Канапе зі шпротами – відмінна закуска як на святковий стіл, так і для сімейного застілля. Якщо у вас є баночка шпротів і трохи хліба, ви з легкістю зможете приготувати смачні бутерброди зі шпротами. Поройтесь трохи в холодильнику, напевно там знайдеться щось підходяще, бутерброди зі шпротами можна готувати практично з будь-якими продуктами.
А ми допоможемо вам вибрати рецепти, щоб і ви знали, як зробити бутерброди зі шпротами швидко і смачно. Готують бутерброди зі шпротами і яйцем, бутерброди зі шпротами і огірком, бутерброди зі шпротами і помідором, бутерброди зі шпротами і сиром. Читайте ще: Канапе з мармеладом: покроковий рецепт з фото.
Щоб у вас не вийшли сухуваті бутерброди зі шпротами, рецепти вибирайте з будь-яким соусом або заправкою: майонез, оливкова олія, тертий сир, бринза. Дуже смачні, але чреваті запахом часникові бутерброди зі шпротами.
Класичні канапе зі шпротами
Такий простий рецепт канапе зі шпротами, як мені здається, заслуговує зайняти гідне місце серед вашої колекції хороших закусок на святковий стіл. Хочу сказати, я так багато в описі приділила час «обтирання» риби від масла, тому що це дуже важливо. У вас не вийдуть дійсно апетитні на вигляд канапе, якщо шпроти будуть занадто жирними – вони будуть постійно з’їжджати з морквяної «подушки», і канапе поступово перетворяться в кашу. А кому це треба? Так що краще розповім, як зробити канапе зі шпротами правильно.
Складові:
-
- Хліб чорний – 200 Грам
- Майонез – 100 Грам
- Морква – 2 Штуки
- Шпроти в олії – 1 Штука (1 стандартна банку)
- Часник – 4 Зубчики
- Спеції – За смаком
Спосіб приготування:
-
- Морква і часник подрібнюємо будь-яким зручним вам способом. Потім заправляємо майонезом, перемішуємо. За смаком солимо і перчимо.
- Хліб нарізаємо однаковими квадратиками або кружечками. Змащуємо отриманим морквяним соусом.
- Відкриваємо рибні консерви. Раджу заздалегідь відкинути рибу на друшляк, нехай масло стече. Або ж кожну рибку обтирає паперовим рушником від надлишків жиру, і тільки потім викладаємо на канапе. Прикрашаємо зеленню і подаємо.
Канапе зі шпротами простий рецепт
Відмінна закуска до пива і альтернатива звичайним бутербродів з шпротами. Готувати канапе можна на сухариках або на підсмажених скибочках хліба, або хліб просто підсушити в духовці. Пропорції продуктів довільні.
Складові:
-
- Сухарики або скибочки білого батона
- Твердий сир
- часник
- Солоні або мариновані огірки
- Баночка шпротів в олії
- майонез
- Свіжий кріп для прикраси
Спосіб приготування:
-
- Якщо використовуєте сухарики, то їх можна натерти часником – буде ще смачніше і ароматні. Якщо канапе буде на скибочках хліба, то їх можна обсмажити в невеликій кількості масла або підсушити в духовці і потім теж натерти часником.
- Для намазки шпроти потрібно розім’яти виделкою. Натерти на дрібній тертці сир, часник пропустити через прес. Все змішати, заправити майонезом. Обов’язково спробуйте, можливо, смак доведеться підкоригувати.
- Розкладіть намазку на підготовлені шматочки хліба і зверху покладіть кружальця огірків. За бажанням можна посипати канапе дрібно нарізаною зеленню кропу.
- Як економ рецепт намазку роблять з готового шпротного паштету з тими ж добавками.
Ніжні канапе зі шпротами
Завжди хочеться побалувати гостей і родичів на празднікечем особливим. Салати, запечене в духовці м’ясо, тортисталі вже класикою. Їх необхідно доповнювати вкуснимізакускамі. Зараз ми розповімо як приготувати смачні канапе зі шпротами. Вони виходять просто чудовими, м’якими, буквально таять у роті.
Складові:
-
- багет або звичайний білий хліб,
- помідор 1 шт.,
- зубчик часнику,
- сиру – 30-35 г,
- майонез,
- шпроти (консерви).
Спосіб приготування:
-
- Наріжте приготований хліб на 7 частин. Якщо використовується багет, то скибочки вистачає на порцию.
- Якщо іспользуетсяобичний хліб, то на одну порцію беріть по половині скибочки.
- Натріть на дрібній тертці сир, натріть часник і змішайте іх.Заправьте майонезом. Суміш не повинна бути сухою.
