Канапе з сиром- універсальна закуска. Сир чудово поєднується не тільки з овочами, але і з фруктами, сухофруктами або горіхами. Канапе з сиром які можуть прекрасно прикрасити святковий стіл і стати підходящою закускою до червоного вина і іншими алкогольними напоями (наприклад, до хорошого рому). Крім того, дані канапе досить-таки корисні і легкі в приготуванні.
Канапе з сиром і виноградом прекрасно вписується в рамки виникла в сімнадцятому столітті французької традиції подачі перед основною трапезою невеликих закусок для збудження апетиту. Кисло-солодкий смак винограду в поєднанні з своєрідним смаком різних сирів налаштовує людину на прийом їжі. Читайте ще: Канапе на новий рік: покроковий рецепт з фото.
Сьогодні такі канапе – це не тільки прекрасні аппетайзери, а й самостійну страву, без якого неможливо уявити жоден фуршет. Тому до складу канапе стали включати не тільки сир і виноград, а й інші продукти, що зробило можливим значно розширити смакову гаму цих бутербродиков.
Канапе з сиром і ковбасою
Хліб для тостів треба обсмажити в тостері або в духовці. Викладаємо тости на пергаментний папір на деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на кілька хвилин. Потім треба нарізати шинку тонкими смужками, а сир рівними кубиками. Обв’язуємо кубики сиру «стрічкою» з шинки і кріпимо до хліба.
Складові:
-
- Ковбаса варена – 15 Грам
- Ковбаса сервелат – 15 Грам
- Сир твердий – 50 Грам
- Шматки хліба для тостів – 2 Штуки
Спосіб приготування:
-
- Що абсолютно точно потрібно для канапе з сиром і ковбасою – це зубочистки (або дерев’яні піки для канапе), товстий шматок твердого сиру без дірок і як мінімум 1 сорт ковбаси (або фабрична нарізка, або ви повинні мати можливість самостійно нарізати її на тонкі пластини однакової товщини).
- Сир нарізаємо кубиками (у мене приблизно 1,5х1,5 см).
- Пластини ковбаси нарізаємо на вузькі (0,5-0,7 см) спіралі. Це зручніше робити, обертаючи дошку, а не намагаючись викреслити спіраль кінчиком ножа.
- Хліб для тостів смажимо в тостері.
- Зрізаємо у хліба скориночки і нарізаємо на квадратики розміром трохи більше, ніж кубики сиру. У мене з 1 шматка тосту вийшло 9 квадратиків, отже, на 18 канапе потрібно 2 шматка хліба.
- Майте на увазі, що для того, щоб «зав’язати» бантик з ковбаси навколо одного кубика сиру, необхідна стрічка ковбаси довгою 17-20 см.
- Обертаємо навколо сиру ковбасну смужку, імітуючи бантик, протикаємо дерев’яної списом або зубочисткою. Якщо робляться канапе з хлібом, то вістря зубочистки повинно стирчати знизу.
- Пришпилюють канапе з сиру з ковбасою на хлібну основу.
Канапе з сиром моцарелла
Складові:
-
- Помідори Черрі – 8-10 Штук
- Сир Моцарелла – 100 Грам
- Листя шпинату – 5 Штук
Спосіб приготування:
-
- У сирі моцарелла багато корисних властивостей! Особливо, якщо він зроблений з хорошого свіжого молока. У ньому багато вітамінів і мінералів.
- Є кальцій, йод і фосфор! Особливо радять сир моцарелла тим, хто займається спортом, так як в ньому дуже багато здорового білка, який сприяє зміцненню м’язів і їх зростання.
- Тому такі страви, як канапе з сиром моцарелла обов’язкові на вашому столі. Приступимо до приготування.
- Спочатку помийте помідори черрі і листя шпинату.
- Сир моцарела наріжте невеликими шматочками. Можете зробити їх них кульки, наприклад, маленькою ложечкою для морозива та інших десертів.
- Тепер приготуйте палички для канапе. Це можуть бути спеціальні маленькі шпажки, або зубочистки.
- Акуратно ріжемо помідори черрі навпіл.
- Тепер спочатку насаджує одну половину помідора.
- Потім шматочок листки шпинату. Листочки можете порвати, або ж скласти в два-чотири рази.
- Наступним йде сир моцарелла.
- І закриває канапе друга половинка помідора черрі.
- Ось так вийшли у вас прекрасні і яскраві канапе з сиром моцарелла! Викладіть їх на красиву тарілку, покриту листям салату або скибочками огірка.
