Бекон – один з компонентів класичного англійського сніданку, який незмінно асоціюється зі багатовіковими традиціями і аристократичним способом життя. Однак це далеко не всі заслуги бекону. Набагато важливіше те, що бекон має чудовий насичений смак, з яким мало що може зрівнятися.
Страви з беконом приймаються на «Ура!» На будь-якому застілля (якщо мова йде не про компанії вегетаріанців) і майже ніколи не залишаються до кінця торжества. До слова, і готувати з бекону дуже легко, причому не важливо, який саме вам дістався бекон – сирої, готовий, в нарізці або шматком. Читайте ще: Закуска з шампіньйонів рецепти з фото.
Не одна підготовка страв до святкового столу не обходиться без приготування закусок! Закуски стали для нас настільки звичним блюдом, що уявити будь-яке святкування без них практично не можливо! Весілля, ювілеї, свята та інші знаменні дати і події – закуски стануть прикрасою святкового столу.
Фрикадельки з беконом
Складові:
-
- Фарш м’ясний – 500 Грам (яловичина, качка)
- Бекон – 400 Грам (копчений)
- Цибуля – 1 Штука
- Часник – 1 Зубчик
- Сіль – 1 Чайна ложка
- Спеції – 1 Чайна ложка (уцхо-сунелі, перець рожевий свіжозмелений)
- Вершки – 1 Стакан
- Сік томатний – 150 мілілітрів
- Яйце – 1 Штука
Спосіб приготування:
-
- Підготуйте необхідні продукти. Овочі помийте і очистіть.
- Ображати з бекону шкурку. З’єднайте фарш, сіль, перець, подрібнені цибулю і часник, ретельно вимісити фарш. Яйце додавайте на свій розсуд
- Якщо фарш з жирком, то яйце не знадобиться. Змочіть руки водою і сформуйте з фаршу кульки, оберніть їх скибочками бекону. Додайте їх в форми для запікання.
- Для соусу з’єднайте вершки і томатний сік, залийте ним фрикадельки і поставте запікати в духовку при 180 ° С на 1 годину.
- Трохи остудіть і подавайте до столу зі свіжими овочами або улюбленим гарніром.
Рулетики з беконом
Дуже часто в житті бувають випадки, коли про свою появу попереджають буквально за лічені години. І у господині, якою б чудовою вона не була, не залишається часу на приготування великих, складних красивих страв. Рулетики з беконом займають перші позиції в списку швидких і смачних рецептів. Простота їх приготування доступна навіть починає молодий господині, а зовнішнє оформлення порадує гастрономічних естетів.
Складові:
-
- бекон, бажано вже нарізаний тонкими пластинами,
- сирний сир без цукру і наповнювачів,
- житній хліб,
- цибуля-перо,
- 1 головка часнику.
Спосіб приготування:
-
- Очистити і вимити часник. Один з чудових способів швидкого очищення часнику – натиснути на головку рукою, частина часниковий зубків вислизає з оболонки вже очищеної.
- Часник видавити на шматочки житнього хліба і залишити для просочення.
- Кожну пластинку бекону змастити тонким шаром сирного сиру.
- Хліб нарізати невеликими брусочками.
- Пір’ячко зеленої цибулі також нарізати шматочками трохи ширше, ніж платівка бекону.
- На змащений сирним сиром скибочку бекону викласти брусочек хліба і кілька зелених пір’я цибулі, згорнути в рулет таким чином, щоб пір’я стирчали з одного боку.
Рулетики з беконом готові, залишається тільки виставити їх на блюдо. Один з варіантів декорування готового блюда – вистелити дно тарілки листям салату і потім укласти рулети. Можна зробити навпаки: спочатку укласти беконні рулетики, зверху посипати їх петрушкою або кропом.
Рулетики з бекону з начинкою
Складові:
-
- бекон – 9 смужок
- майонез – 1 упаковка
- маслини без кісточки (нарізані) – 9 шт.
