Моцарелла – свіжий пастоподібний тягнути сир, типовий представник італійських волокнистих сирів категорії. У сирі моцарелла багато корисних властивостей. Особливо, якщо він зроблений з хорошого свіжого молока. У ньому багато вітамінів і мінералів. Є кальцій, йод і фосфор! Особливо радять сир моцарелла тим, хто займається спортом, так як в ньому дуже багато здорового білка, який сприяє зміцненню м’язів і їх зростання.
Правильна Моцарелла – це білі, злегка приплюснуті кульки 75-100 мм і вагою від 100 до 200 г, упаковані разом з сироваткою в вакуумні пакети або банки. Крім того, у продажу зустрічається напівтверда і підкопченим моцарелла – ці варіанти добре плавляться, з них готують гарячі бутерброди і піцу. Читайте ще: Царська закуска: покроковий рецепт з фото.
Закусочні маффіни з моцарелою
Пропоную приготувати закусочні маффіни «3 сиру». Маффіни виходять дуже ароматними, з яскравим сирним смаком. Закусочні маффіни можна взяти в якості перекусу на роботу або в школу. Жоден любитель сиру не встоїть!
Складові:
-
- Борошно грубого помелу – 120 г
- Яйце куряче – 1 шт.
- Олія – 50 мл
- Сир Моцарелла – 75 г
- Сир твердих сортів – 80 г
- Сир Пармезан – 50 г
- Молоко – 80 мл
- Сіль – щіпка
- Розпушувач – 2 ч.л..
Спосіб приготування:
-
- Для приготування закусочних маффинов «3 сиру» потрібно відразу підготувати продукти за списком.
- Сир Пармезан натерти на дрібній тертці. Моцарелу і твердий сир нарізати кубиками
- Збити яйця з молоком та олією
- В окремій мисці з’єднати борошно, розпушувач, сіль і всі види сиру.
- Влити рідкі інгредієнти і ретельно перемішати.
- Викласти тісто в форми для маффінів і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
- Закусочні маффіни «3 сиру» готові.
Пиріг картопляний з моцарелою
Якщо є готове саморобний або покупне дріжджове тісто, то пиріг з сирою картоплею з сиром можна приготувати дуже швидко – на раз-два! У мене в морозилці частенько, а точніше, практично завжди, водиться шматок замороженого дріжджового тіста. Є звичка робити тесту (на піцу або на пироги) побільше, ніж треба, і надлишки заморожувати. Найчастіше таке відбувається з піцою, тому що не завжди знаю, скільки їдців загляне в п’ятницю до столу … Тому для пирога взято саме размороженное дріжджове тісто для піци. На сайті багато перевірених надійних рецептів для дріжджовий випічки, так що беріть будь!
Складові:
-
- Тісто дріжджове – 250 г
- Картопля – 3 шт.
- Сир – 50-100 г
- Спеції – за смаком
Спосіб приготування:
-
- Сир також підходить самий різний: напівтвердий, розсолу і т.д.
- Для приготування пирога з картоплею і сиром підготуйте інгредієнти за списком до рецептом.
- Для начинки очищену картоплю потрібно тоненько нарізати на кружечки ножем, на тертці для скибочок сиру або за допомогою кухонного комбайна.
- Якщо сир досить солоний, то сіль для картоплі додавати не потрібно.
- Сир для начинки просто натріть, наріжте або розкришите, в залежності від його виду.
- Розкачайте тісто в тонку прямокутну заготовку, наприклад квадратну.
- На половину тіста (в обидва напрямки) укладіть спочатку половину картоплі, потім сир і другу половину картоплі.
- Картоплю треба посипати спеціями.
- Укрийте начинку тестом і защипайте краю. Зробіть проколи для виходу пара.
- За бажанням можна змастити поверхню жовтком, але я так не роблю, мені достатньо звичайного зарумянивания без глянцю.
- Запікайте дріжджовий картопляно-сирний пиріг при 200 градусах близько 25 хвилин.
- Пиріг з сирою картоплею і сиром готовий. Після духовки укрийте його на кілька хвилин рушником.
Рулетики з індички і моцарелою
Пропоную приготувати дуже просте, але від цього не менш смачна страва – рулетики з філе індички з овочами і сиром. З начинкою можна експериментувати: цукіні замінити баклажанами або болгарським перцем, а моцарелу – улюбленим сиром.
Складові:
-
- Філе індички – 4 шт.
- Цукіні – 4 тонкі смужки
- Помідори черрі – 4 шт.
- Сир Моцарелла – 200 г
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
-
- Для приготування рулетиків з індички з начинкою в духовці потрібно відразу підготувати продукти за списком.
- Філе індички промити, обсушити паперовим рушником і злегка відбити. Посолити за смаком.
- На кожне філе викласти по платівці цукіні.
- Зверху викласти пластинки сиру і помідор.
- Згорнути філе рулетиками і скріпити зубочистками.
- Викласти рулетики у форму і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
- Запечені в духовці рулетики з індички з начинкою готові до подачі.
Сирні оладки з моцарелою
Чим хороший цей рецепт? У ньому мінімум борошна і масла, а запікати оладки ми будемо в духовці. Хоча за бажанням, звичайно, можна і посмажити. Моїм дітям дуже подобається такі сирні оладки. Я їх часто готую, коли залишається картопляне пюре. Приємних вам клопоту на кухні!
Складові:
-
- Картопляне пюре – 300 Грам
- Борошно – 1-2 ст. ложок
- Яйце – 1 Штука
- Бекон – 6 скибочок
- Шніт-цибуля – 1 Пучок
- Моцарелла – 100 Грам
- Чеддер – 100 Грам
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений – За смаком
- Олія – 1 ст. ложка (для смаження)
Спосіб приготування:
-
- Підготуйте необхідні продукти. Духовку дозволите на 180 ° C.
- Суху сковороду нагрійте. Бекон подрібніть і обсмажте до рум’яної скоринки.
- Зелень подрібніть, сир натріть на дрібній тертці. Змішайте всі інгредієнти, крім моцарелли. Муки додайте спочатку 1 ст. л., перемішайте. За необхідності додайте ще 1 ст. л.
- Візьміть трохи сирного «тесту», сформуйте коржик. Покладіть в її центр 1 ч.л. тертої моцарелли, сформуйте оладок трикутної форми.
- Пергамент для випічки змастіть рослинною олією, помістіть на нього сирні заготовки і випікайте в розігрітій духовці протягом 20-30 хвилин.
- Подавайте з зеленню і консервованими томатами.
Гарячі бутерброди Шахи
Приготувати гарячі бутерброди «Шахи» під силу навіть дитині! До речі, така ідея особливо сподобається якраз дітям, які люблять не тільки смачну їжу, але і оригінально приготовленою і поданою! Так що пропоную порадувати своїх домочадців оригінальним, смачним і швидким сніданком. А як приготувати гарячі бутерброди «Шахи», дивіться далі.
Складові:
-
- Хліб тостерний – 3 скибочки
- Шинка – 3 скибочки
- Моцарелла – 50 Грам
Спосіб приготування:
-
- Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Увімкніть духовку на 180 градусів.
- Шинку порізати соломкою шириною приблизно 5 мм. Якщо у вас моцарелла в невеликих кульках, як у мене, то нічого страшного, плетіння все одно вийде зробити.
- Просто поріжте кульки на тонкі пластини, а потім на смужки шириною 4-5 мм. Тепер на скибочки хліба спочатку викладіть скибочки шинки, а потім поперек покладіть скибочки моцарели.
- Перекладіть бутерброди на деко, застелене пергаментом, і відправте в духовку на 10-15 хвилин (температура 180 градусів).
- Гарячі бутерброди «Шахи» готові. Їжте із задоволенням!
Запечена болгарський перець з каперсами і моцарелою
Складові:
-
- солодких болгарських перців – 6 Штук
- червоного винного оцту – 1/4 Склянки
- часнику – 1 Зубчик
- сіль за смаком
- мелений чорний перець – За смаком
- оливкового масла – 2 Ст. ложки
- каперсів – 2 Ст. ложки
- петрушки – 2 Ст. ложки (за бажанням)
- сиру моцарелла – 220 Грам
Спосіб приготування:
-
- Розігріти духовку до 200 градусів. Викласти болгарські перці на велике деко, застелене алюмінієвою фольгою, і запікати від 45 хвилин до 1 години.
- Використовуючи щипці, перевертайте болгарські перці кожні 15 хвилин на один з чотирьох боків. Таким чином, перці вийдуть рівномірно просмаженими з усіх боків і не пригорять.
- Як тільки перці буде готові, накрити деко іншим листом алюмінієвої фольги і дати охолонути.
- Коли перці охолонуть, видалити шкіру і насіння.
- Нарізати на смуги товщиною близько 6 мм. Перемішати перець в мисці з червоним винним оцтом, подрібненим часником і декількома пучками солі.
- Накрити кришкою і дати залишити перець маринуватися на 1 годину або на ніч (до 4 днів) в холодильник.
- Перед подачею викласти болгарський перець на тарілку. Додати сіль і мелений чорний перець за смаком.
- Полити перці оливковою олією, посипати каперсами, подрібненою зеленню петрушки і викласти скибочки сиру моцарелла. Подавати з хрустким хлібом і келихом вина.
закуска капрезе
Складові:
-
- бальзамічного оцту – 2 Чашки
- помідора – 3 Штуки
- сиру моцарелла – 360 Грам
- листя базиліка – – За смаком
- оливкова олія – - За смаком
- сіль і мелений чорний перець – – За смаком
Спосіб приготування:
-
- У маленькій каструлі довести бальзамічного оцту до кипіння на повільному вогні.
- Варити від 10 до 20 хвилин, поки бальзамічний оцет не загусне і не буде нагадувати глазур зведені до товщі глазур’ю.
- Зняти з вогню і вилити в миску або графинчик. дати охолонути.
- Нарізати помідор і сир моцарелла на скибочки середнього розміру.
- Приготувати страву для салату.
- Викласти скибочки помідора і сиру моцарелла на блюдо, щоб вони перекривали один одного.
- Викласти листя базиліка між скибочками.
- Скропити оливковою олією зверху трохи кожну скибочку.
- Виконати те ж саме з бальзамічним оцтом, полив кожну скибочку.
- Бальзамічний оцет зберігайте в холодильнику для подальшого використання.
- В кінці посипати салат сіллю і приправити чорним перцем. Подавати салат на обід з скибочками хрусткого хліба або подавати з яловичиною на вечерю.
Помідори з моцарелою і базиліком
Цей варіант, як приготувати помідори з моцарелою і базиліком, в італійській кухні називається салат Капрезе. Це дуже легка закуска, яка прекрасно доповнить як щоденний, так і святковий стіл. Що стосується заправки, то крім оливкової олії ви можете також використовувати бальзамик.
Складові:
-
- Помідор – 2-3 Штук
- Базилік – За смаком
- Моцарелла – 200 Грам
- Оливкова олія – 2 ст. ложки
- Сіль – 1 Щіпка
- Перець – 1 Щіпка
Спосіб приготування:
-
- А ось і головні інгредієнти нашого страви.
- Помідори вимити, обсушити і гострим ножем наріжте тонкими кружечками
- Сир наріжте такими ж кільцями. В цей час вимийте листочки базиліку, обсушити їх.
- Через пару хвилин вже можна збирати помідори з моцарелою і базиліком в домашніх умовах для подачі.
- На кружечок помідора з сиром викладіть листочок базиліка.
- Підсолити закуску трохи, додайте дрібку перцю, збризніть оливковим маслом.
- Ось і весь секрет, як приготувати помідори з моцарелою і базиліком. Пригощайтеся!
Закуска з моцарелою і смаженими помідорами
Складові:
-
- Помідори вершки – 6 шт.
- Оливкова олія – для змащування листа
- Сир моцарела – 2 кульки
- Сіль за смаком
- Чорний перець мелений – за смаком
Для трав’яного масла:
-
- Оливкова олія екстра класу – 60 г (4 ст. Л.)
- Базилік, свіже листя – 12 шт.
- Часник – 1 зубок
Для салату:
-
- Суміш салатних листя – 100 г
- Зелень (кінза, петрушка, базилік, шніт і т.п.) – 50 г
- Насіння гарбуза (смажені) – 25 г (3 ст. Л.)
- Насіння соняшнику (смажені) – 25 г (3 ст. Л.)
Для заправки салату:
-
- Оливкова олія екстра класу – 60 г (4 ст. Л.)
- Оцет бальзамічний – 1 ст. л.
- Гірчиця дижонская – 1/2 ч. Л.
- Сіль за смаком
- Чорний перець мелений – за смаком
Спосіб приготування:
-
- Включити духовку – розігріти до 200 градусів. Деко злегка змастити маслом.
- Помідори розрізати на половинки, видалити насіння.
- Викласти половинки помідорів на деко, зрізами вгору, і поставити в розігріту духовку.
- Запікати помідори близько 20 хвилин, до м’якого стану (але помідори повинні зберігати свою первісну форму).
- Тим часом приготувати трав’яне масло. Для цього викласти в чашу блендера (або кухонного процесора) листочки базиліка і очищений подрібнений часник, налити оливкову олію.
- Пульсувати до однорідного стану.
- Перелити ароматне масло в невелику миску, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник.
- Моцареллу нарізати кружечками. На кожну з 4-х сервірувальних тарілок викласти по 2-3 кружечка сиру, зверху викласти смажені помідори і скропити ароматним маслом.
- Посолити і поперчити за смаком.
- Приготувати заправку для салату. Змішати всі інгредієнти для заправки, злегка збити віночком або вилкою.
- У салатницю викласти суміш салатних листя, перемішати. Посипати насінням, полити заправкою і добре перемішати.
- Подавати закуску з моцарелли і смажених помідорів з салатом.
Кабачкова запіканка з моцарелою
Складові:
-
- кабачок (цукіні) 1 шт.
- фарш м’ясний 350 г
- яйце-2 шт 2 шт.
- сіль за смаком
- помідори дрібні 5 шт.
- цибуля ріпчаста 1 шт.
- томатний кетчуп маху 4 ст.л.
- перець чорний мелений-до душі
- зелень-за смаком
- сметана 120 мл
- моцарелла, міні-кульки 4 шт.
Спосіб приготування:
-
- Підготувати інгредієнти. Овочі вимити і очистити. Цибулю нарізати і обсмажити на олії. Додати м’ясний фарш, обсмажити до готовності м’яса, посолити, поперчити за смаком.
- Додати томатний кетчуп від маху. Готувати ще 3 хв, зняти сковороду з вогню.
- Кабачки очистити і натерти на тертці, посолити і зайвий сік віджати. Помідори нарізати тонкими кружечками.
- Для заправки збити яйця, додати сметану, добре збити, посолити і поперчити за смаком. У вогнетривку форму, змащену маслом, викласти половину кабачкової маси, зверху викласти обсмажену м’ясний фарш, потім-другу половину кабачкової маси.
- Зверху викласти кружечки помідорів. Залити заправкою. Посипати нарізаною зеленню. Поставити в духовку, розігріту до 180 градусів.
- Готувати протягом 35 -40 хвилин. Моцареллу нарізати на тонкі кружальця, викласти зверху, поставити на 5 хвилин в духовку.
Курячі гомілки фаршировані моцарелою
Складові:
-
- курячі гомілки 6 шт.
- свіжий зелений горошок 100 г
- моцарелла 6 шт.
- сіль за смаком
- перець чилі за смаком
- сік лимона 0.5 шт.
- приправа для курки 1 ч.л.
Спосіб приготування:
-
- З курячих гомілок акуратно витягнути кістку, підрізавши м’ясо. Замаринувати їх в соку лимона і спецій для курки на кілька годин. Можна поперчити і посолити за смаком.
- Потім замість кісточки покласти всередину по ложці свіжого зеленого горошку і по кульці моцарели.
- Широкий край гомілки заколоти зубочисткою.
- Смажимо на сковороді гриль або в духовці до золотистої скоринки. Подаємо з овочевим салатом і зеленню.
Курячі рулети з моцарелою
Філе курячої грудки займає значну частину раціону людей, які дотримуються здорового харчування. Це доступний білок без зайвого жиру. Але з точки зору Большінсто – досить нудний продукт. Спробуємо його «оживити» за допомогою помідорів чері і моцарели.
Складові:
-
- 2 філе курячої грудки
- 80 г моцарели
- 2 середніх цукіні
- 10 помідорів чері
- 5 гілочок базиліка
- 1 ч. Л. оцту з білого вина
- 1/2 ч. Л. сушених італійських трав
- оливкова олія
- бальзамічний оцет
- сіль
- мелений чорний перець
Спосіб приготування:
-
- Розігрійте духовку до 200 ° С. Наріжте листя базиліка. Моцареллу наріжте середніми кубиками.
- Помідори розрізати навпіл. Змішайте моцарелу, базилік і помідори, додайте оцет, посоліть і поперчіть.
- Цукіні наріжте брусочками. Підготуйте два шматки фольги довжиною 40 см.
- У центр кожного аркуша викладіть цукіні, посоліть, поперчіть і збризніть оливковим маслом, приправити італійськими травами.
- Куряче філе покладіть на робочу поверхню. Подрежьте від центру до країв і розкрийте як книгу. Прикрийте філе плівкою і відбийте до товщини 1-1,2 см.
- На край відбивною викладіть начинку з моцарели і помідорів і загорніть в рулет. Скріпіть краю зубочисткою і посипте рулети сіллю і перцем.
- Покладіть курячі рулети на цукіні і запечатав в пакети. Викладіть на деко і поставте в духовку на 20 хв. В кінці відкрийте пакет і готуйте 5 хв.
- Перекладіть пакети на тарілки, збризніть блюдо бальзамічним оцтом.
Помідори з базиліком, часником і сиром моцарелла
Складові:
-
- середніх круглих помідора
- 1 кулька свіжого сиру моцарелла
- 18 листочків (2-3 гілочки) базиліка (і 2 листочка для прикраси)
- 3-4 столових ложки оливкової олії (плюс трохи для змазування)
- 2 великих зубки часнику
- 1 столова ложка порізаних листочків базиліка (3-4 листки)
- 1 щіпка морської (кам’яної) солі
- чорний перець – за смаком)
Спосіб приготування:
-
- Сир моцарела порізати кружальцями шириною 0,7 см.
- Помідори порізати кружальцями, поперек (шириною 0,5-07см, приблизно)
- Оливкова олія вилити в невелику мисочку або піалу. 2 зубки часнику почистити, порізати на 2-3 частини, кинути в масло. 3-4 листочка базиліка скласти один на один, згорнути в тугу трубочку і порізати тонко поперек. Додати до часнику.
- Масло добре змішати (за допомогою вилки), часник трохи придавити, що б він випустив сік. Посипати дрібкою чорного свежемолотого перцю, перемішати.
- Листочки базиліка обрізати зі стеблинок гострим ножем, або ножицями. Капнути кілька крапель оливкової олії на тарілочку або блюдечко. Занурити пальці в масло, і пальцями протерти листочки, що б вони не темніли.
- На велику плоску тарілку викласти листочки базиліка – не впритул, але рівномірно, – по краях тарілки.
- По колу, чергуючи, викласти кружечки помідор і сиру, внахлест, – верхній скибочку прикриває нижній, приблизно, наполовину. По центру покласти найменші по діаметру шматочки сиру і помідора, вставити 2 листочка базиліка.
- Сумішшю оливкового масла (зубки часнику вийняти і викинути), – за допомогою ложки, круговими рухами полити салат, починаючи від країв тарілки і закінчуючи по центру.
- Подати до столу. (Також подати пористий хліб, – ідеально підійде хліб чіабатта).
Канапе з моцарели і помідорів чері
Складові:
-
- щіпка сухого базиліка
- 2 ст. ложки оливкової олії
- кілька гілочок зелені
- 1 банка маслин без кісточок
- 120 г міні-моцарели
- 200 г помідорів чері
- щіпка морської солі
Спосіб приготування:
-
- Зрізати у помідорів капелюшки, щоб вони могли рівно стояти на поверхні.
- Проткнути капелюшок шпажкою, потім нанизати на неї маслину, моцарелу і листочок зелені.
- Останньою надіти помидорку – зрізана її частина повинна виявитися на самому краю шпажки.
- Коли все шпажки будуть заповнені, посолити канапе, посипати спеціями і поставити вертикально на тарілку (помідори повинна виявитися внизу).
Канапе з моцарелою до шампанського
Такі канапе з моцарелою до шампанського в домашніх умовах дійсно допомагають створити святковий настрій! Так що, як мені здається, для фуршетів, корпоративів, або навіть домашніх вечірок така закуска стане просто незамінною! До речі, коли, скажімо, раптово нагрянули гості, і у вас залишалася в барі пляшка шампанського або білого вина, – обов’язково згадайте цей рецепт приготування канапе з моцарелою до шампанського. Адже навіть без італійського маринаду цей сир буде добре «звучати» з помідорами і греночкамі!
Складові:
-
- Кульки моцарели – 10 Штук
- Помідори черрі – 10 Штук
- Скибочки білого хліба – 10 Штук
- Оливкова олія – 5 ст. ложок
- Лимон – 1/2 Штуки
- Сир сирний – 100 Грам
- Спеції – За смаком
Спосіб приготування:
-
- Поки будемо займатися підготовкою інших інгредієнтів, замарінуем моцарелу. Для цього поміщаємо її в оливкове масло, додамо подрібнену половинку лимона разом з цедрою і соком.
- Сюди ж – спеції за смаком. Я додавала розмарин, сіль і перець. маринуємо півгодини.
- З хліба вирізаємо кружечки, квадратики, або, як у мене, зірочки.
- Можна трохи хліб підсушити в духовці, а потім намазати тонким шаром сирний сир на кожен шматочок.
- На шпажку наколюємо кружечок підготовленої моцарели і помідор черрі, і «пришпилюють» до хлібної зірочці.
- закуска готова!
Канапе з сиром моцарелла
Складові:
-
- Помідори Черрі – 8-10 Штук
- Сир Моцарелла – 100 Грам
- Листя шпинату – 5 Штук
Спосіб приготування:
-
- Спочатку помийте помідори черрі і листя шпинату.
- Сир моцарела наріжте невеликими шматочками. Можете зробити їх них кульки, наприклад, маленькою ложечкою для морозива та інших десертів.
- Тепер приготуйте палички для канапе. Це можуть бути спеціальні маленькі шпажки, або зубочистки. Читайте ще: Закуски з консерви рецепти з фото.
- Акуратно ріжемо помідори черрі навпіл.
- Тепер спочатку насаджує одну половину помідора.
- Потім шматочок листки шпинату. Листочки можете порвати, або ж скласти в два-чотири рази.
- Наступним йде сир моцарелла.
- І закриває канапе друга половинка помідора черрі.
- Ось так вийшли у вас прекрасні і яскраві канапе з сиром моцарелла! Викладіть їх на красиву тарілку, покриту листям салату або скибочками огірка.
- Як вам більше подобається. Так само можете полити їх оливковою олією.