- Як вам більше подобається. Так само можете полити їх оливковою олією.
Канапе для фуршету з сиром
Якщо ви хочете приготувати смачним канапе для фуршету в домашніх умовах з самих звичайних інгредієнтів, тоді цей рецепт для вас. При бажанні можна доповнити таку закуску шматочком копченого лосося, наприклад. Це базовий варіант канапе, який можна зробити на швидку руку.
Складові:
-
- Хліб – 3-4 скибочки
- Сир – 100 Грам
- Майонез – 3 ст. ложки
- Зелень – 1 Щіпка
- Плавлений сирок – 1 Штука
Спосіб приготування:
-
- Для початку слід зайнятися хлібом. В даному випадку використовується чорний, проте можна використовувати також французький батон або звичайний білий хліб. Спершу у хліба потрібно видалити скоринки, а потім нарізати його невеликими квадратиками. Якщо дозволяє час, можна відправити хлібець на 3-5 хвилин в розігріту духовку, тоді канапе для фуршету в домашніх умовах будуть хрусткими.
- Сир можна взяти не тільки твердий, але і м’який – моцарелу, наприклад. Чим щільніше сир, тим простіше надати йому потрібну форму. Його необхідно нарізати такими ж шматочками, як і хліб. Як зробити канапе для фуршету ще оригінальніше? Можна взяти формочки для печива і вирізати ними хліб і сир.
- Свіжу зелень (в даному варіанті використовується тільки кріп, однак це може бути абсолютно будь-яка зелень, яка опинилася вдома) вимити і просушити. Подрібнити кріп і відправити його в чашу блендера. Додати майонез і збити злегка. Можна обійтися і без техніки, однак соус тоді буде не зовсім однорідним.
- Плавлений сир нарізати невеликими кубиками. При бажанні в соус можна також додати 1-2 зубчики часнику.
- У чашу з майонезом відправити плавлений сир і збити масу до однорідної консистенції. Завдяки плавленого сиру, заправка буде більш щільної текстури і не буде текти.
- В якості додаткового інгредієнта можна використовувати оливки і маслини. При бажанні їх можна надіти на шпажку з канапе або ж викласти поруч, так як не всі люблять цей специфічний продукт.
- Все готово і можна збирати канапе. На шматочок хліба викласти невелику кількість соусу і зверху покласти сир. При бажанні повторити 2-3 рази. Проткнути акуратно шпажкою і можна подавати до столу.
Канапе з сиром дор блю
Така делікатна святкова закуска, як канапе з сиром дор блю в домашніх умовах в першу чергу сподобається, звичайно ж, дамам. так що якщо у вас завдання номер один – здивувати свою свекруху або начальницю кулінарними талантами, – обов’язково візьміть на замітку цей оригінальний рецепт приготування канапе з сиром дор блю.
Складові:
-
- Сир дор блю – 150 Грам
- Сметана – 120 Грам
- Фініки в’ялені – 40 Грам
- Яблука – 2-6 Штук
- Хліб білий – 7 скибочок
- Вино червоне сухе – 250 мілілітрів
- Спеції – За смаком
Спосіб приготування:
-
- Яблука ріжемо кубиками, кружечками або, як у мене, циліндрами. Я це зробила за допомогою пристосування для видалення серединки з яблук.
- Яблука поміщаємо в каструльку, заливаємо виною, додамо спеції. Я додавала розмарин і м’яту. На маленькому вогні доводимо до кипіння, і тримаємо яблука в вині, поки не просочаться.
- Сир розминаємо виделкою, а потім змішаємо зі сметаною. Сюди ж – сіль, перець і спеції за смаком.
- Сюди ж – подрібнені фініки. перемішаємо.
- Хліб можна трохи підсушити, а потім нарізати квадратиками або кружечками, як у мене.
- Тепер нанизуємо на шпажку шматочок хліба, змащуємо сирним кремом, потім другий шматочок хліба і яблуко у вині. закуска готова!
Канапе з моцарелою до шампанського
Такі канапе з моцарелою до шампанського в домашніх умовах дійсно допомагають створити святковий настрій! Так що, як мені здається, для фуршетів, корпоративів, або навіть домашніх вечірок така закуска стане просто незамінною! До речі, коли, скажімо, раптово нагрянули гості, і у вас залишалася в барі пляшка шампанського або білого вина, – обов’язково згадайте цей рецепт приготування канапе з моцарелою до шампанського. Адже навіть без італійського маринаду цей сир буде добре «звучати» з помідорами і греночкамі!
Складові:
-
- Кульки моцарели – 10 Штук
- Помідори черрі – 10 Штук
- Скибочки білого хліба – 10 Штук
- Оливкова олія – 5 ст. ложок
- Лимон – 1/2 Штуки
- Сир сирний – 100 Грам
- Спеції – За смаком
Спосіб приготування:
-
- Поки будемо займатися підготовкою інших інгредієнтів, замарінуем моцарелу. Для цього поміщаємо її в оливкове масло, додамо подрібнену половинку лимона разом з цедрою і соком.
- Сюди ж – спеції за смаком. Я додавала розмарин, сіль і перець. маринуємо півгодини.
- З хліба вирізаємо кружечки, квадратики, або, як у мене, зірочки. Можна трохи хліб підсушити в духовці, а потім намазати тонким шаром сирний сир на кожен шматочок.
- На шпажку наколюємо кружечок підготовленої моцарели і помідор черрі, і «пришпилюють» до хлібної зірочці. закуска готова!
Канапе на день народження
Якщо ви ще не знаєте, як зробити канапе на день народження, тоді пропоную вам звернути увагу на запропоновані ідеї. Приготовлені з звичних продуктів, виходять гарні і смачні закуски. Вони можуть замінити традиційні м’ясні та овочеві нарізки, бутерброди і навіть салати.
Складові:
-
- Хліб – За смаком
- Сир – За смаком
- Овочі – За смаком
- Яйця – За смаком
Спосіб приготування:
-
- Малосолоний або копчений лосось може стати відмінним інгредієнтом для канапе. Скибочку білого хліба необхідно нарізати на невеликі шматочки. Змастити вершковим маслом і викласти тонко нарізаний лосось. Повторити шари 2-3 рази і нанизати на шпажку. Доповнити такі канапе можна шматочком яйця, скибочкою огірочка або свіжою зеленню. Такі невеликі бутербродики будуть мати гарний вигляд на святковому столі.
- Існують також варіанти, як приготувати канапе на день народження без хліба. У такому випадку можна використовувати крекери, наприклад. На нього тонким шаром намазати паштет (рибний чи печінкової) і доповнити канапе скибочкою помідора і яйця. Прикрасити закуску можна оливкою і свіжою зеленню.
- Традиційні бутерброди можуть замінити невеликі канапе з хлібом, ковбасою, сиром і овочами. Їх можна подавати на маленьких шпажках, прикрасивши зеленню. Вирізати інгредієнти можна звичайними квадратиками або з використанням формочок для печива.
- В якості інгредієнта для канапе на день народження в домашніх умовах можна використовувати абсолютно все – м’ясні делікатеси, морепродукти, овочі і навіть фрукти. Доповнити такі канапе можна також різноманітними соусами.
- Ще один досить простий рецепт канапе на день народження – це поєднання відвареного буряка і м’яса. Використовувати можна яловичину або нежирну свинину, нарізану тонкими шматочками. Щоб зробити ці канапе більш пікантними, можна додати також солоний огірочок або колечко маринованої цибулі.
Канапе на шпажках з сиром
Існує багато варіантів гарних і досить простих закусок. Один з них – рецепт приготування канапе на шпажках перед вами. В якості основного інгредієнта використовується помідор і сир, однак при бажанні можна доповнити огірочком або іншими овочами за смаком.
Складові:
-
- Помідори черрі – 20 Штук
- Сир – 100 Грам
- Базилік – 1 Щіпка
- Оливкова олія – 3-4 ст. ложок
- Бальзамічний оцет – 1 Чайна ложка
- Сіль – 1 Щіпка
- Перець – 1 Щіпка
- Часник – 1 Зубчик (за бажанням)
Спосіб приготування:
-
- В даному випадку краще взяти черрі або невеликі помідорчики, так як красиво канапе на шпажках в домашніх умовах виглядатимуть, якщо нарізати їх навпіл. При бажанні помідори можна відправити в духовку і запекти.
- Сир можна використовувати абсолютно будь-який – твердий або м’який. Твердий сир можна нарізати абсолютно будь-якими шматочками – кубиками або ромбиками, наприклад. У цьому рецепті використовується моцарелла, яку необхідно нарізати шматочками за розміром половинки помідора.
- Ще один важливий інгредієнт – це свіжий базилік. Безумовно, використовувати можна і іншу зелень, проте саме в такому поєднанні базилік буде просто ідеальним. Його необхідно вимити, просушити і відокремити листочки.
