Чого тільки не зустрінеш на лотках у продавців корейських смакоти! Морква, баклажани, цвітна капуста, буряк, гриби, кабачки… Звідусіль віє неймовірними пахощами прянощів і викликає нелюдський апетит. Овочеві страви сусідять з рибними і м’ясними – тут же можна зустріти мариновані шматочки яловичини, тонко нарізаною морської риби, морепродукти і навіть мариновану печінку. Сьогодні ми представимо вам рецепт оселедця, маринованої по-корейськи – дуже просту і превкусную закуску, а також страву, яка ідеально підійде до відвареної картоплі!
Інгредієнти для приготування оселедця по-корейськи:
- оселедець свіжоморожена, свіжа – 1 кг
- цибуля ріпчаста – 4 шт.
- перець чорний – 0,5 ч. л.
- перець пекучий червоний – 0,5 ч. л.
- сіль – 1 ст. л.
- томатна паста – 1 ст. л.
- оцет 9% – 50-70 мл
- рафінована рослинна олія – 0,5 склянки
Рецепт приготування оселедця по-корейськи з томатом:
Для початку необхідно підготувати оселедець до маринування. Для цього взяти тушки риби, добре промити, видалити нутрощі, відрізати плавники і голову. Черевце в середині ретельно вимити від усіх залишків нутрощів, і, не знімаючи шкіру, вийняти хребетну кістку. У вас може виникнути абсолютно природне запитання про те, чому ж не знімати шкіру з рибного філе, і ми тут наводимо аргументацію: справа в тому, що сира оселедець має досить ніжну структуру, і можна сказати, філе «тримається» на шкірці. Так як в подальшому потрібно буде шматочки оселедця постійно перемішувати з маринадом і цибулею, без шкіри вони можуть просто розвалитися і виглядати не зовсім естетично. Отже, з філе вийняти хребетну кістку і інші великі кісточки.
Нарізати філе оселедця шматочками.
Цибулю нарізати середніми підлозі кільцями. Потрібно сказати, що і цибулю в цьому рецепті виходить незрівнянним і іноді «зникає» з тарілок навіть швидше, ніж сама оселедець. Тому не лякайтеся кількості цибулі і приготуйте його з запасом.
Скласти шматочки оселедця в каструлю або таз.
Всипати сіль і обидва види перців, покласти томатну пасту, перемішати шматочки зі спеціями і томатом.
Тепер влити оцет і рослинне масло, перемішати, додати цибулю, знову перемішати.
Поставити каструлю з оселедцем в холодильник на 3-5 годин або на ніч. За цей час потрібно кілька разів перемішати оселедець, щоб вона добре промаринувалася в маринаді, який буде накопичуватися на дні каструлі.
По закінченню часу – оселедець по-корейськи готова!
Смачного!