Канапе на святковий стіл – це крихітні бутерброди на шпажках, і якщо перевести це слово з французької, то саме «крихітний» ми і почуємо. Канапе, неймовірно популярна і проста в приготуванні порційна закуска, підходяща для прикраси будь-якого святкового столу – на новий рік, день народження, 23 лютого і 8 березня.
Канапе з ковбасою і сиром
Складові:
-
- Варена ковбаса – 50 г
- Сир Голландський – 50 г
- Свіжий огірок – 0,5 шт.
- Хліб – 50 г
- Зелень петрушки – 1 гілочка
Спосіб приготування:
-
- Крихітні бутерброди, насаджені на шпажки, можна відправити в рот не відкушуючи. Це незамінна закуска для шведського столу, фуршетів і банкетів.
- Взагалі-то, для таких закусок можна взяти що завгодно – солодкий перець, солону рибу, оливки і маслини, шматочки фруктів, шинку і багато іншого, у нас же – найпростіші канапе з ковбасою і сиром. Для свіжості додамо огірок і листочки петрушки.
- Для приготування канапе з ковбаси і сиру на шпажках візьміть продукти за списком. Скільки взяти продуктів, залежить від кількості їдців і вашого бажання, тому масу я вказала довільну.
- Наріжемо хліб, сир і ковбасу товщиною приблизно 1 сантиметр. Огірок я нарізала навскоси для збільшення площі. У мене є спеціальні вирізки, які значно скорочують час приготування цих маленьких закусок. Читайте ще: Канапе на шпажках: покроковий рецепт з фото.
- Вирізаємо формою-вирубкою, набираючи по черзі хліб, сир, ковбасу і огірок. Якщо вирубок немає, то доведеться орудувати ножем, вирізаючи квадратики, трикутники або ромбики.
- Насаджуємо вирізані канапе на шпажки.
- Таких канапе різної форми вирізаємо, скільки необхідно для частування.
- Подаємо канапе з ковбасою і сиром до столу, прикрасивши зеленню. В очікуванні запрошення до столу гості можуть трохи перекусити.
Канапе сонечко
Складові:
-
- Моцарелла – 2 кульки
- Помідори черрі – 10 шт.
- Базилік – 0.5 пучка
- Сіль за смаком
- Мелений чорний перець – за смаком
- Бальзамічний оцет / крем – за смаком
- Маслини – 5-10 шт.
- Майонез / йогурт – 0.25 ч.л. (для прикраси)
- Оливкова олія – за бажанням
- Крекери – за смаком / за бажанням
Спосіб приготування:
-
- Сьогодні хочу поділитися з вами простим і ефектним варіантом подачі салату Капрезе. Приготуємо Капрезе «Сонечко».
- Зберігши п’янке поєднання смаків запашного базиліка, соковитих томатів і найніжнішої моцарели, властивих класичному салату капрезе, додамо кілька легких штрихів, для того щоб перетворити звичний салат в незвичайне, яскраве і святкове блюдо, яке стане прикрасою будь-якого столу. почнемо?!
- Підготуйте інгредієнти за списком
- Наріжте сир на порційні шматочки. При необхідності, подкорректируйте форму і розмір шматочків сиру під розмір крекерів або хлібців, які плануєте використовувати.
- Помідори черрі розрізати навпіл. Потім, зробіть невеликий надріз і поверніть ніж горизонтально, злегка розширивши лінію розрізу. Повторіть процедуру з рештою томатами.
- Підготуйте маслини. Залежно від розміру томатів, розріжте маслини навпіл або на 4 частини.
- На тарілку сервіровки викладіть солоні крекери.
- Замість крекерів можна також використовувати тонкі хрусткі хлібці або шматочки багета, підсмажені і приправлені сіллю і спеціями, на манер брускетти.
- Основа з крекерів або хлібців – необов’язковий компонент страви, але зручний для його подачі в якості порціонної закуски.
- На кожен крекер викладіть шматочок сиру. За бажанням додайте трохи солі, меленого чорного перцю, краплю оливкової олії або бальзамічного оцту.
- Викладіть листя базиліка.
- Потім розкладіть половинки підготовлених томатів.
- Додайте шматочки маслин
- Тонким пензлем або зубочисткою нанесіть на томати крапельки бальзамічного оцту, надаючи шматочках томатів схожість з сонечками (я замість оцту використовую бальзамічний крем).
- Або можна виконати в шкірці томатів невеликі отвори і вставити в них крихітні шматочки маслин – це також додасть закусці необхідну червоно-чорного забарвлення
- За бажанням, намалюйте божим корівок «очі», використовуючи майонез або густий йогурт.
- Прикрасьте тарілку гілочками кропу і подавайте закуску до столу
- Капрезе «Сонечко» готове.
Канапе з шинкою і сиром
Канапе з шинкою і сиром – дуже проста і дуже смачна закуска, яка припускає велику кількість різноманітних дизайнів. Я вирішила зосередитися на одному базовому прийомі – скручивании шинки і сиру в рулет. Зате я покажу, як тут можна використовувати різні види шинки і різні види сиру.
Складові:
-
- Хліб для тостів – 2 шматки
- Шинка нарізка – 4 шматки
- Сир твердий нарізка – 2 шматки
- Сир Філадельфія – 2 ст.л.
- Сир плавлений для тостів – 1 шматок
Спосіб приготування:
-
- Отже, для приготування смачних канапе з шинкою і сиром підготуємо такі продукти: шинка у нас буде звичайна пресований зі нарізки (по-моєму, вона – найпоширеніша) і варена прошутто. А сир візьмемо твердий з нарізки, плавлений для тостів і Філадельфію. Примітка з приводу твердого з нарізки – він повинен бути без дірок.
- Хліб смажимо в тостері на низькій потужності, щоб зазолотиться.
- Відрізаємо у хліба скориночки, розрізаємо шматки уздовж на 2 частини, а поперек – на 4.
- Пласт щільною шинки товсто намазуємо сиром Філадельфія.
- Скачує шинку з сиром в рулетик. Якщо у вас є час і бажання зробити абсолютно чисті зрізи – цей тип заготовок краще заморозити в морозилці, поки сир не затвердіє. Я тут роблю на швидкість, тому показую, що виходить без заморозки.
- Зрізаємо у рулету бічні «вуха», вони все одно порожні, тому що шинка була круглою. Розрізаємо на 4 частини, проколюємо їх зубочистками і приколює до хліба.
- Пару «твердий сир – щільна шинка», в принципі, можна розташовувати по-різному. Можна зверху сир – знизу шинка, можна навпаки.
- Далі – все точно те ж саме: скачали рулет, відрізали боки з пустотами, середину нарізали на товстенькі шайби.
- І знову – наштовхнули сирно-шинкові спіральки на зубочистки, прикололи поверх хліба.
- Прошутто – будь-яка, що копчена, що варена – менш стабільна, ніж пресована шинка. Тому її бажано укладати зверху шматка твердого сиру, щоб сир, як більш стабільний, виявився зовні. Я вже не буду докладати фотографію скручування рулетика і нарізки його на шайбочки.
- А в парі пресована шинка – сир для тостів зверху (тобто всередині), навпаки, обов’язково повинен бути сир. Тому що, якщо його помістити зовні, він, по-перше, збере на себе все сміття, а по-друге, на його блискучій поверхні будуть чітко видно відбитки пальців і інші притиски. Загалом, його ховаємо в шинку.
- Шматки сиру і шинки в нарізці бувають різної товщини і різної площі. Тому, якщо ви бачите, що рулетики виходять занадто тонкими, можу порекомендувати ще ось такий ось прийом: 2 маленькі шайбочки – на одну зубочистку. Смачні канапе з шинкою і сиром готові.
- Ось таке ось канапешное сирно-шинки асорті ми з вами можемо зробити нашвидкуруч в найстисліші терміни!
святкове канапе
Основні інгредієнти:
-
- Шинка – за смаком
- Сир Ламбер – 50 г
- Курячі яйця (варені) – 2-3 шт.
- Майонез оливковий – за смаком
- Сіль – за бажанням
Інгредієнти для прикраси:
-
- Зелень петрушки – хвостики
- Маслини (оливки) без кісточок – 5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Мандарини – на подачу
Спосіб приготування:
-
- Для приготування ципляток підійде будь-яка шинка в свіжої нарізці. Сир візьміть вершковий.
- Оливки потрібні без кісточок, чорного кольору.
- З курячих яєць нам знадобиться тільки жовток. Морква будемо використовувати сиру, а петрушку – свіжу. Сіль додайте за бажанням.
- Наше новорічне канапе – фігурки курчат. Головка моделюється з сиру, жовтка і майонезу. Сир пропускається через дрібну тертку в окрему миску.
- Жовтки також пропускаються на дрібній тертці.
- Тертий сир з’єднується з жовтками і приправляється майонезом. За смаком можна додати пару пучок солі. Після чого інгредієнти перемішуються в салат.
- З сирного салату скочуються мініатюрні кульки. Кульки накриваються плівкою і відправляються в холодильник для охолодження
- Далі займемося декором з моркви і оливок. З морквини вирізаються лапки, клювики і гребінці. З оливок – очі
- Складний етап в приготуванні – позаду, переходимо до творчого.
- Якщо ви купили шинку в тонкій нарізці, то без праці повернете її на чотири частини в трикутнички
- Для одного канапе потрібно взяти два млинчика шинки. Між першим і другим шаром шинки висаджуються лапочки курчат.
- Вийшли ось такі симпатичні черевця з лапками. Щоб шинка що не розгорнувся, наживите її шпажками для канапе. Не судіть суворо.
- Як вже у мене спрацювала фантазія, так я і зробила. Чи не підглядала, що не копіювала! Авторські канапе приготовлені для своїх милих дочок.
- Жовткову головки доповнюються оливковими очима. Головки наскрізь протикаються шпажками до шару з шинкою.
- Нашим маленьким курчатка без гребінців і дзьобиків не обійтися.
- Тепер петрушечная хвостики.
- Подача! Блюда по кільцю прикрашається шинкою і мандариновими часточками
Закуска російський сервер
Фарширувати «кубики льоду» можна чим завгодно, не тільки червоною ікрою – червона риба, м’ясо криля і крабів теж підійдуть. Головне – знати, як зробити з дайкона порожнисті кубики. А для цього, крім дайкона, обов’язково потрібен вузький гострий ніж. Причому гострий не тільки в плані гостроти леза, а саме з гострим кінчиком, тупокінцевий ні в якому разі не підійде. Без такого ножа за рецепт не беріться – час витратите, продукти зіпсуєте, а результат буде аховий.
Складові:
-
- Дайкон – 1 шт.
- Червона ікра – 5 ст.л.
- Вода – 400 мл
Спосіб приготування:
-
- Дайкон чистимо. Нарізаємо його на шайби товщиною близько 5 см. Плюс-мінус – не страшно. З шайб вирізаємо кубики.
- У кожному кубику прорізаємо контури виїмки, але не доводячи ніж до дна. Орієнтуйтеся на товщину стінок близько 5 мм. Ножами для карвінгу можна зробити і тонше, але звичайним кухонним – краще не рісковат
- Пам’ятайте, що ми не дійшли до денця кінчиком ножа? Так ось, тепер нам потрібно увіткнути його збоку там внизу і поворушити.
- Але не прорізаючи бічні стінки. Цю процедуру повторюють по двом сусіднім сторонам. Тобто зверху ми вирізали стінки внутрішнього кубика, а з двох сусідніх боків ми підрізали його денце, там вийшли дві щілини.
- Кінчиком ножа підчіплюємо внутрішній кубик і виколупуємо його назовні. Якщо не бажає вилазити, поглиблюємо розрізи в тих місцях, де відчуваємо опір.
- Порожні кубики поміщаємо в крижану воду і ставимо в холодильник майже до самої сервіровки. Без цієї процедури дайкон буде, по-перше, занадто гірким. Його смак переб’є ікру.
- Після вимочування він пом’якшується так, що вони гармоніюють. А по-друге, вимочування в крижаній воді робить дайкон більш хрустким і дозволяє йому довше зберігати презентабельний вигляд на столі
- Перед сервіровкою обов’язково даємо кубиках стекти. Для цього їх слід поставити отворами вниз.
- Заповнюємо кубики ікрою і … даємо тепер стекти ікрі. У мене, принаймні, вона виділила якусь кількість помаранчевої рідини.
- Після того як я її промокнула, більше нічого не капало, але в перший момент рідина була. Може, звичайно, від ікри залежить, не знаю. Але майте цей момент на увазі, про всяк випадок.
- Виглядає закуска «Русский север», як бачите, дуже ефектно. На укус і на смак – не менш цікаво, ніж на вигляд. Дайкон – хрусткій, ікра – пружна, один несолоний, інша солона … Коротше, просто спробуйте!
Вишукане крем-канапе
Крем-канапе в даному випадку – не стільки конкретний рецепт, скільки прийом з оформлення канапе з допомогою кондитерських насадок для нанесення крему з різними перетинами. Відповідно, канапе можна зробити у вигляді таких собі маленьких пиріжками. Або взагалі поставити справу на потік, оформляючи не кожного окрему канапешки, а нарізаючи на шматочки одну велику заготовку, розмальовану кремом.
Складові:
-
- Багет – 0.5 шт.
- Сир – 300 г
- Лосось – 100 г
- Кріп – 1 пучок
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
-
- Для нарізки канапе з єдиної заготовки особливо зручний якомога вужче багет. Бажано, щоб він був не свіжий, а так добу полежати.
- Крем для канапе можна зробити з самих різних інгредієнтів: як на сирної, так і на масляній або жирній основі, або навіть використовуючи тонкодисперсні паштети.
- Різний колір і смак кремам можна додати за допомогою лосося, анчоусів, вареного в круту яєчного жовтка, різної зелені, томатної пасти – та хіба мало в кулінарії їстівних і смачних барвників?
- Ось я перемолола в крем 100 гр. сиру з 100 гр. лососевої форелі і пучок кропу і сіль з приблизно 150 гр. сиру. Ще трохи сиру я залишила, щоб у мене був і білий колір теж.
- Щоб зелень не забивав прорізи кондитерських насадок-зірочок, її слід протерти через металеве сито.
- Багет нарізається на смуги ВДОЛЬ. Скільки смуг у вас вийде, залежить від конфігурації багета
- Вся поверхня багета грунтується основним тоном
- Ну, а поверх фону проводяться лінії з крему, видавлені через різні насадки. Зелена у мене була через полузвездочку, біла – через найтонше отвір. Можна на різних шматках багета робити різний порядок і конфігурацію смуг.
- Залишилося порізати заготовки на окремі канапешки, ось так.
- Крем-канапе готові.
Канапе з Селед
Складові:
-
- Хліб нарізний бородинський – 6 скибочок
- Філе оселедця слабосоленої – 1 шт.
- Майонез – 2 ч.л.
- Яблуко зелене – 1 шт.
- Лимон – 1/2 шт.
Спосіб приготування:
-
- Будь-яке канапе є зручною закускою на святковому столі. Канапе з оселедцем і чорним хлібом – це дуже проста, швидка і смачна закуска.
- Для канапе я беру готове магазинне слабосоленої філе оселедця, тому приготування займає мінімум часу.
- Такі канапе можна приготувати заздалегідь, лимонний сік не дає часточок яблук потемніти.
- Для приготування канапе з оселедцем підготуйте продукти за списком.
- З скибочок хліба вирізаємо 12 кружечків за допомогою спеціальної круглої формочки або чарки.
- Філе нарізаємо на шматочки шириною 1 см.
- Яблуко нарізаємо на дольки, скроплюємо часточки соком лимона.
- Змащуємо хліб майонезом.
- Викладаємо на хліб шматочки оселедця. Нанизуючи на шпажки яблука, встромляє їх у хліб з оселедцем.
- Наші канапе з оселедцем і яблуком готові.
Смачне канапе на свято
Пропоную приготувати канапе з оселедцем. Такі маленькі бутербродики відмінно виглядають на святковому столі. Звичайно, при бажанні, можна побалувати своїх рідних цієї смачної закускою.
Складові:
-
- Огірок свіжий – 50 г
- Оселедець солона – 80 г
- Хліб чорний – 50 г
- Кріп – 2 гілочки
Спосіб приготування:
-
- Візьмемо такі продукти: оселедець солону, огірок свіжий, хліб чорний, кріп.
- Хліб і огірок нарізаємо брусочками. Оселедець очищаємо від нутрощів, шкірки. Відокремлюємо філе, витягаємо дрібні кісточки, нарізаємо порційними шматочками.
- Збираємо канапе. На скибочку хліба укладаємо часточку огірка, зверху шматочок оселедця і гілочку кропу.
- Канапе з оселедцем готове.
- Подаємо до столу.
Рулетики з цукіні на шпажках
Приготувати смачну закуску з овочів і сирного сиру можна за лічені хвилини. В якості начинки для рулетиків з цукіні підійде будь-який м’який сирний сир. Можна використовувати вже готовий сир із зеленню, а можна додати свіжу зелень в сир без добавок. Базилік і кедрові горішки додадуть закусці особливу пікантність, а помідори черрі внесуть нотку свіжості.
Складові:
-
- Цукіні – 3 шт.
- М’який сирний сир – 150 г
- Помідори черрі – 10-12 шт.
- Базилік – 3 гілочки
- Кедрові горішки – 1 ст.л.
- Рослинна олія для смаження
- Сіль, чорний мелений перець
- дерев’яні шпажки
Спосіб приготування:
-
- Підготуйте необхідні продукти.
- Кедрові горішки обсмажте на сухій сковороді.
- Цукіні вимийте і наріжте уздовж тонкими однаковими пластинами. Посоліть, поперчіть за смаком. Сковороду змажте рослинним маслом і обсмажте цукіні з обох боків до рум’яної скоринки. Перекладіть на паперову серветку. остудіть.
- На край кожного обсмаженого скибочки цукіні покладіть 1 ч.л. сирного сиру і поверніть цукіні рулетиком.
- Помідори черрі вимийте і розріжте навпіл
- На кожен рулетик з цукіні покладіть листочок базиліка і половинку черрі. Скріпіть шпажкою. Перекладіть рулетики на блюдо, посипте кедровими горішками і подавайте
- Приємного апетиту і смачного свята!
Канапе-крокети на свято
Складові:
-
- Телятина: 1 кг;
- Мускатний горіх: 1ч.л;
- Гарбуз: 300 грам;
- Лук: 1 шт;
- Часник: 2-3 зубчики;
- Сіль за смаком;
- Чорний мелений перець: за смаком;
- Коріандр: за смаком;
- Зелень петрушки і кропу: 4-5 гілочок;
Спосіб приготування:
-
- Всі інгредієнти пропустити через м’ясорубку разом із зеленню. Приправити отриманий фарш сіллю, коріандром і чорним меленим перцем. Як слід перемішати фарш і відправити в холодильник на пару годин. Читайте ще: Канапе на новий рік: покроковий рецепт з фото.
- З охолодженого фаршу сформувати невеликі кульки, обваляти в сухарях (за бажанням) і обсмажити на сковороді в рослинному маслі або у фритюрі.
- Подавати м’ясні крокети можна на дерев’яних шпажках, оформивши блюдо свіжими овочами. Також до них можна приготувати різноманітні соуси.
Канапе на святковий стіл рецепти з фото
Канапе на шпажках – зручна форма крихітної їжі на святковий стіл. Це маленькі бутербродики, іноді скріплені шпажкою, які беруть руками і повністю кладуть в рот, як то кажуть «на один укус».
Готуємо з тих продуктів, які знайдете вдома, в холодільнгіке. Головне вміло зібрати гарну композицію, що не завжди виходить. Тому важливо знати основні технологічні принципи, корисні поради та хитрості приготування канапе.
-
- Найчастіше закуску оформляють на маленькому шматочку свіжого хліба товщиною 0,5-1 см. Іноді підсушують в тостері, духовці або обсмажують на сковороді. Додають спеції і масло.
- Основою міні закуски роблять печиво або прісні крекери, листкову випічку, рівні шматочки сиру або свіжі овочі.
- В середину кожного міні-бутерброда можна вколоти маленьку виделку, кольорову шпажку.
- Зручні закуски розміром 3 × 3 см., Вагою 80 грам. Тому складові нарізаються дуже дрібно.
- Кожен продукт вирізається так, щоб він повністю покривав нижній шар, що не виступаючи за основу.
- Для приготування використовують будь-які продукти: зварені круто яйця, різноманітні масла, ковбаси, плавлені сирки, сир, бринзу. Оселедця, кільку, овочі, паштети, маслини, виноград, червону рибу, редис, відварену моркву, свіжий огірок, лимон і ін.
- Хліб вирізують металевої формочкою для видавлювання на тесті печиво. Але щоб уникнути відходів, намазаний маслом м’якуш, нарізають квадратиками, ромбами, прямокутниками.
- Оригінально прикрасити страву можна перебивши масло блендером із зеленню, горішками, вареним жовтком, лимонним соком, хроном, сиром, гірчицею. Залежно від додають продуктів маса придбає красивий колір. Осаджують її на вирізані фігурки за допомогою кондитерського шприца або мішечка з насадкою.
- Непогане поєднання збитою пасти з сиру, варених яєць, часнику і майонезу.
- Подають страву, по 5-6 штук, виклавши на блюді або встановивши в вазу. Іноді страва прикрашають листям свіжого салату, зеленню або серветками.