Якщо ви поважаєте таку смачну рибку як скумбрія і вже випробували всілякі рецепти з її використанням, напевно рулет зі скумбрії з овочами і желатином буде вами схвалено і поповнить рибний розділ вашої кулінарної книги. Такий рулет обов’язково сподобається всім любителям відвареної або парної риби, холодних рибних закусок, а також шанувальникам поєднання риба-овочі в одній страві. Чудово виглядає рулет зі скумбрії на святково оформленому застілля, ваші гості будуть буквально задивлятися на апетитні рулетики, а вже коли спробують їх – готуйте роздавати рекомендації по приготуванню!
Інгредієнти для приготування рулету з скумбрії з желатином:
- скумбрія – 2 шт.
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- морква – 1-2 шт.
- приправа до риби – 2 ст. л.
- желатин – 3 ст. л.
- сіль – за смаком
- рослинна олія – 3 ст. л.
Рецепт приготування рулету з скумбрії з овочами і желатином:
Приготування цих смачних рулетиків краще почати з обсмажування овочів. Розрахуйте кількість цибулі і моркви так, щоб на одну тушку скумбрії доводилося по одній середньої цибулині і невеликий морквині. Якщо цибулина і моркву великі – їх вистачить на дві тушки. Цибулини і моркву необхідно подрібнити: цибуля – чвертю або півкільцем, моркву натерти на залізниці традиційної тертці.
Влити на сковороду вказану кількість рафінованої олії, обсмажити подрібнений овочевий набір, поки цибуля не почне золотитися на середньому полум’я конфорки. Прибрати овочі з вогню і дати їм охолонути, повністю остиглими овочами будемо фарширувати рибу, а поки приступити безпосередньо до її обробленні.
Дуже зручно працювати зі злегка підмороженого рибою, тому якщо у вас скумбрія спочатку була заморожена, не чекаючи повного відтавання, приступайте до оброблення. Тушки скумбрії промити від поверхневих забруднень, відрізати голову, хвіст, зрізати всі наявні плавці.
Надрізати тушку по спинці до хребтової кістки, а потім, трохи допомагаючи собі ножем, розкрити тушку «як книгу», не пошкодивши черево.
Вийняти нутрощі і промити область черевця від крові і чорного плівкового покриття, які надають рибі гіркота під час приготування. Відразу ж отримати великі і дрібні кістки. Рибне філе скумбрії готовий до подальших дій!
Присипати кожну тушку приправою для риби (1 ст. л.), желатином (1,5 ст. л.), посолити за смаком, якщо сіль не входила до складу приправи.
Викласти порцію овочевої суміші на філе скумбрії, вирівнюючи поверхню по всій площині.
Загорнути філе скумбрії з овочами і желатином рулетом, починаючи з хвостової частини і прямуючи до більшої частини голови. Рулет потрібно скрутити як можна тугіше.
Обернути рулети з скумбрії харчовою плівкою, зробивши кілька обертів (близько 3-4 разів) і скрутивши по торцях плівку «цукеркою».
Для надійності упакувати рулети в рукав для запікання, так можна бути впевненим, що при тепловій обробці сік не витече, а вода з каструлі не потрапить в рулети і не зіпсує їх смак.
Опустити рулети в заздалегідь нагріту до стану окропу воду в підходящої каструлі і варити 30-35 хвилин.
По закінченню рулети вийняти і остудити спочатку в кімнаті при звичайній температурі, а потім помістити в досить холодне місце, щоб желатинова маса добре застигла і скріпила начинку рулетів і саме філе.
Порційно нарізати рулети гострим ножем перед подачею.
Рулет зі скумбрії з овочами і желатином готовий!
Смачного!