Тарталетки називають самостійні міні-закуски, які поміщають в спеціальні кошики, спечені з пісочного або листкового тіста. Листкові тарталетки використовуються для салатів і закусок, а пісочний – для фруктових і солодких страв.
Начинки для тарталеток з листкового тіста можуть бути як у вигляді салату, так і у вигляді бутерброда. Наприклад, тарталетки з шматочками м’яса, риби, з креветками та іншими продуктами, що не подрібнюються, а кладуться в кошики скибочками, і відносяться до бутербродним закусок. Читайте ще: Красиві тарталетки: покроковий рецепт з фото.
Тарталетки з горбушей
Практично будь-яка господиня знає рецепт салату мімоза. І напевно він багатьом вже приївся як і мені. Тому можна трохи поекспериментувати і замінити сайру на горбушу, та розкласти салат шарами в тарталетки, а якщо тарталетки будуть житніми, закуска вийти обалденная.
Складові:
-
- сир – 300 гр.
- яйце – 3 шт.
- морква велика – 1 шт.
- горбуша в томатному соусі консерва – 1 банка
- тарталетки – 15 шт.
- майонез
Спосіб приготування:
-
- Сир натираємо на дрібній тертці.
- Яйця відварюємо. Відокремлюємо білки від жовтків. Желкті натираємо на тертці.
- Білки дрібно нарізаємо. Горбушу розминаємо виделкою, і додаємо томатний соус з консерви.
- Беремо тарталетки. Якщо не знайдете житні, можна використовувати будь-які інші.
- І починаємо викладати начинку. Перший шар буде білок.
- Другим шаром викладаємо сир. Тепер викладаємо шар горбуші.
- Зверху дрібно нарізану відварену моркву. змащуємо майонезом.
- І звершающій шар – жовток. Тепер потрібно дати настоятися салату, мінімум 4 години.
- Якщо тарталетки житні, то можна залишити їх на всю ніч, інші можуть раскиснуть.
Тарталетки з начинкою з горбуші
Тарталетки смачніше купити не вафельні, а картопляні. Уважно подивіться на етикетку – ви могли навіть не помітити, що купуєте картопляні тарталетки. Але на смак вони виграють значно.
Складові:
-
- 1 банка горбуші в олії
- 5 яєць
- зелень
Спосіб приготування:
-
- Яйця відварити. Очистити від шкаралупи. Яйця поділяємо на білки і жовтки, трьом по-окремо на тертці. Можна дрібно нарізати, так теж смачно. Горбушу розминаємо виделкою, якщо є кістки – відокремлюємо їх. Половину масла з консерви додаємо до растолченной горбуші і перемішуємо.
- У тарталетки викладаємо шар білка, потім шар горбуші, посипаємо жовтком і прикрашаємо зеленню. Такі тарталетки з горбушей готуйте перед подачею на стіл, інакше вони розм’якнуть.
- Шари в салаті в тарталетці можна промазати невеликою кількістю майонезу, але консервована горбуша досить соковита риба і виходить досить жирний фарш, я цього не роблю.
- Виходить корисна для здоров’я закуска. Особливо з огляду на те, що жирні сорти риби допомагають уникнути дефіциту вітаміну D.
Тарталетки з копченою горбуші
Складові:
-
- тарталетки з листкового тіста;
- горбуша (філе або нарізка);
- вершкове масло;
- сметана 20% жирності;
- свіжий огірочок;
- оливки.
Спосіб приготування:
-
- Для початку беремо кошичок і намазуємо її вершковим маслом. Масло має бути не надто холодним, щоб воно добре намазувати.
- Якщо горбуша ще не нарізана, нарізаємо її тонкими скибочками. Якщо навички рибної нарізки у вас, як і у мене, кульгають, краще використовувати заздалегідь нарізану рибку або різати її рівними брусочками. Скибочку горбуші укладаємо на масло.
- Додаємо оливки за бажанням (кількість і колір). Додаємо трохи сметани і встромляє в сметану пару тонких скибочок огірка. Зверху прикрашаємо тарталетку гілочкою зелені.
- Таким же чином можна робити тарталетки з сьомгою, фореллю, тунцем. Можна використовувати в якості основного компонента м’ясо краба, крабові палички або креветки, які добре доповнюються і за смаковими якостями і по естетичної зображенні з червоною ікрою.
- Одним словом, при приготуванні тарталеток не потрібно боятися експериментувати.
Тарталетки з салатом з горбуші
В даному рецепті описується процес приготування кошиків-тарталеток з сирного тесту, яке робить їх більш легкими і корисними, ніж кошики з тіста на основі великої кількості вершкового масла. В якості наповнювача використовується салат з авокадо, солоної
Для тіста:
-
- Сир – 200 г
- Масло вершкове – 50 г
- Яйце – 1 шт.
- Борошно – 250 г
- Сіль – щіпка
Для салату:
-
- Горбуша солона – 70 г
- Авокадо – 1/4 шт.
- Огірок – 1 шт.
- М’ята свіжа – 2-3 гілочки
- Листя салату – 3-4 шт.
- Олія – 1 ст.л
Спосіб приготування:
-
- Готуємо інгредієнти, які знадобляться для приготування сирних тарталеток і салату з горбушей.
- Як приготувати сирні тарталетки з горбушей, м’ятою і авокадо:
- Викладаємо в миску сирну масу і масло. Насипаємо просіяне борошно.
- Змішуємо всі компоненти, поки вони не перетворяться на крихту. вводимо яйце.
- Робимо заготовку для тарталеток однорідної
- Відщипуємо тісто невеликими шматочками. Розтягуємо і викладаємо в формочки, намагаючись зробити його максимально тонким.
- Відправляємо сирні тарталетки в духовку, розігріту до 180 градусів. Чекаємо 20-25 хвилин.
- Готуємо наповнювач: викладаємо в миску подрібнений авокадо і свіжий огірок
- Додаємо шматочки листя м’яти і шматочки горбуші
- Шаткуємо листя зеленого салату, додаємо в миску
- Додаємо масло, змішуємо всі компоненти салату.
- Наповнюємо готовим салатом тарталетки.
- Подаємо салат в тарталетках на святковий стіл.
- Їстівні сирні кошики з корисним і смачним салатом з горбуші, м’яти і авокадо нікого не залишать байдужим!
Тарталетки з горбушей
Пропоную приготувати тарталетки з консервованої горбушей. Така закуска готується досить швидко, що дуже важливо коли чекаєш гостей або потрібно швидко перекусити. Всього 10 хвилин знадобиться для варіння яєць і за цей час можна встигнути підготувати рибу і сир. Тарталетки можна використовувати вафельні або несолодкі пісочний. Така закуска також дуже красиво виглядатиме на фуршеті і підійде для будь-якого свята, якщо її красиво оформити. В цьому випадку можна використовувати зелень і свіжі огірки.
Складові:
-
- тарталетки,
- банка консервованої горбуші,
- плавлений сирок,
- яйця,
- зелену цибулю і майонез.
Спосіб приготування:
-
- Консервовану горбушу перекласти в підходящу тарілку і розім’яти виделкою.
- Потім натерти сирок або розім’яти його вилкою. Натерти на тертці зварені круто яйця.
- Змішати сирок і яйця з рибою.
- Дрібно нарізати зелений лук, додати його в начинку разом з майонезом, ретельно перемішати.
- Готовою масою наповнити тарталетки. Прикрасити як підкаже фантазія.
Тарталетки з горбушей консервованої
Хочу зауважити, начинка для тарталеток цілком зійде за повноцінний салат. Для приготування тарталеток з горбушей консервованої я вирішила не витрачати час на випікання тарталеток самостійно, а купила готові. Крім горбуші можна взяти і іншу рибу консервовану, простіше. Лук перед додаванням в суміш можна обсмажити на маслі. Дивимося далі рецепт.
Складові:
-
- Банка консервованої гарбуші – 1 Штука
- Яйця – 3 Штуки
- Цибулина – 1 Штука
- Часник – 1 Зубчик
- Майонез – За смаком
- Креветки – 6-7 Штук
- Зелень – За смаком
Спосіб приготування:
-
- Інгредієнти, які нам знадобляться. Дрібно ріжемо цибулю.
