500 рецептів
Закуски

Як приготувати роли вдома

by admin 10 Квітня, 2019 No Comments

Роли є частиною японської кухні, хоча в самій Японії перевагу надають роллам, а суші. Роли і суші сьогодні вживають у всьому світі і ми не виняток. Напевно немає чоловічка, який хоча б раз не спробував роли або суші. А чому б нам не приготувати роли вдома самостійно?

Що необхідно для приготування суші та ролів в домашніх умовах?

Перерахуємо інструменти і пристосування, без яких просто не обійтися в процесі приготування суші. Обов’язкові спеціальні інструменти для роботи:

    • Спеціальна машинка для приготування ролів.
    • При відсутності машинки ідеально підійде бамбуковий коврікмакісу. З його допомогою ви будете закручувати майбутні суші.
    • Гострий ніж, яким необхідно буде різати вийшов рулет.
    • Дві дерев’яні палички для поїдання екзотичних «ласощів«.

Допоміжні інструменти, без яких ніяк не обійтися:

    • Каструлька для варіння рису. Читайте ще рецепти приготування гарячих ролів в домашніх умовах.
    • Харчова плівка обов’язкове для «ролів навиворіт». Якщо іспользуетенорі, то її використання за бажанням господині.
    • Ванночка для соєвого соусу.

Продукти для приготування ролів вдома

Як приготувати роли будинку

Існують обов’язкові продукти, без яких суші складно уявити, і допоміжні (спеції, закуски). Розглянемо продукти, без яких створити роли на своїй кухні не вийде.

    • Рис. Необхідно брати спеціальний, особливого сорту рис. Зазвичай на упаковці пишеться «Японський рис» або «Рис для ролів і суші», саме він забезпечує краще зчеплення інгредієнтів. На сьогоднішній день знайти такий рис можна в кожному великому супермаркеті. Якщо все ж існує проблема з придбанням спеціального рису, тоді можна взяти обичнийкруглозерністий рис. Єдиною відмінністю, яке ви зможете відчути, якщо правильно його приготуєте, більші зерна, що робить рол трохи грубіше.
    • оцет, але не простий. Для заправки рису використовують спеціальний оцет для рісаміцукан. Він забезпечує гідну зв’язку між «рисинки» в одну масу, при цьому залишається досить розсипчастим, несхожим на кашу або сипучий плов. Додавання цього інгредієнта необхідно для будь-якої ситуації, в іншому випадку при невикористанні спеціального оцту, ваші роли ризикують розпастися під час спроби їх з’їсти.
    • водорості норі. Це основний атрибут суші: з їх допомогою можна зробити роли норі-макі. Тобто в ці водорості загортаються всі інгредієнти.
    • риба.Про неї говорити можна багато. Для ролів зазвичай беруть червону рибу, але є винятки, і в роли «замотують» масляну рибу або подають з штучної червоною ікрою.

До допоміжних продуктів належить начинка і особливих вимог до неї немає. Покласти всередину можна абсолютно все. Наші співвітчизники, роблячи суші на своїй кухні, загортають у них:

    • філе лосося, вугра;
    • огірки або авокадо;
    • сир;
    • креветки;
    • крабові палички;
    • омлет;
    • дрібну ікру риб.

Цей список варіюється в залежності від ваших гастрономічних уподобань. Головна вимога до інгредієнтів, які купуєте для приготування суші в домашніх умовах – якість і свіжість.

Секрети приготування домашніх суші та ролів

    1. Водорослінорі, в незалежності дорогі вони або дешеві, мають однакову структуру, що не переплачуйте. Головне, щоб упаковка була ціла і чиста.
    2. Васабі- крім функції приправи виконує профілактичну «роботу» по знищенню мікробів, що знаходяться в свіжій рибі.
    3. При варінні рису слід віддати перевагу глибокій каструлі і налити в неї води всього на третину.
    4. Готовий рис перемішується виключно дерев’яною лопаткою, і оцет або соус на його основі вводиться по дерев’яній лопатці цівкою.
    5. Смачними будуть роли, в яких не більше 5 продуктів. Цей принцип називається«Правилом 5 інгредієнтів».
    6. Щоб з недорогої риби зробити елітну, необхідно її замаринувати у взятих в однаковій кількості соєвому соусі, саке і оцті для рису. Така риба практично не відрізняється від дорогих сортів, використовуваних в ресторанах.

