Ми будемо готувати бутерброди на святковий стіл, так як свято вже скоро – Новий 2018 рік. Існує безліч рецептів бутербродів – з м’ясом, з рибою, з консервами, з фруктами, з овочами, подаємо «бутики» і гарячими, і холодними, причому не тільки за сніданком, а й до обіду, а так само робимо їх на свята.
Погодьтеся, бутерброди на Новий рік, 8 Березня, Різдво, День народження – найулюбленіше ласощі для дітей і дорослих, плюс прекрасна прикраса святкового столу.
Повторюся, не за горами Новий 2020 рік, а тому я вирішив запропонувати кілька, на мій погляд, оригінальних, смачних і головне святкових рецептів бутербродів. Варіанти оригінальних салатів і гарячих страв вже є на сайті, переходите і можливо, якийсь із цих рецептів ви візьмете собі на замітку і вже на цей Новий рік порадуєте такими цікавими і смачними частуваннями своїх домочадців.
- Класичні бутерброди для святкового столу зі шпротами, зроблені красиво, на новий лад
- Прості і смачні бутерброди святкові з печінкою тріски
- Оригінальні бутерброди з тунцем консервованим і плавленим сиром
- Бутерброди на свято з куркою і консервованою кукурудзою
- Красиві і смачні бутерброди до святкового столу з ікрою і сирним мусом
- Рецепт приготування красивою, яскравою і дуже смачною закуски – «кучеряві» бутерброди для святкового столу (відео)
Класичні бутерброди на святковий стіл зі шпротами, зроблені красиво, на новий лад
Бутіки зі шпротами, це і правда класика всіх святкових заходів. Їх можна приготувати і вдома і на корпоративну вечірку. Пропоную рецепт красиво оформлених бутербродів з шпротами.
Складові:
- Велика баночка шпротів (200-220 гр.);
- Батон або хліб для тостів (знадобиться 10 скибочок);
- Зубчик або два часнику;
- Пару ложечок столових рослинного масла для обсмажування грінок;
- Один перець солодкий болгарський (колір будь-який, але в честь Жовтої Земляний собаки – цариці цього року, рекомендую взяти овоч саме жовтого кольору);
- Петрушка / кріп для прикраси;
- Майонез для просочення грінок.
Як зробити святкові, красиві бутерброди зі шпротами
А чи відомо вам, що найсмачніші шпроти – це консерви, приготовлені з дрібних балтійських рибок – шпрот. Пізніше виробники, підписуючи банки з продуктом все так же «Шпроти в маслі» почали виготовляти консерви з салаки, тюльки, молодий оселедця і інших дрібних сортів риб. Це вже, так би мовити, приємна на смак підробка.
1. Обсмажте на олії свої булочні скибочки. Якщо вдома є тостер, то ви можете зробити грінки на ньому.
2. Кожен шматочок обсмаженого з двох сторін хліба натріть гарненько часничком.
3. З одного боку намажте скибочки булки майонезом так, щоб грінки добре просочилися і не були твердими.
4. Болгарський перець очистіть від всіх нутрощів, помийте його і виріжте акуратно з нього чобітки для ніжок і спіднички.
На замітку! Спіднички для грінок зі шпротами можна так само вирізати зі свіжого огірочка або помідорів.
5. Покладіть на хліб по 2 шпроти, це будуть наші ніжки (на зображенні видно), а поверх них акуратно покладіть вирізані з овочів спіднички і чобітки.
6. Прикрасьте своє блюдо гілочками укропчика зеленого або листками петрушки.
Прості і смачні бутерброди святкові з печінкою тріски
З печінкою тріски завжди виходять неймовірно ніжні, приємні на смак і дуже апетитні на вигляд бутики. Прекрасна закуска, як на кожен день, так і для будь-якого свята. Робити їх досить просто.
Беремо для готування:
- Один батон (на 10 порцій – 10 скибочок). Для швидкості приготування можете взяти відразу готовий нарізаний продукт, житній хліб, наприклад.
- Банку печінки тріски в маслі – 180-220 грам (НЕ паштет).
- 3 яйця.
- Свіжий огірочок (краще домашній колючий).
- За смаком зелень і зелену цибулю (можна не використовувати зовсім або за бажанням зелена цибуля замінити ріпчастою).
- Ложки 2-3 майонезу.
Як приготувати святкове частування з тріскою. етапи приготування
– Яйця ставимо відварюватися, потім їх охолоджуємо, чистимо і тремо на тертці крупно або нарізаємо за допомогою ножа на дрібні частини.
– Відкриваємо куплену баночку печінки в маслі, зливаємо з банки всю рідину, залишаємо тільки рибний продукт.
– Якщо булка розрізані, то ріжемо її на рівні по товщині шматочки. За бажанням з батона можна зрізати скоринку, так вийде ще більш ніжне і повітряне частування, але я зазвичай корочку залишаю.
– Рубаємо дрібно зелений або ріпчасту цибулю і зелень.
