Солоні огірки – смачна і пікантна закуска, яка потрібна в кожному будинку. Щоб солоні огірки вийшли щільними і хрусткими, необхідно дотримуватися кількох правил при їх солінні: використовувати тільки свіжі плоди і ретельно очищати їх від бруду і піску. Такі огірочки можуть зберігатися тривалий час. Ви можете протягом осені та зими насолоджуватися солоними огірками, а також готувати з них різні страви (солянку, розсольник, салати та вінегрет).
Класичним набором спецій для соління огірків на зиму є свіжі або сухі листочки вишні, хрону, смородини, а також парасольки кропу. Також можна додати зелень естрагону або листя дуба. Вони надають огіркам необхідну щільність.
В даному рецепті використовується порошок гірчиці. Він робить закуску більш гострою і пікантною.
Соління огірків з гірчицею на зиму – інгредієнти (на 2 л):
- огірки – 1-1,1 кг
- часник – 3-4 зубчики
- вода – 1 л
- гірчиця суха – 1 ст. л.
- сіль – 1 ст. л.
- набір для засолювання (свіжі або сухі листочки вишні, хрону, смородини, а також парасольки кропу) – за смаком
Готуємо солоні огірки на зиму в банках холодним способом з гірчицею:
Вибираємо для соління невеликого розміру, щільні та молоді огірочки, ретельно промиваємо їх водою. Викладаємо огірки на рушник, щоб видалити зайву вологу.
Кладемо у скляну банку прянощі. Відрізаємо кінчики у кожного огірка і відправляємо їх у банку з травами. Намагаємося заповнити її до самого верху.
Шаткуємо часточки часнику (на кілька частин) і додаємо в банку з огірками.
Насипаємо рекомендовану норму сухої гірчиці.
Додаємо в ємність кухонну сіль. Використовуємо продукт без добавок і ароматизаторів.
Заливаємо огірки в банках холодної очищеною водою (до самого горлечка), накриваємо кришкою. Ставимо банку з огірками на тарілку, залишаємо на 3 доби.
За цей час почнеться процес бродіння, огірки змінять свій смак і колір.
Готові солоні огірки з гірчицею зберігаємо в прохолодному погребі чи холодильнику.
Смачного!