Щоб похмурими осінніми днями наповнити будинок теплом і затишком, радимо приготувати ароматні рогалики з мармеладом. Рецепт приготування рогаликів дуже простий, а виходить їх досить велика кількість. Тісто в цьому рецепті не зовсім звичне – суміш пісочного і дріжджового. Завдяки цьому рогалики виходять розсипчастими, але при цьому дуже м’якими і ніжними. В якості начинки ви можете використовувати будь-мармелад, який знайдете в магазині чи зумієте приготувати самостійно. В даному випадку використовувався домашній яблучний мармелад.
Інгредієнти для приготування рогаликів з мармеладом (32 шт.):
- борошно пшеничне – 320 г
- цукор – 2 ст. л.
- дріжджі свіжі пресовані – 20 г
- молоко – 80 мл
- масло вершкове (маргарин) – 150 г
- яйце куряче – 1 шт.
- мармелад – 300 г
Рецепт приготування рогаликів з мармеладом:
В молоці кімнатної температури з’єднайте цукор і пресовані дріжджі. Розмішайте, дріжджі і цукор повинні повністю розчинитися. Поки відкладіть суміш в бік.
В миску або чашу комбайна всипте просіяне борошно. Додайте нарізане кубиками масло (можна замінити якісним маргарином) і щіпку солі (за бажанням).
Руками або за допомогою комбайна подрібніть масло з борошном до стану крихти. Робіть все швидко, щоб масло не встигло нагрітися і не почало плавитися. Якщо замішувати будете вручну, тоді для початку охолодіть руки під холодною водою і вже холодними руками замішують тісто.
В масляну крихту вбийте одне яйце і влийте дріжджовий розчин.
Швидкими рухами замішайте м’яке тісто. Перекладіть його на робочий стіл і зберіть в кулю. Вимішувати таке тісто не потрібно.
Отриманий шар тіста покладіть в пакет і відправте на 1-2 години в холодильник. Перед формуванням рогаликів тісто має «відпочити».
Мармелад наріжте невеликими брусочками.
«Свіже» тісто розділіть на 4 частини (так з ним зручніше працювати).
Кожну частину тіста розкачати в круг товщиною близько 3 мм Отриманий коло з допомогою ножа розділіть на 8 сегментів. До речі, якщо коло вийшов злегка не рівним, то можете його підрівняти, скориставшись відповідною по діаметру тарілкою або формою для випічки.
На кожен сегмент викладіть по брусочку мармеладу.
Загорніть мармелад в тісто, таким чином сформуйте всі рогалики.
Отримані рогалики викладіть на деко, залишаючи невелику відстань між ними.
Випікайте рогалики з мармеладом при 180-200 С близько 12-15 хвилин або до тих пір, поки зі всіх сторін не покриються красивою рум’яною скоринкою.
Готової випічки дайте трохи охолонути і подавайте до столу.
Прості і смачні рогалики з мармеладом готові!
Смачного!