- кріп – 50 г
- яйце велике – 2 шт.
- сир твердий – 150 г
- горіх волоський – 5-6 ядер
- петрушка подрібнена – 50 г
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
-
- Приготувати начинку: сир і яйця натерти на дрібній тертці, волоські горіхи подрібнити до невеликих шматочків.
- Порубати зелень і додати до решти інгредієнтів. Додати сіль, перець, заправити майонезом. Взяти смужку бекону, загорнути в неї начинку і заколоти шпажкою з маслиною.
Канапе з беконом і вершковим сиром
Складові:
-
- Бекон варено-копчений – 70 г (3 скибочки)
- Яйця перепелині – 5 шт.
- Сир м’який вершковий (альметте і т.п.) – 70 г
- Хліб білий – 100 г
- Часник – 1 зубок
- Кріп свіжий – за смаком
- Олія соняшникова для смаження
Спосіб приготування:
-
- Підготуйте всі інгредієнти для канапе з беконом і сиром. Можна взяти м’яку фету або будь-який вершковий сир, з додаванням зелені буде дуже добре. Перепелині яйця відваріть.
- Наріжте білий хліб тонкими пластинами будь-якої форми. Я вибрала форму квадрата, можна використовувати для нарізки формочки для печива. Скоринки краще зрізати.
- У розігрітій олії обсмажте 1 хвилину подрібнений часник, потім в цьому ж маслі обсмажте хліб з двох сторін, приготувавши апетитні грінки.
- Вершковий сир помістіть в невелику глибоку ємність, туди ж додайте промитий, висушений і подрібнений кріп. Можна брати будь-яку свіжу зелень, але саме кріп найкраще, на мій погляд, поєднується з таким сиром. Змішайте сир і кріп ложкою.
- Приготуйте всі компоненти для канапе з беконом – наріжте скибочки бекону, очистіть варені яйця від шкаралупи, підготуйте хліб.
- Яйця наріжте на половинки і підготуйте шпажки (замість них можна використовувати зубочистки).
- Намажте вершковий сир на кожен шматочок хліба товстим шаром по всій поверхні. Шматочок бекону скрутіть і покладіть на канапе. Зверху закріпіть шпажкою з половинкою яйця.
- Канапе з беконом, яйцем і вершковим сиром викладіть на красиву тарілку.
- Подавайте канапе як закуску до святкового столу.
Закуска з блакитного сиру і бекону
Складові:
-
- Сметана – 1/2 склянки
- Сир блакитний (раскрошенную) – 120 г
- Вершковий сир – 120 г
- Цибуля ріпчаста (дрібно різаний) – 2 ст. л.
- Вустерширський соус – 1/8 ч. Л.
- Бекон (обсмажений і дрібно розкришений) – 4 смужки
- Рубана петрушка і блакитний сир для сервірування
- Крекери (побажанню)
Спосіб приготування:
-
- В кухонний процесор скласти блакитний сир, сметану, зелена цибуля, вершковий сир і налити вустерширський соус.
- Пульсувати до утворення однорідної маси, періодично зіскрібаючи масу зі стінок процесора.
- Додати половину смаженого бекону, перемішати і перекласти вершкову масу в миску. Накрити миску харчовою плівкою і поставити в холодильник для охолодження на 2-3 години.
- Перед подачею дістати закуску з холодильника і залишити при кімнатній температурі на 10 хвилин.
- Подавати сирну закуску в сервірувальних тарілках, посипавши беконом, блакитним сиром і рубаною петрушкою.
- До закуски з сиру і бекону добре подати крекери або хлібні палички (за бажанням).
Листкові палички з беконом
Складові:
-
- Тісто листкове недріжджового – 1 пласт – 250 грам
- Бекон, нарізаний на тонкі скибочки – 150 грам (насправді в упаковці було 9 смужок, що нам і було потрібно)
- Сир м’який типу Ольтермані або голландського – 50 грам
- Жовток для змазування – від 1 яйця.
