Смачні, ситні, освіжаючі і корисні бутерброди з огірками готуються на раз-два. Причому не так вже й важливо, які огірки використовуються – результат в будь-якому випадку буде дуже смачним. Огірки здорово поєднуються з червоною рибою, помідорами, ковбасою, вареними яйцями, листям салату, шинкою, сиром та іншими смаколиками, а також дозволяють створювати досить ефектні кулінарні композиції, які прикрасять собою будь-яке застілля.
Бутерброди з огірком – відмінний варіант для перекусу, який готується на швидку руку з найпростіших продуктів, традиційна закуска з меню англійської кухні (там їх називають сендвічі з огірком). Роблять сендвічі і зі звичайним вершковим маслом, і з м’яким вершковим або сирним сиром, часто додаючи в м’який сир майонез, а до огірків можуть приєднати терту сиру моркву. Це теж дуже смачно. Читайте ще: Бутерброди з червоною рибою: покроковий рецепт з фото.
Бутерброди з червоною ікрою і огірком
Складові:
-
- Хліб білий – 6 невеликих шматочків
- Ікра червона – 6 ч.л.
- Печінка тріски – 0,5 банки
- Огірок – 0,5 шт.
Спосіб приготування:
-
- Бутерброди – швидка їжа! З ранку кинув на хліб кружечок вареної ковбаси – і сніданок готовий. Намазав на хліб вершкове масло – і ось вам перекус. Ну а бутерброди «пристойніше» – відмінна закуска на святковий стіл.
- Сьогодні готуємо бутерброди «пристойніше»: з червоною ікрою і печінкою тріски.
- Ви ж розумієте, що інгредієнти, які будуть вказані до рецептом – справа хазяйська: кому-то надо больше ікри, хтось любить, щоб її було мало. Те ж саме і з печінкою тріски.
- Хліб можна взяти тостовий, можна вирізати з хліба фігурки, так закуска буде ефектніше виглядати на святковому столі.
- Наші бутерброди були для вечірнього перекусу, тому робила я їх на простому хлібі домашнього виробництва.
- Отже, підготуємо продукти для приготування бутербродів з червоною ікрою і печінкою тріски.
- Великому шматку, звичайно, і рот радий, але все ж краще буде, якщо хліб розрізати на невеликі скибочки.
- На хліб намажемо печінка тріски.
- Огірок (краще тепличний) наріжемо тонкими пластинами. Кладемо поверх печінки тріски.
- Поверх огірків викладаємо червону ікру.
- закуска готова!
- При бажанні можна прикрасити гілочками кропу. Можу сказати, що з ними буде ще смачніше.
- Подаємо бутерброди з червоною ікрою і печінкою тріски негайно. Така закуска не зберігається довго!
- Ми пили біле вино і їли тільки що приготовлену закуску. Дуже смачно і ситно!
Бутерброди зі шпротами і огірком
Бутерброди зі шпротами з чорним хлібом – традиційна закуска і для святкового столу, і для випадку «гості на порозі», та й просто для домашніх посиденьок. І чим ще хороші ці бутерброди – простором для фантазії. Немає солоного огірочка – підійде і свіжий, не подобаються майонез – можна замінити іншим соусом. Тільки ось чорний хліб і шпроти – обов’язкові інгредієнти.
Складові:
-
- Шпроти – 1 банка (160 г)
- Хліб ( «Бородинський») – 10 скибочок
- Яйце куряче – 1-2 шт.
- Огірок солоний – 1-2 шт.
- Майонез – 2 ст.л.
- Цибуля зелена – за смаком
- Часник – 1 зубчик
Спосіб приготування:
-
- Для бутербродів з шпротами з чорним хлібом візьмемо продукти за списком. Яйця – необов’язковий інгредієнт, але мені подобається поєднання смаків.
- Ставимо варитися яйця, а поки займемося іншими продуктами. Бородинський хліб разрежем навскоси і підсушити в духовці. Можна підсмажити на сковороді, але навіщо нам зайве масло?
- Наступним кроком можна було б розрізати зубчик часнику і натерти гарячі скибочки. Але я вважаю за краще часник додавати в соус, а ви вільні вибирати.
- У майонез додамо дрібно порізаний зелений лук і пропущений через прес часник.
- Огірочки поріжемо тонко навскоси.
- Яйця тим часом зварилися. Можна порізати їх на пластики, але тоді рибка і огірочок можуть зісковзнути, тому я вважаю за краще яйця натирати на тертці.
- Остигнули скибочки хліба тонко намазуємо соусом.
- Викладаємо терті яйця.
- На яйця укладаємо скибочку огірка і шпротінку.
- Прикрасимо бутерброди зеленою цибулею і можемо із задоволенням пригощатися. Бутерброди зі шпротами з чорним хлібом готові. Можна подати їх до святкового столу, а можна і до звичайного вечері.
- А мені представився чоловік, який давно живе в чужій країні і сумує за батьківщиною. Трохи сумно, але зате як здорово згадати давно забутий смак, навіть на самоті! Загалом, хороші бутерброди зі шпротами для будь-якої компанії.
Бутерброди з огірком і оселедцем
Складові:
-
- Хліб – 10 скибочок
- Сирок плавлений – 1 шт.
- Яйця – 1-2 шт.
- Кріп – 0.5 пучка
- Ікра з морських водоростей – 2 ч.л.
- Гірчиця французька – 1 ч.л.
- Філе оселедця – 1-2 шт.
- Огірок свіжий – для подачі
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
-
- Будь-яке торжество складно уявити без будь-яких бутербродів. Така закуска завжди затребувана і з’їдається в числі перших.
- Нещодавно у моєї дочки був день народження, і я вирішила спробувати до складу намазки додати ікру з морських водоростей. Повинна відзначити, що вийшло дуже смачно і незвично.
- Основу намазки склали плавлений сирок і варені яйця, а французька гірчиця додала пікантності.
- Отже, готуємо бутерброди з ікрою з водоростей і оселедцем.
- Плавлений сирок викласти в мисочку і добре розім’яти виделкою, додати чайну ложку французької гірчиці. Можна посолити, але не забувайте про те, що сирок може бути солоним.
- Натерти варені яйця, подрібнити кріп. З’єднати їх з сирною масою.
- Додати ікру морських водоростей. перемішати.
- Скибочки хліба змастити підготовленою масою.
- Філе оселедця нарізати порційними шматочками на свій смак. Розкласти оселедець зверху на хліб, також додати по шматочку свіжого огірочка і гілочці кропу.
- Подати смачні бутерброди з ікрою з водоростей і оселедцем до святкового столу.
Бутерброди з огірком і бринзою
Складові:
-
- Хліб чорний – 3 шматочки
- М’яка бринза – 40 г
- Помідор – 0.5 шт.
- Огірок – 0.5 шт.
- зелень
- Перець чорний
- Листя салату – 3 шт.
Спосіб приготування:
-
- Такі швидкі бутерброди можна приготувати як закуску до вечері або просто для перекусу. Замість м’якої бринзи підійде пікантний сирний сир.
- Смак бутербродів буде залежати від смаку використовуваного сиру або бринзи. Я люблю з кислинкою і гостріше. Продукти для бутербродів використовуються найпростіші, виходить дешево і ситно.
- Для приготування бутербродів з м’якою бринзою і овочами нам знадобляться всі перераховані інгредієнти за списком.
- Огірок і помідор нарізати тоненькими кільцями.
- Шматочки хліба підсушити в тостері, зелень дрібно нарізати.
- Чорний хліб змастити м’якою бринзою, зверху покласти лист салату.
- Розкласти кружечки огірків і помідорів, посипати перцем. Подавати як закуску.
- Бутерброди з м’якою бринзою і овочами готові.
Бутерброди з печінкою тріски
Складові:
-
- Батон – 250 г
- Печінка тріски консервована – 1 банка
- Огірок – 1 шт.
- Варені яйця – 2 шт.
Спосіб приготування:
-
- Швидкі бутерброди з печінкою тріски і яйцем можна подати до сніданку або на святковий стіл, прикрасивши скибочками огірка і гілочкою кропу.
- Виходить ситно, просто і смачно. А можна приготувати такі бутерброди на пікніку, заздалегідь підрум’янивши батон в тостері і приготувавши начинку.
- Підготуйте необхідні продукти.
- Зварені круто і охолоджені яйця почистіть і натріть на крупній тертці.
- Злийте з печінки тріски надлишки масла і розімніть печінку виделкою.
- Підрум’яньте батон в тостері.
- З’єднайте печінка тріски і яйця, добре перемішайте. За бажанням в начинку можна додати дрібку меленого чорного перцю або пропущений через прес зубчик часнику.
- Покладіть начинку на тости і прикрасьте тонко нарізаними скибочками огірка.
- Смачні бутерброди з печінкою тріски і яйцем готові.
Бутерброди з червоною рибою та огірками
Складові:
-
- Хліб білий – 4 скибочки
- Огірок – 70 г
- Адигейський сир – 60 г
- Сметана – 30 г
- Червона риба – 80 г
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
-
- Червона риба має специфічний смак, а в поєднанні з огірком і адигейським сиром вона стає ще й ніжнішою.
- На приготування бутербродів з червоною риби йде зовсім мало часу, а виходять чудові і смачні закусочкі.
- Для приготування бутербродів з червоною риби нам знадобиться білий хліб, огірок, адигейський сир, сметана, червона риба і сіль.
- Хліб підсушити на сухій розпеченій сковороді до золотистої скоринки.
- З хліба вирізаємо кружечки.
- Сир тремо на маленькій тертці, викладаємо в тарілку і додаємо сметану.
- Все перемішуємо і змащуємо тости.
- Чистимо огірок і трьом на крупній тертці.
- Викладаємо тертий огірок на тости, залишаючи місце посередині.
- Рибу скочується в рулетик і викладаємо по серединці.
- Бутерброди з червоною риби готові.
Бутерброди з шинкою і огірком
Складові:
-
- Хліб – 5 шматочків;
- Шинка – 150 грам;
- Свіжий огірок – 0,5 шт;
- Курячі яйця – 2 шт;
- Майонез – 2 ч.л;
- Гірчиця – 1 ч.л;
- Сіль за смаком;
- Чорний мелений перець – за смаком.
Спосіб приготування:
-
- Бутерброди з шинкою бувають різні-різні, покажу вам свій улюблений варіант – з яєчно-гірчичною намазуванням. Просто викласти на змащене маслом шматочок хліба шинку, огурчік- смачно, але ви спробуйте бутерброди в такому варіанті – після них звичайних не захочеться.
- Бутерброди такі можна приготувати на обід, для пікніка та поїздки на природу, а може комусь і для сніданку рецепт стане в нагоді;) А що, з солодким чаєм дуже навіть нічого.
- Отже, підготуйте курячі яйця, майонез, готову гірчицю, сіль, мелений перець, сірий або чорний хліб, шинку, свіжий огірок. Відваріть яйця, а коли вони охолонуть, очистіть від шкаралупи і натріть на дрібній тертці. Додайте майонез, гірчицю, сіль і мелений перець.
- Перемішайте яєчно-гірчичну намазку. Якщо хочете більше пікантності, можна в неї додати пресований часник, я не додавала.
- Візьміть нарізаний чорний або сірий хліб, білий або житній буде не підходящим варіантом. Якщо хліб не нарізаний, то наріжте його гострим ножем на шматочки однакової товщини. Всього знадобиться 5 шматочків хліба-готуватимемо 5 бутербродів.
- Намажте яєчно-гірчичною намазуванням шматочки хліба. Шинку наріжте тонкими скибочками.
- Також тоненькими кружальцями наріжте огірок, на 5 бутербродов- 5 кружечків (або 10, якщо по два). На бутерброди викладіть скибочки шинки.
- На шинку викладіть кружечки огірка. Якщо є під рукою свіжа зелень, можна використовувати її для прикраси бутербродів. Хоча можна і без зелені обійтися.
- Бутерброди з шинкою готові – можна подавати.
Бутерброди з огірком і фореллю
Складові:
-
- Батон білого хліба – 1 штука;
- Форель слабосолена – 200 грам;
- М’який сирний сир без добавок – 150 грам;
- Кріп – 3-4 гілочки;
- Невеликий міцний огірок – 2 штуки.
Спосіб приготування:
-
- Бутерброди з червоною рибою завжди дуже апетитно виглядають на святковому столі. Сьогодні хочу запропонувати вам піти трохи в бік від класичного рецепту: батон, вершкове масло і червона риба, і приготувати закусочні міні-бутерброди з м’яким сирним сиром, огірком і фореллю.
- Хліб або батон для бутербродів можна взяти будь-який: пшеничний, житній, із заліком, вівсяний і т.д., а форель замінити на будь-яку іншу солону червону рибку.
- Підготуйте всі необхідні продукти і звичайну чарку або склянку з тонким горлом.
- Кріп вимийте, просушіть і дрібно наріжте. Змішайте з сирним сиром.
- За допомогою горлечка склянки або чарки з м’якушки хліба зробіть основу для міні-бутербродів.
- Злегка підсушіть хліб в тостері.
- Намажте готові тости сирним сиром із зеленню.
- Огірки вимийте, просушіть паперовою серветкою і за допомогою овочерізки або гострого ножа акуратно наріжте тонкими поздовжніми смужками.
- Покладіть по одному огіркового скибочці на тост з начинкою. Форель наріжте тонкими довгими смужками і загорніть кожну в вигляді трояндочки. Покладіть зверху огірка. Прикрасьте свіжим кропом.
- Перекладіть закусочні міні-бутерброди на блюдо і подавайте на стіл.
- Смачного вам застілля!
- І виконання найзаповітніших бажань в новорічну ніч!
Бутерброди зі шпротами і огірком
Складові:
-
- Шпроти – 1 банка
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Помідор свіжий – 1 шт.
- Цибуля зелена – 2 шт.
- Яйця варені – 3 шт.
- Часник – 1-2 зубчики.
- Плавлений сир – 2 ст. л.
- Твердий сир – 50 г
- Майонез – 1 ст. л.
- Чорний перець – за смаком
- Кріп або петрушка – за смаком
- Листя салату – для подачі
Спосіб приготування:
-
- Напевно важко уявити собі святковий стіл без бутербродів. З закуски починають практично кожне застілля і вже яке безліч їх можна приготувати. Бутерброди є тією паличкою-виручалочкою в разі несподіваного приходу гостей.
- Бутерброди зі шпротами і огірком, один з найпоширеніших видів бутербродів, але і в них кожна господиня може додати свою родзинку. Маючи в арсеналі кілька необхідних продуктів їх можна приготувати легко і швидко.
- Нам знадобиться банку шпротів хорошої якості, огірок, помідор, зелена цибуля, варені яйця, батон, твердий і плавлений сир, часник, майонез, чорний мелений перець і трохи зелені.
- На середній тертці натерти твердий сир і яйця, додати плавлений сир і майонез, видавити через прес часник. Все добре перемішати.
- Отриманою масою намазати скибочки хліба.
- Розрізати скибочки хліба навпіл за бажанням, викласти їх на салатні листя, посипати чорним перцем кожну скибочку і зверху викласти рибу.
- Тонко нарізати зелену цибулю, помідори і огірки.
- Поруч з рибою розмістити на хлібі огірок і помідор, посипати зеленою цибулею і прикрасити гілочкою кропу або петрушки.
- Святкові бутерброди зі шпротами можна відразу подавати гостям.
Англійські бутерброди з огірком
Для традиційного англійського сендвіча білий хліб нарізають тонкими скибками. В ідеалі через пори відрізаного скибочки хліба повинен проходити світло. Для створення справжнього шедевра огірки слід очистити від шкірки і нарізати найтоншими скибочками, як аркуш паперу.
Можна зробити це ножем, але краще використовувати спеціальну овощерезку. Хліб намазується рівним тонким шаром масла. Шар масла оберігає хлібну м’якоть від намокання вологими огірками. Тонко нарізані часточки огірка попередньо скропити лимонним соком і посолити. Приступимо до справи!
Складові:
-
- Огірок, очищений і тонко нарізаний
- Дрібка солі
- Тонко нарізаний білий хліб
- М’яке вершкове масло
- Лимонний сік за смаком
- Чорний перець за смаком
приготування:
-
- Скибочки огірка перемішати з сіллю, залишити на 30 хвилин. Позбутися від зайвої води. Промокнути паперовим рушником. Якщо огірки вийшли занадто солоні, то промити холодною водою і обсушити паперовим рушником.
- Намазати тонкий рівний шар вершкового масла на кожну скибочку хліба.
- Підготовлені огірки покласти на шматок хліба, скропити лимонним соком за смаком і зверху закрити іншим шматочком хліба.
- Зрізати кірки і розрізати по діагоналі на чотири трикутника.
- Можна спочатку нарізати хліб в будь-яку форму, а потім заповнити огірками.
- Бутерброди з огірком можна прикрасити гілочкою кропу, петрушки або половинкою маслини.
Рецепт з маслинами і огірком
Складові:
-
- середній огірок
- Тонкі скибочки білого хліба
- Яблучний оцет, сіль
- 50 гр. майонезу
- М’який сир
- Сухий часниковий порошок, паприка
- маслини
приготування:
-
- Нарізати огірок уздовж тонкими смужками. Посолити, додати яблучний оцет і дати постояти 30 хвилин. Потім злити зайву рідину. Можна промокнути паперовим рушником.
- У невеликій мисці збити м’який сир, майонез, часниковий порошок, сіль. Розрізати хліб, намазати сирною сумішшю, зверху покласти огірки, посипати паприкою. Маслину розрізати навпіл і прикрасити бутерброди з огірком.
Бутерброд з огірком по-англійський
Не очікувала, що такий простий сендвіч може бути таким смачним і ароматним! Продукти прості, є в будь-якому холодильнику, готуються на раз-два. Готуємо до ранкового чаю, хрускотом на вечерю, а можна взяти з собою в дорогу або на пікнік. Ніжний і вершковий смак масла, свіжий і хрусткий огірок і все це на підсмаженому шматочку багета! Ну, що може бути простіше?
Складові:
-
- французький багет,
- вершкове масло і свіжий огірок.
Спосіб приготування:
-
- Багет наріжемо на шматочки і підсушити з одного боку під грилем. Верх виходить підсмажений, а всередині м’якуш залишився м’яким.
- Огірки наріжте тонкими пластинками. Зручно зробити це овощечисткой.
- Мажемо шматок багета маслом і зверху розкладаємо скибочки свіжого огірка. Можна трохи посолити, але на мій погляд, і так все смачно!
Бутерброди зі свіжим огірком
Складові:
-
- білий хліб – 5 скибочок;
- яйця – 2 шт .;
- сіль – щіпка;
- майонез – 1-1,5 ст. л .;
- гірчиця – 1 ч. л. (за бажанням);
- огірок – 1 шт.
Спосіб приготування:
-
- Підготувати необхідні інгредієнти.
- Яйця зварити круто, остудити і очистити. Очищені яйця натерти на середній тертці.
- Додати до натертим яйцям майонез, гірчицю, сіль і дрібно нарізаний кріп.
- Добре перемішати отриману яєчну масу.
- Якщо Ви не любите дуже гострі страви, то кількість гірчиці можна зменшити або взагалі її виключити.
- Скибочки хліба розрізати навпіл і намазати отриманої яєчної масою.
- Свіжий огірок вимити, обсушити і нарізати тоненькими кружальцями, посолити.
- Викласти на кожен бутерброд по три кружальця огірка.
- Смачні, апетитні бутерброди зі свіжим огірком готові. Можна подавати на стіл.
Класичні бутерброди з огірком
Коли морочитися з приводу їжі не хочеться, є непоганий варіант – бутерброди. Але при цьому смачні, легкі, ситні, зі свіжою річної ноткою і пікантною острінкой – все це про бутербродах з огірком і начинкою з плавленого сирка з часником. Їх до всього можна використовувати і як закуску, і як доповнення до інших страв.
Складові:
-
- батон або багет 4-6 шматочків
- сирок плавлений 1 шт.
- часник 2-3 зубки
- огірок 1 шт.
- зелень петрушки за смаком
- майонез за смаком
Спосіб приготування:
-
- Майонез я завжди раджу використовувати домашнього приготування – для здоров’я куди безпечніше.
- Огірок моєму, відрізаємо кінчики. Петрушку (її в рецепті можна замінити зеленню кропу) моєму, струшуємо. Читайте ще: Бутерброди з печінкою: покроковий рецепт з фото.
- Батон або багет можна використовувати не першої свіжості, його доведеться обсмажувати. Причому краще нарізаний, щоб скибочки були більш акуратними.
- Отже, беремося за обсмажування хліба. Робити це можна на сухій сковороді, так бутерброди будуть нежирними, на підсушеному хрусткому хлібі.
- А можна додати під час обсмажування трохи рослинного масла, щоб вони придбали більш виразний смак. Обсмажуємо з обох боків до золотистого кольору.
- Потім викладаємо на блюдо. Якщо хліб смажився на олії, то попередньо вистилає блюдо серветками, щоб вбралося зайве масло. Даємо хлібу охолонути.
- Тим часом готуємо начинку для бутербродів. Для цього плавлений сирок тремо на дрібній або середній тертці.
- Часник пропускаємо через землянку. З’єднуємо сирну і часникову маси. Додаємо майонез і перемішуємо до однорідності. Майонезу повинне бути трохи, він потрібен для того, щоб надати масі соковитість і більш однорідну консистенцію.
- Коли начинка готова, змащуємо їй верх обсмажених шматочків хліба. Ріжемо кружальцями огірок і викладаємо на бутерброд. Посипаємо нарізаною петрушкою або кропом і подаємо до столу.