- Змастіть хліб приготовленої сумішшю.
- Наріжте кружечками помідор і викладіть його зверху.
- Відкрийте шпроти і на кожну з канапе викладіть по рибку.
- Зверху отриманий бутерброд можна заколоти зубочистками, щоб шпроти не звалюється.
Канапе зі шпротами і свіжими овочами
Складові:
-
- батон (або багет),
- шпроти,
- помідори свіжі,
- огірки свіжі,
- сир плавлений,
- сир твердий,
- зубчики часнику,
- курячі яйця,
- цибуля зелена,
- майонез,
- свіжа зелень кропу і петрушки,
- чорний мелений перець,
- салатні листя (для подачі бутербродів),
- оливки (для прикраси).
приготування:
-
- Відваріть курячі яйця, остудіть, почистіть і потріть їх на середній тертці.
- Також на середній тертці потріть твердий сир, покладіть його в глибоку миску, додайте до нього сир плавлений (беріть сири в рівних пропорціях).
- Змішайте сирну масу з майонезом, тертими яйцями і видавленими через Часничниці зубчиками часнику, щоб вийшла в підсумку суміш середньої густоти (не дуже густа, щоб можна було намазати на бутерброд, і не дуже рідка, щоб не розтікалася).
- Батон наріжте на зручні для бутербродів скибочки і намажте сирно-яєчною масою (не шкодуйте, кладіть маси побільше, так буде ніжніше і смачніше). Зверху посипте намазали шматочки чорним меленим перцем.
- Тонкими кільцями наріжте свіжі огірки і помідори.
- Подрібніть зелений лук і свіжу зелень.
- Оливки поріжте маленькими кружечками.
- На кожну скибочку батона укладіть одну-дві шпротіни, поруч розташуйте кружечки огірка та помідора, прикрасьте зверху кружечками оливок і посипте рубаною зеленню.
- Викладіть готові бутерброди на святковий страви, покрите свіжим листям салату.
Хрусткі канапе зі шпротами
Складові:
-
- батон,
- вершкове масло,
- шпроти,
- лимон,
- майонез,
- свіжа зелень петрушки.
приготування:
-
- Батон наріжте овалами, а потім кожен з них розріжте на дві рівні половинки.
- У сковорідці розтопіть вершкове масло і обсмажте в ньому шматочки батона з двох сторін до появи апетитною хрусткою скоринки.
- Трохи остиглі підсмажені скибочки батона злегка промажте майонезом.
- Дуже тонко поріжте лимон на півкільця.
- На шматочки батона викладіть по одній шпротіни, поруч розташуйте шматочок лимона і прикрасьте все на завершення гілочкою свіжої петрушки.
- Зверху дуже тоненькою насадкою зробіть візерунки майонезом. Для цього можете скористатися кулінарним мішком або кондитерським шприцом.
- Розмістіть на святковому плоскому блюді бутерброди по колу, в центрі покладіть кружечок лимона.
Канапе з солоними огірками шпротами
Складові:
-
- батон,
- вершкове масло,
- плавлений вершковий сир,
- шпроти,
- солоні огірочки,
- курячі яйця,
- червона ріпчаста цибулина.
приготування:
-
- Наріжте батон на порційні шматочки для бутербродів.
- У сковороді розігрійте масло вершкове і обсмажте в ньому шматочки батона до золотистого кольору з кожного боку.
- Трохи охолоджені скибочки батона рясно змастіть вершковим сиром (зверніть увагу, що шматочки батона обов’язково повинні бути злегка теплими, так сир стане м’якше і почне трошки розтікатися).
- Відваріть курячі яйця, остудіть і почистіть, постарайтеся їх нарізати уздовж всієї довжини на тонкі овали.
- Солоні огірочки наріжте тоненькими пластинами.
- Ріпчасту червону цибулину поріжте на тонкі кільця.
- Тепер беріть змащений сиром шматочок батона, на одній його половинці розташуйте овал курячого яйця, на другий пластинку огірка, зверху викладіть по дві-три шпротінкі і доповніть все кільцями ріпчастої цибулі.
Канапе зі шпротами
Складові:
-
- банка шпротів.
- пара цибулин.
- Чайна ложка цукру.
- Бородинський хліб і масло для його обсмажування.
- майонез.
- варені яйця.
- маринова огірочки.
- Каперси або скибочки лимона.
Спосіб приготування:
-
- На рослинному маслі обсмажити порізаний кільцями цибулю з додаванням чайної ложки цукру.
- Це навіть називається не обсмажити, а карамелізовану. Виловити лук з масла шумівкою і відкинути на сито, щоб масло стекло.
- На маслі обсмажити порізаний трикутниками або квадратами бородинський хліб
- Викласти на серветку, щоб вбралося зайве масло.
- На скибочки хліба видавити трохи майонезу.
- Зверху покласти шматочки варених яєць.
- Зверху кружечки карамелізованого лука.
- Зверху скибочки огірка.
- Потім шпротіну, каперси і закріпити канапушкі шпажкою.
Канапе зі шпротами в яйцях
Складові:
-
- яйце – 7 шт.
- шпроти в олії – 1/2 банки
- сир (твердих сортів) – 30г
- майонез – 1-2 ст.л.
- зелень, готова гірчиця – за смаком
Спосіб приготування:
-
- Сир натерти на дрібній тертці. Додати частина шпрот (масло не додавати).
- Ретельно розім’яти шпроти виделкою і перемішати з сиром
- Яйця зварити круто. Перекласти яйця в холодну воду, щоб легше знімалася шкаралупа
- Очистити яйця і розрізати уздовж на дві рівні половинки. Жовток вийняти. Щоб половинки яєць краще лежали на тарілці, трохи зріжте округлу частину половинок.
- Частина жовтків розім’яти і з’єднати з сиром і шпротами. Додати майонез. За бажанням можна приправити готовою гірчицею і подрібненою зеленню.
- Отриманою начинкою заповнити половинки білків і прикрасити зеленню.
Канапе зі шпротами і огірками
Бутерброди зі шпротами і огірками – швидко готуються і ще швидше з’їдаються. Варіантів приготування таких бутербродів багато. Але головне одне – хороші шпроти. Рибки повинні бути приємного розміру і помітною жирності. Тому буде краще, якщо ви купите банку, в якій шпротіни видно до покупки (або в скляній банці, або в банку з прозорим верхом).
Складові:
-
- чорний хліб (бородинський) – 1/2 маленької буханки
- шпроти – 1 банка
- м’який плавлений сир (або майонез, або вершковий сир) – за смаком
- мариновані огірки (корнішони) – 1 маленька банка
- яйце (варене) – 1-2 шт.
- часник – 1 зубчик.
Спосіб приготування:
-
- Хліб нарізати скибочками, потім кожну скибочку розрізати по діагоналі. Або наріжте хліб, так як вам подобається.
- Розкласти хліб на деку і підсушити в прогрітій до 200С духовці кілька хвилин.
- Підсушений хліб натерти з одного боку часником.
- Змастити хліб тонким шаром плавленого сиру. Замість сиру можна взяти майонез або вершковий сир.
- На сир покришити дрібно рубане або натерте на дрібній тертці варене яйце.
- Розкласти скибочки маринованого огірка.
- Зверху розкласти шпроти. Бутерброди зі шпротами і огірками готові до вживання.
Канапе-крокети зі шпротами
Назва цієї страви походить від французького слова «croquer», що означає «кусати». Крокети найчастіше готують круглої форми з м’ясного або рибного фаршу з додаванням овочів. Перед смаженням їх обвалюють в сухарях і збитому яйці. Виходить ідеальна закуска або доповнення до основної страви. Одним з найбільш простих і недорогих варіантів приготування цієї страви вважаються крокети, приготовані з картопляного пюре з різноманітними начинками. В якості начинки можна порадити шпроти з яйцем і цибулею. Виходить соковите, смачне і в міру пікантне блюдо.
Складові:
-
- Картопля-5-6 шт. (середнього розміру)
- шпроти – 1 банка (250 г)
- яйце – 2 шт.
- панірувальні сухарі
- масло рослинне для смаження
- сіль за смаком
- вершкове масло – 1 ст.л.
- зелена цибуля – 1 пучок.
Спосіб приготування:
-
- На початку, відваріть одне яйце. Почистіть картоплю і також відваріть його в підсоленій воді. До вареної картоплі додайте вершкове масло і приготуйте пюре. Дозвольте готового пюре злегка охолонути, а поки поріжте дрібно цибулю.
- Для панірування збийте віночком сире яйце з сіллю.
- Для начинки варене яйце почистіть і дрібно порубати ножем. З’єднайте його з цибулею і шпротами.
- Придушіть отриману суміш виделкою так, щоб вийшов однорідний фарш.
- З картопляного пюре скачайте кульки. Зробіть в них невелике заглиблення, покладіть в неї начинку з лука, шпрот і яйця. защипніть краю.
- Кожен кульку спочатку обваляйте в яйці, потім в сухарях, знову в яйці і знову в сухарях. Викладіть на сковороду з розпеченим маслом і смажте до рум’яної скоринки. Перекладіть картопляні крокети з начинкою на блюдо і подавайте на стіл.
Канапе зі шпротами і помідорами
Бутерброди зі шпротами і помідорами можна приготувати на кілька хвилин. Не полінуйтеся підсушити скибочки хліба, щоб бутерброди були ще смачніше.
Складові:
-
- чорний хліб (бородинський) – 1/2 маленької буханки
- шпроти – 1 банка
- м’який плавлений сир (або майонез, або вершковий сир) – за смаком
- помідори – 2 шт.
- часник – 1 зубчик.
Спосіб приготування:
-
- Хліб нарізати скибочками, потім кожну скибочку розрізати по діагоналі, щоб вийшов трикутник. Розкласти хліб на деку і підсушити в прогрітій до 200С духовці кілька хвилин.
- Підсушений хліб натерти з одного боку часником. Кожен скибочку хліба намазати плавленим сиром або майонезом.
- Помідори порізати тонкими кружечками. На сир покласти помідори і поруч укласти шпротіну. Бутерброди зі шпротами і помідорами готові.
Канапе зі шпротами і чорним хлібом
Бутерброди зі шпротами з чорним хлібом – традиційна закуска і для святкового столу, і для випадку «гості на порозі», та й просто для домашніх посиденьок. І чим ще хороші ці бутерброди – простором для фантазії. Немає солоного огірочка – підійде і свіжий, не подобаються майонез – можна замінити іншим соусом. Тільки ось чорний хліб і шпроти – обов’язкові інгредієнти.
Складові:
-
- Шпроти – 1 банка (160 г)
- Хліб ( «Бородинський») – 10 скибочок
- Яйце куряче – 1-2 шт.
- Огірок солоний – 1-2 шт.
- Майонез – 2 ст.л.
- Цибуля зелена – за смаком
- Часник – 1 зубчик
Спосіб приготування:
-
- Для бутербродів з шпротами з чорним хлібом візьмемо продукти за списком. Яйця – необов’язковий інгредієнт, але мені подобається поєднання смаків.
- Ставимо варитися яйця, а поки займемося іншими продуктами. Бородинський хліб разрежем навскоси і підсушити в духовці.
- Можна підсмажити на сковороді, але навіщо нам зайве масло? Наступним кроком можна було б розрізати зубчик часнику і натерти гарячі скибочки. Але я вважаю за краще часник додавати в соус, а ви вільні вибірате
- У майонез додамо дрібно порізаний зелений лук і пропущений через прес часник.
- Огірочки поріжемо тонко навскоси.
- Яйця тим часом зварилися. Можна порізати їх на пластики, але тоді рибка і огірочок можуть зісковзнути, тому я вважаю за краще яйця натирати на тертці.
- Остигнули скибочки хліба тонко намазуємо соусом.
- Викладаємо терті яйця.
- На яйця укладаємо скибочку огірка і шпротінку.
- Прикрасимо бутерброди зеленою цибулею і можемо із задоволенням пригощатися. Бутерброди зі шпротами з чорним хлібом готові.
- Можна подати їх до святкового столу, а можна і до звичайного вечері. А мені представився чоловік, який давно живе в чужій країні і сумує за батьківщиною.
- Трохи сумно, але зате як здорово згадати давно забутий смак, навіть на самоті! Загалом, хороші бутерброди зі шпротами для будь-якої компанії.
Бутерброди зі шпротами
Підсмажувати батон краще на оливковій олії і антипригарной сковороді. Скибочки батона, щоб вони краще присмажився, краще розрізати навпіл. Або готувати закуску з багетом або міський булкою.
Складові:
-
- багет
- 1 банка шпротів в олії
- 2 яйця круто
- 1 огірок
- 50 г твердого сиру
- оливкова олія
Спосіб приготування:
-
- Багет тонко нарізають, скибочки обсмажують на оливковій олії (по 2 хвилини з кожного боку)
- Сир труть на тертку, викладають в невеликому кількостей на обсмажений теплий багет
- З шпротів зливають масло, рибку по 1-2 штучки акуратно викладають зверху на тертий сир
- Яйця нарізають тоненькими кільцями з розрахунку 1 колечко на бутерброд
- Огірок без зерен нарізають четвертинками кілець
- Прикрашають закуску яйцями і огірком
- Також для прикраси закуски можна використовувати будь-яку зелень за бажанням.
Канапе зі шпротами і лимоном
Лимон надає закусці з хлібом і шпротами приємну кислинку, а її зовнішнім виглядом – додаткову привабливість.
Складові:
-
- багет
- 1 банка шпротів
- 1 лимон
- 1 банка оливок без кісточок
- 50 г вершкового масла
- зелень
Спосіб приготування:
-
- Масло рекомендується заздалегідь дістати з холодильника і деякий час потримати при кімнатній температурі, щоб воно подплавит і добре мазати на бутерброди
- Багет ріжуть так, щоб товщина скибочки була не більше 1 см
- Дуже тонко, напівпрозорим шаром мажуть масло на багет
- Викладають шпроти на бутерброди
- Поруч кладуть по половинці часточки лимона, за бажанням цедру можна зрізати
- Прикрашають закуску оливками і петрушкою.
Смачні канапе зі шпротами
Складові:
-
- Хліб чорний – 1/2 буханки
- Шпроти копчені в маслі – 1 банка
- Часник – 4 зубчики
- Олія – 100 гр.
- Майонез – 15 гр.
Спосіб приготування:
-
- Нарізаємо чорний хліб на порційні шматочки, вони не повинні бути ні товстими, ні тоненькими, ширина кожного приблизно 0,5 см. Якщо робити тоще, то доведеться довго прожарювати, а якщо ж сильно тонкими, то швидко прожаряться і стануть при охолодженні дуже жорсткими сухариками.
- Хліб краще всього використовувати «вчорашній», тоді при смаженні грінки швидко підсмажаться, і вам менше часу доведеться стояти плити. Свіжий хліб звичайно теж можна використовувати, але його доведеться довше просмажувати. Грінки Наливаємо на добре розігріту сковорідку рослинне масло.
- Масла повинно бути стільки, що б воно покрило все дно сковорідки добре його змастивши, але щоб воно там не плавають, якщо раптом переборщили з кількістю то його краще злити, інакше все це зайве масло виявиться в ваших бутербродах, а нам стільки жиру ні до чого.
- Як тільки розібралися з маслом і його кількістю, викладаємо нарізаний хліб на сковорідку, зменшуємо температуру і обсмажуємо з двох сторін, постійно перевертаючи з однієї на іншу, щоб запобігти пригорання і згоряння хліба.
- Грінки з часником Підсмажені грінки акуратно (обережно вони гарячі) за допомогою лопатки або вилки викладаємо на тарілку, або дошку і даємо їм охолонути, це відбувається досить швидко, не більш п’яти хвилин.
- Якщо ж на вашу думку грінки вийшли жірновато, то поверхня на якій вони будуть остигати простелена серветками, вони (серветки) вберуть в себе зайвий жир, після чого серветки викидаються, при необхідності процедуру можна повторити.
- Поки грінки холонуть, чистимо часник. Остигнули грінки натираємо з двох сторін часником (інтенсивність натирання вибирайте самі, в залежності від смакових уподобань). Мені подобається гостріше, тому я натираю сильніше.
- Грінки з майонезом Обсмажені і натерті часником грінки викладаємо на блюдо і трохи змащуємо майонезом. Багато не раджу, адже все блюдо і так досить жирне, але трохи не завадить, а додасть смакової пікантності.
- Бутерброди зі шпротами І на закінчення всього викладаємо на кожну підготовлену грінку по шпротіни, трохи приминаючи її виделкою, щоб вона як би прийняла форму грінки, а своєю консервної банки. Читайте ще: Канапе з беконом: покроковий рецепт з фото.
- Якщо ви після того як відкрили банку зі шпротами виявили там «мальків», то не турбуйтеся, а викладіть на кожну грінку по дві шпротіни в позі «69» 0, теж виходить дуже симпатично, а на смакові якості бутербродів не впливає.
Канапе зі шпротами, часником і солоними огірками
Складові:
-
- Шпроти 1 банка
- Часник 4 зубчики
- Чорний хліб 5 шматків
- Сир гауда 100 г
- Майонез 50 г
- Солоні огірки 4 штуки
Спосіб приготування:
-
- Для початку беремо чеснокодавилку, і в глибоку миску тиснемо часник.
- Беремо сир і натираємо його на дрібній тертці. Додаємо в миску до часнику.
- Додаємо в миску майонез і все ретельно перемішуємо, щоб рівно розподілити часник.
- Щоб було легше смажити хліб. кожен шматок можна розрізати навпіл. На сковорідку додаємо рослинне масло і смажимо хліб з двох сторін до золотистої скоринки. Викладаємо хліб на тарілку.
- Змащуємо кожен шматок сирно-часниковою масою.
- Далі ріжемо огірки тонкими пластинками (ріжемо огірок уздовж). Кладемо по дві пластинки на кожен шматок хліба.
- Потім відкриваємо банку зі шпротами і на кожен шматок хліба поверх огірків кладемо по 1-2 шпроти.