Спосіб приготування:
-
- Краще ж, звичайно виходить з домашнього листкового тіста, але мені сподобалося і з покупного. Бекон був готовий і нарізаний в упаковці. відповідно солоний.
- Разморозьте тісто. Щоб воно не підсохли зверху – посипте злегка борошном і накрийте чистим пакетом або плівкою. Наріжте тісто на 9-10 смужок – близько 2-х сантиметрів шириною.
- Акуратно розкачайте смужку тесту завдовжки трохи більше, ніж скибочку бекону – на пару сантиметрів довше (близько 30 сантиметрів).
- Покладіть зверху бекон. На початку я клав просто зверху бекон, а потім став складати його три рази уздовж. Виходило щось на зразок трубочки.
- Защипніть кінці тесту так, щоб в Защип залишилися кінці бекону. Скрутіть акуратно тісто з беконом, як показано на фотографії.
- Викладіть язички на пергамент на деко.
- Відокремте жовток від білка. Налийте в жовток одну чайну ложку холодної води і добре розмішайте. Так буде набагато легше намазувати жовток на випічку.
- Змастіть язички жовтком. Натріть сир на дрібній тертці і посипте зверху на кожен язичес
- Нагрійте духовку до 220 градусів. Поставте язички пекти, поки вони не підрум’яняться. У мене пішло на це 25 хвилин. Викладіть готові язички на решітку, щоб вони охололи.
Гаряча закуска з беконом
Складові:
-
- борошно пшеничне 200 грамів
- яйце 6 штук
- масло вершкове 120 грамів
- молоко 150 мілілітрів
- бекон 350 грамів
- вершки 200 мілілітрів
- сир 100 грамів
- петрушка
- сіль
- чорний перець
- масло рослинне
Спосіб приготування:
-
- Просіваємо борошно і змішуємо з розм’якшеним вершковим маслом. Додаємо 1 яйце і 1 столову ложку холодної води. Замішуємо тісто і залишаємо на 30 хвилин.
- Розігріваємо духовку до 200 градусів. Тісто розгортаємо і викладаємо у форму, змащену маслом. Зверху накриваємо пекарської папером і викладаємо квасоля. Ставимо форму в духовку на 15 хвилин. Потім прибираємо пергамент з квасолею і випікаємо ще 10 хвилин.
- Нарізаємо бекон кубиками і обсмажуємо в рослинному маслі на розігрітій сковороді до утворення хрусткої скоринки.
- Змішуємо інші яйця, молоко, 20% вершки, додаємо рубану зелень, сіль і перець за смаком. На основу викладаємо бекон і заливаємо сумішшю, зверху посипаємо тертим сиром.
- Запікаємо закуску 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Гаряча закуска з беконом готова! насолоджуйтеся смаком!
Гаряча закуска з беконом
Складові:
-
- масло вершкове 100 г Рамі
- яйца1штука
- бекон 300 г Рамі
- яйця 6 штук
- молоко 150 г Рамі
- вершки густі 200 г Рамі
- сир твердий тертий 70 г Рамі
- зелень петрушки рубана 3ст. ложки
- перець чорний молотийпо смаку
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
-
- Борошно та олію, нарізане кубиками, перемішайте. Додайте яйце, 1-2 столові ложки холодної води і замісіть тісто. Охолоджувати 30 хвилин.
- Готове тісто розкачати в пласт, викладіть у форму, змащену маслом. Покрийте пергаментом, насипте шар квасолі і випікайте 15 хвилин при 210 ° С. Потім приберіть папір і квасолю і випікайте основу ще 10 хвилин.
- Бекон наріжте кубиками і обсмажте до утворення хрусткої скоринки.
- Яйця, молоко, вершки, зелень змішайте, посоліть і поперчіть.
- На випечений основу викладіть бекон, залийте яєчної сумішшю, посипте сиром. Запікайте 40 хвилин при 180 ° С.
Свиняче філе в беконі з смаженим манго
Складові:
-
- 390 гр свинячого філе (вирізка)
- 80 гр с / к бекону в нарізці
- 20 гр оливкової олії
- млин з сумішшю 5-ти перців
- морська сіль
- 100 гр манго
- 100 гр капусти брокколі
- 500 гр води
- 35 гр оливкової олії
- морська сіль
- для журавлинного соусу:
- 200 гр журавлини
- 100 гр води
- 60 гр червоного сухого вина
- 40 гр цукру
- 6 гр петрушки
Спосіб приготування:
-
- На фото набір продуктів для журавлинного соусу: журавлина, цукор, червоне сухе вино, вода
- У невеликому сотейнику доведіть до кипіння воду, всипте 160гр журавлини і цукор.
- Доведіть повторно до кипіння і влийте червоне вино. Готуйте соус до густої консистенції, роздавлюючи ягоди дерев’яною ложкою.
- Протріть соус через сито з дрібним осередком, додайте 40гр свіжих ягід журавлини, а потім прогрійте на тихому вогні. Тримайте соус до подачі в теплі.
- На фото набір продуктів для гарніру: брокколі, манго, оливкова олія, морська сіль.
- Брокколі розберіть на суцвіття, бланшувати в киплячій підсоленій воді 1 хвилину, відкиньте на сито і злегка підсмажте на сковороді в оливковій олії (30гр).
- Манго очистити, нарізати на дольки і змастіть пензлем оливковою олією (5гр). Обсмажте на грилі з 2-х сторін.
- На фото набір продуктів для свинячого філе в беконі: свиняча вирізка, с / к бекон в нарізці, оливкова олія, млин з сумішшю 5-ти перців, морська сіль.
- Вирізку зачистити і наріжте поперек волокон на 6 медальйонів по 65гр. Приправте м’ясо сіллю і перцем.
- Загорніть кожен медальйон в скибочку бекону, закріпіть кулінарною ниткою або шпажкою.
- Обсмажте медальйони на грилі з двох сторін на оливковій олії.
- Свинина повинна бути доведена до повної готовності !!! Якщо при проколі м’яса виділяється червонуватий сік, загорніть медальйони в фольгу і готуйте в розігрітій до t = 180С духовці 5-7 хвилин.
- На підігріту тарілку викладіть філе і скибочки манго.
- Гарніруйте брокколі, декорують журавлинним соусом і петрушкою.
Жюльєн з беконом і грибами
Складові:
-
- гливи 50 грамів
- бекон 3 штуки
- цибулю-шалот 1 штука
- сир твердий 50 грамів
- вино біле 30 мілілітрів
- суміш 5 перців
- зелень
Спосіб приготування:
-
- Гливи рвемо на тонкі смужки, дрібно нарізаємо бекон, подрібнюємо ½ лука-шалот.
- Викладаємо 3 стрічки бекону і цибулю на сковороду, обсмажуємо. Додаємо гриби, тушкуємо, потім вливаємо біле вино і випаровуємо.
- Перекладаємо суміш у кокотніци, посипаємо тертим сиром і меленим перцем.
- Відправляємо в духовку, розігріту до 170 градусів, на 10 хвилин. При подачі прикрашаємо жюльєн зеленню.
Сендвіч з куркою і беконом
Складові:
-
- бекон 7 пластинок
- цукрова пудра 1 чайна ложка
- масло рослинне
- філе куряче 2 штуки
- хліб білий 3 скибочки
- сир плавлений 4 чайних ложки
- салат зелений 2 листи
- огірок 4 скибочки
Спосіб приготування:
-
- Викладаємо стрічки бекону на деко з пергаментом, посипаємо цукровою пудрою і ставимо в духовку, розігріту до температури 150 градусів.
- Розігріваємо на сковороді ½ ст. л. рослинного масла, злегка обсмажуємо куряче філе, загортаємо курку в фольгу, запікаємо в духовці при температурі 150 градусів. По готовності нарізаємо філе пластинками.
