500 рецептів
Закуски

Жульєн з грибами і куркою рецепти

by admin 13 Квітня, 2019 No Comments

Блюдо з красивим і ніжним назвою жюльєн з курки з грибами вже досить давно прийшло у вітчизняну кулінарію. Воно має французьке походження, проте на батьківщині його величають зовсім по-іншому, а саме, «кокот» (французькою «півень»). Готується це блюдо з грибів і морепродуктів або з грибів з курячим м’ясом. Для заправки використовують французький соус бешамель, в якому запікаються інгредієнти під сирною скоринкою. У нас жюльєн готують з різними продуктами, наприклад, з картоплею, гарбузом або рисом, з рибою, зі свининою, яловичиною або кроликом, з печінкою або шинкою.

Але які б інгредієнти не включав в себе наш вітчизняний жюльєн, кожен варіант чудовий по-своєму, наприклад, цей чудовий жюльєн з курки з грибами. Сьогодні рецепт з фото чекає на вашу увагу.

У французькій кухні жюльєн означає спосіб тонкої нарізки літніх молодих овочів для соусів і супів. Кулінарний термін «жюльєн» (в перекладі «липневий») ввів шеф-кухар Франсуа Массіало. Французи називають Жульєном овочеві салати і супи з овочами, нарізані особливим способом.

Чому французьке блюдо кокот у нас перетворилося в жюльєн, так досі і не зрозуміло. Можливо тому, що продукти для нього теж нарізаються тонкими смужками.

Особливості приготування і подачі жульєну

Жюльєн готують в спеціальних порційних формочках – кокотницах, зроблених з металу або кераміки. Однак якщо такого посуду немає, можна використовувати звичайні горщики або навіть пісочний тарталетки, в яких жульєн буде виглядати дуже естетично, ефектно і апетитно.

Слід зазначити, що жюльєн – блюдо досить калорійне і ситне, тому великі порції не рекомендується готувати, тому що подужати їх буде вкрай проблематично. Ще одна важлива умова: жюльєн їсть тільки гарячим, тому запікають його безпосередньо перед подачею на стіл.

Для великої компанії гостей жюльєн можна приготувати в одній великій формі, в гарячому вигляді швидко розкласти його в глибокі порційні тарілки і відразу ж подати на стіл. Але на наступний день залишати жюльєн не слід, інакше він втратить свої неперевершені смакові якості.

Жюльєн з грибів і курки

Жульєн з грибами і куркою рецепти

Якість страви багато в чому визначається соусом, який використовується для його заправки. У російській кухні жюльєн часто заправляють вершками, жирної сметаною або навіть майонезом, проте класичний рецепт жульєну передбачає наявність спеціального соусу бешамель, який відрізняється надзвичайною ніжним смаком і чудовим ароматом. Для його приготування не потрібні якісь особливі продукти і значні фінансові витрати, зате він стане гарантією того, що жюльєн з курки з грибами вдасться на 100%.

Складові:

    • філе куряче (без шкірки) – 300 г;
    • печериці або білі гриби – 300 г;
    • цибуля ріпчаста – 1 шт .;
    • борошно – 1 стіл. ложка;
    • вершкове масло – 20 г;
    • вершки рідкі (20%) – 200 мл;
    • сир твердий – 100 г;
    • мускатний горіх – 0,5 чайн. ложки;
    • чорний перець;
    • сіль;
    • рослинне масло – 100 г;
    • зелень для прикраси.

Жюльєн готується досить швидко, головне – відразу підготувати всі необхідні продукти і посуд.

Начинку приготувати так:

    1. Куряче філе нарізати великими тонкими пластами. Взагалі в жюльєн кладуть невеликі шматочки філе, однак дрібно рубати його перед обжаркой не рекомендується, щоб з м’яса не випарувався сік.
    2. Гриби помити, обсушити і нарізати тонкими смужками.
    3. Лук також нарізати тонкими півкільцями.
    4. На добре прогріту сковорідку налити частину рослинного масла і обсмажити в ньому до золотистої скоринки пласти курячого філе. М’ясо смажиться на середньому вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку. У процесі приготування його необхідно підсолити.
    5. Філе викласти на тарілку, а на сковорідку висипати цибулю і, систематично помішуючи, на повільному вогні обсмажити його до золотисто-прозорого кольору.
    6. Готовий лук вибрати в глибоку тарілку, а в сковорідку додати масла і обсмажити гриби на максимальному вогні. Щоб шматочки грибів не пустили сік і швидко обзавелися рум’яною скоринкою, обсмажувати їх потрібно невеликими порціями на добре розпеченій сковороді.
    7. Гриби викласти зі сковороди в тарілку з обсмаженою цибулею.
    8. Пласти курячого філе нарізати тонкими смужками і додати до грибів і цибулі.

Приготування соусу бешамель:

    1. Чистий і сухий сотейник трохи прогрівають на вогні. Потім в нього насипають борошно і обсмажують її без масла до ніжно-кремового кольору, постійно помішуючи (борошно не повинна бути пересмажена, інакше жульєн буде гірчити).
    2. До підготовленої борошна додати вершкове масло, швидко і ретельно перемішуючи інгредієнти, щоб вийшла однорідна маса без грудочок.
      Продовжуючи помішувати маслянисто-борошняну суміш, в неї вливають вершки, додають сіль, перець і мускатний горіх. Соус готують на повільному вогні до загусання.

Фінальний етап:

    1. У гарячий соус додати начинку з грибів і курячого філе і добре змішати всі компоненти. Через кілька хвилин необхідно спробувати напівготовий жюльєн і, при необхідності, додати сіль і / або перець.
    2. Поставити духовку для нагрівання при температурі 1800С.
      На великій тертці натерти сир.
    3. Майбутній жюльєн розкласти по кокотницах або пересипати в більшу форму і зверху посипати натертим сиром.
    4. Завантажити кокотніци в розігріту духову шафу на 15-20 хвилин.

Святковий жульен з куркою і грибами в булочках

Жульєн з грибами і куркою рецепти

Цей жульен Ви приготуєте досить швидко, але вийде дуже смачно. На святковому столі така закуска розлетиться вмить! Готувати потрібно в маленьких наслідках булочках для гамбургерів. Одна булочка – одна порція.

Для 10 порцій знадобиться:

    • булочки – 10 шт.
    • печериці – 500 гр.
    • куряче філе (можна філе іншої птиці) – 500 гр.
    • твердий сир – 300 гр.
    • ріпчаста цибуля – 1 шт.
    • молоко – 300 мл
    • борошно – 1 ст. л.
    • вершкове масло – 35 гр.
    • рослинне масло – 2 ст. л.
    • мускатний горіх, сіль

Спосіб приготування:

    1. У булочок зріжте верхівку. Вийміть за допомогою ложки серединку. Виходити їстівні горщики, в яких і буде подаватися жульен. Булочки відправте підсушуватися в духовку, розігріту до 200 градусів. На це знадобиться близько 15 хвилин.
    2. Поки булочки «загоряють», готуємо начинку. Цибулину дрібно поріжте, підсмажте на олії до прозорості (близько 2 хвилин). Куряче філе порізати на шматочки і додайте до цибулі. Все посоліть і перемішайте. Смажте курку разом з цибулею, періодично помішуючи.
    3. Печериці помийте і почистіть. Поріжте невеликим кубиком. Коли курка буде майже готова, додайте до неї гриби, перемішайте. Готуйте на середньому вогні, поки волога з грибів не випарується. У підсмажену суміш додаємо вершкове масло, перемішуємо.
    4. Відразу після масла кладемо борошно і знову все перемішуємо. Ще пару хвилин смажте суміш. Покладіть в жульен мускатний горіх і залийте все молоком. Готуйте до загустіння маси, не забуваючи заважати. Вийде жульен з соусом бешамель, тільки прискорений варіант, тому що соус готується не окремо, а відразу з грибами і куркою.
    5. Через кілька хвилин маса загусне, вимикайте нагрів. Сир натріть на крупній тертці. Половину сиру покладіть до курки з грибами та перемішайте. Сир додасть Жульєна яскраво виражений вершковий смак.
    6. В булочки викладіть готову начинку, зверху посипте сиром, що залишився. Булочки відправляйте в духовку, розігріту до 200 градусів. Краще ставте на самий верхній рівень, так сир швидше розплавиться. Жульєн готовий, коли сир перетворився в апетитну рум’яну корочку.

Приємного апетиту Вам і Вашим гостям!

Жульєн з куркою і грибами в тарталетках

Жульєн з куркою і грибами в тарталетках – фуршетний варіант. Готується легко, а з’їдається дуже швидко. Така цікава закуска сподобається абсолютно всім.

Для приготування цього жульєну знадобиться:

    • куряча грудка – 1 шт.
    • гриби печериці – 300 гр.
    • ріпчаста цибуля – 2 шт.
    • твердий сир – 150 гр.
    • тарталетки – 20 шт.
    • вершки 20% – 2 ст. л.
    • вино сухе біле – 50 мл
    • сіль, перець – за смаком
    • рослинне масло для смаження

Спосіб приготування:

    1. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками. Гриби і сиру курку теж ріжемо невеликим кубиком.
    2. На рослинному маслі посмажте курку до готовності. В окремій сковороді цибулю спассеруйте до прозорості і налийте в нього сухе біле вино. Гасіть лук з вином, поки вино не випарується.
    3. Коли цибуля підсушиться, викладіть до нього гриби. Готуйте, поки вода з грибів не випарується. Наступний крок – додавайте курку до грибів. Посоліть, поперчіть і вилийте вершки. Все добре перемішайте. Протушкувати все разом ще пару хвилин.
    4. Начините тарталетки отриманою масою. Зверху покладіть шматочки сири або сир, натертий на тертці. Надсилайте запікатися в розігріту духовку до 200 градусів на верхній рівень, поки сир не розплавиться (хвилин на 5).

Рецепт жульєну в мультиварці

Жульєн з грибами і куркою рецепти

Чудове поєднання грибів і м’яса зробили жульен таким популярним блюдом. Дану смакота можна отримати декількома способами, в тому числі апетитне ласощі можна приготувати і в мультиварці.

Що нам буде потрібно:

    • гриби печериці 0,3 кг.
    • куряче філе 250 г.
    • твердий сир 100 г.
    • цибуля ріпчаста 1 шт.
    • борошно 1 ст.л.
    • гірчиця 0,5 чайної ложки
    • олія рафінована 3 столові ложки
    • вершки 200 мл.
    • сіль і чорний перець на свій смак.

приготування:

    1. Куряче філе ділимо на середні шматочки.
    2. Активуємо режим «Випічка» на 50 хвилин.
    3. Закладаємо курку в чашу пристрою і смажимо приблизно 15 хвилин.
    4. Дрібніше цибулю і засипаємо до м’яса.
    5. Промиваємо, нарізаємо дрібно грибочки, відправляємо до загальної маси. Солимо, перчимо, продовжуємо смажити ще пів години.
    6. Відкриваємо мультиварку і даємо випаруватися рідини в теченіі10-й хвилин.
    7. До маси додаємо борошно з гірчицею, перемішуємо.
    8. Розігріваємо вершки, виливаємо.
    9. Протягом 10-и хвилин тушкуємо жульен.
    10. Як тільки пристрій повідомить про завершення, прикрасьте блюдо твердим сиром.
    11. Нагрійте трохи мультиварку, щоб сир розплавився.

Жульєн з куркою і грибами в млинцях

Жульєн в млинцях неодмінно потрібно покуштувати кожному! Ніжна, соковита начинка, красиве оформлення – пальчики оближеш! Просочені соусом і ароматом жульєну, рум’яні млинці буквально тануть у роті. Вдячні домочадці будуть щиро вдячні господині.

Млинці спечемо з:

    • Двох склянок молока
    • Двох курячих яєць
    • Півтора склянок борошна
    • Однієї столової ложки рослинної олії
    • Двох столових ложок цукру
    • дрібка солі
    • щіпки соди.

Продукти на жульен:

    • Вісімсот грамів печериць
    • П’ять курячих ніжок (або іншого курячого м’яса)
    • Двісті п’ятдесят грамів сметани
    • Дві столові ложки борошна
    • дві цибулини
    • 20 грам рослинного масла
    • Сіль і перець
    • Кріп (можливий сухий).

приготування:

    1. В першу чергу готуємо млинцеву начинку – тобто жульен:
    2. Відварити м’ясо в підсоленій воді, остудити, порізати невеликими шматочками
    3. Обсмажити цибулю до м’якого стану і злегка золотистого кольору
    4. Додати до цибулі дрібно порізані гриби, посолити, поперчити, підсмажити (рідини бути не повинно)
    5. Під час гасіння грибів слід заготовити соус зі сметани. У борошно додати трохи гарячої (кип’яченою) води для запобігання грудочок, розмішати. Потім додати сметани
    6. У сковороду з грибами додати порізане м’ясо курки, порізану дрібно зелень кропу, все залити сметанним соусом, прокип’ятити 5 хвилин, зняти з вогню.
    7. Для швидкого і разом з тим якісного замішування тіста на млинці, добре взяти в помічники міксер, він допоможе уникнути грудочок в тесті, додасть йому легкості. Потрібно тільки змішати яйця з половиною молока, сіллю, цукром, збити міксером. А потім вже розбавити тісто залишилася частиною молока, влити олію, додати соду, погашену оцтом.
    8. У приготовані млинці загорнути остиглий і загуслий жульен. Млинці можна загорнути конвертиком.

