500 рецептів
Рецепти з морепродуктів

Скумбрія, запечена на решітці (на мангалі) – Покроковий рецепт з фото

by admin 5 Вересня, 2017 No Comments

Скумбрія має специфічний запах і дуже жирне ніжне м’ясо. Пом’якшити її запах можна, якщо додати в маринад петрушку і часник. Існує величезна кількість рецептів приготування цієї риби, однак, на решітці скумбрія виходить самою смачною і ароматною! Обов’язково візьміть цей рецепт на замітку для майбутніх пікніків на природі.

Інгредієнти для приготування скумбрії на решітці:

  • скумбрія свіжоморожена вагою в 400 м – 1 шт.
  • лайм (лимон) – 0,5 шт.
  • часник – 4 зубчики
  • оливкова олія – 4 ст. л.
  • сіль, перець, зелень петрушки – за смаком

скумбрія на решітці - інгредієнти

Рецепт приготування скумбрії на решітці на мангалі:

Тушку скумбрії розморозити в холодильнику, зрізати з неї гострим ножем всі плавці, видалити голову.

тушка скумбрії

Зішкребти чорну плівку всередині, акуратним рухом витягнути хребет і всі кісточки.

оброблення скумбрії

Розгорнути тушку «книжкою».

філе скумбрії

Відкласти рибу в чисту тарілку або лоток.

рибне філе

В невелику, але глибоку миску налити оливкову олію. Додати сіль і перець.

масло з перцем

Натерти на тертці часник, а петрушку подрібнити ножем.

петрушка і часник

Додати їх до інших компонентів маринаду.

маринад для риби

В ємність вичавити сік з половинки лайма/лимона. Шкірку лайма відкласти в сторону.

сік лайма

Тушку скумбрії натерти з усіх боків маринадом і покласти її в лоток. Половинку лайма розрізати на кілька частин і кинути в лоток, щоб риба вийшла більш ароматною. Відправити скумбрію маринуватися в прохолодному місці протягом 2 годин.

скумбрія в маринаді

Розпалити багаття на мангалі, почекати поки дрова перегорять.

дрова на мангалі

Ґрати змастити соняшниковою олією, щоб риба не прилипла до її стінок. Тушку очистити паперовою серветкою від надлишку приправ, перцю і покласти її на решітку шкірою вниз.

скумбрія на решітці

Зафіксувати скумбрію на решітці знімною частиною конструкції.

філе скумбрії на решітці

До перегорілі вугіллю додати невелику кількість гілочок вишні або абрикоса, щоб отримати ароматний дим.

мангал

Розмістити скумбрію на решітці на мангалі. У цей момент необхідно стежити, щоб гілки плодових дерев не загорілися.

скумбрія на решітці на мангалі

Коли шкіра риби придбає золотистий колір – перевернути скумбрію на решітці на іншу сторону. Продовжувати готувати ще 15 хвилин.

скумбрія запечена на решітці

Через 15 хвилин зняти рибу з мангалу.

скумбрія запечена на решітці на мангалі

За бажанням можна посипати його зеленню.

скумбрія на решітці фото

Скумбрія, запечена на решітці, чудово поєднується з легким салатом з огірків і помідорів.

скумбрія на решітці

Смачного!

Інші рецепти:

Мойва смажена на сковороді - Покроковий рецепт з фото

Червона тріска, запечена в духовці - Покроковий рецепт з фото

Смажений судак - Покроковий рецепт з фото

Риба на пару з овочами - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Оселедець по-корейськи (з томатною пастою) – Покроковий рецепт з фото7 років ago
  • Next Салат шарами на зиму з овочів (огірок, помідор, перець, лук) – Покроковий рецепт з фото7 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки