Канапе для фуршету з беконом на шпажках з кожним днем стають все більш популярними. Це й не дивно. Приготувати їх зовсім нескладно і завдяки цьому можна смачно і швидко нагодувати гостей. Канапе чудово виглядають на святковому столі, на офісному фуршеті, під час пікніка на природі. Канапе – крихітні, товщиною приблизно пів сантиметра, бутерброди з грінок.
Канапе є святковим частуванням, найчастіше фуршетних. Найсмачніші канапе роблять з куркою, крабами, креветками, оселедцем. Перевагою канапе є те, що приготувати їх можна заздалегідь, оскільки вони можуть прекрасно зберігатися, як і звичайні бутерброди, в холодильнику. А вже поєднань інгредієнтів і варіантів різноманітних начинок для канапе на шпажках просто не злічити. Читайте ще: Канапе зі шпротами: покроковий рецепт з фото.
Канапе з беконом і вершковим сиром
Канапе покликані служити аперитивом, тобто розігрівати апетит перед основною трапезою. Ці маленькі бутербродики з вершковим сиром, беконом і перепелиним яйцем красиво виглядають на святковому столі і послужать відмінною закускою.
Складові:
-
- Бекон варено-копчений – 70 г (3 скибочки)
- Яйця перепелині – 5 шт.
- Сир м’який вершковий (альметте і т.п.) – 70 г
- Хліб білий – 100 г
- Часник – 1 зубок
- Кріп свіжий – за смаком
- Олія соняшникова для смаження
Спосіб приготування:
-
- Підготуйте всі інгредієнти для канапе з беконом і сиром. Можна взяти м’яку фету або будь-який вершковий сир, з додаванням зелені буде дуже добре. Перепелині яйця відваріть.
- Наріжте білий хліб тонкими пластинами будь-якої форми. Я вибрала форму квадрата, можна використовувати для нарізки формочки для печива. Скоринки краще зрізати.
- У розігрітій олії обсмажте 1 хвилину подрібнений часник, потім в цьому ж маслі обсмажте хліб з двох сторін, приготувавши апетитні грінки.
- Вершковий сир помістіть в невелику глибоку ємність, туди ж додайте промитий, висушений і подрібнений кріп.
- Можна брати будь-яку свіжу зелень, але саме кріп найкраще, на мій погляд, поєднується з таким сиром. Змішайте сир і кріп ложкою
- Приготуйте всі компоненти для канапе з беконом – наріжте скибочки бекону, очистіть варені яйця від шкаралупи, підготуйте хліб.
- Яйця наріжте на половинки і підготуйте шпажки (замість них можна використовувати зубочистки).
- Намажте вершковий сир на кожен шматочок хліба товстим шаром по всій поверхні. Шматочок бекону скрутіть і покладіть на канапе. Зверху закріпіть шпажкою з половинкою яйця.
- Канапе з беконом, яйцем і вершковим сиром викладіть на красиву тарілку.
- Подавайте канапе як закуску до святкового столу.
Канапе з беконом і кубиками сиру
Складові:
-
- Бекон не дуже жирний – 150 грамів
- Сир твердих сортів – 150 грамів
- Оливки фаршировані гострі – 5 штук
- Хліб Бородинський – 5 скибочок
- Часник – 1 зубчик
- Листя салату – пара штук
- Сметана – 1 ст.л. (за бажанням)
- Сіль і перець – за смаком
- Шпажки або зубочистки
Рецепт приготування:
-
- Бекон нарізати тонкими смужками і обсмажити на сковороді, щоб витопився зайвий жир. Трохи присолити і поперчити. Викласти на окрему тарілку. Бородинський хліб нарізати кубиками і злегка обсмажити на те жиру, який залишився від бекону.
- Жиру не повинно бути багато, тому надлишки злити і відкласти поки в сторону. Він нам ще стане в нагоді. Обсмажений хліб натерти зубчиком часнику. Сир нарізати кубиками. До речі, твердий сир можна замінити бринзою. Виходить теж дуже смачно. На скибочки хліба покласти обсмажений бекон, потім кубик сиру, лист салату і зверху фаршировану оливку.
- Нанизати все на шпажку. Надлишки жиру від бекону, які ми відкладали, вилити на сковороду, розігріти і додати в нього ложку сметани. Посолити і поперчити. Можна додати спеції за смаком. У соус вмочати канапе. Тепер тільки залишилося налити холодного пива і можна приступати!
