Готувати печінковий торт зовсім нескладно, а виходить такий торт не тільки смачним, але і ошатним. Звичайно, для того, щоб правильно приготувати печінковий торт з яловичої печінки, потрібно вміти підготувати належним чином цей продукт, але в цьому немає нічого складного, якщо знати, як це зробити.
Печінковий торт, рецепт якого ми вам пропонуємо, готується зі шматка свіжої яловичої печінки. Для того, щоб вийшло смачно, потрібно правильно вибирати в магазині печінку. Дуже багато господинь уникають готувати субпродукти особливо печінка, а також страви з неї, тому що вони в підсумку гірчать.
Гіркота у печінці дійсно повинна бути, якби була курячої, яловичої або свинячої, і, тим не менш, вона не повинна бути настільки виразною, щоб зіпсувати вам враження від страви. Для початку потрібно правильно вибрати печінку.
Зверніть увагу на колір – новою, не гірка печінку завжди темного кольору. Якщо печінка світла, то її вимочували перед тим, як продати, а це значить, що продукт не першої свіжості. Також печінку повинна бути блискуча і глянсова, зовсім не липка. Занадто темна печінку, майже чорна – теж погано – вона стара і точно буде гірчити досить сильно.
Якщо ви будете готувати смачний печінковий торт з печінки, яку купуєте на ринку, то можете взяти гострий ніж у продавця і перевірити печінку – злегка проткніть і подивіться, чи потече кров і якого вона кольору. У хорошій, свіжої печінки кров завжди червона без потемніння. Печінковий торт з печінки виходить смачним з продукту, який має приємний запах.
Довіряйте своєму нюху – якщо вам не подобається, як пахне печінка, то краще її відкласти і піти пошукати продукти в іншому місці. А ось прожилки і плівки на печінки не повинні вас лякати ні в якому разі. Для того, щоб печінковий торт був смачним, вам потрібно буде для початку вимочити продукт протягом доби, як можна частіше міняючи воду.
Сіль в перші 12 годин вимочування додавати не варто, в другі 12 годин додайте 2 столові ложки солі. Пам’ятайте, що печінка – фільтруючий кров орган, поетом без вимочування її готувати не можна ні в якому разі.
Печінковий торт з яловичої печінки
Складові:
-
- – 2 великих добірних курячих яйця;
- – молоко – 100 грам;
- – печінка яловича – 650 -700 грам;
- – цибуля – одна досить велика цибулина розміром з середнє яблуко;
- – борошно – 100 грам;
- – морквина свіжа – 200 грам;
- – часник – 2 великих зубчики часнику південних сортів;
- – майонез за смаком;
- – масло рослинне для обсмажування коржів з печінки;
- – сіль за смаком;
- – яйця для прикраси – 2-3 штуки.
Як приготувати печінковий торт з яловичої печінки:
-
- Якщо хочете знати, як приготувати торт з печінки, для початку промийте продукт гарненько після вимочування, поріжте його на шматки, видаліть все прожилки і плівки, вони нам не потрібні, викладіть печінку в друшляк на 15 хвилин перед тим, як почнете з неї готувати – нехай вода піде. Лук наріжте, можна не дуже дрібно, четвертинками, це не настільки важливо. Читайте ще рецепти приготування жульєну.
- Притомленим цибулю на сковорідці, що не пересмажувати, просто дочекайтеся, щоб він був прозорий. Масла рослинного багато не додавати. Посоліть злегка за смаком. Відкладіть в сторону, нехай остигає.
- Тепер черга морквини. Почистіть її і потріть на середню терку. Викладайте на сковорідку з заздалегідь розігрітою рослинною олією, соліть за смаком і обсмажуйте. Відкладайте в сторону, нехай остигає.
- Майонез беріть низькокалорійний, підмішувати туди парочку зубчиків часнику, які ви раніше пропустили через прес.
- Печінка ріжте на шматочки, звільняйте від плівки, перемелюють або за допомогою м’ясорубки, або за допомогою блендера відразу ж разом зі смаженою цибулею. Якщо цибуля не обсмажувати перед тим, як будете перемелювати з печінковою масою, то коржі виходить гіркими, а також не надто добре прожарений цибулю буде похрускує на зубах. Туди вбивайте парочку яєць.
- додавайте молоко.
- Підсипати не дуже великими порціями борошно і відразу ж вимішують все в однорідну масу.
- З обох сторін потрібно підсмажити печінковий млинець на сковорідці, яка промазана рослинним маслом.
- Після цього потрібно викладати кожен корж на плоску тарілку або блюдо, промащувати ароматним майонезом з часником.
- Після цього потрібно викласти на печінковий торт частина моркви.
- Збираємо торт повністю до останнього коржа.
- Тепер нам будуть потрібні заздалегідь відварені круто яйця, які ми натремо на дрібній тертці, попередньо розділивши білок і жовток.
- Прикрашаємо торт на ваш смак вареними яйцями і свіжою зеленню, а після цього на пару годинок відправляємо настоюватися в холодильник.
Печінковий торт з курячої печінки
Складові:
-
- – куряча печінка – 500 грам;
- – яйця курячі – 2 великих яйця (якщо не дуже великі, то краще брати 3);
- – молоко – 100 мл;
- – борошно пшеничне – 200 грам;
- – цибулина великого розміру – 1 штука;
- – часник – 4 штуки;
- – майонез – до смаку;
- – свіжий огірок – для прикраси;
- – зелень – для прикраси;
- – спеції і сіль за смаком.
Як приготувати печінковий торт курячий:
Печінковий торт з курячої печінки готується просто.
-
- Для початку потрібно вимочити печінку протягом доби, як можна частіше міняючи воду, а після цього треба її порізати на шматочки, паралельно вичищаючи всі плівки, прожилки і інші місця, який будуть заважати м’ясорубці перемелювати печінку.
- Після цього печінку шматками відправляємо в блендер, або ж в м’ясорубку, і перетворюємо в напіврідку масу. Як тільки все готово, зливайте в миску, в якій і будете готувати печінковий «тісто» для випікання коржів.
- Підмішувати яйця, виливайте туди необхідну кількість молока, а після цього потрібно взяти борошно і по чуть-чуть туди додавати, щоб не було грудок. Вимішуйте дуже акуратно. Маса буде рідині, ніж тісто на оладки, але не набагато.
- Що стосується лука, то його попередньо чистять, ріжуть півкільцями, після цього півкільця відправляють на сковорідку нудитися до прозорості. Лук можна пропустити через блендера або м’ясорубку після того, як ви його пожежі. Підмісіть цибулю до печінкової масі. У вас повністю готове тісто.
- Тепер знадобиться для млинців сковорідка – з невисокими бортами, щоб печінкові коржі можна було легко зняти. Тут все дуже просто – треба вилити на розігріту сковорідку з олією достатню кількість маси – ополоник – досить швидко розподілити по всій сковороді і смажити до готовності спочатку з одного, потім з іншого боку. Смажиться печінковий корж для торта з курячої печінки дуже швидко – всього-то треба почекати, щоб він став сірим.
- Тепер беріть тарілку, зіштовхуйте готовий корж на неї. Якщо намагатися його зняти лопаткою, то корж легко ламається. І перевертати його краще за допомогою тарілки – дуже зручно.
- Готові коржі промазиваются майонезом, в який попередньо вже доданий часник. А ось що стосується начинок для печінкового торта, то тут ви вибираєте на свій смак. Найпростіше, що можна покласти в печінковий торт, де використовується куряча печінка – це начинка зі смаженої моркви з цибулею.
- Деякі господині вважають за краще перешаровуються таке блюдо грибами з цибулею, які ви заздалегідь прожарити і перетворили в фарш, або ж просто цибулею, ікрою – як баклажанної, так і кабачкової – і багато іншого – начинки залежать від вашого смаку і фантазії. Начинки діляться на стільки частин, скільки коржів з печінки у вас вийшло.
- Збирається печінковий курячий торт дуже просто. Перший шар коржа викладається на плоску тарілку, промащується майонезом з часником. Після цього викладається смажена морква з цибулею. Все накривається другим коржем, знову промащується, і так далі.
- Чергуючи шари рівно до тих пір, поки не викладемо останній. Прикрашаємо торт на свій розсуд – можна яйцями курячими, можна морквою, свіжими огірками, свіжою зеленню – на ваш смак. Перед подачею рекомендується торту дати трохи часу для того, щоб той постояв, просочився.
Торт печінковий зі свинячої печінки.
Складові:
-
- – печінку свиняча – 500 грам;
- – куряче яйце – 1 штука;
- – борошно пшеничне – один стакан;
- – сметана густа – 100 мл;
- – майонез – пачка на 200 грам;
- – цибуля – 4 штуки;
- – морква – 5 штук;
- – часник – 2-3 зубчики за смаком;
- – цибуля невеликого розміру – 2-3 цибулини;
- – морква – 5 штук;
- – зелень будь-яка свіжа, або петрушка або кріп – для прикраси;
- – масло рослинне для обсмажування;
- – за смаком сіль і перець.
Як приготувати печінковий торт зі свинячої печінки:
-
- Для початку потрібно зробити зі свинячої печінки фарш. Печінка вимочуємо гарненько, після цього чистимо її так, щоб не залишилося ні прожилок, ні плівок.
- Далі потрібно викласти її в друшляк і віджати трохи залишити хвилин на 10 – нехай стікає зайва рідина. Після цього просто ріжемо все на шматки і пропускаємо через блендер або м’ясорубку.
- Тепер нас з печінкового фаршу потрібно зробити печінковий тісто. Цю масу присмачуємо сіллю і перцем, а потім перемішуємо з борошном і густою сметаною. Додавайте яйце – в результаті вийде маса по густоті, як на оладки.
- На сковорідку потрібно додати трохи масла, і тепер можемо викладати порційно на сковороду масу, відразу ж розрівнюючи її ложкою. Млинці потрібно смажити з кожної зі сторін до готовності.
- Після цього треба морквину натерти на великій тертці, після порізати цибулю невеликими шматочками, зелень теж потрібно порізати як можна дрібніше. Після цього треба взяти це все і перекласти в сковорідку з прогрітим маслом, і постійно помішуючи, обсмажити. Тепер потрібно майонез змішати з часником, який ви туди видавили.
- Промазуйте кожен корж ароматним майонезом, викладайте начинку і збирайте коржі торта. Зверху – прикраса, на ваш смак.
Печінковий торт покроково готується просто, але пам’ятайте, що він обов’язково повинен просочитися перед тим, як ви його будете подавати на стіл.
Печінковий торт з грибами з телячої печінки
Складові:
для коржів торта:
-
- – печінку теляча – 600 грам;
- – куряче яйце велике – одна штука;
- – часник – 2 зубчики;
- – сіль і перець за смаком;
- – борошно – 100 грам пшеничного борошна
для начинки:
-
- – велика цибулина – 2 штуки;
- – гриби – 300 грам;
- – майонез – 200 грам;
- – для прикраси – свіжа зелень, сир, яйця, маслини.
Як приготувати печінковий торт з грибами:
-
- Для того, щоб приготувати дуже смачний печінковий торт, для початку готуємо печінку. Вимочуємо її протягом доби, як мінімум 4-6 разів виливаючи воду. Після цього розберіть печінку таким чином, щоб прожилки і плівки були прибрані.
- Далі потрібно взяти печінку і прокрутити її або через м’ясорубку таким чином, щоб у вас вийшов паштет. Після цього потрібно взяти яйця курячі, висипати туди або манку, або крупу борошно, і дуже акуратно перемішайте тісто. Тепер потрібно посолити все як слід, а потім – додати і часник, і перець за смаком.
- Тепер ви повинні взяти трохи масла рослинного, прогріти його на сковорідці, викласти туди ложкою печінковий тісто і розрівняти його по сковорідці. Обсмажте їх з кожного боку, переверніть на тарілку.
- Після цього потрібно взятися за приготування начинки. Тут все просто – гриби ріжемо пластинками, цибулю кубиками або чверть кільцями. Далі все це смажиться в олії рослинній. Як тільки начинка і коржі з печінки будуть готові, можна буде зібрати торт, промазуючи кожен з коржів майонезом з часником.
- Прикрасьте все на свій розсуд – сиром, яйцями, свіжою зеленню – і подавайте після того, як він хоча б годину постоїть у холодильнику.
Печінковий курячий торт
Складові:
-
- – куряча печінка – 500 грам;
- – молоко – 200 мл;
- – борошно – 100 грам;
- – цибуля – 2 головки середнього розміру;
- – куряче яйце – штука;
- – зелень і майонез.
Як приготувати печінковий торт з курячої печінки:
Дуже багато господинь пропускають цибулю в сирому вигляді через блендер або м’ясорубку прямо разом з печінкою. Не варто цього робити ні в якому разі, хоча б тому, що цибуля буде в засмаженому коржі похрускує, гірчити, і псувати враження про страву – буде здаватися, що печінка недосмажена.
-
- Тому цибулю попередньо рубаємо великими шматками. Після цього викладаємо все на сковорідку і засмажуємо, але не чекаємо, поки підрум’яниться, а просто чекаємо, поки не стане прозорим, а після цього відправляємо в печінку.
- І тепер потрібно все перетворити в пюре. Яйце і молоко, а також борошно додаємо в фарш і перемішуємо все акуратно. Солимо, а також перчимо за своїм смаком.
- Тільки не здумайте пробувати сиру печінку ні в якому разі! Тепер беремо віночок, все збиваємо дуже добре, і з цього тесту смажимо великі млинці на сковорідці промазати рослинним маслом. Наливати багато масла все ж не варто, інакше торт вийде дуже жирний, з коржів масло почне стікати на посуд, а нам цього не потрібно.
- З цієї кількості продуктів у вас буде виходити від 5 до 6 коржів, які знімати потрібно дуже акуратно, за допомогою тарілки, щоб не поламалися.
- Кожен з коржів промазуємо майонезом, а після все густо посипаємо свіжим кропом і відправляємо настоюватися.
Печінковий торт з буряком
Складові:
-
- Печінка яловича – 600 грам;
- Куряче яйце – 3 штуки;
- Молоко – півсклянки;
- Пшеничне борошно вищого сорту – півсклянки;
- Буряк – 3 коренеплоду відварених або запечених заздалегідь;
- Лук – 3 штуки;
- Часник – 2 зубчики;
- Майонез – за смаком;
- Олія – для обсмажування інгредієнтів;
- Перець з сіллю – за смаком.
- Кріп і петрушка – за смаком.
Як приготувати печінковий торт з буряком:
-
- Для початку потрібно почистити цибулину, порізати її невеликими шматочками. Якщо цибулини дрібні, можна і півкільцями. Після цього потрібно викласти на сковорідку цибулю і посмажити його, щоб став прозорим, але не рум’яним.
- До цього моменту ви повинні натерти очищену буряк на тертку, підмішати її до цибулі, трохи потім. Далі треба приготувати печінку. Для цього беремо змочену гарненько печінку, ріжемо її на шматки, виймаємо все прожилки і плівку, а потім просто перемелює її до напіврідкого фаршу разом з молоком.
- Печінкова маса повинна вийти однорідною. Підмішуємо борошно і сіль, спеції і яйця.
- Тепер потрібно взяти сковорідку з найнижчими бортиками. Невеликого діаметру, і після цього прогріти її на сковорідці, попередньо змастивши олією. Слідкуйте за тим, щоб масла було не дуже багато, інакше торт виходить ну дуже жирним.
- Сковорідку беремо в одну руку, ополоник з печінковою масою в іншу. Наливаємо з ополоника на розігріту сковорідку і повертаємо її в різні боки, щоб все добре розтеклося. Чекаємо, поки все не підрум’яниться.
- Тепер все перевертаємо дуже акуратно, щоб печінковий млинець ніде не поламався, і підсмажуємо все з іншого боку. Викладаємо на плоске блюдо. Після цього кожен корж Промазуємо майонезом, в якому розмішано пару зубчиків часнику, перетворених за допомогою преса в кашку.
- Після цього потрібно взяти суміш буряка з цибулею і викладати все це на кожен корж, прикриваючи таким. Зверху все промазуємо майонезом і акуратно прикрашаємо ніжний печінковий торт свіжою зеленню.
Смачний печінковий торт з відвареної печінки
Можна готувати смачний печінковий торт і з відвареної печінки, а не тільки з сирої, як це робить більшість домогосподарок. Виходить досить смачно, просто, і дуже ніжно.
Для того, щоб зробити печінковий торт з відвареної печінки вам потрібно буде взяти такі продукти.
Інгредієнти для страви «Смачний печінковий торт з відвареної печінки»:
-
- – печінку свиняча або ж куряча. Можна брати і яловичу – 700 грам (вже відварена);
- – борошно – 1,5 склянки;
- – сире яйце для тіста – 3 штуки;
- – молоко – 900 грам;
- – сіль – половинка столової ложки;
- – масло рослинне для тесту – 50 грам.
- – для прошарку – цибулю і моркву в рівних кількостях – 600 грам;
- – майонез за смаком;
- – часник – 3 зубчики.
Як приготувати печінковий торт з відвареної печінки:
-
- Варену печінку для початку потрібно відсудити, після цього пропустити варену печінку через м’ясорубку з дрібними гратами. Тепер в борошно треба додати молоко – рівно половинку від усього зазначеного кількості. Читайте ще рецепти приготування шаурми.
- Тепер потрібно туди ж додати і яйця сирі, а також цукор і сіль з маслом рослинним. Все перемішуємо. Додаємо туди і печінку, яку ви заздалегідь перекрутили на м’ясорубку. Печінка і тісто потрібно змішати.
- Тепер додаємо всі молоко, що у вас залишилося, і починаємо з готового тіста смажити млинці. Морквину і цибулю треба почистити, а після цього цибулю ріжеться на дрібні шматочки, а морквина треться на тітку, але не занадто дрібно.
- Далі ви повинні зробити наступне – перемішати цибулю з морквою, посолити, поперчити, відкласти в сторону.
- Млинці з печінки смажимо дуже обережно, так як вони досить крихкі і легко ламаються.
- Промащуємо кожен млинець майонезом, в який ви видавили часник, а після цього беремо начинку з овочів і викладаємо їй, попередньо поділивши на стільки частин, скільки у вас млинчиків. Прикрашаємо торт на свій розсуд – можна яйцями, можна майонезом і зеленню.
Смачного!