- Як зробити канапе на шпажках більш пікантними? Потрібно приготувати заправку, яка доповнить закуску і підкреслить смак всіх використовуваних інгредієнтів. У невеликій мисці з’єднати оливкову олію і бальзамічний оцет. Посолити і поперчити за смаком. При бажанні можна додати також 1 зубчик часнику, пропущений через прес. Все ретельно перемішати, щоб заправка була однорідною.
- Коли все готово, можна збирати канапе. На шпажку надіти половинку помідора, шматочок сиру і згорнутий навпіл листочок базиліка. Доповнити ще однією половинкою помідора і викласти на тарілку. Коли все канапе готові, скропити заправкою і закуску можна подавати до столу.
Канапе з червоною рибою і сиром
Складові:
-
- Філе червоної риби – 100 Грам (сьомга)
- Сир твердий – 100 Грам
- Огірок – 1 Штука
- Яйця – 3 Штуки
Спосіб приготування:
-
- Спочатку канапе – це мініатюрні бутерброди, які складалися з невеликого шматочка хліба, шматочки сиру або м’яса.
- Згодом, коли розміри канапешек ще більш зменшилися, а висота збільшилася, їх стали проколювати зубочистками або шпажками, поєднуючи таким чином всі інгредієнти.
- У наш час все частіше готуються канапе без хліба, натомість використовуються найрізноманітніші продукти.
- Чим цікавіше набір інгредієнтів для канапе, тим смачніше і оригінальніше виходить закуска.
- Я пропоную варіант, як приготувати канапе з червоною рибою і огірком. Поєднання червоної риби і огірка, як на мене, просто ідеально. На додаток пропоную круто зварене яйце і твердий сир.
- Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйця заздалегідь відваріть круто.
- Сир порізати невеликими кубиками, приблизно 2 на 2 см.
- Огірок поріжте кружечками, але не дуже тонкими, оскільки саме вони стануть основою наших канапе, вони повинні бути важкими і утримувати всю конструкцію.
- Яйця поріжте на кружечки товщиною приблизно, як і огірки. Я кожне яйце розрізала на 4 частини, вийшло ідеально.
- Тепер збираємо наші канапешки. Викладаємо башточкою спочатку огірок, потім яйце, сир і, нарешті, шматочок сьомги або іншої червоної риби. Проколюємо шпажкою. Ідеальна закуска готова.
Прості канапе на шпажках з сиром
Складові:
-
- Хліб – 3-4 скибочки
- Сир – За смаком
- Салямі – 100 Грам
- Мариновані огірочки – 1-2 Штук
- Томатний соус – За смаком (або паста)
- Оливкова паста – За смаком
Спосіб приготування:
-
- Для початку наріжте невеликими шматочками хліб.
- При бажанні можна підсушити його трохи на сковороді або в духовці.
- Тонкими скибочками наріжте сир і салямі (можна використовувати іншу ковбаску або сосиски, наприклад).
- Пікантність закусці можна надати маринованими огірочками, а також оливковою і томатною пастою.
- До речі, оливкову пасту цілком можна замінити оливками, наприклад, якщо вони виявляться під рукою.
- Все, інгредієнти готові, тому можна почати збирати канапе. До речі, черговість може бути абсолютно будь-який: хліб, ковбаса, сир, паста, огірочок або хліб, сир, ковбаса, паста і т.д.
- Як тільки канапе будуть зібрані, встановіть по центру кожного шпажку.
- Ось і все, можна подавати закуску до столу.
Канапе з ананасами і сиром
Вам знадобиться:
-
- 200 гр. креветок
- 1/2 банки консервованих ананасів
- 1/2 банки оливок
- 150 гр. редису
- 1-1,5 великого солодкого перцю
- 30 гр.слівочного сиру
- 70 гр. натурального йогурту
- зелень
- скибочку лимона
- листя салату
- сіль, чорний мелений перець – за смаком.
Рецепт приготування:
-
- Для приготування канапе креветки відварити в підсоленій воді з додаванням скибочки лимона 3-5 хвилин, очистити.
- Ананаси і солодкий перець нарізати великими шматками, редис і оливки – кружальцями.
- Нанизати підготовлені продукти упереміж на шпажки, викласти канапе на тарілку, на листя салату, подавати з соусом.
- Приготування соусу: вершковий сир і йогурт збити в блендері, за смаком посолити і поперчити, додати зелень кропу і петрушки (за смаком), збити.
Канапе з креветками і сиром
Канапе – закусочні бутерброди «на один укус», довжиною або діаметром 3-4 см. Основою для них може бути шматочок необжаренного білого або житнього хліба, крекери, листкове печиво.
