500 рецептів
Закуски

мойва Солона в домашніх умовах – Покроковий рецепт з фото

by admin 11 Вересня, 2017 No Comments

Зовні непоказна, дрібна і невигадлива мойва — мешканка морів, володіє специфічним ароматом, досить м’ясиста, хороша в солоному, маринованому, копченому, смаженому вигляді і з-за дуже тонких кісток часто готується без оброблення. Наш рецепт рибної закуски пропонуємо педантичним їдцям і не найбільш ледачим кулінарам, позбавляємося від потрухів, залишаючи тільки філе.

Інгредієнти для приготування домашньої солоної мойви:

  • мойва – 600 г
  • цибуля ріпчаста – 1-2 шт.
  • запашний перець – 2-3 горошини
  • лавровий лист – 2-3 шт.
  • чебрець/інша пряна трава – 10 гілок
  • коріандр – 1 ч. л.
  • сіль – 3 ст. л.
  • цукор – 1-2 ст. л.

мойва солона в домашніх умовах - інгредієнти

Рецепт приготування солоної мойви в домашніх умовах:

Першим ділом варимо розсіл — 800 мл води опускаємо сіль, цукор, пряний чебрець, горошини коріандру і запашного перцю, лаврові листи. Кип’ятимо, проварюємо хвилин п’ять і знімаємо з плити. Перед засолюванням мойви насичений розчин повністю остуджуємо і використовуємо тільки холодним!

розсіл

Якщо рибка була заморожена, спочатку відтає її. Промиваємо в холодній воді.

мойва

Відрізаємо голови, плавники, хвости.

оброблення мойви

Розрізаємо черевну порожнину, вичищаємо, піддягаємо з боку хвоста і виймаємо хребет — філе придавлюємо, розправляємо пластиною. Можна ще раз промити.

філе мойви

Дно ємності для заготівлі солоної мойви застеляємо цибульними кільцями, гілками свіжого чебрецю — використовуємо два види цибулі для більшої барвистості закуски.

цибулю і прянощі

Внапуск розміщуємо підготовлене філе риби по всьому периметру форми.

домашня мойва солона

Заливаємо ароматним розсолом, накриваємо кришкою/плівкою.

мойва солона, в розсолі

Витримуємо мойву в розсолі в холоді мінімум 10 годин (всю ніч).

мойва солона

Подаємо розпалює апетит домашню солону мойву, прикрасивши соковитою зеленню.

мойва солона в домашніх умовах

Смачного!

Інші рецепти:

Рулетики з баклажанів з волоськими горіхами по-грузинськи - Покроковий рецепт з фото

Гужери з сьомгою і вершковим сиром - Покроковий рецепт з фото

Закуска з лимонів: покроковий рецепт з фото

Маринований товстолобик - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Паска з сиру – рецепт з фото покроково7 років ago
  • Next Чебуреки з сиром – покроковий рецепт з фото7 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки