Жоден святковий стіл не обходиться без маленьких і ошатних закусок, а так як всіх нас чекають новорічні свята, пропонуємо вам дуже смачний рецепт гужерів, фаршированих вершковим сиром і червоною рибою. Гужери – це французькі булочки, які готуються з заварного тіста з додаванням твердого тертого сиру. Такі булочки цілком самодостатні самі по собі, але фаршировані ніжним вершковим сиром і солоною рибкою, вони підкорять серця навіть завзятих гурманів.
Інгредієнти для приготовлення гужерів з начинкою (на 40 шт.):
Для тіста:
- молоко – 250 мл
- масло вершкове – 100 г
- борошно – 150 г
- яйця – 4 шт.
- сир твердий – 160 г
- сіль – 0,5 ч. л.
Для начинки:
- вершковий сир – 300 г
- сьомга солона – 200 г
- кріп свіжий – 3-4 гілочки
- часник – 1 зубчик
Рецепт приготування гужерів з сьомгою:
Приготуйте тісто для гужерів. У каструльці змішайте молоко, масло і сіль.
Поставте її на вогонь і, помішуючи, доведіть компоненти до кипіння. За цей час масло має повністю розплавиться.
В закипілу суміш, не знімаючи каструлю з вогню, додайте відразу всю муку пшеничну.
Активно перемішуйте, поки тісто не збереться в гладкий і однорідний колобок тесту. Заваріть його на невеликому вогні протягом 1-2 хвилин. Зніміть каструльку з вогню і дайте тісту злегка охолонути. Щоб це сталося швидше, розминайте його ложкою близько 5 хвилин. Заварне тісто для гужерів повинно залишитися злегка теплим, але не гарячим, інакше, якщо ви додасте яйця, то вони згорнуться.
В остигле тісто додайте яйця. Вбивайте їх по одному і ретельно перемішувати до тих пір, поки воно повністю не розійдеться в тесті.
Таким чином введіть всі яйця.
Сир натріть на дрібній тертці і додайте до тесту.
Ретельно перемішати до повної однорідності.
Наповніть тістом кондитерський мішок або шприц з круглою або фігурною насадкою.
Деко застеліть папером для випічки і видавіть на нього невеликі порції тіста (всього повинно вийти близько 40 шт.). Розміри майбутніх гужерів підбирайте на свій смак, тільки враховуйте, що вони ще підростуть в духовці.
Відправте гужери в духовку і випікайте їх спершу 10 хвилин при 200 С, після чого зменшіть температуру до 180 С і печіть ще 15 хвилин до золотистої скоринки апетитною. Під час випікання духовку не відкривати, щоб гужери не опало від перепаду температур. Готові гужери перенесіть на решітку і залиште остигати.
Приготуйте начинку. В вершковий сир додайте подрібнений часник і дрібно рубаний кріп. Добре перемішайте.
Солону сьомгу дрібно наріжте і додайте в миску до сиру. Знову перемішайте. За бажанням додайте трохи солі і свіжомеленого перцю. Начинка для гужерів готова!
У охололих гужерів зріжте верхівки. Чайною ложкою вийміть м’якуш.
Наповніть гужери сьомгою з вершковим сиром. Для зручності можете також скористатися кондитерським мішком або, якщо його немає в наявності, то наповните з допомогою чайної ложки.
Прикрийте начинку відрізаними капелюшками.
Прикрасивши страву гілочками свіжої зелені, можна подавати закуску до святкового столу.
Французькі гужери з сьомгою та сиром готові!
Смачного!