Особливий шик – мішечок з млинця, підв’язаний зеленою цибулею. Таке твір мистецтва прикрасить будь-яке свято! Якщо вистачить сили – дайте млинців трохи настоятися

Жульєн з куркою і грибами в картоплі

Жульєн з грибами і куркою рецепти

Блюдо надзвичайно оригінальне і ефектне – жульєн в картоплі! Навіть найдосвідченіші гурмани будуть шоковані. Красиво, оригінально, ситно і виключно смачно.

Картопля виступає в цьому рецепті в ролі посуду, яка наситившись соками жульєну, сама по собі стає неперевершеною за смаковими якостями.

На вісім порцій буде достатньо:

    • Чотирьох великих картоплин
    • Чотирьохсот грамів курячого філе
    • Чотирьохсот грамів печериць
    • однією цибулини
    • Ста грамів вершкового масла
    • Половини столової ложки борошна
    • Двохсот п’ятдесяти мл жирних (20%) вершків
    • Ста грамів твердого сиру
    • Сіль перець.

Приготувати унікальне блюдо нескладно:

    1. Картоплю ретельно вимити з шкіркою. Порізати вздовж на навпіл. Зробити з кожної частини човен, вирізавши середину. Борти повинні бути 0,5-0,7 сантиметра товщиною. Заготовки необхідно покласти в воду
    2. Розтопивши вершкове масло на сковороді, обсмажувати дрібно нарізану цибулю, потім додати печериці, посолити, поперчити, тушкувати до випаровування рідини
    3. Куряче м’ясо порізати дрібними кубиками, додати до грибів, обсмажити
    4. Після випаровування всієї рідини додати в сковороду борошно, швидко перемішати для запобігання грудочок
    5. Гарячі вершки влити в масу, інтенсивно перемішати, згасити хвилини три для загустіння
    6. Підготувати деко (або інший посуд) для запікання – вона повинна витримувати високу температуру, бути зручною. Деко трохи змастити вершковим маслом;
    7. Висушені картопляні заготовки розташувати в посуді, покласти в кожну невеликий шматочок масла, посолити, пріперчіть
    8. Заповнити човники жульєном
    9. Поставити в гарячу, розігріту до 190 градусів, духовку на п’ятнадцять хвилин.
    10. Після вказаного часу, картоплини потрібно посипати натертим сиром і допікати ще п’ятнадцять хвилин, до повного пропікання картоплі
    11. Для поліпшення смаку розтопленим вершковим маслом полити перед подачею, прикрасити зеленню.
      Їстівні човники можна також вирізати з кабачків, баклажанів, помідорів. Кожен варіант цікавий і має місце.

Жульєн з куркою і грибами на сковороді

Жульєн з грибами і куркою рецепти

Просто, швидко, але не менш смачно – жульєн на сковороді!
Дуже зручно – використовується всього одна сковорода. Одне тільки умова – можливість розміщення в духовці. Читайте ще рецепти приготування печінкового торта з курячої печінки, морквою, цибулею і грибами.

Знадобляться продукти:

    • Триста грамів філе (або інший частини курки)
    • Триста п’ятдесят грамів печериць, або інших грибів
    • дві цибулини
    • 150 грамів сиру твердого
    • Двісті мл. вершків жирністю 15% – 20%
    • Дві столові ложки борошна
    • 50 грам вершкового масла
    • Щіпка мускатного горіха
    • Сіль перець
    • зелень.

приготування:

    1. Включити духовку для нагрівання до 200 градусів
    2. Підготувати продукти: м’ясо, гриби і цибулю – порізати дрібними шматочками
    3. Натерти сир
    4. Розтопити на сковороді масло вершкове
    5. Лук обсмажити до прозорості і м’якості
    6. Додати до цибулі гриби, посолити, поперчити, тушкувати
    7. Додати куряче м’ясо до грибів, перемішати, обсмажувати
    8. У міру випаровування вологи додати борошно, ретельно перемішати і обсмажити протягом хвилини
    9. Влити гарячі вершки, розмішати, прокип’ятити всю масу до загустіння
    10. Рясно посипати тертим сиром, поставити в розігріту духовку на 15-20 хвилин.
    11. Підрум’янена корочка буде свідчити про готовність жульєну!
    12. Лопаткою розкласти по тарілочках, присипати нарізаною зеленню і все – ласкаво просимо до столу!

Інші рецепти:

Маринована оселедець по-фінськи - Покроковий рецепт з фото

мойва Солона в домашніх умовах - Покроковий рецепт з фото

В'ялений перець - Покроковий рецепт з фото

Закуски з оливками: покроковий рецепт з фото

Морква по-корейськи в домашніх умовах - Покроковий рецепт з фото

Форшмак з оселедця рецепти

  • Previous Закуски з оливками: покроковий рецепт з фото6 років ago
  • Next Закуска з тріски: покроковий рецепт з фото6 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли