Сподіваємося, ви вже відчули повною мірою свіжими огірками? Значить, прийшов час пробувати їх в самих різних варіаціях – готувати смачні малосольні огірочки або робити з них пікантні корейські закуски. Огірки по-корейськи не сплутаєш ні з якими іншими, адже унікальний набір азіатських прянощів неповторний і неординарний! Саме він надає «нейтральним» огіркам чудовий смак і аромат, біля якого неможливо пройти повз торгових точок з корейськими овочевими делікатесами.
Сьогоднішній рецепт огірків по-корейськи швидкого приготування – один із найкращих, адже ми будемо готувати їх з кунжутом і традиційної солодкою морквою, а пікантність всьому салату додасть свіжий лук і, звичайно ж, незмінний часник. Буде дуже свіжо і смачно!
Інгредієнти для огірків по-корейськи швидкого приготування:
- огірки – 0,5 кг
- морква – 1-2 шт.
- біла цибулина – 1 головка
- часник – 3-4 зубчики
- кунжут – 3 ст. л.
- приправа для корейських салатів – 2 ст. л.
- сіль, цукор – за смаком
- масло рослинне – 80 мл
- оцет – 3-4 ст. л.
- зелень свіжа
Рецепт огірків по-корейськи швидкого приготування:
Огірочки для салату вибираємо міцні, не перестиглі, з ніжною соковитою м’якоттю всередині без визрілих насіння і тонкою верхньою шкіркою. Якщо ви виявили, що сорт ваших огірків має жорстку так звану «стару» шкірку – її все ж краще зрізати тонким шаром овочерізкою. Не зайвим буде перевірити, не гірчать самі огірки. Різати огірочки будемо тонкими довгими смужками – властива нарізка для всіх корейських заготовок і закусок, але ви можете вибрати будь-який спосіб нарізки – середніми брусочками або кружальцями. Бажано не різати занадто крупно, щоб огірки встигли промаринуватися, в іншому випадку потрібно буде збільшити час маринування огірків спеції і прянощі.
З моркви зрізаємо тонкий верхній шар, натираємо на корейській тертці тонкою. Складаємо овочі у велику миску, в якій перемішувати всі овочі буде найзручніше.
Відправляємо до огірків і моркви тонкі півкільця цибулі ріпчастої або білого салатного/червоного цибулі. Цибулю вибирайте за своїм уподобанням, ріпчаста додасть більш «агресивний» присмак, тоді як солодкі салатні сорти цибулі не будуть дуже помітні в загальному смак салату.
Перемішуємо овочі, в центрі робимо невелике поглиблення і видавлюємо туди часточки часнику.
Переміщаємося до плити і ставимо сковороду з рослинним маслом, накаливаем його до «серпанок».
Всипаємо в олія кунжут і прянощі. Трохи про прянощах: це може бути повноцінний готовий набір покупних приправ або зібраний вами самостійно. Як відомо, традиційними «корейськими» прянощами вважаються мелений коріандр, червоний пекучий і звичайний чорний перець, паприка, імбир. Якщо ви візьмете по половині чайної ложки кожної з цих прянощів, ви легко отримаєте той самий азіатський аромат, за який ми так любимо корейські салати.
Рахуємо до 10 (довше тримати кунжут і прянощі в олії категорично не рекомендуємо!) і виливаємо гаряче масло з сковороди разом з зарумянившимся кунжутом і нагрівшись прянощами прямо на часник в поглиблення в овочах.
Сіль і цукор додаємо за смаком (якщо вони не є в готовому набір спецій) і заправляємо огірки з морквою по-корейськи ще одним важливим інгредієнтом – оцтом.
Слідом можна додати будь-яку подрібнену зелень, наприклад, петрушку і кінзу.
Тепер огірки необхідно дуже ретельно перемішати і розподілити всі приправи, часник і кунжут рівномірно по овочам. Злегка прим’яти, щоб огірки опинилися в нашому пікантному маринаді, і поставити на 2-6 годин промаринуватися в нижній відсік холодильника.
Огірки по-корейськи швидкого приготування готові!
Як бачите, це не такий вже і трудомісткий процес.
А в результаті ви отримуєте прекрасну окрему закуску або овочевий пряний салат для других страв!
Смачного!