Коли гості на порозі і немає часу стояти біля плити – на допомогу прийде проста і в той же час святкова закуска: тарталетки. Головна перевага тарталеток в тому, що начинку можна готувати абсолютно різну: м’ясну, рибну, овочеву.
Можна купити готову основу для тарталеток, але краще спекти тісто самостійно, тоді тарталетки будуть ніжними і розсипчастими. Для цього необхідно лише придбати залізні або силіконові форми для випічки кошиків. Саме тісто готується швидко і просто. Читайте ще: Тарталетки з морквою: покроковий рецепт з фото.
Класичні тарталетки зі шпротами
В рецепт приготування тарталеток зі шпротами можна використовувати вже готові тарталетки, листкове тісто, як в даному варіанті, або тонкий лаваш, наприклад. Начинку також можна злегка змінювати за смаком, додаючи улюблені інгредієнти.
Складові:
-
- Шпроти – 200 Грам
- Сир – 150-200 Грам
- Сир – 150 Грам
- Зелена цибуля – 1 Щіпка
- Яйце – 1-2 Штук
- Помідор – 1 Штука
- Сіль – 1 Щіпка
- Перець – 1 Щіпка
Спосіб приготування:
-
- Насамперед необхідно зайнятися підготовкою інгредієнтів. Зелену цибулю потрібно вимити, просушити і нарізати дрібно. Використовувати в рецепт приготування тарталеток зі шпротами можна і іншу свіжу зелень за смаком. Сир натерти на середній або дрібній тертці. Використовувати можна будь-який твердий сир за смаком.
- У глибокій мисці з’єднати сир, попередньо розім’явши його добре виделкою, зелень, приблизно половину тертого сиру. Вбити яйце і ретельно перемішати. Якщо сир не дуже солоний, то можна додати дрібку солі. Поперчити за смаком.
- Якщо під рукою немає готових тарталеток, їх можна швидко зробити з листкового тіста. Його необхідно нарізати невеликими квадратами, кожен з яких помістити в форми для кексу або жароміцні піали.
- Акуратно розправити краю і наповнити тісто начинкою. Вимити помідор і просушити. Нарізати тонкими скибочками і вкласти по невеликому шматочку в кожну тарталетки. З шпрот злити зайву рідину і помістити по одній рибці в кожну порцію.
- Зверху присипати сиром, що залишився, щоб утворилася апетитна скоринка. Тепер можна відправити закуску в попередньо розігріту духовку. Хвилин через 15 тарталетки зі шпротами в домашніх умовах будуть готові. Їх потрібно злегка остудити і можна подавати до столу.
Тарталетки зі шпротами
На цей Новий рік я робила кілька видів тарталеток до святкового столу. Хочу поділитися рецептом тарталеток зі шпротами. Шпроти смачно поєднуються з сирною пастою з часником і яйцем. Це поєднання я і взяла за основу.
Складові:
-
- тарталетки (купити в хлібному магазині) – 4 шт.
- шпроти (невеликі) – 4 рибки
- плавлений сир «Дружба» – 1 шт.
- яйце – 1 шт.
- майонез – 1 ст.л.
- часник – 1-2 невеликі часточки
Спосіб приготування:
-
- Плавлений сир покласти в морозилку на 15 хвилин. За цей час він стане твердіше і його буде простіше натерти на дрібній тертці.
- Розмішати тертий плавлений сир з майонезом і роздавлений часник в однорідну пасту.
- Наповнити цією пастою тарталетку.
Наповнити тарталетку до половини сирно-часниковою пастою - Зверху покласти скибочку звареного круто яйця.
- При бажанні яйце можна покришити кубиками і вмішати в пасту з сиру і часнику.
Зверху покласти скибочку вареного яйця або посипати яйце, покришене кубиками - На яйце викласти целенькая рибку.
Тарталетки зі шпротами
Складові:
-
- 6-8 готових салатних або 12-15 закусочних тарталеток
- 3 яйця
- 1 банка шпротів
- 100 гр. сиру
- 1 ст.ложка кетчупу
- сіль
- чорний мелений перець – за смаком
- 1 ст.ложка борошна
Спосіб приготування:
-
- Для приготування тарталеток зі шпротами підготуйте начинку. Шпроти разом з маслом розтерти до утворення однорідної маси, додати тертий на дрібній тертці сир, добре перемішати.
- Жовтки відокремити від білків, розтерти з кетчупом, за смаком посолити і поперчити, всипати борошно, добре перемішати, потім ввести збиті в піну білки.
- Тарталетки на 1/3 наповнити шпротному начинкою, зверху покрити яєчною масою. Випікати в духовці при 170-180 ° С до готовності, 3-5 хвилин. При подачі прикрасити тарталетки зі шпротами зеленню.
Шпротний салат в тарталетках
Для любителів шпрот і продуктів з них буде корисний рецепт шпротного салату в тарталетках. Цей простий, але ефектний завдяки оформленню салат буде відмінно виглядати на святковому столі, фуршеті, пікніку. Салат в тарталетках, в кожну з яких пірнула рибка, сподобається вам і вашим гостям.