Готуємо роли в домашніх умови

Як приготувати роли будинку

Інгредієнти для домашніх ролів:

    • рис для суші – 300-400
    • норі – 8-10 шт
    • сьомга слабосолона – 300 г (1 шматок)
    • бринза м’яка – 200 г
    • огірки – 200 г (2 шт)
    • майонез – за бажанням

Для заправки рису:

    • рисовий оцет – 60 мл (6 ст.л.)
    • цукор – 2 ст.л.
    • сіль – 1 ч.л.

Для подачі:

    • соєвий соус
    • імбир маринований
    • васабі
    • кунжут

А також:

    • чашка з водою
    • дуже гострий ніж
    • серветка
    • циновка (бамбуковий килимок)
    • харчова плівка

Поради з приготування

    1. Для ролів в домашніх умовах крім слабосоленої м’якої бринзи я люблю використовувати ніжну Філадельфію, а замість огірків – авокадо.
    2. Авокадо вибирайте м’який, стиглий.
    3. Раджу купувати готову заправки для суші-рису в спеціальних магазинах. Вона набагато смачніше, ніж домашня заправка з оцту з цукром і сіллю, але приготувати її вдома складніше. Варто готовий суші-оцет в такій малій кількості, в порівнянні з основними інгредієнтами, сущі копійки. Але роли виходять смачніше.

 Готуємо роли в домашніх умовах

    1. Рис ретельно промити.
    2. Налийте холодної води і, помішуючи рукою, делікатно розтирайте рисинки між пальцями. Вода стане білою, злийте воду і налийте чисту. Таким чином міняйте воду, поки вона стане повністю прозорою. Промивається рис зазвичай не дуже швидко.
    3. У миску з промитими рисом налийте чисту холодну воду приблизно на 5-7 см вище рису і залиште на кухонному столі на 40-60 хвилин.
    4. Тепер варимо рис.
    5. Готовий рис зняти з плити і залишити на 10 хвилин під закритою кришкою.
    6. Для суші-заправки змішати рисовий оцет, сіль і цукор, злегка підігріти, поки сипучі продукти повністю розчинятися, і остудити.
    7. Рівномірно вилити рисовий оцет на гарячий рис і акуратно перемішати, поки заправка повністю вбереться.
    8. Рис поставити охолоджуватися природним шляхом, періодично помішуючи.

Підготовка інгредієнтів для домашніх ролів

    1. Бринзу, рибу і огірки нарізати акуратними скибочками і розкласти по тарілочках =)
    2. Якщо я використовую Філадельфію, зазвичай просто зачерпую її довгим ножем прямо з баночки. Будь-які спеціальні мішечки для видавлювання цього м’якого сиру я не роблю.
    3. Бамбуковий килимок кілька разів обернути харчовою плівкою і закріпити її скотчем, щоб плівка міцно трималася.

Готуємо роли в домашніх умовах – збірка

    1. Лист норі покласти гладкою стороною вниз.
    2. Викласти 2 ст.л. готового рису, розрівняти і утрамбувати пальцями.Поради
      Розрівнювати найзручніше м’якою силіконовою лопаткою.
      Утрамбовувати найпростіше змоченими у воді пальцями. Поставте поруч чашку з водою.
    3. На рис покласти рибу, огірки.
    4. Викласти бринзу або Філадельфію, провести тонку смужку майонезу.Поради
      Щоб тонко видавити майонез, я зазвичай зрізаю маленький куточок.
      Коли роблю роли з Філадельфією, майонез не кладу, щоб не забивати смак цього приголомшливого сиру.
    5. Тепер акуратно згортаємо рол.
    6. Для цього підверніть рогожу, притримуючи пальцями начинку, як би накриваючи верхньою частиною ролу нижню його частину.
    7. Надайте йому руками квадратну або круглу форму.
    8. Перший заворот виглядає ось так.
    9. Далі таким же чином за допомогою циновки скрутіть рол до кінця.
    10. Решта крайні 2-3 см норі змочіть водою, зробіть останній оборот і злегка притисніть рол.
    11. Якщо під час скручування начинка трохи вилазить, акуратно підправте її силіконової лопаткою або пальцями.
    12. Гострим змоченим у воді ножем відрізати у ролу нерівні краї. Часто я цього не роблю.
    13. Потім розрізати рол навпіл.
    14. І нарізати ще на три частини.

Роли Філадельфія: покроковий майстер-клас приготування

Як приготувати роли будинку

На початку 80-х так і не прославився суші-кухар захотів внести свою лепту в приготування суші-урамакі, і додав в них був у той час на піку популярності сир «Філадельфія». Блюдо американці оцінили, а ось ім’я умільця суші-кухаря ніхто не пам’ятає досі.

Для приготування ролів «Філадельфія» в домашніх умовах знадобиться:

    • Слабосоленої лосось – 100 г.
    • Японський рис – 250 г, якщо не знайдете – візьміть круглий рис.
    • Оцет для рису – 30-40 мл, його можна замінити яблучним оцтом. У 30 мл яблучного оцту додати 1/2 ч л цукру і 1/4 ч л солі.
    • Огірок – 1-2шт, в залежності від розміру.
    • Норі- 1/3 листа.
    • Сир «Філадельфія» – 200 г, в домашніх умовах його можна замінити вершковим сиром.

Процес приготування:

    1. рис відварити.
    2. У остиглий рис налити оцет і все перемішати.
    3. Огірок помити і нарізати брусками. Знімати шкірку чи ні, залежить від ваших уподобань.
    4. Гострим ножем нарізати лосось на тоненькі пласти проти волокон.
    5. Бамбуковий килимок застеліть харчовою плівкою і викладіть прямокутником рис зверху частини листа норі. Має вийти так, щоб край норі виступав за рис на 1 см, а рис був вище водорості на 3-4 см.
    6. На норі, по центру вийшла «подушки», покласти огірок і сир «Філадельфія» (на фото використаний вершковий сир).
    7. Нижню частину норі (залишений 1 см) змочіть водою і загорніть рол.
    8. Щільно до ролу, на харчову плівку покладіть шматочки риби.
    9. Загорніть готовий рол в рибу.
    10. За допомогою гострого ножа розріжте вийшов рулетик на порції.

Роли Каліфорнія: рецепт в домашніх умовах

Як приготувати роли будинку

Роли «Каліфорнія» були придумані в далекому в 1973 році в ресторані Tokyo Kaikan (Лос-Анджелес). Його шеф-кухар вирішив здивувати важливих гостей стандартними суші, але не знайшов свіжої риби на кухні. Для їх приготування він використовував слабосоленую, а щоб прикрити факт «підміни» водорості норі відправив всередину, зробивши суші-урамакі, в перекладі «роли навиворіт». Гості високо оцінили старання шеф-кухаря і роли «Каліфорнія» стали подавати в усіх ресторанах США, а пізніше і всього світу.

Для приготування ролів «Каліфорнія» в домашніх умовах знадобиться:

    • Японський рис – 200-250 г.
    • Норі- 0,5 аркуша.
    • Авокадо – 0,5 шт.
    • М’ясо краба – 100 г, якщо немає – підійдуть креветки або крабові палички.
    • Ікратобіко – 1 баночка, можна використовувати дрібну ікру будь-який інший риби.
    • Японський майонез – 1-2 ч л.

Процес приготування:

    1. Бамбуковий килимок обгорнути харчовою плівкою і покласти на нього норі, а поверх рис. Рис розпрямити, щоб з одного краю виступали водорості, з іншого – рис.
    2. Перевернути «конструкцію».
    3. Авокадо очистити від шкірки і порізати на брусочки.
    4. По центру норі викладаємо майонез.
    5. На майонез – варене і порване шматочками крабове м’ясо.
    6. Авокадо кладемо біля крабового м’яса.
    7. Все звертаємо в рулет.
    8. На вийшов рулет викласти ікру риби тобіко.
    9. Отримуємо таку красу.
    10. Гострим ножем режим на шматочки.

Прості роли з лосося

Як приготувати роли будинку

Для приготування 4 порцій знадобиться:

    • Філе лосося – 200-250 г.
    • Японський рис – 250-300 г.
    • Винний оцет (з білого вина) – 1 ст л.
    • Жовтки 2 яєць.
    • Норі- 6 листів.
    • Авокадо – 50-80 г.
    • Червоний гіркий перчик – 1 стручок.
    • Лук (пір’я) – кілька шт.

Процес приготування:

    1. Рис відварити, а лосось засолити або замаринувати улюбленим способом (можна теж відварити). Філе риби розламати на пластівці. До рису додати оцет і переміщати, відправити в холодильник.
    2. З жовтків звичайним способом приготувати тоненький омлет. Авокадо, омлет порізати брусочками, червоний гіркий перчик – тоненькими скибочками.
    3. На край листа норі покласти рис. У ньому видавити ямку, туди викласти лосось, омлет з жовтків і авокадо. Поверх – пір’ячко зеленої цибулі і скибочку гіркого перчика. Все зверху прикрити рисом.
    4. Норі загорнути в рулет і гострим ножем порізати на порційні шматочки.

Як приготувати роли «Цезар» в домашніх умовах

Приготувати смачні і ідеальні за формою роли – завдання, з яким може впоратися далеко не кожен початківець кулінар. Але при сильному бажанні і терпінні, цього легко можна навчитися.

Складові:

    • 0,4 кг готового рису;
    • листи норі – 4 штуки;
    • грудка куряча обсмажена – 200 грам;
    • кунжут;
    • 1 авокадо;
    • 2 огірка;
    • 100 грам бекону;
    • 100 грам сиру «Грана Падано»;
    • 10 0 грам салату «лолло-россо».

Готувати роли «Цезар» – справжнє задоволення, оскільки, незважаючи на многокомпонентность страви, все в ньому досить просто.

Процес приготування:

    1. Рис відварюється і доводиться до потрібного стану заздалегідь, трохи охолоджується і викладається на лист, присипається кунжутом. Норі найкраще викласти на бамбуковий килимок, застелений харчовою плівкою;
    2. Норі накривається вільним краєм килимка і перевертається, а на зворотну сторону викладається грудка куряча, сир, бекон, листя салату, а по центру – огірок і авокадо;
    3. Сформувати рол, а край водоростей змастити водою і зафіксувати;

Такі суші ідеально підходять тим людям, які люблять експериментувати. Сир, курка, бекон і інші інгредієнти, створюють досить ніжний і гармонійний смак, який просто неможливо забути.

Роли з яєчним млинчиком

Як приготувати роли будинку

Створити не просто роли, а справжнє кулінарне твір, яке сподобається дітям і дорослим, з цим зможе справитися будь-яка людина. Такі суші не тільки смачні і ніжні, але ще і мають презентабельний зовнішній вигляд, тому їх можна подавати навіть на святковий стіл.

Складові:

    • 2 яйця;
    • цукор – 0,5 чайної ложки;
    • норі – 2 листи;
    • соус соєвий;
    • огірок – 1 штука;
    • 40 грам вершкового сиру;
    • 60 грам солоної горбуші;
    • оцет рисовий – 0,5 чайної ложки.

Приготувати суші з яєчними млинцями досить просто і на це йде мінімум часу. Таке блюдо дуже легке, але одночасно і ситне, тому воно ідеально підійде для сніданку або обіду. Читайте ще рецепти приготування форшмака з оселедця.

Процес приготування:

    1. Яйця збити з дрібкою солі, додати до них оцет, цукор і одну чайну ложку соєвого соусу, добре перемішати;
    2. Сковорідку розігріти, змастити маслом і обсмажити під кришкою млинець, щоб він повністю приготувався;
    3. Яєчний млинець охолодити, порізати на 4 рівні смуги;
    4. Норі викласти на рогожу, його краї трохи змочити водою, а по поверхні розмазати сир, покласти смужку яєчного млинця, в центр якого помістити порізаний смужками огірок, скибочки горбуші, зверху риби – ще смужку млинця, змастити ще раз сиром і загорнути ролом, порізати;

Приготовані за цим рецептом суші завжди виходять ніжними і смачними. Яєчний млинець замість рису, вносить в це блюдо незвичайне звучання.

Інші рецепти:

Тарталетки рецепти приготування

Оселедець по-корейськи (з томатною пастою) - Покроковий рецепт з фото

Бутерброди з крабовими паличками: покроковий рецепт з фото

Канапе на святковий стіл рецепти з фото

  • Previous Гарячі бутерброди в духовці – рецепт з фото6 років ago
  • Next Грінки з сиром. рецепти приготування6 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки