Існує багато закусок з лаваша, вони можуть готуватися як у вигляді рулетів, так і тарталеток. Начинка ж таких тарталеток може бути найрізноманітнішою. Відмінним рішенням для начинки може стати жульєн з курки і грибів, а також помідори разом з ковбасою.
Подрібнений сир при запіканні закуски утворює апетитну тягучу корочку, що робить тарталетки оригінальними і незвичайними. Час на приготуванні такої закуски знадобиться зовсім небагато, так як готувати тісто для них зовсім не потрібно адже використовується лаваш. Приготуйте тарталетки з лаваша в 2 варіантах, такий вид святкової закуски точно припаде до смаку вашим близьким і гостям. Читайте ще: Тарталетки з морепродуктами: покроковий рецепт з фото.
Як зробити тарталетки з лаваша в формочках
Складові:
-
- Упаковка лаваша (як правило, в одній упаковці міститься два тонких листа).
- Яйце – 1 шт. (Тільки для змазування кошичків)
- Сир твердий – 100 г. (можна використовувати будь-який сир)
- Ножиці кулінарні
- Форми для запікання маффинов
Спосіб приготування:
-
- Кожен лист лаваша слід розрізати на пропорційно рівні квадратики. Їх розміри слід передбачити самостійно, в залежності від форми, в якій ви їх будете запікати. Кінці відрізаного квадратика не повинні звисати, вони повинні стирчати вгору після укладання в форму.
- Найоптимальнішим розміром квадратиків можна вважати 10 на 10 см, але ці позначення досить умовні.
- Підготуйте форму. Покладіть перший квадратик на дно формочки.
- Збийте яйце і промажте весь покладений шматочок лаваша.
- Посипте шматочок лаваша невеликою кількістю сиру. Сир під час запікання розплавиться і стане об’єднавчим компонентом, допоможе корзиночці тримати форму.
- Після цього перший шматочок лаваша накривається другим квадратиком так, щоб їх куточки зрушили і вийшла своєрідна корона.
- Щільно притисніть листочки лаваша один до одного пальцями.
- Якщо формочки у вас силіконові, відправте їх в мікрохвильовку на одну хвилину. Після цього дістаньте і не виймайте кошик поки вона повністю не охолоне.
- Якщо формочки у вас металеві, їх слід відправити в духовку на високу температуру і потримати в ній до п’яти хвилин.
- Кошики, які охололи мають красиву і дуже оригінальну форму. Їх слід начинити.
Класичні тарталетки з лаваша
Складові:
-
- Лаваш тонкий (листи розміром 30х50 см) – 3 шт.
- Яйця – 1-2 шт.
Спосіб приготування:
-
- Для приготування кошичків-тарталеток знадобляться тільки яйця і тонкий листовий лаваш.
Також знадобляться силіконові або залізні формочки (добре підходять формочки для кексів-маффинов). Як приготувати тарталетки з лаваша: - Кожен лист лаваша розрізаємо на квадрати, зі стороною приблизно 10 см. У нас продаються лаваші «стандартного» розміру, овальної форми.
- Лист такого лаваша потрібно спочатку розрізати вздовж на три частини. Потім, при необхідності, обрізати закруглені краї і розрізати смужки на квадрати.
- Яйця злегка збити. (В яйця можна додати сіль, спеції, але це вже за бажанням.) Для приготування однієї тарталетки знадобляться два квадрата лаваша.
- Змочуємо їх в яйці з одного боку. Можна користуватися спеціальним пензликом. Або вмочити одну сторону одного з квадратів в яйце, а потім потерти листи лаваша одна об одну, рівномірно розподіляючи яйце по поверхні.
- Потім складаємо квадрати один на одного по діагоналі намазала стороною вгору. Укладаємо заготовку в формочку. Точно так само чинимо з рештою лавашем. Ставимо все формочки на деко.
- Духовку розігріваємо до 220-230 градусів. Деко з тарталетки ставимо в верхню третину духовки.
- Запікаємо тарталетки з лаваша 5-10 хвилин. Потрібно уважно стежити, щоб краї підрум’янилися, але не підгоріли. Потім духовку вимикаємо і залишаємо тарталетки в духовці ще на 10 хвилин.
- Готові тарталетки з лаваша можна наповнити, ніж захочеться: салатом ( «крабовим» з рисом і яйцем, з кальмарів або креветок, з обсмажених грибів і т.д.), сиром з часником, печінковим паштетом, фруктами (солодким салатом).
- Можна використовувати тарталетки як вазочки – наприклад, для горіхів. Це на ваш смак.
- Для приготування кошичків-тарталеток знадобляться тільки яйця і тонкий листовий лаваш.
Тарталетки з лаваша з жульєном
Складові:
-
- 1 уп. лаваша;
- 300 мл вершків;
- 500-520 гр. грибів шампіньйонів;
- велика головка ріпчастої цибулі;
- 450-520 гр. курячого філе;
- 10-15 гр. сушених грибів;
- 60-70 гр. голландського сиру;
- приправа для жульєну;
- курине яйце.
Спосіб приготування:
-
- Цибулину очистіть, промийте, а потім наріжте її у вигляді невеликих кубиків.
- Печериці гарненько промийте його під водою, використовуючи для цього щітку. Потім наріжте їх на тонкі пластини.
- Кілька сушених грибів подрібніть за допомогою блендера.
- М’ясо перекладіть в каструлю, залийте водою, додайте сіль і варіть до готового стану.
- Нарізану цибулину обсмажити до золотистого на сковороді, перекладіть в окрему миску.
- У цій же сковороді підсмажте нарізані на пластини печериці, перекладіть до обсмаженої цибулі.
- Потім слід також підсмажити відварне і нарізане на скибочки куряче філе. Надішліть його в миску до печериць і цибулі.
- 200 мл вершків налийте в каструлю і доведіть їх до киплячого стану, а потім знизьте вогонь до мінімуму. Додайте приправу до Жульєна, а також подрібнені сушені гриби і перемішайте соус. Готуйте грибний соус ще протягом 5-6 хв. поки не з’явитися ніжний грибний запах.
- Додайте соус в миску з грибами, цибулею і курячим м’ясом і змішайте всі інгредієнти.
- Лаваш наріжте на квадрати розміром 10 х 10 см і замочіть їх у суміші із залишків вершків і курячого яйця. Дайте лаваш 10-12 хв. для розмокання, а потім викладіть його в маленькі формочки для випічки кексів таким чином, щоб дно було повністю покрито лавашем
- Перекладіть приготовлену начинку в формочки і посипте їх вміст подрібненим голландським сиром.
- Розігрійте духовку до 180 С, помістіть в неї ваші тарталетки з жульєном і запікайте їх приблизно 13-15 хв.
- Дістаньте зарум’яненим тарталетки і перекладіть їх на блюдо. Тепер ви можете пригощати цієї чудової закускою гостей.
Тарталетки з лаваша з ковбасою і помідорами
Складові:
-
- 1 уп. лаваша;
- 3-4 великих помідора;
- болгарський перець;
- 200-220 гр. вареної ковбаси;
- 100 мл вершків;
- курине яйце;
- 100 гр. картоплі;
- 100-110 гр. сиру голландського;
- морська сіль;
- нежирний майонез;
- мелений перець.
Спосіб приготування:
-
- Болгарський перець, промийте, очистіть від насіння і наріжте у вигляді дрібних шматочків.
- Картопля дрібно наріжте кубиками і злегка обсмажте на сковороді.
- Варену ковбасу наріжте у вигляді невеликих кубиків.
- З помідорів видаліть насіння, а також зайву рідину і наріжте дрібно залишилася м’якоть.
- Змішайте всі подрібнені інгредієнти і заправте їх майонезом. За смаком додайте морську сіль, а також мелений перець.
- Голландський сир подрібніть за допомогою терки, і додайте велику його частину в приготовлену начинку, перемішайте.
- Сир, що знадобиться для посипання тарталеток.
- Наріжте лаваш у вигляді квадратиків так, як в попередньому варіанті і замочіть в необхідній кількості вершків, змішаних з курячим яйцем.
- Ставимо тарталетки на деко і відправляємо в розігріту до 180-190 ° С духовку, запікаємо їх 15 хв до зарум’янювання лаваша і утворення однорідної сирної скоринки.
- Тарталетки з ковбасою і помідорами готові, швидше за подавайте їх на стіл. Така оригінальна закуска урізноманітнює ваше святкове застілля.
Смачні тарталетки з лаваша
Складові:
-
- лаваш тонкий вірменський – 1-2 шт.
- цибуля-порей – 1 шт.
- бекон (грудинка) – 100 г
- яйце – 2 шт.
- сир сирний (творог) – 100 г
- вершки – 150 мл
- рослинне масло – 2 ст.л.
- сіль, перець чорний, зелень свіжа – за смаком
Спосіб приготування:
-
- Тонкий лаваш розрізати на квадрати відповідно до розмірів формочок для мафінів (5 на 5 см), викласти по два-три квадратика внахлест в кожну форму, поглиблюючи дно і формуючи тарталетки. Якщо лаваш сухої необхідно скропити його водою до розм’якшення або опустити на 2-3 секунди в ємність з водою, а потім приступати до формування тарталеток.
- Білу частину цибулі-порею нарізати тонкими кільцями, бекон або грудинку нарізати соломкою. Обсмажити цибулю-порей і бекон на сковороді, помішуючи, протягом 4-5 хвилин. Для приготування омлетной заливки змішати сирний сир (м’який сир), вершки, сіль, перець і яйця.
- Злегка збити віночком для отримання однорідної гладкої суміші без великих грудочок. Бажано використовувати саме вершки, в крайньому випадку, можна замінити жирним домашнім молоком.
- На дно тарталеток з лаваша викласти бекон і цибулю-порей, попутно змащуючи силіконової пензликом «крильця» тарталеток розтопленим з бекону жиром. Це запобіжить тарталетки від надмірного пересушування в духовці.
- Кожну формочку залити омлетной сумішшю, залишаючи 1 сантиметр для підйому маси при випіканні. Духовку розігріти до 180-ти, формочки перенести на деко, поставити в гарячу духовку. Випікати такі тарталетки з лаваша 15-20 хвилин, витягти і відразу ж подавати на стіл, присипавши зеленню.
- Оригінальний, приголомшливий і смачний сніданок готовий! Гарного дня!
Тарталетки з лаваша
За лічені хвилини можна приготувати красиві і дуже функціональні тарталетки з лаваша в домашніх умовах. У них можна подавати закуски, салати або використовувати їх в якості хліба.
Складові:
-
- Тонкий лаваш – 1 Штука
Спосіб приготування:
-
- Рецепт приготування тарталеток з лаваша дійсно дуже простий і займає менше півгодини. Їх необхідного – тільки лаваш, ножиці або ніж і формочки для випічки кексів.
- Для початку необхідно визначити розмір майбутніх тарталеток. Він залежить від розміру формочок, але квадрат повинен бути трохи більше.
- Вкласти квадрат лаваша в формочку. Намагаючись не пошкодити лаваш, акуратно розправити його так, щоб сформувати майбутню тарталетку.
- Щоб тарталетки з лаваша в домашніх умовах не втратили форму в процесі випікання, необхідно зверху помістити ще одну формочку або насипати всередину чого-небудь важкого – гороху або квасолі, наприклад.
- Тепер можна відправити формочки в розігріту духовку на 5-7 хвилин. При бажанні можна підсмажити їх до золотистого кольору, тоді знадобиться близько 10 хвилин. Після того, як тарталетки готові, їм потрібно дати добре охолонути, а лише потім дістати з форми і подавати до столу.
Тарталетки з лаваша з омлетом
Складові:
-
- Лаваш (вірменський) – 2 шт
- Лук-порей (біла частина) – 1 шт
- Сир сирний – 100 г
- Сливки (будь-які) – 100 мл
- Яйце куряче – 2 шт
- Бекон (або грудинка) – 80 г
- Олія – 30 мл
- Перець чорний (за смаком)
- Сіль за смаком)
Спосіб приготування:
-
- Лаваш нарізати квадратами 10 * 10 см. Змастити квадрати з обох боків рослинним маслом.
- У форму для мафінів покласти по два квадрата.
- Лук-порей (білу частину) нарізати тонкими кільцями.
- Бекон порізати соломкою. Обсмажити їх в рослинному маслі 5 хвилин.
- Змішати сирний сир, вершки і яйця, додати сіль і перець за смаком.
- Викласти цибулю і бекон на дно тарталеток.
- Залити омлетной сумішшю. Запікати при 180 гр. до готовності 15-20 хвилин.
Тарталетки з лаваша з мексиканськими фрикадельками
Складові:
-
- лаваш вірменський 2 листи
- масло рослинне
- фарш яловичий 0,5 кг
- булочка здобна 100 гр
- молоко 1/2 ст.
- сіль, перець червоний до смаку
- кетчуп гострий 3ст.л.
- помідори 2 шт великі
- перець болгарський 2 шт
- цибуля ріпчаста 2 шт
- капуста свіжа кетчуп
Спосіб приготування:
-
- Тонкі пластини лаваша розрізати на 3 частини кожну.
- Вийдуть квадрати, які змастити з обох сторін маслом.
- Взяти маленькі мисочки або форми для випікання кексів.
- Укласти в них квадрати з лаваша так, щоб отримати «Мисочки» з краями.
- Поставити в духовку для підсушування. Вони повинні злегка підрум’янитися.
- Вийняти готові тарталетки і остудити.
- Кожну тарталетки вийняти з форм і поставити на блюдця.
- Булочку замочити в молоці і потім віджати. Додати її в фарш.
- Цибулю дрібно порізати і підсмажити. Теж додати в фарш.
- Влити в масу кетчуп. Все добре вимішати.
- За смаком додати сіль і перець.
- З приготовленої маси зробити маленькі фрикадельки і підсмажити на сковороді.
- Помідори опустити в киплячу воду на 1-2 хвилини. Зняти шкірку. дрібно порізати.
- Перц очистити, помити, нарізати кубиками.
- Помідори і перець покласти в сковороду з фрикадельками. Накрити кришкою і тушкувати 5-7 хвилин.
- Готові фрикадельки викласти в тарталетки. Полити соусом з помідорів і перцю.
- Зверху накрити салатом з нашаткованої свіжої капусти.
- Все полити соком лимона.
Тарталетки з лаваша «Гострі»
Складові:
-
- 2 лаваша;
- 300 грам яловичого фаршу;
- 2 ріпчасті цибулі;
- 5 скибочок білого хліба;
- 100 мілілітрів молока;
- 1 червоний солодкий перець;
- 2 столові ложки рослинної олії;
- 2 столові човни кетчупу
- 1 авокадо середнього розміру;
- половинка ріпчастої цибулі;
- 1 гострий перець чилі;
- 2 столові ложки свіжого лимонного соку;
- 1 середній томат;
- сіль, суміш перців за смаком.
Спосіб приготування:
-
- Тарталетки з лаваша «Гострі» можна приготувати на будь-яке свято. Для початку зробимо наші формочки для закуски з лаваша. Нарізаємо його на квадрати зі сторонами приблизно по 6-7 сантиметрів.
- У металеві формочки для кексів укладаємо по два шматочки лаваша і добре Придавлюємо на дно. Потрібно, щоб вони зарум’янилися. Для цього відправляємо їх на 10-15 хвилин в розігріту духовку до 160 градусів.
- Тепер скибочки хліба ми замочуємо в молоці і потім віджимаємо всю зайву рідину. Ретельно змішуємо їх з м’ясним фаршем. Солимо і заправляємо улюбленими спеціями за смаком.
- Солодкий перець моєму і, видаливши серцевину і все насіння, нарізаємо його на дрібні кубики. Так само чинимо і з ріпчастою цибулею.
- Розігріваємо сковорідку на середньому вогні, поливаємо олією і обсмажуємо наші овочеві кубики, поки вони не зарум’яняться.
- Даний перець з цибулею кидаємо до фаршу і добре перемішуємо.
За допомогою чайної ложки нам потрібно сформувати невеликі фрикадельки і обсмажити їх в олії на сковороді. - Авокадо добре моєму водою і потім висушуємо. Розрізаємо його навпіл. Видаляємо кісточку. Зрізаємо його шкірку і відправляємо, окропивши лимонним соком в блендер.
- Перчик чилі розрізаємо і видаляємо з нього насіння. Якщо Ви дуже любите гостре, то можете їх залишити, так як вся гострота в основному саме в цих насінні.
- Половинку лука і чилі кидаємо до авокадо і збиваємо в блендері до стану пюре. Солимо цю масу і ще раз перемішуємо.
- У готові формочки з лаваша викладаємо пару м’ясних кульок, поливаємо зверху соусом. Помитий помідор нарізаємо на кубики середнього розміру і викладаємо трохи поверх гострого соусу.
- Цього разу, простий рецепт допоміг приготувати тарталетки з лаваша «Гострі». Їх можна подавати на всілякі свята, як закуску до основних других страв або напоїв. Любителі гострої їжі точно оцінять гострі тарталетки.
Тарталетки з лаваша
Складові:
-
- На 18 тарталеток:
- Лаваш тонкий (листи розміром 30х50 см) – 3 шт.
- Яйця – 1-2 шт.
Спосіб приготування:
-
- Для приготування кошичків-тарталеток знадобляться тільки яйця і тонкий листовий лаваш. Також знадобляться силіконові або залізні формочки (добре підходять формочки для кексів-маффинов).
- Як приготувати тарталетки з лаваша: Кожен лист лаваша розрізаємо на квадрати, зі стороною приблизно 10 см. У нас продаються лаваші «стандартного» розміру, овальної форми. Лист такого лаваша потрібно спочатку розрізати вздовж на три частини. Потім, при необхідності, обрізати закруглені краї і розрізати смужки на квадрати.
- Яйця злегка збити. (В яйця можна додати сіль, спеції, але це вже за бажанням
- Для приготування однієї тарталетки знадобляться два квадрата лаваша. Змочуємо їх в яйці з одного боку. Можна користуватися спеціальним пензликом. Або вмочити одну сторону одного з квадратів в яйце, а потім потерти листи лаваша одна об одну, рівномірно розподіляючи яйце по поверхні.
- Потім складаємо квадрати один на одного по діагоналі намазала стороною вгору. Укладаємо заготовку в формочку. Точно так само чинимо з рештою лавашем. Ставимо все формочки на деко.
- Духовку розігріваємо до 220-230 градусів. Деко з тарталетки ставимо в верхню третину духовки. Запікаємо тарталетки з лаваша 5-10 хвилин. Потрібно уважно стежити, щоб краї підрум’янилися, але не підгоріли. Потім духовку вимикаємо і залишаємо тарталетки в духовці ще на 10 хвилин.
- Готові тарталетки з лаваша можна наповнити, ніж захочеться: салатом ( «крабовим» з рисом і яйцем, з кальмарів або креветок, з обсмажених грибів і т.д.), сиром з часником, печінковим паштетом, фруктами (солодким салатом). Можна використовувати тарталетки як вазочки – наприклад, для горіхів. Це на ваш смак.
Тарталетки з лаваша з омлетом
Складові:
-
- лаваш вірменський – 2 шт.
- цибуля-порей – 1 шт.
- сир сирний – 100г
- вершки – 100 мл
- яйце – 2 шт.
- бекон або грудинка – 80г
- масло рослинне – 30 мл
- перець чорний – за смаком
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
-
- Щоб приготувати Тарталетки з лаваша з омлетом необхідно …
- Білу частину цибулі-порею тонко нарізати кільцями. Порізати бекон соломкою. Викласти цибулю з беконом в розігріту сковороду з маслом і обсмажувати 3-4 хвилини.
- Змішавши сирний сир, вершки і яйця, збити масу. Приправивши сіллю і перцем, перемішати омлетну масу.
- Лаваш нарізати квадратами і змастити з обох сторін рослинним маслом. У форму для мафінів покласти по два квадрата. Викласти цибулю і бекон на дно тарталеток і залити омлетной сумішшю.
- Надіслати тарталетки в розігріту духовку. Запікати тарталетки з лаваша з омлетом при 180C близько 20 хвилин до готовності.
Тарталетки з лаваша з кабачками
Складові:
-
- вірменський лаваш;
- 1 молодий кабачок;
- 1 пучок зелені;
- 1 цибулина;
- 50 гр волоських горіхів;
- 2 ч.л. гранатового соку;
- 2 ч.л. аджики;
- помідори черрі.
Спосіб приготування:
-
- Для тарталеток: взяти один аркуш тонкого вірменського лаваша, з нього по блюдця вирізати кола, скропити рослинним маслом. Читайте ще: Тарталетки з консервами: покроковий рецепт з фото.
- Гуртки викласти в керамічні формочки, підсушити в СВЧ про потужності «Вище середнього» 1-1,5 хв. Остудити, акуратно вийняти з формочок отримані тарталетки.
- Для пхали: один молодий кабачок вимити, почистити, порізати на дрібні кубики. Перекласти в ємність, додати 1 ст.л. води і готувати в СВЧ при «Повної потужності» 5 хвилин, остудити.
- У блендері подрібнити 1 цибулину, 1 пучок зелені. Волоські горіхи (50 гр) потовкти в ступці. Кабачок пропустити через м’ясорубку (або подрібнити в блендері в імпульсному режимі), змішати з іншими інгредієнтами, додати за смаком гранатовий сік і аджику (2 ч.л.).
- Сформувати кульки і викласти в тарталетки, прикрасити зеленню і помідорами чері.
Тарталетки з лаваша з овочами і фетою
Складові:
-
- 1 лист тонкого лаваша
- 1 жовток
- 200 мл вершків
- 2 яйця
- щіпка ит трав
- 1 слалкій перець
- 2-3 томата сливка
- 1 чилі
- 100-150 г фети
Спосіб приготування:
-
- Лаваш нарізати на квадратики десь 8 на 8 см. Скласти їх попарно. У кожній парі один квадратик змастити жовтком, докласти другий так щоб вийшла 8-ми кінцева зірочка (кути верхнього квадрата проходять посередині боку нижнього – складніше описати ніж зробити – там все просто))
- Викласти отримані зірочки в формочки для маффінів. В середину покласти нарізані кубиком овочі та сир.
- Змішати вершки з яйцями, травами, додати сіль і перець за смаком і залити по 2-3 ст / л в кожну корзинку.
- Форми відправити запікатися в розігріту до 170С духовку на 25-30 хвилин. Остудити і можна подавати до столу.