Складові:
-
- шпроти – 2 банки по 180 г
- яйця – 4 шт.
- базилік свіжий – 1 гілочка
- зелень кропу – 3-4 гілочки
- зелена цибуля – 2-3 стебла
- сіль за смаком
- майонез – до смаку
- тарталетки – 8-10 шт.
Спосіб приготування:
-
- Відкрийте банки зі шпротами, злийте з них масло. У цьому рецепті воно вам не знадобиться. Для прикраси салату відберіть 10-12 цілих рибин (з запасом, на випадок, якщо зламається). Іншу рибу складіть в миску.
- Відібрані рибки розріжте поперек навпіл і половинки з хвостиками залиште для прикраси. Решта половинки додайте до шпротам в мисці і зімну їх виделкою до однорідної маси.
- Яйця відварити круто, остудіть в холодній воді, очистіть від шкаралупи і натріть на дрібній тертці. Зелень вимити, обсушити і дрібно наріжте.
- З’єднайте шпроти в мисці з тертими яйцями і подрібненою зеленню. Перемішайте все, заправте майонезом, спробуйте на смак і, якщо необхідно, додайте сіль.
- Перед самою подачею наповніть тарталетки шпротним салатом з гіркою. У кожну тарталетки застроміть рибку (хвостиком вгору). Капніть трохи майонезу для смаку і краси.
- Шпротний салат в тарталетках готовий.
Смачні тарталетки зі шпротами
Складові:
-
- для тіста:
- масло вершкове – 200 г.
- борошно – 300 г.
- яєчні жовтки – 3 шт.
- для фаршу:
- шпроти ризькі в маслі – 1 банка
- томатна паста – 1 ст. л.
- яйця – 3 шт.
- сіль, перець за смаком
- сир – 100 г.
- борошно – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
-
- Масло порубати з борошном, додати жовтки, сіль, добре перемішати і швидко замісити тісто. Поставити тісто на 10 хв в холодильник, потім вийняти, розкачати в пласт товщиною в палець і, розгортаючи, з качалки укласти на тарталетки, змащені маслом, посипані борошном і поставлені поруч одна з одною. За тестом, що покриває тарталетки, прокатати качалкою, щоб видавилися гуртки за величиною тарталеток.
- Кожен гурток втиснути пальцями в тарталетки так, щоб тісто покривало дно і боки. Тарталетки помістити на деко і поставити в добре нагріту духовку. Коли вони почнуть рум’янитися зверху у країв, вийняти з духовки, начинити фаршем і знову поставити в духовку, але з легким жаром, щоб на поверхні фаршу з’явилася рум’яна кірочка. приготування фаршу.
- Шпроти викласти в миску разом з маслом і розтерти ложкою в однорідну масу. Додати натертий сир, перемішати і укласти в тарталетки, заповнюючи їх на 1/3. Жовтки розтерти з томатом, поперчити і посолити за смаком, всипати борошно і обережно перемішати з білками, збитими в круту піну. Цією масою покрити фарш з шпрот, наповнивши формочки на 3/4. Допікати на слабкому вогні.
Тарталетки зі шпротами і сиром
Складові:
-
- катування – 3 склянки
- вершкове масло – 200 гр
- сметана – 200 гр
- шпроти – 1 банка
- томат-паста – одна столова ложка
- яєчка – три штуки
- жорсткий сир – сто гр
- сіль за смаком
- чорний мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
-
- Тортури з вершковим маслом порубати ножем до стану крихти і додайте сметану. Все добре замісити і поставте на 1-2 години в прохолодне ділянку, іншими словами в холодильник. Після чого тісто розкачати в вузьку корж, формочкой виріжте кружечки. Нижче укладемо тісто в змащені олією формочки, дно проколіть виделкою, щоб тісто не піднімалося і поставте в духовку.
- Випікайте при температурі 200 градусів в рух 18-20 хвилин. Готові тарталетки вийміть з форми і пустіть охолонути.
- Після чого підготуйте начинку. Шпроти викладіть в тарілку і разом з розм’якшеним вершковим маслом розімніть за допомогою виделки або ложки в однорідну масу. Нижче додайте завчасно натертий сир, перемішайте і розкладіть по готовим тарталетки.
- Яйця відварити, остудити, почистіть, наріжте маленькими кубиками, смуту з томат-пастою, посоліть, поперчіть і наповніть зверху на шпроти тарталетки. Перед подачею прикрасьте зеленню і подайте на стіл. Тараталеткі зі шпротами готові.
Шпротний салат в тарталетках з хвостиками риб
Складові:
-
- Шпроти – 2 звичайних банки по 180 г;
- Яйця варені круто – 4 штуки;
- Кріп – 2-3 гілочки;
- Базилік – 1 гілочка;
- Сіль за смаком;
- Цибуля зелена – 2-3 стебла з пір’їнками;
- майонез;
- Тарталетки – 8-10 штук.
Спосіб приготування:
-
- Відокремити половинки шпрот з хвостом для прикраси: шпроти відкрити, масло злити (воно не потрібно). Для прикраси тарталеток відібрати 10-12 рибок (на 2 більше, ніж тарталеток, щоб був запас, раптом зламаються). Відібрані розрізати на 2 частини (поперек).
- Залишити ті, що з хвостиками (для прикраси), що залишилися частини додати до решти шпротам, які підуть в салат. Подрібнити інгредієнти: яйця натерти на дрібній тертці, зелень нарізати дрібно. Шпроти для салату розім’яти виделкою. Зробити салат: з’єднати яйця, зелень і шпроти.
- Перемішати, заправітьмайонезом. Спробувати, при необхідності досолити. Перед подачею: заповнити тарталетки салатом так. щоб вони вийшли з гіркою (щоб було куди рибку пірнати). У кожну тарталетки увіткнути по шматочку рибки хвостом вгору. На сам салатик можна крапнути майонезом і для краси, і для смаку.
Тарталетки зі шпротами
Складові:
-
- шпроти – 1 банка
- томат-паста – 1 ст.л.
- яйце – 3 шт.
- сир – 100г
- сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування:
-
- Щоб приготувати Тарталетки зі шпротами необхідно …
- Шпроти викласти в мисочку разом з маслом і розтерти ложкою в однорідну масу. Додати 100 г натертого сиру, перемішати і укласти в тарталетки, заповнивши їх тільки на 1/3.
- Жовтки розтерти з томат-пастою, поперчити і посолити за смаком, всипати 1 столову ложку борошна і обережно перемішати з білками, збитими в круту піну.
- Цією масою покрити фарш з шпрот, наповнивши формочки на 3/4.
Тарталетки зі шпротами і яйцем
Складові:
-
- 12 тарталеток,
- 100 гр. шпрот,
- 3 яйця, зварених круто,
- 2 ст. л. солодкого кетчупу,
- 12-24 листочка м’яти,
- Чорний мелений перець і сіль.
Спосіб приготування:
-
- Яйця подрібнити блендером, змішати з кетчупом в однорідну масу, посолити і поперчити.
- Відсадити яєчну масу з кондитерського мішечка в тарталетки, заповнюючи їх на 2/3.
- Зверху в кожну покласти по шпроти. Прикрасити листочками м’яти.
Святкові тарталетки зі шпротами
Складові:
-
- листкове тісто – 1 пачка
- сир – 200 г
- сир – 150-200 г
- шпроти – 1 б
- цибуля зелена
- помідор – 1 шт
- яйце – 1 шт
- сіль – щіпка
- борошно на приспів
Спосіб приготування:
-
- Зелену цибулю порізати. Можна додати ще й кріп. Сир потерти на тертці. У чашці змішати, сир, половину сиру, зелень і яйце.
- Трохи посолити. Орієнтуйтеся на смак сиру.
- Хоча у мене на фото великими літерами на пачці написано тісто дріжджове, краще взяти прісне.
- Тісто розкачати в тонкий пласт. Нарізати на 12 приблизно одіннаковом квадратів.
- Пластики тесту акуратно вкладіть в формочки. Єси увас немає формочок можна скористатися невеликими кавовими чашками. Виходять своєрідні тарталетки.
- Наповнюємо щільно начинкою. Потім чайною ложкою проминаємо невелике заглиблення і вставляємо в нього рибку хвостом вгору.
- Поруч ставимо невелику часточку помідора. Зверху посипте сиром, що залишився. Запікати в попередньо розігрітій до 200 ° С духовці протягом 15 хвилин.
- Кошики охолоджуємо, виймаємо з формочки і прикрашаємо листком петрушки або кропу.
Тарталетки зі шпротами і яйцями
Тарталетки – це оригінальна міні-закуска, яка хороша як для перекусу, так і для святкового столу. В якості основи можна взяти батон (краще багет), пшеничний хліб або житнього. А вже покласти на цю основу можна що завгодно: м’ясо, ковбасні вироби, рибу, консерви і багато, багато іншого. Бутерброди – ідеальний варіант до столу для несподівано прийшли друзів. Тут є, куди свою фантазію застосувати!
Складові:
-
- часник,
- шпроти,
- перепелині яйця,
- твердий сир,
- свіжий огірок і майонез.
Спосіб приготування:
-
- Міні-багет нарізати тонкими скибочками завтовшки 5 мм. Читайте ще: Тарталетки з ковбасою: покроковий рецепт з фото.
- Викласти скибочки батона на суху сковороду і підсушити на сильному вогні до утворення хрусткої скоринки. Грінки повинні бути хрусткими зверху і м’якими всередині.
- Часточки часнику очистити від сухої оболонки і пропустити через прес.
- З’єднати майонез і часник. Масу перемішати. Сир натерти на середній тертці.
- Підсушені і злегка підрум’янені скибочки батона змастити часниково-майонезній сумішшю. Поверх розкласти сир.
- Перепелині яйця зварити круто (не більше 5 хвилин, рахуючи від початку закипання води), опустити в холодну воду, очистити, остудити і розрізати на четвертинки.
- Поверх сиру розкласти по 1 рибку, по 1/4 яйця і по 1 половинці скибочки огірка.