Канапе з сиром, помідором і беконом
Складові:
-
- Білий хліб 5 шматків
- Вершкове масло 50 г
- Сир 100 г
- Помідори 3 штуки
- Бекон 10 шматків
Спосіб приготування:
-
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Кожен скибочку хліба поріжте на часточки близько 4х4 см і підсушіть на деку. Сир наріжте тонкими трикутниками, скибочки бекону розрізати навпіл, а помідори поріжте на дуже тонкі часточки.
- 2. Змастіть підсушений хліб розм’якшеним маслом, укладіть на кожен шматок по трикутнику сиру і часточці помідора, а зверху – складені вдвічі скибочки бекону.
- 3. Покладіть канапе на Пекарській папір і печіть 15 хвилин, поки сир не стане тягучим, а бекон хрустким.
Рулетики з беконом на шпажках
Дуже часто в житті бувають випадки, коли про свою появу попереджають буквально за лічені години. І у господині, якою б чудовою вона не була, не залишається часу на приготування великих, складних красивих страв. Рулетики з беконом займають перші позиції в списку швидких і смачних рецептів. Простота їх приготування доступна навіть починає молодий господині, а зовнішнє оформлення порадує гастрономічних естетів.
Складові:
-
- бекон, бажано вже нарізаний тонкими пластинами,
- сирний сир без цукру і наповнювачів,
- житній хліб,
- цибуля-перо,
- 1 головка часнику.
Спосіб приготування:
-
- Очистити і вимити часник. Один з чудових способів швидкого очищення часнику – натиснути на головку рукою, частина часниковий зубків вислизає з оболонки вже очищеної.
- Часник видавити на шматочки житнього хліба і залишити для просочення.
- Кожну пластинку бекону змастити тонким шаром сирного сиру.
- Хліб нарізати невеликими брусочками.
- Пір’ячко зеленої цибулі також нарізати шматочками трохи ширше, ніж платівка бекону.
- На змащений сирним сиром скибочку бекону викласти брусочек хліба і кілька зелених пір’я цибулі, згорнути в рулет таким чином, щоб пір’я стирчали з одного боку.
Рулетики з беконом готові, залишається тільки виставити їх на блюдо. Один з варіантів декорування готового блюда – вистелити дно тарілки листям салату і потім укласти рулети. Можна зробити навпаки: спочатку укласти беконні рулетики, зверху посипати їх петрушкою або кропом.
Канапе з беконом і вершковим сиром
Складові:
-
- Бекон варено-копчений – 70 г (3 скибочки)
- Яйця перепелині – 5 шт.
- Сир м’який вершковий (альметте і т.п.) – 70 г
- Хліб білий – 100 г
- Часник – 1 зубок
- Кріп свіжий – за смаком
- Олія соняшникова для смаження
Спосіб приготування:
-
- Підготуйте всі інгредієнти для канапе з беконом і сиром. Можна взяти м’яку фету або будь-який вершковий сир, з додаванням зелені буде дуже добре. Перепелині яйця відваріть.
- Наріжте білий хліб тонкими пластинами будь-якої форми. Я вибрала форму квадрата, можна використовувати для нарізки формочки для печива. Скоринки краще зрізати.
- У розігрітій олії обсмажте 1 хвилину подрібнений часник, потім в цьому ж маслі обсмажте хліб з двох сторін, приготувавши апетитні грінки.
- Вершковий сир помістіть в невелику глибоку ємність, туди ж додайте промитий, висушений і подрібнений кріп. Можна брати будь-яку свіжу зелень, але саме кріп найкраще, на мій погляд, поєднується з таким сиром. Змішайте сир і кріп ложкою.
- Приготуйте всі компоненти для канапе з беконом – наріжте скибочки бекону, очистіть варені яйця від шкаралупи, підготуйте хліб.
- Яйця наріжте на половинки і підготуйте шпажки (замість них можна використовувати зубочистки).
- Намажте вершковий сир на кожен шматочок хліба товстим шаром по всій поверхні. Шматочок бекону скрутіть і покладіть на канапе. Зверху закріпіть шпажкою з половинкою яйця.
- Канапе з беконом, яйцем і вершковим сиром викладіть на красиву тарілку.
- Подавайте канапе як закуску до святкового столу.
Канапе з блакитного сиру і бекону
Складові:
-
- Сметана – 1/2 склянки
- Сир блакитний (раскрошенную) – 120 г
- Вершковий сир – 120 г
- Цибуля ріпчаста (дрібно різаний) – 2 ст. л.
- Вустерширський соус – 1/8 ч. Л.
- Бекон (обсмажений і дрібно розкришений) – 4 смужки
- Рубана петрушка і блакитний сир для сервірування
- Крекери (побажанню)
Спосіб приготування:
-
- В кухонний процесор скласти блакитний сир, сметану, зелена цибуля, вершковий сир і налити вустерширський соус.
- Пульсувати до утворення однорідної маси, періодично зіскрібаючи масу зі стінок процесора.
- Додати половину смаженого бекону, перемішати і перекласти вершкову масу в миску. Накрити миску харчовою плівкою і поставити в холодильник для охолодження на 2-3 години.
- Перед подачею дістати закуску з холодильника і залишити при кімнатній температурі на 10 хвилин.
- Подавати сирну закуску в сервірувальних тарілках, посипавши беконом, блакитним сиром і рубаною петрушкою.
- До закуски з сиру і бекону добре подати крекери або хлібні палички (за бажанням).
Листкові канапе з беконом
Складові:
-
- Тісто листкове недріжджового – 1 пласт – 250 грам
- Бекон, нарізаний на тонкі скибочки – 150 грам (насправді в упаковці було 9 смужок, що нам і було потрібно)
- Сир м’який типу Ольтермані або голландського – 50 грам
- Жовток для змазування – від 1 яйця.
Спосіб приготування:
-
- Краще ж, звичайно виходить з домашнього листкового тіста, але мені сподобалося і з покупного. Бекон був готовий і нарізаний в упаковці. відповідно солоний.
- Разморозьте тісто. Щоб воно не підсохли зверху – посипте злегка борошном і накрийте чистим пакетом або плівкою. Наріжте тісто на 9-10 смужок – близько 2-х сантиметрів шириною.
- Акуратно розкачайте смужку тесту завдовжки трохи більше, ніж скибочку бекону – на пару сантиметрів довше (близько 30 сантиметрів).
- Покладіть зверху бекон. На початку я клав просто зверху бекон, а потім став складати його три рази уздовж. Виходило щось на зразок трубочки.
- Защипніть кінці тесту так, щоб в Защип залишилися кінці бекону. Скрутіть акуратно тісто з беконом, як показано на фотографії.
- Викладіть язички на пергамент на деко.
- Відокремте жовток від білка. Налийте в жовток одну чайну ложку холодної води і добре розмішайте. Так буде набагато легше намазувати жовток на випічку.
- Змастіть язички жовтком. Натріть сир на дрібній тертці і посипте зверху на кожен язичес
- Нагрійте духовку до 220 градусів. Поставте язички пекти, поки вони не підрум’яняться. У мене пішло на це 25 хвилин. Викладіть готові язички на решітку, щоб вони охололи.
Гарячі канапе з беконом
Складові:
-
- борошно пшеничне 200 грамів
- яйце 6 штук
- масло вершкове 120 грамів
- молоко 150 мілілітрів
- бекон 350 грамів
- вершки 200 мілілітрів
- сир 100 грамів
- петрушка
- сіль
- чорний перець
- масло рослинне
Спосіб приготування:
-
- Просіваємо борошно і змішуємо з розм’якшеним вершковим маслом. Додаємо 1 яйце і 1 столову ложку холодної води. Замішуємо тісто і залишаємо на 30 хвилин.
- Розігріваємо духовку до 200 градусів. Тісто розгортаємо і викладаємо у форму, змащену маслом. Зверху накриваємо пекарської папером і викладаємо квасоля. Ставимо форму в духовку на 15 хвилин. Потім прибираємо пергамент з квасолею і випікаємо ще 10 хвилин.
- Нарізаємо бекон кубиками і обсмажуємо в рослинному маслі на розігрітій сковороді до утворення хрусткої скоринки.
- Змішуємо інші яйця, молоко, 20% вершки, додаємо рубану зелень, сіль і перець за смаком. На основу викладаємо бекон і заливаємо сумішшю, зверху посипаємо тертим сиром.
- Запікаємо закуску 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Гаряча закуска з беконом готова! насолоджуйтеся смаком!
Гаряча закуска з беконом
Складові:
-
- масло вершкове 100 г Рамі
- яйца1штука
- бекон 300 г Рамі
- яйця 6 штук
- молоко 150 г Рамі
- вершки густі 200 г Рамі
- сир твердий тертий 70 г Рамі
- зелень петрушки рубана 3ст. ложки
- перець чорний молотийпо смаку
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
-
- Борошно та олію, нарізане кубиками, перемішайте. Додайте яйце, 1-2 столові ложки холодної води і замісіть тісто. Охолоджувати 30 хвилин.
- Готове тісто розкачати в пласт, викладіть у форму, змащену маслом. Покрийте пергаментом, насипте шар квасолі і випікайте 15 хвилин при 210 ° С. Потім приберіть папір і квасолю і випікайте основу ще 10 хвилин.
- Бекон наріжте кубиками і обсмажте до утворення хрусткої скоринки.
- Яйця, молоко, вершки, зелень змішайте, посоліть і поперчіть.
- На випечений основу викладіть бекон, залийте яєчної сумішшю, посипте сиром. Запікайте 40 хвилин при 180 ° С.
Сендвіч-канапе з куркою і беконом
Складові:
-
- бекон 7 пластинок
- цукрова пудра 1 чайна ложка
- масло рослинне
- філе куряче 2 штуки
- хліб білий 3 скибочки
- сир плавлений 4 чайних ложки
- салат зелений 2 листи
- огірок 4 скибочки
Спосіб приготування:
-
- Викладаємо стрічки бекону на деко з пергаментом, посипаємо цукровою пудрою і ставимо в духовку, розігріту до температури 150 градусів.
- Розігріваємо на сковороді ½ ст. л. рослинного масла, злегка обсмажуємо куряче філе, загортаємо курку в фольгу, запікаємо в духовці при температурі 150 градусів. По готовності нарізаємо філе пластинками.
- Заздалегідь запікаємо білий хліб в вафельниці. Намазуємо плавлений сир на шматок хліба, зверху викладаємо лист салату і скибочки огірка. Ще раз змащуємо плавленим сиром.
- Зверху викладаємо куряче філе, намазуємо плавлений сир і викладаємо обсмажений бекон. Накриваємо шматком хліба і робимо ще один шар з курки, бекону, огірка і плавленого сиру.
- Готовий сендвіч розрізаємо по діагоналі, щоб вийшло чотири трикутники. Кожен трикутник фіксуємо шпажкою.
Канапе з курячим філе, яйцем і беконом
Складові:
-
- бекон
- яйце
- грудка куряча
- масло оливкове
- помідор
- рукола
- салат зелнний
- майонез
- сіль
- чорний перець
- вершкове масло
- хліб для тостів
Спосіб приготування:
-
- Обсмажуємо бекон. Масло в сковорідку не додаємо, так як бекон сам по собі дуже жирний.
- На сковороді-гриль обсмажуємо хліб. На обсмажену хліб кладемо зверху по шматочку вершкового масла. Якщо немає вершкового масла, можна збризнути хліб оливковою.
- Курячі грудки змащуємо оливковою олією, додаємо солі і смажимо на сковороді-гриль.
- Смажимо куряче яйце на оливковій олії
- Нарізаємо салат айсберг, додаємо до нього майонез. Перемішуємо. Робимо бутерброд: викладаємо салат на тост, поверх бекон, на інший тост кладемо смажене яйце.
- На деко викладаємо курячу грудку. Відправляємо в розігріту духовку. Готове філе, нарізане навскіс пластинами, викладаємо на хліб з яйцем солимо, перчимо
- Бутерброд з куркою і яйцем ставимо на бутерброд з беконом і накриваємо тостом. Трохи натискаємо на сендвіч. Прикрашаємо салатом з руколи і помідори, заправлений оливковою олією.
Рулетики з бекону з начинкою на шпажках
З бекону можна приготувати дуже смачні рулетики з різними начинками. Такі рулети можна смажити на сковорідці, але особливо смачними вони виходять запеченими в духовці. В якості основи для начинки підійдуть гриби, курятина, яловичина, індичка, будь м’ясний фарш. Можна також задіяти сир, помідори, цибуля, будь-які ваші улюблені спеції.
Складові:
-
- бекону охолодженого – 500 г
- грибів – 200 г
- лука – 1 шт.
- сиру – 100 г
- майонез
- перець, сіль
Спосіб приготування:
-
- Спочатку готуємо начинку. Дрібно ріжемо гриби і цибулю.
- Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору в рослинній олії
- Додаємо до цибулі гриби. Перчимо і солимо. Смажимо ще близько 10 хвилин. Знімаємо і охолоджуємо начинку.
- Натираємо сир. Додаємо сир до начинки, перемішуємо.
- Заправляємо начинку для рулетиків майонезом, ретельно перемішуємо.
- Солимо і перчимо окремо кожен шматочок бекону. Викладаємо начинку на смужку бекону і звертаємо рулетик. Якщо рулети розгортаються або розсипаються, можна обв’язати їх нитками.
- Обмащуємо кожен рулет майонезом або олією. Викладаємо рулетики на фольгу і потім – на деко. Розігріваємо духовку до 200 ° С. Запікаємо рулети з грибами приблизно 40 міну
- Все, апетитні рулетики з грибами в беконі готові! Можна подавати на стіл – з овочами або картоплею.
- Ці ж рулети можна приготувати швидше – просто підсмажити їх на сковорідці.
- Тоді бажано гриби попередньо обсмажити практично до повної готовності. Але в духовці це блюдо виходить смачніше.
Канапе з беконом на шпажках
Складові:
-
- Батон – 8 скибочок (квадратний, для тостів)
- Сир – 8 Штук (слайсами (порційний) для сендвічів)
- Бекон – 8-16 Штук (готовий, нарізаний смужками)
Спосіб приготування:
-
- Ображати скоринки від шматочків батона (він повинен обов’язково бути свіжим і м’яким).
- Трохи розкачайте його качалкою.
- Покладіть зверху на батон скибочки сиру (квадратні скибочки сиру ідеально лягають на квадратні шматочки батона).
- Загорніть вийшов бутерброд в рулет і оберніть навколо нього тонкі скибочки порційного бекону (у мене йде дві смужки бекону на один рулетик).
- При необхідності, якщо рулет розкручується, можна скріпити його зубочистками.
- Обсмажте рулетики на сковороді до золотистої скоринки. Мені подобається для цього використовувати вершкове масло, але можна брати і рослинне.
- подавайте гарячим.
Канапе з куркою і беконом
Складові:
-
- Куряче філе 2 шт.
- хліб для тостів 5 шт.
- бекон 200 г
- сіль,
- мелений перець за смаком
Спосіб приготування:
-
- Куряче філе вимити, обсушити, посоліть, поперчіть і обсмажте на розігрітій сковороді з маслом з двох сторін до готовності.
- Бекон обсмажте на сковороді (без олії) з двох сторін до хрусткої скоринки. Поріжте на шматочки, приблизно рівні квадратикам хліба. Обсмажену курку теж поріжте. Зберіть канапе. Внизу буде хліб, потім – бекон і курка.
Канапе з беконом
Складові:
-
- Бекон (варено-копчений) – 5 скибок.
- Яйце перепелине (варені) – 5 шт
- Хліб ( «Столичний») – 3 скибки.
- Сир м’який (за смаком)
- Кріп (за смаком)
- Часник – 1 зуб.
- Олія соняшникова (для смаження)
Спосіб приготування:
-
- Продукти які ми будемо використовувати для канапе. Читайте ще: Канапе з сирним сиром рецепт з фото.
- Для початку нарізаємо на невеликі шматочки хліб, відварюємо яйця, нарізаємо дрібно кріп.
- Обсмажуємо хліб його на розпеченій сковороді з часником.
- Відварюємо яйця, очищаємо і нарізаємо на 2 частини.
- Фету перемішуємо з дрібно нарізаним кропом. Бекон нарізаємо на 2 частини.
- Намазуємо щедро фету з кропом на обсмажений в часниковому маслі хліб.
- На шпажку нанизуємо яйце і бекон.
- Закріплюємо все на змащеному фетой хлібі.
- Вийшла дуже смачна і легка в приготуванні закуска.
Канапе з беконом і плавленим сирком
Якщо до вас несподівано забрели гості, а у вас нічого не готово до столу, то ви можете приготувати на швидку руку канапе з беконом і плавленим сирком Belcubе.Етот плавлений сирок є практично в будь-якому холодильнику, Belcubе можна завжди замінити будь-яким іншим плавленим сиром.
Складові:
-
- 2-3 скибочки чорного хліба
- 150 гр. нежирного бекону
- Оливки без кісточок
- 150 гр. сиру Belcubе
Спосіб приготування:
-
- Розрізаємо на однакові квадратики скибочки чорного хліба. Зверніть увагу, що скибочки хліба, повинні бути приблизно однакового розміру з плавленим сиром.
- Нарізаємо бекон на невеликі смужки, ширина яких повинна бути не більше ширини квадратиків хліба.
- Загортаємо кубики сиру в скибочки бекону і викладаємо їх на хліб.
- Проколюємо канапе шпажкою і насаджує на кінчик маслину або оливку.
- Ви можете доповнити це канапе на свій розсуд, тут чудово підійдуть різноманітні овочі.