500 рецептів
Рецепти з морепродуктів

Риба на пару з овочами – Покроковий рецепт з фото

by admin 17 Серпня, 2017 No Comments

Щоб урізноманітнити ваші рибні дні, пропонуємо вам смачний варіант приготування риби (в нашому випадку – товстолобик). Риба, приготована за цим рецептом, виходить ароматною і ніжною, а ще дуже корисною, адже готуватися вона в пароварці. Якщо пароварки у вас немає, то шматочки риби ви можете злегка обсмажити на сковороді, щоб вона тільки схопилася, додати в сковороду трохи води, накрити кришкою і тушкувати до повної готовності.

Гарнір до парової риби підійде будь можете просто приготувати салат, овочеве рагу або навіть картопляне пюре. Наш вибір – це суміш яскравих овочів, приготованих разом з рибою на пару.

Інгредієнти для приготування риби на пару з овочами (4 порції):

  • риба (філе або стейки) – 500 г
  • суміш спецій до риби – 1 ст. л. з гіркою або за смаком
  • сік лимона – 50 мл
  • перець чилі, подрібнений – 1 ч. л. або за смаком
  • сіль – 1 ч. л. або за смаком
  • оливкова олія – 3 ст. л.
  • свіжа зелень – 3-4 гілочки
  • суміш овочів (цвітна капуста, брокколі, морква, зелений горошок) – 500 г

риба на пару з овочами - інгредієнти

Для сирного соусу (за бажанням):

  • масло – 20 г
  • борошно пшеничне – 10 г
  • молоко – 200 мл
  • сир (будь-який) – 50 г
  • сіль, перець

інгредієнти для сирного соусу

Рецепт приготування риби з овочами в пароварці:

Для приготування страви вам будуть потрібні: філе або стейки будь-якої риби. Щоб розрізати рибу на стейки, вам потрібно відрізати голову і плавники, а саму тушку нарізати на порційні шматки.

Якщо ж ви хочете відокремити філе, то для цього гострим ножем зробіть косий надріз відразу за головою риби.

товстолобик

Далі з одного боку вздовж усього хребта риби зробіть глибокий надріз. Обережно просуваючись ножем якомога ближче до кісток, почніть відокремлювати філе. Для зручності візьміть філе в руку і злегка натягніть, а кінчиком гострого ножа зрізайте його з кісток.

оброблення товстолобика

Реберні кістки, за бажанням, можете відразу зрізати з філе і вже після їх видалити. Робіть так, як вам буде зручніше.

Коли обидва філе будуть готові, за бажанням, можете зняти з них шкіру, але це не обов’язково. Голову і реберні частини не викидайте, на їх основі можна приготувати насичений рибний бульйон.

філе товстолобика

Отже, філе риби розріжте на порційні шматки і перекладіть в миску.

порційні шматочки риби

Додайте до риби суміш спецій, сіль, подрібнений перець чилі (кількість на ваш смак), подрібнену зелень, оливкова олія і вичавлений лимонний сік.

спеції

Ретельно перемішайте шматочки риби. Затягніть миску харчовою плівкою, поставте в холодильник і залиште маринуватися протягом 1-2 годин або більше.

риба в маринаді

Підготуйте овочі. В якості гарніру до парової риби можна взяти будь-які овочі, які у вас є і, які ви любите. Приготувати овочі можна як на пару разом з рибою, так і стушкувати на плиті. Вибір за вами. Ми пропонуємо для гарніру взяти цвітну капусту, броколі, морква і зелений горошок. Брокколі і капусту розберіть на суцвіття і ретельно промийте під проточною водою.

брокколі та цвітна капуста

Моркву очистіть і наріжте середнім кубиком.

морква

Змішайте моркву з брокколі і цвітною капустою.

овочі

Коли риба досить промаринується, викладіть її в чашу для пароварки.

риба в пароварці

В іншу чашу викладіть підготовлені овочі (крім горошку). Присипте їх зверху сіллю і перцем. Готуйте рибу та овочі на пару протягом 20-25 хвилин (або трохи довше, залежно від розміру шматків риби). Овочі готуйте до бажаної м’якості.

овочі в пароварці

Тим часом до овочів приготуйте сирний соус (за бажанням). Для цього у сотейнику розтопіть вершкове масло. Додайте до нього борошно.

борошно та олія

Помішуючи, підсмажте борошно протягом 1 хвилини.

обсмажене борошно з маслом

Постійно помішуючи, введіть усе молоко і проваріть до загустіння.

молоко

В загустілий соус додайте натертий сир. Щоб смак соусу був більш яскравим, беріть сир з насиченим смаком, а краще використовувати суміш сирів.

тертий сир

Ретельно перемішайте, щоб сир розплавився. Приправте сирний соус за смаком сіллю і меленим перцем.

сирний соус

Коли овочі будуть майже готові, додати до них зелений горошок і готуйте ще 5 хвилин.

овочі на пару

Риба до цього часу вже повинна бути готова.

риба на пару

Смачна і корисна парова риба з овочами готова! Подаємо в гарячому вигляді, поливши сирним соусом.

риба на пару з овочами

Смачного!

Інші рецепти:

Смажений судак - Покроковий рецепт з фото

Червона тріска, запечена в духовці - Покроковий рецепт з фото

Мойва смажена на сковороді - Покроковий рецепт з фото

Риба в пергаменті в духовці з овочами - Покроковий рецепт з фото

Скумбрія, запечена на решітці (на мангалі) - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Салат «Полосатик» з баклажанів на зиму – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Пісний плов з сухофруктами – рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли