500 рецептів
Закуски

Швидка маринована капуста (з оцтом) – Покроковий рецепт з фото

by admin 21 Червня, 2017 No Comments

Неможливо уявити собі зиму без капустки! З жовтня місяця її вилки міцно займають своє місце на поличці холодильника або у наших погребах, а тому відповідальні господині починають шукати рецепти маринованої капусти або квашеної капусти. Загалом, практично всі варіанти приготування капусти смачні й корисні, але сьогодні ми хочемо, щоб ви не витрачали час на зайві клопоти на кухні, а поєднали в одному рецепті все задоволення – просто і смачно! Отже, маринуємо капусту з оцтом за добу!

Інгредієнти для маринованої капусти швидкого приготування:

  • капуста – 1 кг
  • морква – 1 шт.
  • часник – 5 зубчиків
  • рослинна олія – 0,5 склянки
  • оцет 9% – 50 мл
  • цукор – 0,5 склянки
  • сіль – 1 ст. л.
  • лавровий лист – 2 шт.
  • горошок запашний
  • зелень свіжа – за бажанням

швидка маринована капуста з оцтом - інгредієнти

Рецепт приготування маринованої капусти з оцтом:

Шаткуємо міцну і соковиту білокачанну капусту зимових сортів. Вона відмінно підходить як для квашення та засолювання, так і для маринування. Дуже важливо, щоб капуста була свіжою, не зів’ялою або залежаної. Так як в нашому маринаді зовсім не використовується ніякої рідини, капуста повинна виділити сік сама під впливом цукру, солі і оцту.

капуста

Натираємо солодку морквину або ріжемо її тонкими кружечками.

морква

Відправляємо до капустяно-морквяної маси великі скибочки часнику. Перемішуємо масу в тазу і розподіляємо все до рівномірного наповнення. Приймати руками капусту не потрібно – вона повинна залишитися хрустким і тримати свою первісну форму.

часник

Беремося за маринад. Його приготуємо в ковші з нержавіючої сталі або в емальованому посуді, так як після змішування інгредієнтів потрібно буде прогріти його на вогні. Вливаємо оцет (можна використовувати яблучний, 6-ти відсотковий, відповідно збільшивши пропорцію), додаємо цукор, масло і сіль, а потім і пряні складові – лавр і запашний горошок.

оцтовий маринад

Прогріваємо на вогні до розчинення твердих частинок солі і цукру, кип’ятити не треба.

маринад з оцтом для капусти

Заливаємо оцтовим маринадом капусту, знову перемішуємо її, залишаємо на пару годин. За ці дві години капуста пустить сік, тепер її можна трохи утрамбувати, занурюючи під маринад, а потім залишити на добу в кімнаті.

маринована капуста швидкого приготування

Звідси, у цього рецепту є і назва – «Добова капуста», а це означає, що через добу ви можете спробувати її і перекласти в банку на зберігання в прохолодному місці.

маринована капуста з оцтом

Апетитна і швидка маринована капуста з оцтом готова!

швидка маринована капуста з оцтом

Смачного!

Інші рецепти:

Заливні яйця в шкаралупі - Покроковий рецепт з фото

Закуски з оливками: покроковий рецепт з фото

Канапки з ковбасою і сиром на шпажках - Покроковий рецепт з фото

Бутерброди з огірком: покроковий рецепт з фото

В'ялений перець - Покроковий рецепт з фото

Тарталетки зі шпротами: покроковий рецепт з фото

  • Previous Щі по-уральски – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Чорничний пиріг – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли