прилипла до її стінок. Тушку очистити паперовою серветкою від надлишку приправ, перцю і покласти її на решітку шкірою вниз.
Зафіксувати скумбрію на решітці знімною частиною конструкції.
До перегорілі вугіллю додати невелику кількість гілочок вишні або абрикоса, щоб отримати ароматний дим.
Розмістити скумбрію на решітці на мангалі. У цей момент необхідно стежити, щоб гілки плодових дерев не загорілися.
Коли шкіра риби придбає золотистий колір – перевернути скумбрію на решітці на іншу сторону. Продовжувати готувати ще 15 хвилин.
Через 15 хвилин зняти рибу з мангалу.
За бажанням можна посипати його зеленню.
Скумбрія, запечена на решітці, чудово поєднується з легким салатом з огірків і помідорів.
Смачного!