Вам знадобиться:
-
- 3 скибочки білого хліба,
- 120 гр. очищених креветок
- 1,5 столові ложки м’якого вершкового сиру
- 1 ч.ложка соусу хрону
- маслини і зелень петрушки для прикраси
- червоний мелений перець – за смаком
- скибочку лимона.
Рецепт приготування:
-
- Для приготування канапе з креветками з скибочок хліба зрізати скоринки, розрізати кожен по діагоналі на 4 трикутних шматочка.
- Креветки відварити в підсоленій воді з додаванням лимона 3-5 хвилин, очистити, остудити, 12 штук залишити для оформлення, решту дрібно нарізати.
- З’єднати сир і креветки, додати соус хрін, трохи подрібненої зелені петрушки і мелений перець, добре перемішати.
- Намазати скибочки хліба масою, прикрасити канапе креветками, зеленню петрушки і кружечками маслин.
Канапе з фруктів з сиром
Дуже простий рецепт канапе з фруктів з сиром домашньої кухні. Покроковий рецепт домашньої кухні з фото для приготування вдома за 20 хв. Містить всього 23 кілокалорій.
Інгредієнти на десять порцій:
-
- Груша – 1 шт.
- Мандарини – 2-3 шт.
- Виноград – 100-200 г
- Сир – 100 г
- Лимон – 0,5-1 шт.
Покрокове приготування:
-
- Підготувати продукти для канапе з фруктами і сиром.
- Грушу очистити від шкірки, розрізати на 4 частини, видалити насінну коробочку і нарізати невеликими шматочками.
- Мандарин очистити від шкірки і розділити на часточки.
- Виноград вимити і відокремити від гілки.
- Сир нарізати невеликими квадратними скибочками.
- Підготовлені продукти нанизати на шпажки в наступному порядку: виноградина, часточка мандарина, шматочок груші, шматочок сиру.
- Готові канапе з фруктами увіткнути в лимон.
- Помістити його в центр сервіровки страви. Канапе з фруктів з сиром можна подавати.
Святкове канапе з сиром
Основні інгредієнти:
-
- Шинка – за смаком
- Сир Ламбер – 50 г
- Курячі яйця (варені) – 2-3 шт.
- Майонез оливковий – за смаком
- Сіль – за бажанням
Інгредієнти для прикраси:
-
- Зелень петрушки – хвостики
- Маслини (оливки) без кісточок – 5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Мандарини – на подачу
Спосіб приготування:
-
- Для приготування ципляток підійде будь-яка шинка в свіжої нарізці. Сир візьміть вершковий.
- Оливки потрібні без кісточок, чорного кольору. Читайте ще: Смачні канапе: покроковий рецепт з фото.
- З курячих яєць нам знадобиться тільки жовток. Морква будемо використовувати сиру, а петрушку – свіжу. Сіль додайте за бажанням.
- Наше новорічне канапе – фігурки курчат. Головка моделюється з сиру, жовтка і майонезу. Сир пропускається через дрібну тертку в окрему миску.
- Жовтки також пропускаються на дрібній тертці.
- Тертий сир з’єднується з жовтками і приправляється майонезом. За смаком можна додати пару пучок солі. Після чого інгредієнти перемішуються в салат.
- З сирного салату скочуються мініатюрні кульки. Кульки накриваються плівкою і відправляються в холодильник для охолодження
- Далі займемося декором з моркви і оливок. З морквини вирізаються лапки, клювики і гребінці. З оливок – очі
- Складний етап в приготуванні – позаду, переходимо до творчого.
- Якщо ви купили шинку в тонкій нарізці, то без праці повернете її на чотири частини в трикутнички
- Для одного канапе потрібно взяти два млинчика шинки. Між першим і другим шаром шинки висаджуються лапочки курчат.
- Вийшли ось такі симпатичні черевця з лапками. Щоб шинка що не розгорнувся, наживите її шпажками для канапе. Не судіть суворо.
- Як вже у мене спрацювала фантазія, так я і зробила. Чи не підглядала, що не копіювала! Авторські канапе приготовлені для своїх милих дочок.
- Жовткову головки доповнюються оливковими очима. Головки наскрізь протикаються шпажками до шару з шинкою.
- Нашим маленьким курчатка без гребінців і дзьобиків не обійтися.
- Тепер петрушечная хвостики.
- Подача! Блюда по кільцю прикрашається шинкою і мандариновими часточками.