– На тертці натираємо половину огірочка разом з шкіркою. З другої половини робимо красиві вирізки, якими в подальшому ми прикрасимо свою страву.
– В окремій мисочці змішуємо зелень, яйця, цибуля, огірок і пару ложок майонезу.
– Печінка подрібнюємо виделкою або рубаємо ножем на дрібні частини.
– Викладаємо на батон, який, зазначу, в даному випадку я не обсмажую, суміш з яєць і овочів з майонезом.
Увага! Якщо ви бажаєте, то можна приготувати хліб для бутиків з тріскою на тостері або підсушити його трохи з двох сторін на сковорідці.
– Зверху покладеної маси кладемо порубані шматочки печінки тріски і прикрашаємо зверху свою страву шматочком огірочка.
На замітку! Для приготування бутербродів на свято з печінкою тріски, всі інгредієнти можна змішати в одну пасту і потім нанести її на батон, а можете печінку укласти окремо зверху, як робили ми.
Такі бутики чудово підійдуть як для фуршету або новорічного столу, так і для щоденного сніданку. Подавати їх можна з чаєм, кавою або окремо. Просто, швидко, смачно, а головне апетитно і корисно!
Оригінальні бутерброди з тунцем консервованим і плавленим сиром
Виходить красиве, смачне і корисне частування, яке можна подати до обіду, вечері чи сніданку. Це і звичайно бутерброди на святковий стіл.
Продукти для приготування:
- Тунець консервований – 1 банка.
- Білий хліб або булка для тостів – 10-12 однакових по товщині скибочок.
- Сир плавлений рідкий – 150-180 гр.
- Яйця варені – 3 шт.
- Пучок зеленого свіжого лука (якщо немає, можна не використовувати або замінити ріпчастою).
- На свій смак сіль, спеції, часник.
- Оливки або маслини для прикраси (беріть без кісточок, можна з начинкою).
Рецепт приготування бутерброда з тунцем і сиром по кроках
До речі, а чи знали ви, що тунця найчастіше американські дієтологи використовують, як основну їжу для розробки меню тієї чи іншої дієти. Живильні елементи, що містяться в даному морепродуктів просто безцінні для організму. При цьому риба тунець, як стверджують фахівці, корисна в абсолютно будь-якому вигляді, в тому числі і консервована.
1. На сухий без додавання масла сковороді швидко з обох по черзі сторін підсушіть трохи скибочки приготованого хліба. До речі, для приготування даної закуски можна використовувати, як білий, так і чорний хліб.
На замітку! Якщо ви робите багато бутербродів з тунцем і вам ліньки обсмажувати шматочок за шматочком хліб, то можна скористатися духовкою. Розкладіть на деко відразу все шматочки і підсушіть їх при 200 градусах 5-7 хвилин. Перевертати булку, обсмажують в духовці не потрібно.
2. Кожен шматочок батона натріть часником з однієї або з обох відразу сторін. Це за бажанням, можна часник і зовсім не використовувати в страві, якщо наприклад, ви збираєтеся після трапези відправитися на побачення або цілуватися з коханою / коханим. Тим часом з часником, на мій погляд, частування виходять набагато смачніше і ароматні. 3. Викладіть свої скибочки на красиву тарілочку, а в цей час займіться іншими інгредієнтами:
– яйця очистіть і натріть на тертці (можна гарненько перетерти яйця виделкою); – зелена цибуля або ріпчаста, дивлячись який ви брали, порубати ножем дрібно-дрібно; – відкрийте тунець, злийте наявне в банку масло, перетріть продукт виделкою, але не в пасту, а щоб залишалися невеликі шматочки рибки; -Змішайте все в мисочці, посоліть на свій смак, поперчіть або додайте якихось особливих ароматних спецій для риби.
4. Нанесіть на кожну скибочку хліба рідкий сир, а потім викладіть на нього змішану масу з яєць, тунця і зелені.
Перед подачею бутерброди на святковий стіл прикрасьте оливками або маслинами, корнішонами або помідорами чері, можна просто декількома гілочками кропу / петрушки.
Бутерброди на святковий стіл з куркою і консервованою кукурудзою
Прекрасна закуска для будь-якого свята, включаючи і Новий рік. Завжди першої йде зі столу, дуже подобається дітям.
Для приготування знадобиться:
- Куряча грудка або філе курки – 200 грам.
- Батон або білий хліб (головне, щоб були свіжими) – 12 скибочок.
- Банка консервованої кукурудзи – 150-180 гр.
- 2 яйця.
- Огірок – 1-2 шт.
- Петрушка, зелений кріп – по кілька гілочок.
- Плавлений сир, можна взяти рідкий – 100-120 гр.
- Майонез – 4 ложки.
- За смаком сіль, перець (ці інгредієнти можна не додавати зовсім).
Готуємо святкові бутики з куркою і кукурудзою
– Курячі грудки або філе, до речі, можна використовувати і інші частини курки, головне щоб вони були без шкурки і без кісток, відварити до готовності в підсоленій воді. Даємо охолонути м’яса і потім його ріжемо на дуже дрібні частини.
