Смачні печериці можна легко замаринувати самостійно в домашніх умовах. Вам знадобляться свіжі гриби невеликого розміру, спеції, соняшникову очищене масло і оцет. Пряні гриби будуть готові дуже швидко – вже через 5-6 годин. Мариновані печериці виходять незвичайними смачними і ароматними. Вони можуть довго зберігатися на полиці холодильника, головне використовувати герметично закриту скляну посуд.
Як замаринувати печериці в домашніх умовах? – Інгредієнти:
- свіжі печериці (маленького розміру) – 500 г
- часник – 3 великих зубчики
- дрібна кухонна сіль – 1 ч. л.
- цукровий пісок – 2 ч. л.
- соняшникова олія (без запаху) – 4 ст. л.
- оцет (яблучний або кухонна) – 4 ст. л.
- чорний перець горошком – 10 шт.
- сушений кріп – 1 ч. л.
- бутончики гвоздики – 5 шт.
- запашний чорний перець – 7 шт.
- лавровий лист – 3 шт.
Як швидко замаринувати печериці в домашніх умовах? – Рецепт:
Підготуємо печериці. Для цього рецепта краще використовувати маленькі гриби приблизно однакового розміру. Ретельно помиємо їх під проточною водою. За необхідності почистимо печериці ножем.
В антипригарній глибокій сковороді змішаємо дрібну кухонну сіль, сушений кріп і цукор. Для того щоб маринад вийшов пряним, додамо в нього запашний перець, кілька бутончиків гвоздики, перець горошком і листочки лаврушки. Зубчики часнику почистимо, після чого подрібнимо (ножем, з допомогою преса або на тертці). Высыплем часник в сковороду до решти інгредієнтів.
Тепер додамо рідкі інгредієнти. Увіллємо в сковороду з 4 столових ложки очищеного масла і оцту. Масло краще використовувати соняшникова без запаху. Для цього рецепта підійде і яблучний, і звичайний столовий 9 процентний оцет.
Ретельно перемішати інгредієнти для маринаду.
Поставимо суміш на середній вогонь і почекаємо, поки вона почне закипати. В цей час будемо помішувати маринад, щоб під час нагрівання цукор і сіль розчинилися.
Обережно викладемо в киплячу суміш промиті і очищені печериці. Щоб гаряче масло не почало бризкати, гриби краще попередньо підсушити з допомогою паперового рушника.
Накриємо сковороду кришкою і будемо мучити гриби на слабкому вогні протягом 7-10 хвилин. Під час приготування перешкодимо печериці 1-2 рази, щоб вони приготувалися рівномірно.
Вимкнемо вогонь і залишимо гриби остигати на сковороді під кришкою.
Коли печериці охолоне до кімнатної температури, акуратно перекладемо їх у скляний посуд з герметичною кришкою.
Поставимо гриби в холодильник. Лише через 5-6 годин печериці промаринуются і будуть готові.
Ось так легко і просто можна замаринувати печериці в домашніх умовах, причому дуже швидко! Мариновані гриби за цим рецептом можна подавати як холодну закуску до птиці або основних страв. Також з маринованих печериць можна приготувати інші страви, наприклад, святкові салати або пікантний соус.
Смачного!