Маленькі кошики з пісочного тіста, тарталетки, наповнені яскравими салатами породжують атмосферу свята одним своїм виглядом – так ошатно вони виглядають на столі.
Начинка для готових тарталеток може бути якась душа забажає: від звичайного сирного салату до вишуканих ласощів і делікатесів.
Який салат приготувати в тарталетках? та будь-який!
Готуємо салати для тарталеток – рецепти швидкі, а гості ситі і задоволені
Тарталетки з печінкою тріски
Неймовірні ніжні тарталетки з печінкою тріски – рецепт цей оцінять багато гурмани за вашим святковим столом. Поєднання найніжнішої делікатесної печінки тріски з гіркотою ріпчастої цибулі і запашного кропу навряд чи залишить когось байдужим. Для тарталеток з печінкою тріски можна використовувати як звичайний сиру цибулю, так і маринована цибуля в оцті або лимоні. Я раджу вибрати другий варіант маринування цибулі для тарталеток з печінкою тріски. А саме в цьому рецепті використовувався сиру цибулю.
Інгредієнти для тарталеток з печінкою тріски:
-
- Печінка тріски – 1/2 банки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Яйце куряче – 1-2 шт
- Кріп – 2-3 гілочки
- майонез
Приготування тарталеток з печінкою тріски:
-
- Яйця ретельно вимийте содою під гарячою водою і відваріть круто.
- Печінка тріски вийміть з масла і викладіть на серветку, щоб вбрався зайвий жир. Розімніть печінку виделкою.
- Ріпчасту цибулю і зелень дрібно порубати.
- Змішайте всі продукти, додайте майонез і перемішайте. Читайте ще рецепти приготування бастурми.
Викладіть салат в тарталетки і прикрасьте зеленню. Особливо добре поєднується з цією начинкою зелений базилік.
Тарталетки з тунцем
Тунець успішно використовується в багатьох закусках, особливо гарні тарталетки з тунцем для фуршетного столу. Мій рецепт тарталеток з тунцем ще і неймовірно корисний завдяки оливковій олії в поєднанні з рибою. Пікантний гострий смак тарталетки надає часник.
Інгредієнти для тарталеток з тунцем:
-
- Тунець – 1/2 банки
- Оливки без кісточки – 1/2 банки
- Часник – 1-2 зубчики
- Кріп – 2-3 гілочки
- Майонез або оливкова олія
Приготування тарталеток з тунцем:
-
- З тунця злийте рідину.
- Оливки дрібно наріжте.
- Подрібніть часник і дрібно порубати зелень.
- З’єднайте продукти, додайте майонез або оливкове масло і перемішайте.
Викладіть начинку в тарталетки і прикрасьте кільцями оливок. Замість оливок можна використовувати маслини, виходить дуже смачно.
Тарталетки з сиром
Взявши за основу цей рецепт, ви можете приготувати тарталетки з сиром і часником. Дуже смачна начинка для тарталеток. Особливо вона припаде до душі тим, хто любить сир в будь-якому вигляді.
Сир – унікальна начинка для тарталеток. Урізноманітнити сирну начинку можна, додавши дрібно натерту моркву (буде дуже соковито), маслини, огірки і навіть зробити солодкі начинки з полуницею, персиками, бананами і крапелькою меду. Особливо хороша така начинка для пісочних тарталеток.
Тарталетки з сиром виходять легкі, але дуже ситні.
Інгредієнти для тарталеток:
-
- Сир 5% – 100 г
- Зелень – невеликий пучок
- Часник – 1-2 зубчики
- майонез
Приготування тарталеток з сиром:
-
- Сир протріть через сито або гарненько розімніть вилкою.
- Часник подрібніть, зелень дрібно порубати.
- Змішайте продукти, додайте майонез і перемішайте до однорідної маси.
Наповніть тарталетки часниковим сиром і прикрасьте гілочками кропу.
Тарталетки з крабовими паличками
Крабовий салат в тарталетках виглядає святково і нарядно. Це найяскравіша начинка для готових тарталеток з 9 моїх рецептів. І якщо ви любите крабовий салат, подайте його в тарталетках – гості оцінять.
Інгредієнти для тарталеток з крабовими паличками:
-
- Крабові палички – 150 г
- Сир твердий – 80 г
- Кукурудза – 100 г
- Свіжі огірки – 100 г
- Майонез – за смаком
приготування:
-
- Крабові палички наріжте невеликими кубиками.
- Наріжте так само і огірки. Якщо шкірка щільна, очистіть огірки – так начинка буде ніжніше.
- З кукурудзи злийте рідину.
- Сир натріть на дрібній тертці.
Заправте майонезом і перемішайте. Чи не соліть салат, інакше огірки пустять сік, і це зіпсує вам блюдо.
Тарталетки з сиром і часником
Ви пам’ятаєте той самий смачний і найулюбленіший салатик з дитинства – плавлений сирок (або просто сир, або ще з додаванням варених яєць) з часником і майонезом? У нас такий салат готувався мало не на свято: в ті ссср-роки це було справжнім ласощами.
Готуємо тарталетки з сиром і часником, а для смаку додамо корисну соковиту моркву.
Інгредієнти для тарталеток з сиром:
-
- Морква – 1-2 шт
- Сирок плавлений «Дружба» – 1 шт
- Часник – за смаком
- Зелень – за смаком
- Майонез – зовсім небагато
Плавлений сирок можна замінити твердим сиром, а майонезу потрібно зовсім небагато – буквально 1 ч.л. Морква соковита і солодка, а велика кількість майонезу змушує смак начинки губитися.
Перед приготуванням сирок можна покласти в морозилку на 30-40 хвилин. Він стане твердіше, і його простіше буде натирати.
приготування:
-
- Моркву натріть на дрібній тертці.
- Плавлений сирок натріть на дрібній тертці.
- Подрібніть часник і порубаєте зелень.
Додайте трохи майонезу і ретельно перемішайте салат. Розкладіть по тарталетки, а трохи – на бутерброд коханому чоловікові – він оцінить =)
Тарталетки з тунцем
Продовжуючи плавл-сиркові тему, приготуємо ще одні тарталетки з тунцем. Дуже сміливе поєднання простого плавленого сирка і благородної рибки. Начинка для готових тарталеток виходить дуже ситна і задовольняє смаки багатьох гостей. Спробуйте, вам повинно сподобатися!
Інгредієнти для тарталеток з тунцем:
-
- Тунець консервований – 1 банка
- Плавлений сирок «Дружба» – 1 шт
- Часник, зелень – за смаком
- Майонез – 1 ст.л.
приготування:
-
- З консервованого тунця злийте рідину.
- Сир натріть на дрібній тертці.
- Часник подрібніть і порубати зелень.
Додайте за смаком майонез, перемішайте салат і викладіть начинку в тарталетки.
Тарталетки з креветками
Салат в тарталетках з креветками – наступний фаворит на святковому столі. Якщо ваші гості люблять морепродукти, почастуєте їх тарталетки з креветками і сиром. Ця закуска обов’язково сподобається жінкам і дітям.
Готуємо тарталетки з креветками і сиром
Інгредієнти для тарталеток з креветками:
-
- Креветки – 150 г
- Сир твердий – 100 г
- Яйця курячі – 2 шт
- Зелень – 5-6 гілочок
- Майонез – 1-2 ст.л.
Начинку для тарталеток з креветками можна урізноманітнити, додавши часник, щіпку прованських трав або сушеного базиліка.
Приготування тарталеток з креветками і сиром:
-
- Яйця вимийте, зваріть круто і натріть на дрібній тертці.
- Креветки відварити до готовності відповідно до інструкції на упаковці. За 1-2 креветки залиште для прикраси, інші наріжте невеликими кубиками.
- Сир натріть на дрібній тертці.
- зелень порубати.
- Додайте майонез і перемішайте салат.
- Викладіть салат з креветками і сиром в тарталетки, зверху акуратно прикрасьте цілими креветками і гілочками зелені.
Тарталетки з грибами і сиром
Тарталетки з грибами гарні під спиртні напої з високим градусом. Загалом, під горілочку =) Подобаються гостям, швидко закінчуються на блюді і доводиться спішно готувати ще. Раджу запастися продуктами і приготувати тарталетки з грибами і сиром в подвійній кількості.
Інгредієнти для тарталеток з грибами:
-
- Сир твердий – 100 г
- Кукурудза – 100 г
- Зелень – невеликий пучок
- Майонез – 1-2 ст.л.
- Часник – за смаком
- Гриби – 200 г
* Зазначено кількість вже підготовлених грибів для приготування салату. Можна використовувати мариновані, будь-які смажені гриби або сирі шампіньйони. Я рекомендую гриби обсмажити, так смачніше.
Приготування тарталеток з грибами і сиром:
-
- Підготуйте гриби: наріжте кубиками і обсмажте.
- Сир натріть на дрібній тертці.
- Кукурудзу відваріть (якщо заморожена) або злийте рідину з банки.
- Зелень дрібно порубати, часник, якщо додаєте, подрібніть.
- Змішайте продукти, заправте майонезом і розкладіть по тарталетки.
Тарталетки з сирною начинкою
Інгредієнти для тарталеток з сирною начинкою:
-
- Сир твердий – 100
- Яйця – 2 шт
- Кукурудза – 50 г
- Зелень – за смаком
- Майонез – 1-2 ст.л.
Можна додати часник за смаком.
Приготування тарталеток з яйцем і сиром:
-
- Яйця відварити, натріть на дрібній тертці.
- Сир натріть на дрібній тертці.
- З кукурудзи злийте рідину або відваріть, якщо заморожена.
- зелень порубати.
- Змішайте продукти і додайте майонез.
- Розкладіть сирну начинку по тарталетки і прикрасьте зеленню.
Жюльєн в тарталетках
Складові:
-500 г вареної курячої грудки,
-500 г печериць,
-300 г сиру,
-2 цибулини,
-500 мл 20% вершків,
-2 ст.л. борошна,
-рослинна олія.
приготування:
Гриби, цибулю і грудку дрібно наріжте і обсмажте на олії до випарювання зайвої рідини. Потім додайте вершки і повільно всипте борошно, щоб маса загусла. Розкладіть начинку по тарталетки, посипте зверху тертим сиром і запікайте в духовці до утворення рум’яної скоринки.
Тарталетки з начинкою з картоплі і бекону
Складові:
-5-6 картоплин,
-400 г бекону,
-2 цибулини,
-2 ст.л. вершкового масла,
-1 скл. сухого білого вина,
-1 скл. вершків,
-сіль, чорний мелений перець – за смаком.
приготування:
Наріжте скибочками очищену картоплю і обсмажте його разом з однією дрібно нарізаною цибулиною на вершковому маслі. Другу цибулину розділіть навпіл: одну половину наріжте кільцями, другу дрібними кубиками. Бекон наріжте смужками. Розкладіть по 2 смужки у вигляді хрестика в кожну тарталетки, в центр кожного хрестика покладіть картоплю, посоліть, поперчіть, прикрасьте колечком ріпчастої цибулі. Потім обв’яжіть картопля з цибулею смужками бекону хрест-навхрест і запікайте в розігрітій до 180 ° С духовці протягом 10 хвилин. У сухе вино додайте залишився дрібно нарізану цибулю і тушкуйте 10 хвилин, після чого змішайте з вершками. Отриманий соус протріть через сито. Готові тарталетки полийте соусом і подайте.
Тарталетки з волоськими горіхами і карамеллю
Складові:
-250 г крупно нарізаних волоських горіхів,
-185 г цукрової пудри,
-75 г вершків,
-80 г меду,
-25 г вершкового масла.
приготування:
Розтопіть мед і цукор на повільному вогні в посуді з товстим дном, періодично її злегка струшуючи. Ложку не використовуйте, так як карамель може не вийти. Коли суміш придбає золотистий колір, всипте горіхи, перемішайте і заповніть цією начинкою тарталетки.
Тарталетки з сиром, фруктами і шоколадом
Складові:
-400 г сиру,
-2 жовтки,
-1 банан,
-1 апельсин,
-шоколад, цукор – за смаком,
-трохи ванільного цукру.
приготування:
За допомогою міксера збийте сир зі звичайним і ванільним цукром до отримання однорідної маси. Потім додайте жовтки і добре збийте все до отримання пишної, кремоподібної маси. Очищені фрукти наріжте невеликими шматочками. Наповніть тарталетки сирним кремом. Зверху на кожну тарталетки викладіть гіркою шматочки фруктів і посипте тертим шоколадом.
Мус з лосося в тарталетках
Складові:
-100 г філе копченого лосося,
-200 г сиру «Філадельфія»,
-1 зубчик часнику,
-1 ст.л. червоної ікри,
-1 ст.л. лимонного соку,
-3-5 гілочок петрушки,
-чорний мелений перець – за смаком.
приготування:
Наріжте філе лосося дрібними шматочками. Додайте сир, дрібно нарізану зелень, перець і збийте блендером до пишної маси, підливаючи лимонний сік за смаком. За допомогою кондитерського мішка або пакета з відрізаним куточком наповніть готові тарталетки мусом і прикрасьте зеленню.
Новорічні тарталетки з сиром і баклажанами
Складові:
-1 баклажан,
-250 г сиру,
-2 ст.л. подрібнених волоських горіхів,
-1 пучок кропу,
-рослинне масло, сіль, чорний мелений перець – за смаком.
приготування:
Розріжте баклажан уздовж, половинку посоліть, збризніть маслом і запікайте в духовці 30 хвилин при температурі 180 ° С. Потім дістаньте, остудіть. Вийміть м’якоть і, об’єднавши її з сиром, пюріруйте в блендері. У цю суміш додайте горіхи, сіль, перець і перемішайте. Готові тарталетки заповніть приготованою начинкою і присипте зверху горіхами. З скибочок сиру виріжте за допомогою шаблону ялинки, умочіть кожну в майонез, потім в кріп і встановіть на тарталетки.
Тарталетки з перепелиними яйцями, грибами і селерою
Складові:
-300 г консервованих печериць,
-10 г сушених грибів,
-5 варених перепелиних яєць,
-30 г зеленої цибулі,
-1 корінь селери,
-100 г вершкового масла,
-тертий мускатний горіх, сіль, перець – за смаком.
приготування:
Замочіть сухі гриби на ніч, потім злийте воду, наріжте дрібно і обсмажте на олії. Печериці і яйця подрібніть, цибулю наріжте дрібними кубиками, зелену цибулю наріжте, корінь селери натріть на тертці. З’єднайте всі інгредієнти з розм’якшеним вершковим маслом, додайте тертий мускатний горіх, сіль і перець.
Тарталетки з морквяно-грибною начинкою
Складові:
-2 великі моркви,
-1 банка консервованих печериць,
-1 червоний солодкий перець,
-1 жовтий солодкий перець,
-рослинне масло, майонез, кілька гілочок петрушки.
приготування:
На сковороді з рослинним маслом спочатку обсмажте печериці, потім додайте натерту на середній терці моркву, нарізану маленькими шматочками червоний і жовтий перець і тушкуйте масу до готовності. Всередину кожної тарталетки покладіть трохи майонезу, потім викладіть готову начинку і зверху прикрасьте листочками петрушки.
Тарталетки з морською капустою і кальмарами
Складові:
-6 тарталеток,
-2 кальмара,
-100 г морської капусти,
-1 цибулина,
-2 ст.л. рослинної олії,
-½ ч.л. оцту,
-½ ч.л. води,
-1 ст.л. подрібненої петрушки,
-сіль, чорний мелений перець – за смаком.
приготування:
Підготовлені кальмари відваріть в підсоленій воді протягом 3 хвилин і наріжте тонкою соломкою. Дрібно покришите цибулю і злегка збризніть сумішшю оцту з водою. Перемішайте кальмари з морською капустою, цибулею, олією і перцем. Начините тарталетки, зверху прикрасьте рубаною петрушкою.
Тарталетки з тунцем, помідорами і кукурудзою
Складові:
-1 банка консервованого тунця,
-2 помідори,
-2 варені яйця,
-300 г консервованої кукурудзи,
-200 г твердого сиру,
-2 ст.л. майонезу,
-2 ст.л. томатної пасти,
-сіль за смаком.
приготування:
Дрібно наріжте яйця і змішайте з тунцем. Помідори наріжте кубиками, сир натріть на крупній тертці. Змішайте всі інгредієнти, заправте майонезом, посоліть за смаком. Готові тарталетки змастіть всередині томатною пастою і викладіть в них начинку. Запікайте в духовці при температурі 180 ° С протягом 10 хвилин. Потім прикрасьте гілочками петрушки і подавайте до столу гарячими.
Тарталетки з французьким салатом
Складові:
Для тіста:
– 500 г пшеничного борошна,
– 200 г вершкового масла або маргарину,
– 200 г сметани,
– 1 яйце.
Для начинки:
– 2 відварені картоплини,
– 1 морква,
– 2 яблука,
– 2 столові ложки зеленого консервованого горошку,
– 1 маринований огірок,
– 2 зварених круто яйця,
– 1 корінець селери,
– 25 г вершкового масла,
– майонез з додаванням сметани,
– гірчиця,
– 1 столова ложка вина.
приготування:
Приготувати тісто як зазначено в попередньому рецепті. випекти кошики.
Картоплю нарізати дрібними кубиками. Морква, селера очистити, нарізати кубиками і тушкувати на вершковому маслі разом із зеленим горошком. Зварені круто яйця, маринований огірок, очищені яблука нарізати дрібними кубиками.
Все перемішати і заправити майонезом з додаванням сметани, гірчиці і вина.
Салат розкласти в готові кошички і прикрасити гілочкою петрушки.
Тарталетки з салатом з яблук і хрону
Складові:
Для тіста:
– 500 г пшеничного борошна,
– 200 г вершкового масла або маргарину,
– 200 г сметани,
– 1 яйце.
Для начинки:
– 130 г яблук,
– 25 г хрону,
– 25 г сметани,
– цукор і сіль за смаком.
приготування:
Тісто готувати, як вказано вище в рецепті «Тарталетки з сметанного тіста».
Випекти кошички з сметанного тіста і наповнити їх салатом, для чого яблука натерти на крупній тертці, хрін – на дрібній, змішати зі сметаною, заправити цукром і сіллю.
Тарталетки з рисом і чорносливом
Складові:
Для тіста:
– 500 г пшеничного борошна,
– 250 г маргарину,
– 200 г сметани,
– 1 яйце
Для начинки:
– 250 г чорносливу,
– 3 столові ложки цукру,
– 1/2 склянки рису,
– 1 столова ложка вершкового масла, сіль за смаком.
приготування:
Спекти кошички з сметанного тіста.
Для начинки поставити варити ретельно промитий чорнослив. Розплавити в маленькій каструльці 3 столові ложки цукру, стежачи, щоб він не підгорів, так як це може дати гіркий присмак. Розвести цукор відваром чорносливу.
Перебраний і промитий рис підсмажити в 1 столовій ложці цукру, покласти туди ж чорнослив і поставити запікати в духовці. Тримати, поки рис не стане м’яким.
Остудити і наповнити кошики. Читайте ще рецепти приготування форшмака.
Тарталетки з печерицями
Складові:
Для тіста:
– 2,5 склянки пшеничного борошна (500 г),
– 250 г вершкового масла або маргарину,
– 1 склянка сметани (200 г).
Для начинки:
– 50 г печериць,
– 1 яйце,
– 5 столових ложок нарізаного лука,
– зелень петрушки,
– 50 г сиру,
– 50 г вершкового масла,
– перець і сіль за смаком.
приготування:
Приготувати сметанне тісто, спекти кошики.
Печериці очистити, промити, обсушити, дрібно нарізати. Додати до них нарізану цибулю, яйце, все добре перемішати. Розкласти їх на деко, посипати тертим сиром, змішаним з сухарями, покласти вершкове мало і запекти в духовці.
Коли гриби зарум’яняться, дати їм охолонути, наповнити кошики і подати до столу.