– Яйця відварюємо, чистимо, рубаємо дрібно ножем.
– Сир, якщо берете не рідким, то натріть на тертці великої.
– З огірка зніміть шкіру, порубати дрібно на кубики.
– Подрібніть зелень, залишивши пару гілочок для прикраси.
– Кукурудзу відкриваємо, звивається з банки всю рідину, трохи зерен відсипатися і відставляємо в сторону. Це буде прикраса святкового блюда.
– Змішуємо всі інгредієнти, додаємо до них за смаком сіль, перець і майонез.
– Намазуємо отриманою масою гарненько на кожен хлібний шматочок. Шар нашої начинки повинен бути приблизно 1-1,5 см.
Перед подачею прикрасьте своє частування кукурудзяними зернами і гілочкою кропу. Найкраще якщо бутерброди на святковий стіл трохи постоять, хвилин 20, перед тим, як ви почнете їх їсти, за цей час основа частування зможе гарненько просочитися.
Красиві і смачні бутерброди до святкового столу з ікрою і сирним мусом
Неймовірно красиво блюдо, яке, я впевнений, зможе собою прикрасити будь-яке торжество. А який смак у цій чудовій закуски! Він прсто незабутній. Для зустрічі Нового року таке блюдо буде просто бомбою!
Інгредієнти для приготування:
- Хлібці, батон або білий хліб – 7-8 скибочок.
- Банку лососевої ікри – 80-120 гр.
- Сир (найкраще домашній, але підходить і магазинний з жирністю від 5%, повинен бути вологим, а не сухим) – 200 гр.
- Пучок свіжого кропу (за бажанням може додати ще якусь зелень).
- Майонез – 2-3 ложки.
Ну, а тепер перейдемо до приготування нашої закуски.
На замітку! Якщо ви придбали сухий сир для готування страви, то перед приготуванням сирного мусу для бутербродів, додайте до нього пару ложок молока або ложку сметани.
Кріп порубати ножем якомога дрібніше, додайте його в чашу з сиром, перемішайте. До цієї маси помістіть 3 ложки майонезу, трохи, якщо вважаєте за потрібне, посоліть і поперчіть свою суміш, але не забувайте, що і сам сир і лососева ікра – це солоні продукти. Збийте вміст своєї чаші блендером до однорідної пишної маси.
Якщо блендера будинку немає, то мус можна приготувати за допомогою кухонного комбайна або звичайного міксера. В останньому випадку знадобиться більше часу для збивання.
Поріжте булку шматочками, помістіть на кожен з них свій мус, зробивши невелике заглиблення всередині повітряної маси, а потім в це поглиблення покладіть по ложечці чайної червоної ікри.
Готові бутики з ікрою поставте хвилин на 20 в холодильник, щоб мус трохи застиг, а потім подавайте на стіл, прикрасивши листком петрушки.
За основу в цій закусці ми взяли звичайний батон, однак можна подати це чудове блюдо і це, зауважу, буде найбільш правильний варіант для фуршету або якогось торжества, в тарталетках або на вівсяних хлібці. Прикрасити таке частування можна не тільки петрушкою, а й Кріпно гілочками, половинками оливок або маслин. Цей рецепт виправдовує назву статті – «Бутерброди на святковий стіл» – це вони.
Кілька цікавих фактів про червону ікру
- А чи знаєте ви, що раніше червону ікру не вживали в їжу, її викидали разом з рибної тельбухами. Солити цей чудовий продукт почали лише в 19 столітті, а ще пізніше дізналися і про її корисні властивості і благотворний вплив на людський організм.
- Якість ікри можна дуже просто розпізнати, досить покласти продукт на плоску поверхню і дути на ікринки. Якщо ікринки злиплися між собою – рибні нутрощі не свіжі або, можливо, неправильно зберігалася. Якщо ікринки розкотилися по блюдця – ікра відмінної якості.
- У 100 грамах червоної ікорки міститься більше 250 Ккал.
А ось ще один дуже цікавий рецепт бутербродів на святковий стіл. Подивіться, я взяв собі на замітку.
Рецепт приготування красивою, яскравою і дуже смачною закуски – «кучеряві» бутерброди для святкового столу (відео)
Бутерброди, мабуть, найпоширеніша і бажана закуска на будь-якому святковому столі. Коли і хто придумав це чудове блюдо до справжнього моменту залишається загадкою, проте з тих часів даний продукт зазнали серйозних видозміни. Якщо ще кілька років тому зазначені частування подавали тільки за сніданком до чаю або кави з маслом або ікрою для знаті, то сьогодні існує кілька сотень рецептів самих різних бутербродів.
Сподіваюся, що якщо ви приготуєте бутерброди на святковий стіл за представленими рецептами, свято Новий Рік або будь-який інший, пройдуть просто чудово. Всі гості повинні залишитися задоволені і ситі. А це веселий настрій і хороші спогади.