Сьогодні буду ділитися смачним і корисним рецептом бутербродів з авокадо і помідорами. З огляду на, що авокадо – це фрукт, а помідори – ягоди, виходить прямо десерт якийсь! Люблю авокадо за його маслянисту, ніжну текстуру і приємний горіховий присмак. У поєднанні з помідори, часником, приправами виходить чудова закуска! Приготування не займе багато часу. А ще приємно думати, що ці бутерброди йдуть на благо організму. Особливо, якщо замінити білий хлібець на який-небудь багет з висівками і скористатися тостером для зарум’янювання.
Як зробити авокадо стиглим?
Актуальна проблема для всіх любителів авокадо. Приходимо в супермаркет і що ми бачимо: зелені плоди авокадо лежать на прилавку, ми тягнемося до них, чіпаємо і виявляємо, що плоди тверді, дуже тверді … З такого авокадо навряд чи може вийти ніжно-таяющая паста.
Головний секрет – це купувати авокадо заздалегідь! Не слід шукати на прилавках вже стиглі, м’які плоди – занадто великий ризик купити зіпсований, несмачний продукт. Тому сміливо беремо тверді плоди, відносимо додому, а потім даємо авокадо доспеть при кімнатній температурі. Зазвичай на це йде 2-3 дні. Авокадо «готовий», коли стає м’яким на дотик. Тепер можете готувати будь-які страви! До речі також я поступаю і з манго. Читайте ще: Бутерброди з червоною рибою – рецепт приготування.
Інгредієнти для приготування бутербродів з авокадо і помідорами:
-
- 1 авокадо
- 1 помідор
- хліб, який Вам подобається
- 4 зубчики часнику
- мелений чорний перець
- сушений базилік
- сіль
- оливкова олія
- лимон
Як приготувати бутерброди з авокадо і помідорами?
1. Беремо стиглий авокадо (саме стиглий), миємо, розрізаємо навпіл.
2. Акуратно очищаємо плід від шкірки, виймаємо кісточку.
3. Ріжемо авокадо на невеликі шматочки, щоб зручніше було перетворити його з пасту.
4. Кладемо в стакан для блендера авокадо, часник, столову ложку оливкової олії, сіль, чорний перець, сушений базилік. Спецій і солі кладемо спочатку трохи. Краще потім вже досолити або доперчіть готову бутербродну пасту з авокадо. Читайте ще: Бутерброди з сиром – рецепт приготування.
5. Подрібнюємо в блендері всі інгредієнти до отримання однорідної, ніжної текстури.
6. Трохи скропити соком лимона і перемішати суміш.
7. Ріжемо помідор кружечками.
8. Злегка підрум’янюємо хлібець. Я робила це на сковорідці з додаванням олії, але краще за все робити це в тостері.
9. Намазуємо пасту з авокадо на хліб.
10. Зверху викладаємо помідори.
Ось і все: бутерброди з авокадо і помідорами готові!
Всім смачного!