Стрілки – сильний і ароматний бонус, який отримують господині при вирощуванні часнику. Їх використовують для приготування різних страв (маринадів, соусів, солінь). Часникові стрілки мають приємний, пікантний аромат і більш ніжний смак, ніж часточки часнику. На початку літа часникові стрілки можна придбати на кожному ринку. Їх можна смажити, додавати в супи, борщі, салати, заготовлювати на зиму. Солоні часникові стрілки, рецептом яких ми сьогодні з вами поділимося, – відмінна закуска, яка сподобається всім вашим гостям!
Така паста з часникових стрілок відмінно зберігається декілька місяців, його можна подавати як самостійне блюдо (з шматочком чорного хліба), а також робити на її основі соуси, овочеві «мікси» і соте.
Олію, сіль і перець в даному рецепті роблять страву дуже ароматним, ситним і апетитним, а також допомагають стрільцям довгий час зберігати всі свої корисні і смакові якості. Для приготування даної заготовки рекомендується використовувати молоді стрілки, без жорстких волокон.
Засолювання часникових стрілок – Інгредієнти:
- часникові стрілки – 250 г
- сіль – 1 ст. л.
- перець чорний мелений – щіпка
- масло рослинне – 4 ст. л.
Як солити часникові стрілки? – Рецепт з фото:
Готуємо часник: промиваємо під проточною водою, видаляємо стрілки, нарізаємо невеликими шматочками, викладаємо отриману масу в чашу блендера або кухонного комбайна.
Додаємо рекомендовану кількість кухонної солі (без добавок).
Насипаємо чорний перець. При бажанні, можемо додати в заготовку жменю меленого коріандру.
Наливаємо рекомендовану кількість рослинної олії (без запаху).
Подрібнюємо часникові стрілки зі спеціями в дрібну крихту.
Викладаємо отриману пасту в ємність з герметичною кришкою і зберігати в холодному місці. Ось так просто і швидко можна засолити часникові стрілки!
Смачного!