- Заздалегідь запікаємо білий хліб в вафельниці. Намазуємо плавлений сир на шматок хліба, зверху викладаємо лист салату і скибочки огірка. Ще раз змащуємо плавленим сиром.
- Зверху викладаємо куряче філе, намазуємо плавлений сир і викладаємо обсмажений бекон. Накриваємо шматком хліба і робимо ще один шар з курки, бекону, огірка і плавленого сиру.
- Готовий сендвіч розрізаємо по діагоналі, щоб вийшло чотири трикутники. Кожен трикутник фіксуємо шпажкою.
Гаряча закуска з беконом
Складові:
-
- борошно пшеничне 200 грамів
- яйце 6 штук
- масло вершкове 120 грамів
- молоко 150 мілілітрів
- бекон 350 грамів
- вершки 200 мілілітрів
- сир 100 грамів
- петрушка
- сіль
- чорний перець
- масло рослинне
Спосіб приготування:
-
- Просіваємо борошно і змішуємо з розм’якшеним вершковим маслом. Додаємо 1 яйце і 1 столову ложку холодної води. Замішуємо тісто і залишаємо на 30 хвилин. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Тісто розгортаємо і викладаємо у форму, змащену маслом.
- Зверху накриваємо пекарської папером і викладаємо квасоля. Ставимо форму в духовку на 15 хвилин. Потім прибираємо пергамент з квасолею і випікаємо ще 10 хвилин.
- Нарізаємо бекон кубиками і обсмажуємо в рослинному маслі на розігрітій сковороді до утворення хрусткої скоринки. Змішуємо інші яйця, молоко, 20% вершки, додаємо рубану зелень, сіль і перець за смаком. На основу викладаємо бекон і заливаємо сумішшю, зверху посипаємо тертим сиром.
- Запікаємо закуску 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Гаряча закуска з беконом готова! насолоджуйтеся смаком!
Клубний сендвіч з курячим філе, яйцем і беконом
Складові:
-
- бекон
- яйце
- грудка куряча
- масло оливкове
- помідор
- рукола
- салат зелнний
- майонез
- сіль
- чорний перець
- вершкове масло
- хліб для тостів
Спосіб приготування:
-
- Обсмажуємо бекон. Масло в сковорідку не додаємо, так як бекон сам по собі дуже жирний.
- На сковороді-гриль обсмажуємо хліб. На обсмажену хліб кладемо зверху по шматочку вершкового масла. Якщо немає вершкового масла, можна збризнути хліб оливковою.
- Курячі грудки змащуємо оливковою олією, додаємо солі і смажимо на сковороді-гриль.
- Смажимо куряче яйце на оливковій олії
- Нарізаємо салат айсберг, додаємо до нього майонез. Перемішуємо. Робимо бутерброд: викладаємо салат на тост, поверх бекон, на інший тост кладемо смажене яйце.
- На деко викладаємо курячу грудку. Відправляємо в розігріту духовку. Готове філе, нарізане навскіс пластинами, викладаємо на хліб з яйцем солимо, перчимо
- Бутерброд з куркою і яйцем ставимо на бутерброд з беконом і накриваємо тостом. Трохи натискаємо на сендвіч. Прикрашаємо салатом з руколи і помідори, заправлений оливковою олією.
Рулетики з бекону з начинкою
З бекону можна приготувати дуже смачні рулетики з різними начинками. Такі рулети можна смажити на сковорідці, але особливо смачними вони виходять запеченими в духовці. В якості основи для начинки підійдуть гриби, курятина, яловичина, індичка, будь м’ясний фарш. Можна також задіяти сир, помідори, цибуля, будь-які ваші улюблені спеції.
Складові:
-
- бекону охолодженого – 500 г
- грибів – 200 г
- лука – 1 шт.
- сиру – 100 г
- майонез
- перець, сіль
Спосіб приготування:
-
- Спочатку готуємо начинку. Дрібно ріжемо гриби і цибулю.
- Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору в рослинній олії
- Додаємо до цибулі гриби. Перчимо і солимо. Смажимо ще близько 10 хвилин. Знімаємо і охолоджуємо начинку.
- Натираємо сир. Додаємо сир до начинки, перемішуємо.
- Заправляємо начинку для рулетиків майонезом, ретельно перемішуємо.
- Солимо і перчимо окремо кожен шматочок бекону. Викладаємо начинку на смужку бекону і звертаємо рулетик. Якщо рулети розгортаються або розсипаються, можна обв’язати їх нитками.
- Обмащуємо кожен рулет майонезом або олією. Викладаємо рулетики на фольгу і потім – на деко. Розігріваємо духовку до 200 ° С. Запікаємо рулети з грибами приблизно 40 міну
- Все, апетитні рулетики з грибами в беконі готові! Можна подавати на стіл – з овочами або картоплею.
- Ці ж рулети можна приготувати швидше – просто підсмажити їх на сковорідці.
- Тоді бажано гриби попередньо обсмажити практично до повної готовності. Але в духовці це блюдо виходить смачніше.
Рулети з беконом
Складові:
-
- Батон – 8 скибочок (квадратний, для тостів)
- Сир – 8 Штук (слайсами (порційний) для сендвічів)
- Бекон – 8-16 Штук (готовий, нарізаний смужками)
Спосіб приготування:
-
- Ображати скоринки від шматочків батона (він повинен обов’язково бути свіжим і м’яким).
- Трохи розкачайте його качалкою.
- Покладіть зверху на батон скибочки сиру (квадратні скибочки сиру ідеально лягають на квадратні шматочки батона).
- Загорніть вийшов бутерброд в рулет і оберніть навколо нього тонкі скибочки порційного бекону (у мене йде дві смужки бекону на один рулетик).
- При необхідності, якщо рулет розкручується, можна скріпити його зубочистками.
- Обсмажте рулетики на сковороді до золотистої скоринки. Мені подобається для цього використовувати вершкове масло, але можна брати і рослинне.
- подавайте гарячим.
Солона коса з сиром і беконом
Складові:
-
- Ковбасний сир – 150 Грам (начинка)
- Бекон сирокопчені – 120 Грам (начинка)
- Борошно пшеничне – 400 Грам
- Яйце – 1 Штука (+ жовток для змазування косички)
- Молоко – 200 мілілітрів (+ 2 ст.л. для змазування косички)
- Свіжі дріжджі – 20 Грам
- Сіль – 5 Грам
- Рідкий мед – 1 Чайна ложка
- Рослинна олія – 20 мілілітрів (гірчичне)
Спосіб приготування:
-
- Підготуйте необхідні інгредієнти. В оригінальному рецепті використовується гірчичне масло, але якщо його немає, покладіть будь-яку рослинну. Читайте ще: Мариновані закуски рецепти з фото.
- У теплому молоці розчиніть сіль, мед, дріжджі. Додайте яйце, влийте масло і перемішайте.
- Просійте борошно, вводите її частинами в тісто. замісити грудку.
- Накрийте його серветкою і залиште в теплі на 1 годину.
- Поки тісто підходить, потрібно підготувати начинку: натріть на крупній тертці ковбасний сир, бекон дрібно поріжте смужками.
- Підійшло тісто розділити на три частини, кожну скачайте в ковбаску завдовжки близько 50 см. Пальцями розплющите першу ковбаску, покладіть на неї третину начинки.
- Укладіть начинку всередині ковбаски. Так само поступите з іншими джгутиками.
- З трьох джгутиків спле косичку, зафіксуйте край.
- Перенесіть косичку на пергамент. Змастіть глазур’ю (молоко + жовток + щіпка солі). За бажанням посипте кунжутом або насінням соняшнику. Залиште на 30-40 хвилин підходити в теплі.
- Випікайте при 180 градусах 30-35 хвилин.
- Дайте кісці охолонути – і подайте до чаю.