- І кріп. Рибу розімніть вилкою.
- Яйця відварити і теж поріжте. Додайте цибулю до риби.
- І яйця з зеленню. майонез.
- гарненько перемішайте.
- Обсмажуємо з часничком креветки.
- Наповнюємо тарталетки масою з риби і яєць, зверху прикрашаємо креветками.
- Краще поставити в холодильник перед подачею.
Класичні тарталетки з горбушей
Складові:
-
- Горбуша (слабосолона) – 120гр.
- Сир (сирний) – 250гр.
- Яйце – 1шт.
- Рукола – за бажанням
- Сир (твердий) – 50гр.
- Спеції – за бажанням
- Тарталетки – 20-25шт.
Спосіб приготування:
-
- Дуже люблю цей рецепт за його простоту і швидкість приготування. Оскільки пісочний тарталетки ми беремо вже готові (в ідеалі, звичайно, їх можна і навіть бажано випекти самостійно), то залишається приготувати тільки начинку.
- А для неї за допомогою вилки розминаємо все, що зазначено в переліку за винятком твердого сиру (горбушу також краще порізати ножем).
- Вводимо в масу сирний сир (добре буде поєднуватися і вершковий, і плавлений сир). Також додамо рубану рукколу. заправляємо спеціями
- Наповнюємо готової начинкою пісочний кошики. Зверху на кожну кладемо жменю тертого твердого сиру. Духовка до цього моменту вже повинна розігріватися до двухста градусів. Залишилося почекати час випічки (15 хвилин)
- Ось така дивовижна і апетитна краса вийде через зазначений час. Поки сир ще гарячий кладемо на кожну тарталеточку з рибною начинкою можна додати по гілочці кропу.
- Після охолодження їх можна подавати до столу. Частування на всі 100!
Тарталетки з горбушей
Пропоную приготувати тарталетки з консервованої горбушей. Така закуска готується досить швидко, що дуже важливо коли чекаєш гостей або потрібно швидко перекусити. Всього 10 хвилин знадобиться для варіння яєць і за цей час можна встигнути підготувати рибу і сир. Тарталетки можна використовувати вафельні або несолодкі пісочний. Така закуска також дуже красиво виглядатиме на фуршеті і підійде для будь-якого свята, якщо її красиво оформити. В цьому випадку можна використовувати зелень і свіжі огірки.
Складові:
-
- тарталетки,
- банка консервованої горбуші,
- плавлений сирок,
- яйця,
- зелену цибулю і майонез.
Спосіб приготування:
-
- Консервовану горбушу перекласти в підходящу тарілку і розім’яти виделкою.
- Потім натерти сирок або розім’яти його вилкою. Натерти на тертці зварені круто яйця.
- Змішати сирок і яйця з рибою. Читайте ще: Відьми поліно рецепт приготування з фото.
- Дрібно нарізати зелений лук, додати його в начинку разом з майонезом, ретельно перемішати.
- Готовою масою наповнити тарталетки. Прикрасити як підкаже фантазія.
Смачні тарталетки з горбушей
Хочу зауважити, начинка для тарталеток цілком зійде за повноцінний салат. Для приготування тарталеток з горбушей консервованої я вирішила не витрачати час на випікання тарталеток самостійно, а купила готові. Крім горбуші можна взяти і іншу рибу консервовану, простіше. Лук перед додаванням в суміш можна обсмажити на маслі. Дивимося далі рецепт.
Складові:
-
- Банка консервованої гарбуші – 1 Штука
- Яйця – 3 Штуки
- Цибулина – 1 Штука
- Часник – 1 Зубчик
- Майонез – За смаком
- Креветки – 6-7 Штук
- Зелень – За смаком
Спосіб приготування:
-
- Інгредієнти, які нам знадобляться. Дрібно ріжемо цибулю. І кріп.
- Рибу розімніть вилкою. Яйця відварити і теж поріжте. Додайте цибулю до риби.
- І яйця з зеленню. Майонез. гарненько перемішайте.
- Обсмажуємо з часничком креветки.
- Наповнюємо тарталетки масою з риби і яєць, зверху прикрашаємо креветками.
- Краще поставити в холодильник перед подачею.