Тарталетки – це невеликі кошики, їх можна наповнити будь-якою начинкою. До речі, я навіть роблю несолодкі тарталетки на закуску. Для приготування тарталеток з маскарпоне нам знадобиться одна упаковка даного сиру. Багато вже, напевно, робили тірамісу з маскарпоне, але можна готувати і тарталетки. Взагалі, сир дуже ніжний і смачний, ідеальний для десертів. В якості прикраси я використовувала ягоди, але можна і горішки.
Тарталетки з маскарпоне і червоною ікрою
Існує безліч варіантів святкових закусок з ікрою, в тому числі і тарталеток.
Складові:
-
- Червона ікра1 банку
- Лук-шалот1 шт.
- Укропнесколько гілочок
- Масло слівочное100 г
- Мука200 г
- Маскарпоне250 г
- Сіль, перецпо смаку
Спосіб приготування:
-
- Злегка розм’якшене вершкове масло розрізати на маленькі шматочки і змішати з борошном. Додати 5 мл води, вимісити руками тісто, скачати його в кулю і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
- Розкачати тісто, вирізати з нього диски 7 см в діаметрі, помістити в формочки. Застелити тарталетки зверху пергаментним папером і насипати сушені боби або горох, щоб тісто не піднімалося.
- Випікати в попередньо розігрітій до 210 градусів духовці 10 хв. Прибрати пергаментний папір з бобами і готувати ще 5 хвилин. Остудити. Читайте ще: Тарталетки в мікрохвильовці: покроковий рецепт з фото.
- Очистити і нарізати цибулю-шалот, нашаткувати кріп. Збити маскарпоне, додавши цибулю-шалот і кріп. Посолити і поперчити.
- Заповнити тарталетки отриманою сумішшю, виклавши зверху червону ікру.
Тарталетки з маскарпоне
Складові:
-
- 300 г борошна
- 70 г цукрової пудри
- 280 г вершкового масла
- 60 г жовтків
- 50 г мигдального борошна
- 7 г розпушувача
- 1.5 г солі
- 250 г маскарпоне
- 60 г розтопленого шоколаду
- 150 г збитих вершків (33%)
- 2 ст.л. цукрової пудри
- Мигдальні пелюстки для посипання.
Спосіб приготування:
-
- Змішати мигдальне борошно, сіль, цукрову пудру, муку і розпушувач. Покласти нарізане на шматочки вершкове масло. Перетерти все в крихту. Додати жовтки, замісити тісто. Загорнути в плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
- Розкачати тісто в пласт 3-4мм, викласти в кільця для тарталеток. Наколоти дно виделкою і прибрати в холодильник на 30 хвилин. Розігріти духовку до 180 градусів. У тарталетки покласти вантаж. Випікати 10 хвилин, зняти вантаж з папером і випікати до золотистого кольору (10-15 хв). дати охолонути.
- Маскарпоне збити з цукровою пудрою. Вилити розтоплений шоколад, збити. Коли суміш охолоне, додати збиті вершки. Викласти в кондитерський мішок. Видавити крем в готові тарталетки. Посипати мигдальними пелюстками. подавати відразу.
Тарталетки з ягодами і кремом маскарпоне
тісто:
-
- 300 г холодної борошна
- 180 г вершкового масла
- 120 г цукрової пудри
- ванільний цукор
- 1 яйце
Ягідне пюре:
-
- 250 г ягід (свіжих або заморожених)
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч.л. швидкорозчинного желатину
крем:
-
- 250 г маскарпоне
- 200 мл молока
- пакетик рослинних вершків
- 100 г цукрової пудри
Спосіб приготування:
-
- Порубати борошно, пудру, ванільний цукор і масло до утворення крихти. Можна в комбайні.
- Додати трохи збовтане яйце, вимісити до консистенції тесту, закрити целофаном.
- Надіслати тісто на 30 хв в холодильник.
- Розкачати, викласти в формочки (у мене середні форми для кексів, змащувати форми не треба – багато масла в тесті), попрокаливать злегка виделкою, відправити в морозилку на хвилин 10.
- Випікати в духовці приблизно при 250 градусах хвилин 15-20 (поки не зарум’яняться).
- Трохи остудити і вийняти з форм. Вийшло 8 кошичків.
- Замочити желатин в невеликій кількості води. Дати набрякнути і підігріти до розчинення. Чи не кип’ятити.
- Залишити частину ягід для прикраси, інші перетерти / придушити в пюре, додати цукор. Можете додати більше, ніж я – мені хотілося кислинки в цьому шарі.
- Додати остиглий розчинений желатин, перемішати. Поставити тимчасово в холодильник.
- Збити рослинні вершки з молоком, як зазначено на упаковці. Зрозуміло, що ви можете використовувати і натуральні жирні вершки, просто у нас з цим напряг. Вчора вперше їх побачила в продажу, але ціна вбила …
- Окремо збити маскарпоне з цукровою пудрою (можна і з цукром).
- Акуратно перемішати маскарпоне і збиті вершки.
- Покласти в кошики приблизно по 2 столові ложки пюре. Зверху крем теж ложкою або видавити кондитерським мішком.
- Поставте на деякий час в холодильник.
- Прикрасьте.
Тарталетки з маскарпоне і апельсинами
Складові:
-
- 200 г борошна
- 50 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 1 велике яйце
- дрібка солі
Для начинки:
-
- 250 г маскарпоне
- 100 г жирних вершків для збивання (33%)
- 3 ст.л. меду
- 5-6 невеликих червоних апельсинів
- 1 ст.л. цукру
- 2 ст.л. соку від апельсинів
- 1 ст.л. рома
- листочки свіжої м’яти для прикраси
Спосіб приготування:
-
- Міксером збити масло до розм’якшення. Продовжуючи збивати, додати цукор і збивати до однорідності і пишності.
- Злегка збити за допомогою виделки яйце і додати його до маслу з цукром. Збивати ще 1-2 хвилини, потім всипати борошно і сіль, вимісити тісто. Тісто скачати в кулю і витримати протягом години в холодильнику.
- Після цього шар тіста розділити на 6 частин. Розкачати, викласти в змащені вершковим маслом форми, зняти надлишки з країв формочок, злегка наколоти тісто виделкою і поставити в холодильник на 10 хвилин.
- В цей час розігріти духовку до 200 °. Викласти формочки з тестом фольгою або пергаментом, засипати кулінарними бобами і випікати 20 хвилин з вантажем, потім ще 5 хвилин без вантажу. Вийняти тарталетки з формочок і поставити охолоджуватися на решітку.
- Апельсини очистити від шкірки ножем, захоплюючи білу частину. Порізати очищені плоди поперек кружечками товщиною 0,5 см., Що виділився при очищенні і нарізці сік зібрати.
- На розігріту сковороду висипати цукор, влити 2 столових ложки апельсинового соку і розтопити цукор, не доводячи до кипіння. Викласти в розтоплений цукор кружечки апельсинів, прогріти їх і залити ромом. Випарювати 1-2 хвилини і зняти з вогню.
- Маскарпоне, вершки і мед злегка збити за допомогою міксера до м’яких піків. Важливо не перевзбіть крем.
Тарталетки з маскарпоне і грушею
Складові:
-
- 180 г холодного вершкового масла
- 1 щіпка солі
- 140 г цукру
- 50 г мигдальної пудри (борошна)
- 1 холодну ціле яйце
- 360 г (90 + 270) борошна
- 2 груші
- 250 г маскарпоне
- цукор – за смаком.
Спосіб приготування:
-
- У холодну миску скласти 90 г борошна, мелений мигдаль, цукор, сіль і нарізане кубиками 1 * 1 см масло. Всі інгредієнти повинні бути холодними.
- Руками дуже швидко розім’яти масло з сухими інгредієнтами. Потім додати решту борошна, все швидко змішати руками до однорідності. І в кінці додати холодне яйце, знову все змішати.
- Підготувати 2 листи з паперу для випічки. На 1 лист укласти тісто, накрити другим листом і розкачати тісто. Повинен вийти пласт тесту, товщиною до 3 мм. Прибрати в морозильник, на 1 годину.
- Через годину дістати тісто і вирізати під розміри тарталеток. При цьому вирізуйте коло більше, ніж форма, приблизно на 2 см – щоб залишилося достатньо тесту на краю форми, а також якщо тісто в формі трохи всядеться. Поставте в холодильник, на 30 хвилин – щоб тісто знову охололи і «звикло» до форми.
- Розігрійте духовку до 160 С. Поставте тісто в духовку на 12-15 хвилин – перевіряйте готовність за ступенем рум’яності тесту.
- Груші вимити, почистити від шкірки і серцевини. Нарізати невеликими кубиками 0,5 * 0,5 см. У мисці змішати маскарпоне і цукор, трохи збити віночком. Цукор додавайте на свій смак – скільки буде потрібно.
- Викладіть маскарпоне в тарталетки (сир повинен бути на 0,5 см рівня стінки основи), зверху додайте шматочки груш (втопивши їх трохи в сир). І випікайте також при температурі 160 С хвилин 7 (орієнтуйтеся на колір випічки).
Тарталетки з маскарпоне
Складові:
-
- Вершкове масло – 150 Грам
- Борошно – 200 Грам
- Сметана – 2 Ст. ложки
- Сіль – 1 Щіпка
- Яйце – 1 Штука
- Маскарпоне – 150 Грам
- Цукрова пудра – 2 ст. ложки
- Сир – 50 Грам
- Ягоди, горіхи – За смаком
Спосіб приготування:
-
- Підготуйте інгредієнти.
- За допомогою блендера перетріть сир до однорідної маси
- Додаємо в сир маскарпоне, цукрову пудру, перемішуємо блендером.
- Крем накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник.
- Робимо тісто: борошно змішуємо з сіллю, додаємо масло, порубати його ножем.
- Додаємо жовток і сметану.
- Замісити однорідне тісто.
- Розкачайте тісто, виріжте кружечки.
- Викладаємо тісто в формочки, випікаємо тарталетки 20-25 хвилин при 200 С.
- Готовим тарталетки даємо охолонути, заповнюємо кремом з маскарпоне прикрашаємо ягодами.
Листкові тарталетки з копченим лососем маскарпоне
Складові:
-
- 1 пласт листкового дріжджового тіста;
- 150-200 гр. маскарпоне;
- 150 гр. копченого лосося (сьомги, форелі);
- 100 гр. гороху (краще замороженого);
- Сік 1/4 лимона;
- Великий пучок кропу;
- Морська сіль, рожевий перець горошком
Спосіб приготування:
-
- Тісто попередньо розморозити, розкачати, при необхідності формуючи невеликі бортики.
- З’єднати маскарпоне, лимонний сік, кріп, сіль і розтертий перець. розмішати.
- Розподілити сир на основі. Поверх викласти рибу і зелений горошок (в ідеалі заморожений (попередньо розморозити), але у мене виявився тільки консервований – і з ним, звичайно, непогано, але не настільки душевно).
- Випікати в попередньо розігрітій духовці до готовності (15-20 хвилин). У гарячому вигляді тісто буде здаватися вологим, через маскарпоне, тому потрібно дати охолонути, після чого нарізати порційно і подавати.
Тарталетки з домашнім маскарпоне
Складові:
-
- 275 гр. листкового замороженого тіста;
- 250 гр. сиру маскарпоне;
- 1 яйце;
- 125 гр. тертого сиру (моцарелла або будь-який легко плавиться сир);
- 30 гр. твердого сиру, натертого на тертці;
- 1 ст.л. оливкового масла;
- 1 ст.л. вершкового масла;
- 3 зубчики часнику, дрібно нарізаного;
- 1 невелика цибулина, дрібно нарізана;
- ½ червоною солодкої цибулини;
- 5-6 гілочок чебрецю;
- 300 гр. грибів (печериці, гливи);
- сіль, чорний мелений перець.
Спосіб приготування:
-
- Наріжте листкове тісто на кружки і викладіть у форми для кексів (маффінів).
- Наколи тісто виделкою в декількох місцях і приберіть в холодильник.
- На сковороді в суміші вершкового і рослинного масла підсмажте подрібнену цибулину і часник, додайте гриби і смажте поки сік від грибів не випарується. Посипте гриби сіллю, чорним меленим перцем і чебрецем.
- Яйце злегка збийте і змішайте з маскарпоне, додайте за смаком сіль і чорний мелений перець.
- Форми з тіста посипте тертим твердим сиром і викладіть в них суміш грибів і сирну суміш. Додайте шматочки сиру моцарелла і скибочки червоної цибулі.
- Запікайте в духовці протягом 20 хвилин.
- Охолодіть тарталетки близько 10 хвилин, а потім акуратно дістаньте з форми.
Тарталетки з лососем і сиром маскарпоне
Складові:
-
- риба червона слабосолона – 100 г
- тарталетки – 12 шт.
- сир маскарпоне – 200 г
- гірчиця суха – 1 ч.л.
- сік 1/2 лимона
- сіль за смаком
- перець за смаком
- петрушка,
- лимон для прикраси
Спосіб приготування:
-
- Змішайте сир з соком половини лимона, гірчицею, сіллю і перцем. Рибку наріжте невеликими шматочками.
- На дно тарталеток викладайте шматочки рибки.
- Зверху на рибку викладайте сир.
- І останнім кроком прикрашайте закуску петрушкою, лимоном і шматочком риби. Святкова закуска готова!
- Я вам рекомендую червону рибку засолити самим, жодна, найсмачніша магазинна не зрівняється з тією, що ви приготуєте самі з любов’ю і душею для своїх близьких і для себе!
Кошики з пісочного тіста з кремом із сиру маскарпоне
Складові:
-
- 200 г цукру (за смаком – білого або коричневого) *
- 400 г холодного вершкового масла
- 600 г пшеничного борошна
- 250 г сиру маскарпоне
- Цукрова пудра
- Ванільний цукор
- Свіжі ягоди і фрукти за смаком
- Желейний цукор Multi
- Листочки м’яти для прикраси
Спосіб приготування:
-
- Борошно просіяти на столі, додати нарізане шматочками або натерте на тертці холодне масло і цукор.
- Великим ножем порубати борошно з маслом, а потім за допомогою рук (вони повинні бути також холодними) швидко замісити однорідне тісто.
- Обернути тісто харчовою плівкою і покласти в холодильник мінімум на 30 хвилин.
- Духовку розігріти до 200 градусів. Випікати кошики приблизно 10 – 12 хвилин.
- Сир маскарпоне збити з цукровою пудрою і ванільним цукром.
- Заповнити цією масою кошички.
- Поверх крему покласти ягоди і фрукти.
- Приготувати желе і рясно полити їм фрукти.
- Прикрасити свіжою м’ятою.
- При використанні коричневого цукру вийде виражений карамельний смак.
- Від менш вираженого (світлий Muscovado) до більш концентрованого (Фаріновий цукор і темний Muscovado).
Тарталетки з кремом маскарпоне
В основі все той же рисове пісочне тісто. Воно мені настільки сподобалося, що поки готую тільки його. Від торта залишився кавовий ганаш, який я використовувала для прикраси. На контрасті з трохи гіркуватим кавово-шоколадним кремом – вершковий ніжний крем з Маскарпоне і білого шоколаду. Всі разом дуже вдало утворює закінчену композицію і гармонійне смакове єдність.
Складові:
-
- 100 г рисової муки
- 60 м кукурудзяного борошна
- 80 г масла
- 90 р цукрової пудри
- 2 м розпушувача
- 50 г. жовтків
- 8 м молока
- 300 м Маскарпоне
- 50 г. цукрової пудри
- 1/2 ч.л. ванільного цукру
- 100 мл. жирних вершків
- 80 р білого шоколаду
- 100 г. вершків
- 3 м розчинної кави
- 12 р сиропу глюкози
- 95 р розплавленого гіркого шоколаду
- 30 р масла кімнатної температури
- 15 р рисового масла (можна замінити будь-яким рослинним)
Спосіб приготування:
-
- Відповідно використовуємо невеликі порційні формочки. Переносимо тісто в форми, обрізаємо зайве. На 15 хвилин прибираємо в холодильник. В цей час духовку розігріваємо до 180 ° С.
- Наколюємо часто виделкою тісто, прокладаємо папером для випічки і присипаємо пшоном або борошном. Випікаємо близько 15 хвилин. Потім видаляємо папір з наповнювачем і відправляємо форми в духовку ще хвилин на 5. Остужаем.
- Розтопити шоколад. Дати йому охолонути до кімнатної температури. Збити Маскарпоне з 25 р цукрової пудри і ванільним цукром, підмішати шоколад. Розмішати до однорідного стану.
- Окремо збити вершки до м’яких піків, додати 25 г. цукрової пудри і збити до жорстких піків. З помощю спатули змішати вершки з Маскарпоне. Чи не збивати!
- Закип’ятити вершки з сиропом глюкози і розчинною кавою. Додати темний шоколад, попередньо поламаний на шматочки, заважати до повного розчинення шоколаду.
- Остудити до температури 50 ° С і додати вершкове і рисове масло. Прибрати ганаш в холодильник на 2-3 години (він повинен застигнути).
- Викласти ложкою крем в остигнула пісочну основу. За допомогою кондитерського мішка висадити зверху прикраса з кавового ганаша. До подачі на стіл зберігати тарталетки в холодильнику. При необхідності тарталетки можна заморозити.
Тарталетки з сиром маскарпоне
Складові:
-
- 300 г холодної борошна
- 180 г вершкового масла
- 120 г цукрової пудри
- ванільний цукор
- 1 яйце
- 250 г ягід (свіжих або заморожених)
- 1 ст. л. цукру
- 1 ч.л. швидкорозчинного желатину
- 250 г маскарпоне
- 200 мл молока
- пакетик рослинних вершків
- 100 г цукрової пудри
Спосіб приготування:
-
- Кошики (французьке пісочне тісто)
- Порубати борошно, пудру, ванільний цукор і масло до утворення крихти. Можна в комбайні.
- Додати трохи збовтане яйце, вимісити до консистенції тесту, закрити целофаном.
- Надіслати тісто на 30 хв в холодильник.
- Розкачати, викласти в формочки (у мене середні форми для кексів, змащувати форми не треба – багато масла в тесті), попрокаливать злегка виделкою, відправити в морозилку на хвилин 10.
- Випікати в духовці приблизно при 250 градусах хвилин 15-20 (поки не зарум’яняться).
- Трохи остудити і вийняти з форм. Вийшло 8 кошичків.
- ягідне пюре
- Замочити желатин в невеликій кількості води або ягідного соку. Дати набрякнути і підігріти до розчинення. Чи не кип’ятити.
- Залишити частину ягід для прикраси, інші перетерти / придушити в пюре, додати цукор. Можете додати більше, ніж я – мені хотілося кислинки в цьому шарі.
- Додати остиглий розчинений желатин, перемішати. Поставити тимчасово в холодильник.
- Збити рослинні вершки з молоком, як зазначено на упаковці. Зрозуміло, що ви можете використовувати і натуральні жирні вершки, просто у нас з цим напряг. Вчора вперше їх побачила в продажу, але ціна вбила.
- Окремо збити маскарпоне з цукровою пудрою (можна і з цукром).
- Акуратно перемішати маскарпоне і збиті вершки.
- “Збірка”
- Покладіть в кошики приблизно по 2 столові ложки пюре.
- Зверху крем теж ложкою або видавити кондитерським мішком.
Домашні тарталетки з маскарпоне
Складові:
-
- пшеничне борошно – 0,1 кг;
- каштанова борошно (можна використовувати гречану) – 0,1 кг;
- каштановий мед;
- вершкове масло – 0,1 кг і масло для змащування форми;
- яблучний оцет – 3 столових ложки;
- маскарпоне (можна використовувати інший будь-який вершковий сир) – 0,15 кг;
- яйце;
- подрібнений розмарин – 1 чайна ложка;
- сир пармезан (можна використовувати інший будь-який твердий сир) – 80 грам;
- чорний мелений перець;
- сіль.
Спосіб приготування:
-
- Просіваємо два види борошна, додаємо розмарин і дрібку солі. Охолоджене масло нарізаємо на кубики і відправляємо до борошна.
- За допомогою кухонного комбайна перемішуємо до утворення крихти, після чого вбиваємо яйце і замішуємо еластичне тісто.
- Тісто перекладаємо в миску і накриваємо кришкою, прибираємо в холодильник на пів години.
- Коли тісто охолоне, розгортаємо товщиною приблизно 2 міліметри.
- Вирізаємо кружечки діаметром 7 сантиметрів і розкладаємо їх в підготовлені форми для кексів (заздалегідь змастіть їх маслом).
- У кожну формочку кладемо листик пекарської папери і зверху насипаємо суху квасолю.
- Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Дістаємо тарталетки, прибираємо квасоля і папір і залишаємо остигати.
- Збиваємо маскарпоне з сіллю міксером до утворення повітряної маси.
- Розкладаємо крем в тарталетки і прикрашаємо тонкими скибочками пармезану. Злегка поливаємо зверху медом і присипаємо меленим чорним перцем.
Тарталетки з полуницею і маскарпоне
Складові:
-
- 120 г борошна
- 50 г. цукру
- дрібка солі
- 60 м холодного вершкового масла
- 2 ст.л. сметани
- 300 м полуниці
- 1 пакетик желе для Тарту (7 м)
- 150 м маскарпоне
- 80 мл. вершків
- 1 ч.л. загустителя для вершків
- 50 г. цукрової пудри
- кілька крапель ванільного екстракту
Спосіб приготування:
-
- Борошно з сіллю просіяти в миску. Додати цукор і перемішати.
- Додати до борошна вершкове масло, порізане на дрібні шматочки .
- Порубати масло з борошном в дрібну крихту або розтерти руками.
- Додати сметану і замісити тісто. Довго місити не потрібно, достатньо просто зібрати тісто в кулю.
- Розділити тісто на 4 частини. Читайте ще: Тарталетки з фруктами: покроковий рецепт з фото.
- Розкачати кожну частину тесту в коло трохи більший діаметра формочок для тарталеток.
- Перекласти тісто в формочки і злегка придавити тісто уздовж стінок.
- Обрізати надлишки тесту качалкою.
- Поставити форми з тестом в холодильник на 20-30 хвилин.
- Тарталетки застелити папером для випічки і насипати вантаж до кожну заготовку.
- Випікати в попередньо розігрітій до 190С духовці 15 хвилин з вантажем.
- Потім прибрати вантаж і випікати ще 10 хвилин.
- Готові тарталетки вийняти з духовки і остудити.
- У вершки додати загущувач і збити до м’яких піків.
- Додати в вершки маскарпоне, ванільний екстракт і цукрову пудру. Ще раз добре збити.
- Підготувати желе для Тарту відповідно до інструкції на упаковці.
- Полуницю вимити, обсушити і видалити чашолистки. Нарізати полуницю ломиком.
- Тарталетки наповнити кремом з маскарпоне.
- Поверх крему викласти скибочки полуниці.
- Покрити полуницю желе для Тарту.
- Поставити тарталетки в холодильник до повного застигання желе.