Колись давним-давно, за радянських часів, жоден новорічний святковий стіл не обходився без бутербродів з шпротами.
Чи то вони так полюбилися всім, то чи стали таким же незамінним атрибутом Нового Року, як мандарини з шампанським, а й зараз, через стільки років, ми обов’язково подаємо до столу такі бутерброди. Копчена рибка в поєднанні зі свіжими овочами і м’яким або засмажені хлібцем і донині нікого не залишає байдужим.
Так, ризькі шпроти, по-справжньому перевірені часом. Як красиво зробити і подати святкові бутерброди зі шпротами, ознайомтеся на нашій сторінці.
Бутерброди зі шпротами і свіжими овочами
Складові:
-
- батон (або багет),
- шпроти,
- помідори свіжі,
- огірки свіжі,
- сир плавлений,
- сир твердий,
- зубчики часнику,
- курячі яйця,
- цибуля зелена,
- майонез,
- свіжа зелень кропу і петрушки,
- чорний мелений перець,
- салатні листя (для подачі бутербродів),
- оливки (для прикраси).
приготування:
1. Відваріть курячі яйця, остудіть, почистіть і потріть їх на середній тертці.
2. Також на середній тертці потріть твердий сир, покладіть його в глибоку миску, додайте до нього сир плавлений (беріть сири в рівних пропорціях). Змішайте сирну масу з майонезом, тертими яйцями і видавленими через Часничниці зубчиками часнику, щоб вийшла в підсумку суміш середньої густоти (не дуже густа, щоб можна було намазати на бутерброд, і не дуже рідка, щоб не розтікалася).
3. Батон наріжте на зручні для бутербродів скибочки і намажте сирно-яєчною масою (не шкодуйте, кладіть маси побільше, так буде ніжніше і смачніше). Зверху посипте намазали шматочки чорним меленим перцем.
4. Тонкими кільцями наріжте свіжі огірки і помідори.
5. Подрібніть зелений лук і свіжу зелень.
6. Оливки поріжте маленькими кружечками.
7. На кожну скибочку батона укладіть одну-дві шпротіни, поруч розташуйте кружечки огірка та помідора, прикрасьте зверху кружечками оливок і посипте рубаною зеленню.
8. Викладіть готові бутерброди на святковий страви, покрите свіжим листям салату. Читайте ще: Бутерброди на новий рік – рецепт приготування.
Хрусткі бутерброди зі шпротами
Складові:
-
- батон,
- вершкове масло,
- шпроти,
- лимон,
- майонез,
- свіжа зелень петрушки.
приготування:
1. Батон наріжте овалами, а потім кожен з них розріжте на дві рівні половинки.
2. У сковорідці розтопіть вершкове масло і обсмажте в ньому шматочки батона з двох сторін до появи апетитною хрусткою скоринки.
3. Трохи остиглі підсмажені скибочки батона злегка промажте майонезом.
4. Дуже тонко поріжте лимон на півкільця.
5. На шматочки батона викладіть по одній шпротіни, поруч розташуйте шматочок лимона і прикрасьте все на завершення гілочкою свіжої петрушки.
6. Зверху дуже тоненькою насадкою зробіть візерунки майонезом. Для цього можете скористатися кулінарним мішком або кондитерським шприцом.
7. Розташуйте на святковому плоскому блюді бутерброди по колу, в центрі покладіть кружечок лимона.
Бутерброди з солоними огірочками, шпротами і вареними яйцями
Складові:
-
- батон,
- вершкове масло,
- плавлений вершковий сир,
- шпроти,
- солоні огірочки,
- курячі яйця,
- червона ріпчаста цибулина.
приготування:
1. Наріжте батон на порційні шматочки для бутербродів.
2. У сковороді розігрійте масло вершкове і обсмажте в ньому шматочки батона до золотистого кольору з кожного боку.
3. Трохи охолоджені скибочки батона рясно змастіть вершковим сиром (зверніть увагу, що шматочки батона обов’язково повинні бути злегка теплими, так сир стане м’якше і почне трошки розтікатися).
4. Відваріть курячі яйця, остудіть і почистіть, постарайтеся їх нарізати уздовж всієї довжини на тонкі овали.
5. Солені огірочки наріжте тоненькими пластинами.
6. ріпчаста червоний цибулину поріжте на тонкі кільця.
7. Тепер беріть змащений сиром шматочок батона, на одній його половинці розташуйте овал курячого яйця, на другий пластинку огірка, зверху викладіть по дві-три шпротінкі і доповніть все кільцями ріпчастої цибулі. Читайте ще: Бутерброди з оселедцем – рецепт приготування.
Шпроти в яєчках
Складові:
-
- курячі яйця,
- майонез,
- гірчиця,
- плавлений сирок,
- шпроти,
- свіжа зелень петрушки (для прикраси),
- сіль і чорний мелений перець.
приготування:
1. Це взагалі рецепт – простіше нікуди. Курячі яйця відваріть, остудіть і почистіть. Розріжте їх навпіл, вийміть жовтки.
2. В окремій мисочці змішайте яєчні жовтки з плавленим сиром, гірчицею і майонезом. Трошки по своєму смаку посоліть і поперчіть.
3. Тепер беріть білки яєць, наповнюйте їх сумішшю і вставляйте по одній шпротіни.
4. На святковому плоскому блюді розташуйте отримані яєчні половинки зі шпротами, прикрасьте навколо свіжою зеленню петрушки.